"Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yeni Asya bizi, Risâle-i Nurlarla bütünleştirdi

FARUK MALÇOK— Yeni Asya ve özellikle Risâle-i Nur’lar olmasaydı çamurla, felâketlerle dolu bir hayatım olurdu .

Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Faruk Malçok. 1940 yılında Ankara’da doğmuşum. 3 yaşında iken babamın tayini münasebetiyle İzmit’e gelmişiz. İlk ve Ortaokulu bitirdikten sonra askere gidene kadar İzmit’teki Seka ve Boru Fabrikalarında çalıştım. 1960’da Ankara’ya askerlik görevi için gittim. Askerden döndükten sonra önce Goodyear Fabrikasına daha sonra da emekli olana kadar çalışacağım Petkim’e girdim. Petkim’de 19 sene çalıştıktan sonra emekli oldum.

Risâle-i Nurları nasıl ve ne zaman tanıdınız?

1965 yılında Goodyear’da çalışırken. Bir gece vardiyada çalışmaya giderken, eski arkadaşım Ali Kabasakal’la karşılaştık. ‘Nereye gidiyorsun‘ dedi. ‘İşe gidiyorum, ama her halde grev ilân edilecek‘ dedim. ‘Gel seni bir yere götüreyim‘ dedi. ‘Nereye götüreceksin?’ dedim. ‘Korkma, iyi bir yere götüreceğim’ dedi.

Baktım iş saatine vakit var, ‘Peki gidelim’ dedim. Bir eve gittik. Birisi elinde kitap dinî bir mesele okuyor. Yaklaşık bu yarım saat sürdü. Ben fazla bir şey anlamadım. Ama, hoşuma da gitti. Dinleyenlerin sessizce dinlemeleri özellikle dikkatimi çekti. ‘Siz ne zamanlar buraya geliyorsunuz’ diye Ali’ye sordum. O da ‘Haftada bir kez geliyoruz‘ dedi. ‘Ben de gelebilir miyim?’ dedim. ‘Tabiî gelebilirsin’ dediler. Oradan ayrıldım, fabrikaya gittim. Grev ilân edilmiş, gördüm. Sebebini bilmiyorum, o akşamdan sonra o arkadaşlarla 3-4 sene görüşmedim. Unuttum o dersi. Sonra Petkim’e girdim. Orada Nur talebelerinden; Gürbüz Dinçer, Ahmet Galitekin ve Yunus Topçu ile tanıştım. Gürbüz Dinçer’in özel ilgisi ile Risâle-i Nurları daha yakından tanıdım. Hem Risâle-i Nur’ları, hem de Nur talebelerini sevmeye başladım. Derslere gitmeye başladım, risâleleri aldım, evde kendim de okumaya başladım. Allah’a şükür şu âna kadar da devam ediyorum.

Yeni Asya’yı ne zaman ve nasıl tanıdınız?

İlk çıktığı günden itibaren almaya ve okumaya başladım. Ali İhsan Akkavaklar vasıtasıyla Yeni Asya’nın çıkacağını duymuştum. Yeni Asya’nın yayına başladığı gün Çubuklu Köyüne gidiyordum. Yolda karşılaştık ve Yeni Asya’nın çıktığını söyledi, ‘Alır mısın?’ dedi. ‘Tabiî alırım, almaz mıyım’ dedim ve 3-4 tane alıp köye gittim. Köyde gazeteleri cami hocasına ve birkaç arkadaşa verdim. Okuduklarında beğendiklerini ifade ettiler. O günden beri de alıp okumaya devam ediyorum.

Yeni Asya’yı en iyi nasıl tarif edersiniz?

Yeni Asya’nın en belirgin özelliği; ölçü ve prensiplerini Risâle-i Nur’dan alması. Risâle-i Nur’a dayanmasından dolayı gazetemizi çok seviyor ve benimsiyorum. Bize, hayatımıza kuvvet veriyor, hayatımıza hayat katıyor.

Yeni Asya okuyucusu olmanız hasebiyle başınızdan geçen bir olayı anlatır mısınız?

Birçok olay var. Özellikle Yeni Asya’ya muhalif olanlarla yaşadığım bazı hatıralardan anlatayım. Elektrikçilik yapan bir arkadaşım vardı. Bir gün, dükkânının önünden elimde Yeni Asya olarak, geçerken, baktım dükkân insanlarla doluydu. Sevdiğim bir arkadaşım, ehl-i iman ve tarikat ehli bir kişiydi. Dükkânın dolu olması merakımı celbetti ve girdim içeri. Selâm verdim. O günler de MNP’nin kuruluş günleriydi. Elimdeki Yeni Asya’yı görünce, ‘Bu gazeteyi alma’ dediler. O an ve halen bu şekilde bir tepki vermelerini anlamış değilim.

Hayatınızda Yeni Asya olmasaydı nasıl bir farklılık olurdu?

Yeni Asya ve özellikle Risâle-i Nur’lar olmasaydı çamurla, felâketlerle dolu bir hayatım olurdu zannediyorum. Bilhassa Risâle-i Nur’lar, bizi çamura düşmekten ve kötü arkadaşlardan uzaklaştırmıştır.

Yani Yeni Asya, Risâle-i Nur’a ayine oluyor mu diyorsunuz?

Aynen öyle. Eğer, Yeni Asya olmaz ve okumasam eksik kalırım gibi geliyor. Dinî yönden, sosyal ve siyasî yönden bizim hayatımızı tamamlıyor Yeni Asya. Allah’a şükür. Yeni Asya bizi, Risâle-i Nurlarla bütünleştirdi.

27.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye aldatılacak ülke değil

  70 bin telefon dinlendi

  Yasak kalksın, ayrımcılık bitsin

  Suriye ile ortak tatbikat

  Türkiye’nin önemi arttı

  Krize karşı ‘emek paketi’

  300 BİN MÜLTECİ ÇEÇEN VAR

  Yeni Asya bizi, Risâle-i Nurlarla bütünleştirdi

  Gazetemi çok rahat evime götürüyorum ve başkalarına da tavsiye ediyorum

  Gözyaşlarımız çocuklar için akmalı

  Depremzede ailenin zor günleri

  Çiftçilerden rüzgâr santrali

  Gurbet yolunda zorlu sınav

  YARSAV Başkanı görevine uygun davransın

  Meclis’in mesaisi yoğun

  Gül’den 1 Mayıs tatiline onay

  Tekirdağ sahilinde MG-3 mermileri

  Belediye otobüsüne molotoflu saldırı

  Saakaşvili, Bodrum’dan ayrıldı

  Eczanenin deposunda 12 bin adet ilâç küpürü

  Kıbrıs anlaşmazlığı artık çözülmeli

  Ziraat mühendisleri, Bakanlığı protesto etti

  IMF kredisinde katmerli faiz, görüşmeleri tıkıyor

  Devlet, bankalara kredi verirken “korkma” diyecek

  Azerbaycan doğal gaza zam yapabilir

  TOKİ’den bahar kampanyası

  Yeni KOSGEB Kanunu KOBİ’leri sevindirdi

  İşçi ihraç etmekten çok iş adamı ihraç eder noktaya geldik

  Mescid-i Aksa tehlike altında

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis