"Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Valide-i Atik sanatseverlerin hizmetinde

Üsküdar Belediyesi ve Nakkaş Semih İrteş’in katkılarıyla restore edilen Valide-i Atik Külliyesi’ndeki Nakkaş Tezyinî Sanatlar Merkezi’nin açılışı, önceki gün düzenlenen özel bir programla yapıldı.

Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kar, Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Mehmet Çakır, Marmara Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Mülayim, Prof. Dr. Saadettin Öktem, Beşir Ayvazoğlu, Ressam Günseli Kato, Sinan Genim ile kültür ve sanat dünyasından tanınmış pek çok sanatçı ve dâvetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Medeniyet yarışına gireceksek geçmiş medeniyetlerimize sahip çıkmamız gerekir. Üsküdar’da yetişmiş olan ünlü sanatçılarımızla birlikte çalışmaktan gurur duyacağız” dedi. Tarih ve kültür şehri olması için gösterdiği çalışmalardan dolayı Mehmet Çakır’a teşekkür eden Başkan Mustafa Kara; Vali- de-i Atik Külliyesi gibi diğer tarihî eserlerimizin restorasyonunun yapılarak Üsküdar’ın kültürel ve tarihî zenginliğinin daha da arttırılması için destek istedi. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’a, tarih ve medeniyetler şehri Üsküdar’a, böylesine önemli bir merkezin Türk kültürüne kazandırılması için belediye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Başkan Mustafa Kara; Nakkaş Tezyinî Sanatlar Merkezinin bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda ayrıca, hat, tezhip, minyatür ve kalemişi 150 eserden oluşan serginin açılışı da yapıldı. Sergi 10 Mayıs 2009 tarihine kadar Pazar günleri hariç her gün, 9:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Sergide Semih İrteş, Mamure Öz, Arzu Uzunosman, Esra Elitaş, Handan Akbulut, Sinem Yağız, Gülnur Nalbant, Sevim Öz ve Sadrettin Özçimi’nin eserleri yer alıyor.

Dr. Filiz Çağman, Necdet İşli, Cahide Keskiner, Hüseyin Kutlu ve Mehmet Çakır’a plâket verilmesinin ardından açılış programı, Sadrettin Özçimi yönetimindeki klâsik saz mûsikîsi dinletisiyle sona erdi.

Nakkaş Tezyinî Sanatlar Merkezi, Mimar Sinan’ın son eseri ve Üsküdar için son derece önemli bir mekân olan, Valide-i Atik Külliyesi Tekke Binası’nda hizmet verecek. Ekim ayından itibaren eğitim çalışmalarına başlayacak merkezde sanatseverler tezhip, ebru, minyatür, kalem işi ve hat sanatını öğrenecekler. Mimarî ve kitap süsleme sanatlarının bir çatı altında birleştiği bu merkez Osmanlı nakkaşhane geleneğinin küçük bir modelidir. Merkez, hocaları ile eğitim faaliyetini devam ettirirken var olan tezyinî sanatlar arşivini uzman kadrosu ve öğrencileri ile geliştirerek yayın çalışmaları da yapacak. Burada düzenlenecek sergi, seminer ve çeşitli faaliyetler sanatseverleri kültür şehri Üsküdar’da buluşturan ve adından söz ettiren önemli bir merkez olacak.

27.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Gençlik ve Aile’ Konferansı

  KIRK NEY BİR NEFES

  Valide-i Atik sanatseverlerin hizmetinde

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis