22 Nisan 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Hafızlık ve ezan okuma yarışmasına büyük ilgi

2008-2009 öğretim yılı İmam-Hatip Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Ezanı Güzel Okuma Ve Hafızlık Bölge Yarışması Gemlik’te yapıldı.

Gemlik İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu’nda yapılan yarışmaya Gemlikliler büyük ilgi gösterdi. Okulun toplantı salonu tamamen dolarken salon dışında kalanlar bir çok oda ve koridorlara konulan LCD ekranlarla programı takip ettiler. Konuklar hafızların birbirinden güzel Kur’ân-ı Kerim tilâvetleri ve Ezan-ı Şerif okumalarını büyük bir huşu ile dinlerlerken duygulu anlar yaşandı.

Gemlik İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Türkmen’in ev sahipliğinde Gemlik’te ilk kez yapılan Hafızlık ve Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışmasına, Gemlik İmam Hatip Lisesi’yle birlikte Balıkesir, Bursa Anadolu İmam Hatip, Bursa İpekçilik, Bursa İznik, Çanakkale, Edirne, İzmit, Kırklareli Lüleburgaz, Tekirdağ ve Yalova İmam Hatip Liselerinden öğrenciler katıldı.

Yarışmada ilk önce hafızlık yarışması yapıldı. İlçe Müftüsü Yusuf Şahin’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmaya Balıkesir, Bursa İpekçilik, İzmit, Tekirdağ ve Yalova İmam Hatip Liselerinden 5 yarışmacı katıldı. Yarışmada birinciliği Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Çınar kazanırken, ikinciliği İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yunus Emre Azak, üçüncülüğü ise Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emrah Dündar kazandı.

Ezan okuma yarışmasına ise 9 yarışmacı katıldı. Yine İlçe Müftüsü Yusuf Şahin’in jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, Balıkesir Anadolu İmam hatip Lisesinden Mehmet Koçar birinci, Bursa İznik İmam Hatip Lisesinden Süleyman Baktemur ikinci, Edirne Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ahmet Ziya Atılgan üçüncü oldu. Hafızlık yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılara diz üstü bilgisayar ödül olarak verilirken, ezanı en güzel okuma yarışmasında ilk üçe girenlere ise birer cumhuriyet altını ödül olarak verildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencileri çeşitli elektronik eşyalardan oluşan hediye paketi hediye edildi.

Yarışma arasında Gemlik İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrencilerinden oluşan ilâhî grubu dinleyicilere birbirinden güzel ilâhileri seslendirdiler.

SERDAR SERDAROĞLU

24.04.2009


 

ONLAR ‘ŞEFKAT KAHRAMANLARI’

YENİ Asya İstanbul Hanım Okuyucuları tarafından düzenlenen program ilgiyle izlendi. Program, Yeni Asya Neşriyat standı ve gıda kermesiyle misafirlerini karşıladı.

İlknur Biçer’in sunumuyla gerçekleşen programda Semiha Koçalan’ın Kur’ân tilâvetinin ardından açış konuşmasında Melek Artan, Asr-ı Saadetten bu yana kadınları anlattı. Artan konuşmasında, “Vahyi ilk tasdik eden kadın Hz. Hatice. Hz. Peygamberin (asm) aile hayatının inceliklerini asırlar sonraya taşıyan kadın, Hz. Aişe. Peygamber Efendimiz (asm) ahirzamana işaret ettiği bir hadisinde şöyle buyurmuş, ‘Ahirzamanda kadınların samimî dinlerine ve kuvvetli itikatlarına tabi olunuz.’ Ve Bediüzzaman bu hadis-i şerifi kadınların fıtratına uygun olarak yorumlamış. ‘Hanımların aczinde kuvvet ve şefkatinde kudsiyet vardır. Ahirzamanda iman hakikatleri hanımlar arasında ziyade inkişaf edecektir’’ dedi.

Artan konuşmasında, Beidüzzaman’ın, hanımların şefkat kahramanı olduklarından, bu zamanda erkeklerden ziyade bir iştiyakla Risâle-i Nur’a tam çalıştıklarından ve Risâle-i Nur’un bu şefkat madenleriyle fütuhat yapacağı müjdelerinden kısaca bahsettik sonra, “Sen de fedai olacaksın ve fedainin feda edemeyeceği hiçbir şey yoktur” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Başakşehir Çınar Koleji kongre salonunda gerçekleştirilen programda senaryosunu Ayşenur Yaşar’ın kaleme aldığı dört perde ve on sahnelik “Nur’un Fedaileri” isimli bir tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatroda, önce Risâle-i Nur hizmetinde saffı evvel olan hanımların hatıraları canlandırıldı. Şefkat Kahramanı olan hanımların eşlerine olan destekleri; çocuklarıyla, komşularıyla beraber hizmete dair fedakârlıkları gözyaşlarıyla izlendi. Onlar, yeri geldi, Ebu Talha misali iman hizmeti için evlerini bıraktılar, yeri geldi kar, fırtına, baskın demeyip Nur derslerine iştirak ettiler ve Risâle-i Nur hizmetini bizlere, bu günlere, ulaştırdılar.

Ardından bizler çıktık sahneye temsilî olarak. Yani bu günün hanımları… Ahirzamanın gittikçe artan gündelik meşgalelerinden, nefis mücadelelerinden, ancak büyük bir azim ve gayretle çıkıp yine hizmet için koşan hanımlar ve onların fedakârlıkları canlandırıldı. Ve bugünün hanımı, bizim adımıza bize seslendi: “Hizmetin işi önce görülsün.”

Programın nihayeti, hizmetin saff-ı evvelleri

Bu kudsî dâvâyı omuzlarında taşıyıp bu günlere getiren hüsn-ü misaller, saff-ı evveller…

Programın sonundaki ibret ve şevk tablosu onlardı. İlerleyen yaşlarına rağmen bitmeyen gayretleri, kısılmayan sesleriyle hem halen hem kalen bizler için hâlâ birer hüsn-ü misaller.

Şükran Berk, Türkan Polat, Sevim Morgül, Kezban Tokpınar, Talia Morgül (Çalışkan)… Bu ablalarımız, annelerimiz sahnedeydi ve arkalarında hizmet eden nice hanımların destekleriyle bizlere seslendiler: “Risâle-i Nurlar içinde bir Bediüzzaman var, onu bulun. Sizlerle iftihar ediyoruz. biz başlattık, siz devam edin. Hizmetin kıymetini anlayıp hizmet ediyorsunuz. Allah, Nurlardan ayırmasın, ebedî muvaffak etsin. Bizim hayatımız kitapların yolunu gözlemekle geçti.” diyerek Zübeyir Gündüzalp Ağabeyin “İstanbul’u hanımlar fethedecek” sözünü hatırlattılar. Bu sözleri ve halleriyle tadına doyulmayan kudsî ve mübarek bir manzara sundular bizlere.

Hasıl-ı kelâm, büyük bir şevkle, dilimizde manevî tatlı bir lezzetle, zaman zaman şefkatin coşturduğu gözyaşlarımızla izledik programı. Ve Zübeyir Gündüzalp’in dediği gibi bir kere daha kuvvetle hissettik ki, “İslâm yoluna giren bilir ki, bu yol kıldan ince, kılıçtan keskindir. Her kişinin değil, er kişinin işidir.”

“Er kişi” vazifesi yapan Nur’un bütün fedai hanımlarına selâm olsun.

ZEHRA MORGÜL TERCAN

24.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Mesya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis