"Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

İSTANBUL'DA 60 BASKINDA 40 GÖZALTI

İstanbul'da 60 farklı adrese baskın yapıldığını, yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığını, çok sayıda silâh ve bomba ele geçirildiğini belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bostancı'daki hücre evine yapılan baskında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristin Devrimci Karargâh'ın üst düzey yöneticisi olduğunu söyledi. Atalay, “Bu kişiler izleniyordu. Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı” dedi.

VASAT VE HİZBULLAH OPERASYONLARI

Eşzamanlı olarak, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ta "Vasat," Malatya ve Elazığ'da Hizbullah, Konya'da da ''Anadolu Federe İslâm Devleti/İslâmî Cemaat ve Cemiyetler Birliği'' örgütlerine düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınanların fırsat buldukları anda her türlü eylemi yapabilecek kişiler olduğu ileri sürüldü.

İSTANBUL Kadıköy’de polis bir hücre evine baskın yaptı. Olayda bir emniyet amiri şehit olurken, bir vatandaş vefat etti. 6 polis memuru ile bir kameramanın yaralandığı operasyonda bir terörist ölü ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bostancı Emanet Sokak’ta devriye görevi yapan polis ekibine dün saat 05.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Polisin de ateşe karşılık vermesi üzerine saldırgan ya da saldırganlar, yaklaşık 15 gün önce kiralandığı öğrenilen aynı sokaktaki bir apartmanın 1. katındaki daireye girdi. Bu kişi ya da kişiler, buradan polisle çatışmaya devam etti. 3.5 saat süren silahlı çatışmada 7 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerden emniyet amiri Semih Balaban kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yaralı polis memurları İ.T. (45), A.K. (42), A.B. (34) ve M.G. (42) Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2 polis memuru Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Operasyon düzenlenen evden açılan ateş sonucu, olayı görüntülemeye çalışan NTV Kameramanı İlhan Kandaz ile bölgede bulunan Mazlum Şeker isimli vatandaş yaralandı. Şeker olay yerinde hayatını kaybederken, yaralı kameraman ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin ‘’Orhan Yılmazkaya’’ olduğunu ileri sürerek, ‘’teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu’’ iddia etti. 5,5 saat süren çatışma sonunda polisler hücre evine girdi. İçerden bir ceset çıkarıldı. Operasyonun sona erdiğinin duyrulmasının ardından hücre evinin bulunduğu binada bir patlama meydana geldi. Patlamanın, örgüt üyelerinin kurduğu bubi tuzağının kontrollü olarak etkisiz hale getirilmesinden kaynaklandığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da olay yerinde incelemelerde bulundu. Operasyona özel TİM ekipleri de katılırken, polis helikopteri de havadan ekiplere destek verdi.

60’A YAKIN NOKTAYA OPERASYON YAPILDI

Edinilen bilgilere göre, çatışmadakilerin “Devrimci Karargah Örgütü” adlı bir örgüt üyeleri olduğu belirtildi. Bu örgütün geçtiğimiz günlerde 1. Ordu Komutanlığı’na ve AKP İstanbul Başkanlığı’na yapılan saldırıları gerçekleştiren örgüt olduğu kaydedildi. İstanbul Valisi Muammer Güler çatışmada bulunan örgüt üyelerinden birinin söylemlerinde aşırı sol örgüt içerisinde olduğu ve elinde çok sayıda cephane bulunduğunu söylediğini belirtti. Örgüt üyesinin, polisi gördüğü her noktaya ateş ettiğini kaydeden Güler, dünkü operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında eylem hazırlığını da gösteren patlayıcı maddeler, bombalar, hazırlanmış bomba düzenekleri, silahlar, mermilerin de ele geçirildiğini söyledi. Vali Güler, operasyonun daha önce takibi yapılan, ‘’belirlenen 60’a yakın noktaya yapılan operasyon olduğunu’’ belirterek, ‘’Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu da hücre evlerinden biriydi. Ama burada polise patlayıcı madde atarak karşılık verildi’’ diye konuştu. İstanbul /aa

YAYIN YASAĞI KONULDU

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık yazısı ile İstanbul-Bostancı’da meydana gelen çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzasıyla RTÜK’e gönderilen yazıda, ‘’kamu düzeni ve halkın moral değerlerini olumsuz etkileyen, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının durdurulması uygun görüldüğü’’ bildirildi. ATALAY: SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, operasyonlarla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal’la birlikte geldiği Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Bostancı’daki hücre evi operasyonunda Devrimci Karargâh' Örgütü’nün lider kadrosundan bir kişinin ölü ele geçirildiğini, bu kişinin AKP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik bombalı saldırı olayıyla bağlantılı olduğunu bildirdi. “Örgütle ilgili elimizde bilgiler vardı. İzliyorduk” diyen Bakan Atalay, “Önümüzdeki günlerde sansasyonel bir eylem içinde oldukları bilgisine ulaşmıştık. Tespitler yapılmıştı. Bu çerçevede 60 ev ve işyerine ciddi bir operasyon yapıldı ve 40’a yakın kişi gözaltına alındı” dedi. “Devrimci Karagah Evleri” adlı örgütün aşırı sol bir örgüt olduğunu belirten Atalay, Bostancı’daki binanın lider kadroyu barındıran merkez hücre evi olarak kullanıldığını anlattı. Yapılan baskınlarda çok sayıda patlayıcının da ele geçirildiğini ifade eden Bakan Atalay, operasyon tamamalandığını binada arama yapıldığını belirtti. Bakan Atalay, operasyonda bir emniyet amidi ile bir vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 polis ile bir kameramanın yaralandığını sözlerine ekledi. Yaralı polislerin hayati tehlikesi bulunmuyor.

28.04.2009


 

İzmir’de Mevlid coşkusu

Ege’nİn incisi İzmir bir ilke sahne oldu. Bediüzzaman Hazretlerinin vefatının 49. yıl dönümünde, İzmir Yeni Asya Temsilciliği Risâle-i Nur yarışması düzenleyerek Mevlid-i Şerif okuttu. Murat Reis Camii Konferans Salonunda ilk olarak Halil Uslu yer aldı.

Ardından yarışma saat 10.30’da açılış konuşmasıyla başladı. 11.00’de başlayan yarışma saat 13.00’de gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın katıldığı ödül töreni ile sona erdi. Tören sonrasında, Kutlular ile Yeni Asya yazarlarından Süleyman Kösmene ve araştırmacı yazar Halil Uslu kitaplarını imzaladılar. Öğle namazından sonra ise Murat Reis Camiinde, başta Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) olmak üzere, Bediüzzaman Said Nursî ve talebeleri ile ahirete göçmüş ehl-i imanın ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okundu. Yoğunbir ilgiye mazhar olan mevlide, çevre il ve ilçelerden de büyük katılımlar oldu.

RİSÂLE-İ NUR BİLGİ YARIŞMASI

Mevlid öncesinde Ege Bölgesi Risâle-i Nur Bilgi Yarışması yapıldı. Yarışma İlköğretim I. kademe, II. Kademe, Lise ve Üniversite kademelerinde olmak üzere dört ayrı kademede yapıldı. Yarışmaya İzmir-Merkez, Pınarbaşı, Bornova, Çamdibi, Bayındır, Tire, Ödemiş, Manisa-Merkez, Turgutlu, Demirci ve Aydın-Merkez mahallerinden katılımın olduğu görüldü.

Halil Çadır Hoca’nın Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan yarışma programının açış konuşmasını araştırmacı- yazar Halil Uslu yaptı. Halil Uslu, Almanya’da bir profesörün Almanca Küçük Sözler kitabı ile nasıl imanını kurtardığını anlattı. Tahsil hayatındaki milyonlarca öğrenciye ne verilmeli ki, cemiyete faydalı insanlar olsunlar diye soran Halil Uslu, iman dersleri ile gençlerin faydalı insanlar olabileceğini ifade etti. Terör meselesinde dağa çıkanların çoğunun genç olduğunu, cemiyetin huzurunu bozan hareketlerde hep gençlerin kullanıldığına dikkat çeken Uslu, Üstad Bediüzzaman’ın gençlerin imanının kurtulması için eserler telif ettiğini anlattı. Hollanda’da 10 gün kaldığına da değinen Uslu, orada camilerin dolup taştığını, İslâm’a rağbetin olduğunu söyledi.

Açış konuşmasının ardından Risâle-i Nur Bilgi Yarışmasına başlandı. Her kademede 10 soru soruldu, eşitliğin bozulmadığı durumlarda yedek sorulara geçildi. Yarışmada soruları Süleyman Kösmene sordu. Yarışma esnasında sahneye çıkarak Risâle-i Nurdan vecize okuyan Y. Selim Can, Talha Özdemir, Y. Emre Gülişli seyircileri duygulandırdı. Hakikat Işıkları adlı şiiri de Muhammed Adsaz okudu. Yarışma sonucunda İlköğretim I. Kademede İzmir-Merkez (E. Burak Taşdemir, Salih Çiçek) birinci, Aydın-Merkez (Necati Can, Güvenç Yeşil) ikinci, İzmir-Tire (Salih Sağlam, Furkan Özcan) üçüncü;

İlköğretim II. kademede İzmir-Ödemiş (Bekir Ağcadağlı, Melikşah Çakar) birinci, Manisa-Merkez (O. Nuri Kostak, Eren Durak) ikinci, İzmir-Bornova (Davut Sütçüoğlu, Kerem Akgün) üçüncü;

Liselerde İzmir-Merkez (M. Ali Okur, Ali Zernekli) birinci, İzmir-Ödemiş (Ahmet Özcan, Mahmut Çelik) ikinci, İzmir-Tire (Yakup Aslan, Halil Çiftçi) üçüncü;

Üniversitelilerde İzmir-Bornova (Fatih Akyüz, Ahmet Çelik) birinci, Aydın-Merkez (H. Said Ulu, Faruk Aybak) ikinci, Manisa-Demirci (Yunus Dokumacı, Hasan Atay) üçüncü oldu.

Ödül töreninden önce Ömer Öçalan’ın bütün heyecanını katarak okuduğu “Ferid Makamında Üstadım Benim (Hasan Şen)” şiiri de sahnede iz bırakan anlardandı.

Ödül töreni öncesinde konuşan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular “Mektep, medrese, tekke bunları Bediüzzaman, ‘Medresetü'zzehra projesi ile fen ilimleri ve din ilimlerini birleştirerek sağlamıştır. Fenler Esma-i İlâhinin tecellileri olmuştur. Bu sayede vatanın her tarafında Risâle-i Nur ünivertesi açılmıştır” diyerek yarışmayı düzenleyenleri ve katılan talebeleri tebrik etti. Kutlular, bu talebelerin ileride Risâle-i Nur hizmetlerini yürüteceklerini, burada yetişmekte olduklarını söyledi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İlköğretim I. Kademeye Mehmet Özkan, II. Kademeye Mehmet Kutlular, Liselilere Raşit Yücel, Üniversitelilere de Hasan Şen takdim etti. Öğle namazını müteakip Murat Reis Camiinde İzmir Yeni Asya Temsilciliği tarafından tertiplenen Bediüzzaman Mevlidine çevre il ve ilçelerden çok sayıda katılımın olduğu gözlendi. Mevlide katılanlara günün hatırası olarak Risâle-i Nur Külliyatından Ramazan-İktisat-Şükür Risâlesi hediye edildi. Ayrıca cami avlusunda açılan çok çeşitli kermes ve kitap standımıza ilgi büyük oldu. Mehmet Kutlular, Halil Uslu ve Süleyman Kösmene programda kitaplarını imzaladılar.

Mevlide katılanların hissiyatlarını ifade edenler oldu. Adnan Acır; “Mevlütlerin devam etmesi gerektiği; uhuvvete ve muhabbete medar olduğunu”, Necdet Tosuncuk; “Faydalı bulduğunu, nurun hikmetinin büyüklüğünün ölçülemez olduğunu”, İbrahim Özcan; “Mevlide katılanların renk kattığını, bu faaliyetlerin devamlı olması gerektiğini”, Ömer Budakçı; “Aydından bir otobüsle mevlide katıldıklarını, bu tür kucaklaşmaları şirket-i maneviyeye dahil olmak olarak gördüğünü”, Muharrem Okur; “Mevlid hatırası olarak Risâle-i Nurdan hediye kitap dağıtılması güzel bir âdet oldu” şeklinde duygularını ifade ettiler.

İzmir Bediüzzaman Mevlidi güzel bir bahar gününde çok güzel izler bırakarak sona ermiş olsa da bir sonraki mevlid için şevke vesile oldu. Organize edeni, katılanı ve emek vereniyle tam bir şirket-i manevîye mahsulü oldu. Memleketin her köşesinde duymakta olduğumuz, duâ ettiğimiz mevlidlere bir halka da İzmir Mevlidi olarak eklenmiş oldu.

SALİH SÜTÇÜOĞLU - H. İBRAHİM A / İZMİR

28.04.2009


 

KKKA teşhisinde Türkiye devrimi

Gazİ Üniversitesi (GÜ) Nanotıp Araştırma Merkezinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını kandan, ‘’hızlı, güvenilir ve ucuza’’ teşhis edecek ve böylece tedaviye erken başlamayı sağlayacak nanoteknolojiye dayalı yeni bir moleküler teşhis yöntemi geliştirildi. Dünyada tek olan yeni yöntem, teknisyene gerek duymadan hastalık tanısını bir kaç saat içinde verebiliyor. Uluslar arası patent başvurusunun yapıldığı yeni teşhis yöntemini kullanacak cihazın tasarım çalışmaları ise hızla sürerken, cihazların ilk önce hastalığın görüldüğü endemik bölgelerde kullanılması hedefleniyor. Ankara / aa

28.04.2009


 

Yağmur damlaları yere çarpmadan dağılıyor

Yağmur damlalarının yere çarpma anlarını inceleyen araştırmacılar, sanılanın aksine damlaların yere çarpmadan önce dağılıp sıçradığını ortaya çıkardı. Bir yüzeye çarpan yağmur damlacıkları ince bir tabaka haline gelir, ardından bir taç şekline gelen bir sıçrama yaşar. Harvard Üniversitesi’nden Shreyas Mandre ve çalışma arkadaşları, geliştirdikleri simülasyon modelleriyle farklı hava basıncı, su damlacığının yüzey gerginliği ve hızları gibi değerleri manipüle ederek deneyler gerçekleştirdi. Mandre, su damlacıklarının sıçramasının ardındaki gizemin halen çok küçük bir kısmının çözümlendiğini belirtiyor. Bu olayın derinlemesine incelenmesi sonucunda, su sıçramasına sebep vermeyen malzemeyle üretilmiş gerçelerin yapılabileceği düşünülüyor. Bu aletler mutfak gibi ortamlarda kullanılabilir. Dış Haberler Servisi

28.04.2009


 

Halı sahalarda menisküs riski

TÜRKİYE genelinde sayıları her geçen gün artan halı sahaların, uygun şartlarda olmamasının menisküse sebep olduğu bildirildi. Acıbadem Kayseri Hastanesi Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, ısınma hareketleri yapmadan spor yapanların menisküs tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Menisküsün, hem yaşa hem de yaralanmanın mekanizmasına bağlı olarak değişik şekillerde yırtıldığını anlatan Prof. Dr. Karaoğlu, “Genellikle uzunlamasına, enine ve yere paralel şekilde yırtıklarla karşılaşmaktayız.” diye konuştu. Karaoğlu, özellikle halı sahaların ülkede yaygın olması ve çoğunun uygun şartlarda yapılmamasına bilinçsiz, yeterince ısınmadan maça başlanması gibi sebepler de eklenince menisküs yırtığı dahil birçok yaralanmaların ortaya çıktığını vurguladı. Karaoğlu, “Yaşlılarda ise zamanla menisküs dokusundaki olumsuz değişiklerin yanı sıra fazla kiloya ve dizdeki kireçlenmeye bağlı yırtılmalar gözlenmektedir.” şeklinde konuştu. Kayseri / cihan

28.04.2009


 

Her kene ısırığı korkutmasın

Son yıllarda insanların korkulu rüyası hâline gelen, kenelerin bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı konusunda bireyin kişisel yatkınlığının da çok önemli olduğu bildirildi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşit Mıstık, yaptığı açıklamada, ‘’Hastalık etkeni virüs, keneyle mikroorganizmaya girer, vücutta dolaşır, ama hastalık belirtisi vermeyebilir. Yani virüsü almış 5 kişiden sadece birinde hastalık bulgularıyla seyrediyor. Bu durum, muhtemelen kişisel yatkınlıkla ilgili bir şey. Ayrıca, bu durum virüsün miktarıyla da ilişki olabilir. Hastalık, kişinin bu virüse verdiği cevap ya da cevapsızlıkla ilgili gelişiyor. Vücut, çok ciddî cevap verip, virüsü imha da edebilir, cevap vermeyip de virüs kendiliğinden yoğunlaşıp, çoğala da bilir.’’ dedi. Bursa / aa

28.04.2009


 

İyimser olanlar daha sağlıklı

BardağI boş ya da dolu tarafından görmenin, sadece kişinin hayata bakışını değil, uzun ve sağlıklı bir hayat sürmesini de etkilediği belirlendi. ABD’de Pittsburg Üniversitesi tarafından yürütülen ve internette yayımlanan araştırma, iyimser yapının hayatın zorlukları ve stresle mücadelede kişiye avantaj sağlamasının yanı sıra sağlıklı ve uzun hayatın kapılarını da araladığını ortaya çıkardı. Kadın Sağlığı Girişimi Programı kapsamında 1994 yılında başlayan çalışmada, 100 bini aşkın 50 yaş ve üzerindeki kadınla görüşülerek, bu kişilerin karakter özellikleri tesbit edildi ve sağlık durumları takibe alındı. Çalışmada, kötümserlerin kalp krizinden ölme riskleri, ‘’hayata daha pembe gözlükle bakanlara’’ oranla yüzde 30, kansere yakalanma riskleri yüzde 23 daha fazla. Uzmanlar, benzer durumun yüksek tansiyon ve şeker hastalıkları için de söz konusu olduğunu belirtiyor. Washington / aa

28.04.2009


 

Yaşlılar düşmekten çok korkuyor

GerIatrI Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuray Kırdı, yaşlı nüfusun yaklaşık üçte birinin düşmekten korktuğunu belirterek, bunun da yapılan fiziksel aktiviteyi sınırlandırdığını söyledi. Prof. Dr. Kırdı, yaptığı açıklamada, yaşlılığın iki şekilde gerçekleşeceğini, saçların beyazlaşması ve yüzün kırışması gibi evrensel değişikliklerin yanında, hayat tarzının ve çevresel durumların da farklılaştığını belirtti. Kırdı, yaşlılık döneminde yapılacak düzenli ve orta şiddetli fiziksel aktivitenin, kronik hastalıkların başlamasını geciktireceğini, kalp hastalığıyla kardiyak ölüm riskini yüzde 20-25 oranında azaltacağını vurguladı. Yaşlı nüfusun yüzde 30’unun düşme korkusu yaşadığını, bu sebeple egzersiz yapmaktan çekindiğini belirten Kırdı, ‘’Düşme, yaşlılarda çok sık karşılaşılan problemlerden birisi, ancak, yaşlanma sürecinin bir parçası değil’’ dedi. Ankara / aa

28.04.2009


 

6 ilde 52 kişi gözaltına alındı

VASAT terör örgütüne yönelik Gaziantep merkez olmak üzere 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 52 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Vasat terör örgütüne karşı, Gaziantep merkez olmak üzere, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde dün sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda timin panzerler eşliğinde 17 ayrı noktaya yapılan operasyonda, ev ve iş yerleri arandı. Operasyonlar sırasında, Vasat terör örgütü ile bağlantıları olduğu iddiasıyla Gaziantep’te 16, Adana’da 7, Şanlıurfa’da 13, Adıyaman’da 12, Osmaniye’de 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği, el konulan bilgisayar hard diskleri, CD’lerle dizüstü bilgisayarların incelenmek üzere Emniyete götürüldüğü kaydedildi. Gaziantep-Şanlıurfa / aa

28.04.2009


 

Özkök, Ergenekon savcılarına ifade verdi

Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök, İzmir Adliyesi’ndeki özel bir odada, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in 8 saat boyunca sorularını cevapladı. Genelkurmay eski Başkanı, emekli orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon soruşturmasını yürüten iki savcıya İzmir’de ifade verdi. Soruşturma savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile İzmir Adliyesi’nde bir araya gelen Özkök, 8 saat boyunca soruları cevapladı. Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Orgeneral Özkök, tanık olarak ifadesine başvurulmasının beklenen bir durum olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Daha öncede belirtmiştim, böyle bir talep geldi. Cumartesi günü Cumhuriyet savcılarıyla İzmir Adliyesinde bir araya geldik. Bana devam eden soruşturmaya yönelik, ihtiyaçları olan bilgilerle ilgili sorular sordular. Ben de bildiklerimi objektif olarak ifade ettim.” “Adalet mülkün temelidir. Ben de tanık olarak görevimi yerine getirdim” diyen Özkök, soruşturma devam ettiği için kendisine yöneltilen soruların içeriğiyle ilgili açıklama yapmayacağını bildirdi. “Tanık” sıfatıyla savcılara ifade veren Özkök, “Hukuk çağırırsa icabet etmek gerekir diye düşünürüm. Sanık veya tanık olarak mahkeme çağırırsa ‘gitmem’ denilemez” demişti. İstanbul

28.04.2009


 

Konya’da AFİD/İCCB’ye operasyon

Konya’da polisin “Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği” (AFİD/İCCB) terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı, Konya merkezli yapılan operasyonda, AFİD/İCCB terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen 13 kişiyi gözaltına aldı. Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı sayısının artabileceği, operasyonun devam ettiği bildirildi. Konya / aa

28.04.2009


 

Elazığ ve Malatya'da 20 gözaltı

Elaziğ ve Malatya’da terör örgütü Hizbullah’a yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü Hizbullah’ın “İlim” grubuna karşı genel merkezi Elazığ’da bulunan bir derneğe operasyon düzenledi. Elazığ şehir merkezinin yanı sıra Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Malatya’da da bazı ev, dernek ve kitabevi olmak üzere çok sayıda adrese baskın yaptı. Ekipler, operasyonda yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Elazığ / aa

28.04.2009


 

DSP’li Tan Sezer’e: Ecevit ile “son 24 saati” açıkla

DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Bülent Ecevit’in beyin kanaması geçirip komaya girmesinden önceki 24 saatte çok önemli olaylar yaşandığını, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in, Bülent Ecevit ile yaşadıklarını açıklamasının zamanının geldiğini söyledi. DSP’den ihraç edilen Tan, kurultayda, genel başkan adaylarının özgürce yarışabilmesi için ‘Sezer’in kenara çekilmesi’ gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Yoksa, Sayın Sezer’in, merhum Ecevit ile komaya girmeden önceki son 24 saatte, Oran Sitesinde yaşadıklarını açıklamasının zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü siyasi adalet belki yok ama ilahi adalet muhakkak ki var. İlahi adalet olmasaydı, Sezer’in, geri döneceği tarih olarak, 17 Mayıs’ı seçmezlerdi.” “Ne demek istediğinin” sorulması üzerine şöyle konuştu: “O son 24 saatte, Ecevit’in beyin kanaması geçirip komaya girmesinden önce çok önemli hadiseler yaşandı. O hadiselerle ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Eğer Sayın Sezer, geri dönecekse onları açıklayıp dönsün. Onları da hep beraber yaşadık. Bu noktada, susmak istiyorum. Belki ki Sayın Sezer, yeniden konuşmak için geliyor. Eğer konuşacaklarının içine, Ecevit’in beyin kanaması geçirmeden önceki saatlerde yaşananları katarsa, büyük hizmeti olur, hem bu partinin saygınlığına hem Ecevit’in hatırasına.” Ankara / aa

28.04.2009


 

‘Yaşlı araçlardan daha fazla vergi alınsın’ teklifi

TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili ve AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, yaşı büyük taşıtların daha fazla yakıt tükettiği ve çevreyi daha fazla kirlettiği için daha fazla vergi alınmasını teklif etti. Türkiye genelinde 1000 kişiye düşen taşıt sayısının 143 olduğunu belirten Öztürk, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyük şehirler başta olmak üzere kişi başına düşen taşıt sayısının sürekli arttığına dikkati çekti. Öztürk şöyle devam etti; “Ülkemizdeki taşıtların yaklaşık yüzde 25’i, 15 yaşın üzerindedir. Türkiye’de belli yaşın üzerindeki araçlardan çok daha az vergi alınmaktadır. Oysa, taşıt yaşı büyüdükçe tükettiği yakıt miktarı ve egzozdan atılan kirletici miktarı da artmaktadır. Birçok gelişmiş ülkede taşıt yaşı ilerledikçe yıllık taşıt vergisi miktarı aynı kalı-yor ya da artıyor. Eski araçlar için yıllık taşıt vergisi indirimi söz konusu değildir. Türkiye’de de benzer uygulamaya geçilmelidir. Az yakıt tüketen araçlardan az vergi, fazla yakıt tüketen araçlardan daha fazla vergi alınmalıdır.’’ Öztürk, hibrit sistemli ve güneş enerjisiyle çalışan ‘’çevre dostu’’ alternatif enerji kaynaklarını kullanan araçlardan daha az vergi alınarak, bu tür araçların teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Ankara / aa

28.04.2009


 

Otların çokluğu yangın için risk oluşturuyor

YAĞMURLARIN son günlerde bol olmasının ormanlık alanlardaki ot yoğunluğunu çoğalttığı, yaz aylarının sıcak ve kurak geçmesi sebebiyle kuruyacak olan otların yangın ihtimalini ve büyüme riskini arttırabileceği bildirildi. Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, küçük bir kıvılcımın dahi ormanlık alanlarda yangınlara sebep olabileceğini vurgulayarak, özellikle yaz aylarında çıkan yangınlar sebebiyle ülke ormanlarının büyük zarar gördüğünü kaydetti. Adana, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Osmaniye’yi kapsayan sorumluluk alanlarında geçen yıl 102 orman yangınında, toplam 401 hektar alanın zarar gördüğünü ifade eden Yılmaz, bu yıl ise orman yangınları açısından daha riskli bir dönemde olunduğunu belirtti. Yoğun yağışların ormanlardaki ot yoğunluğunu arttırdığına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu: ‘’Son yıllarda alınan etkili önlemler sonucunda yangın sayısında ve yanan saha miktarlarında büyük oranda azalma sağlandı, ancak bu yıl ot yoğunluğu ciddî tehlike oluşturu-yor. Özellikle yaz aylarında havanın sıcak ve kurak geçmesi nedeniyle bu otlar kuruyacak. Bu durum da yangının çıkma ve büyüme ihtimalini artırıyor.’’ Bu yıl yangın çıkma ve büyüme ihtimalinin daha fazla olması nedeniyle yangın söndürme helikopteri sayısını ikiye çıkartmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, Çalışmalara paralel olarak ‘Sincap’ adı verilen motorize ekip sayımızı da artıracağız.’’ Adana / aa

28.04.2009


 

İş hayatında üretenler daha mutlu

GAZİ Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhanettin Kaya, ‘’Çalışma hayatında üretim sektöründe çalışanlar, iş ve yaşamsal doyum anlamında hizmet sektöründe çalışanlardan belirgin oranda daha fazla mutlu’’ dedi.

Doç. Dr. Burhanettin Kaya, toplam 291 işçinin katıldığı araştırma sonucunda hayat doyumu ve iş doyumunun, üretim sektöründe çalışanlarda anlamlı derecede yüksek çıktığını ifade etti. Kaya, şunları kaydetti: ‘’Çalışma hayatında üretim sektöründe çalışanlar, iş ve yaşamsal doyum anlamında hizmet sektöründe çalışanlardan belirgin oranda çok daha fazla mutlu. Araştırmada, işçilerin depresyon ve anksiyeteyi içeren ruhsal sağlık düzeyleri kötüleştikçe yaşam doyumunun azaldığı görüldü. Ayrıca ruhsal belirtileri daha fazla olanlarda iş doyumunun da azaldığı saptandı. İş doyumu yüksek olanlarda yaşam doyumunun da yüksek olduğu gözlendi. Ayrıca aylık kazancı asgarî ücretten daha yüksek olanlarda iş doyumunun da arttığı saptandı.’’ Ankara / aa

28.04.2009


 

KPSS başvuruları dün başladı

KAMU Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları dün başladı. KPSS, bu yıl sadece öğretmenlik ve A grubu kadroları için yapılacak. Sınava dün başlayan başvurular, 8 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Başvurular, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri ÖSYM’nin ‘’www.osym.gov.tr’’ internet adresinde yayınlanacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday bilgi formuna başvurma süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden ulaşacaklar. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak. 2009-KPSS sonuçları, sadece A grubu ve öğretmen kadroları için sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak. 2009-KPSS, 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra, Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda, Türkiye’de bütün il merkezleri ile KKTC’nin başşehri Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. Ankara / aa

28.04.2009


 

Ege Üniversitesi’nde kadın damgası

EGE Üniversitesinin (EÜ) ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ’de kadın öğretim üyesi oranının yüzde 50’nin biraz üzerinde bulunduğunu bildirdi. Kadın rektör olarak sıkıntıyla karşılaşmadığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, şöyle dedi: ‘’Üniversitemizde bayan öğretim üyesi oranı yüzde 50’nin biraz üzerinde. Bir bayanın rektör olması üniversitede hiç yadırganmadı. Üniversite yaşamında zaten yadırganmamalı. Herkes kadın yöneticiye üniversitede zaten alışık. Hatta birçok konuda artılarını, avantajlarını da gördüm.’’ Üniversitedeki bilimsel çalışmalarla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Yılmaz, ‘’Tübitak’da en çok proje başvurusu yapan üniversiteyiz. Birinci sıradayız. Proje konusunda desteklenmede ise ikinci sıradayız’’ dedi. İzmir / aa

28.04.2009


 

Hac müracaatları tamamlandı

SİİRT'TE 8-24 Nisan tarihleri arasında yapılan hac ön kayıt ve kayıt yenileme müracaatları tamamlandı. Hac ve umre bürosundan alınan bilgiye göre, Siirt’ten 743 kişi hacca gitmek için ilk defa müracaatta bulunurken, bin 475 kişi de kayıt yeniledi. Bu yıl yeni kayıt ve yenileme ile birlikte Siirt’ten 2 bin 218 kişi hacca gitmek için müracaat etti. Her yıl Siirt’ten 300 ile 400 civarında hacı adayının kutsal topraklara gittiği bildirilirken, kesin kayıtlar önümüzdeki günlerde çekilecek kur'a ile belli olacak. Sonuçlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmî internet sitesinden T.C. Kimlik No ile girilerek öğrenilebilecek. Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, 8- 24 Nisan tarihleri arasında yapılan hac ön kayıt ve kayıt yenileme müracaatlarının tamamlandığını söyledi. Siirt / cihan

28.04.2009


 

Okullar 24 Eylül’de açılacak

OKULLARDA daha önce 7 Eylül’de başlayacağı açıklanan 2009-2010 eğitim öğretim yılı, iklim şartları sebebiyle sorun yaşanmaması için 24 Eylül 2009’da başlayacak. Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi yayınlandı. Çalışma takviminde, Her derecede ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 12 Haziran 2009 Cuma günü sona ereceği, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının 07 Eylül 2009 Pazar günü başlayacağının genelge ile belirlendiği hatırlatıldı. Ancak, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle bölgeler arası iklim farklılıkları ile turizm sezonunun değişkenlik göstermesi sebebiyle öğrenci ile velilerin olumsuz etkilenmemeleri amacıyla 2009-2010 eğitim-öğretim yılının 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlamasına karar verildiği kaydedilen takvimde, bu çerçevede, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı çalışma takviminin şu şekilde düzenlendiği bildirildi: “2009-2010 eğitim-öğretim yılı; Birinci kanaat dönemi 24 Eylül 2009 Perşembe günü başlayacak ve 22 Ocak 2010 Cuma günü sona erecektir. Yarı yıl tatili, 25 Ocuk-05 Şubat 2010 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 08 Şubat 2010 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Haziran 2010 Cuma günü sona erecek. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı 13 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak.” Takvimde ayrıca ÖSS’ye girecek öğrencilerin ÖSYM’deki işlemlerinin zamanında gerçekleştirilebilmesi için gerekli titizliğin gösterileceğinin altı çizildi. İptal edilen 23 Nisan gösterisi 29 Nisan’da yapılacak İSTANBUL'DA hava muhalefeti dolayısıyla iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterisi, 29 Nisan Çarşamba günü yapılacak. İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, hava muhalefeti sebebiyle iptal edilen ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları’’ çerçevesinde, Ali Sami Yen Stadı’nda yapılması planlanan geçit töreni ve öğrencilerin yapacakları gösterilerin, 29 Nisan 2009 Çarşamba günü, saat 10.00’da düzenleneceği bildirildi. İstanbul / aa

28.04.2009


 

27 Nisan, darbeler tarihinin kırılma noktası

Bem-Bİr-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, 27 Nisan e-muhtırasının darbeler tarihinin kırılma noktası olduğunu söyledi.

2007 yılı 27 Nisan gecesi Genelkurmay internet sitesine konulan bir bildiri ile Türk siyasî tarihine “e-muhtıra” olarak geçen sürecin ikinci yılını değerlendiren Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, kim tarafından kaleme alındığı bile belli olmayan ancak Genelkurmay Başkanlığı sitesinde yayınlandığı için resmîlik kazanan muhtıraya karşı gösterilen tavrın, Türkiye’nin darbeler tarihinde bir “kırılma” meydana getirdiğini söyledi. Turbay, 27 Nisan’da yayınlanan bildirinin “e muhtıra” olarak anılmasına karşılık gösterilen direncin ise millet iradesi tarafından darbecilere karşı “anayasal bir balans ayarı” kabul edildiğini vurguladı. 2007 yılı Nisan ayında mevcut Cumhurbaşkanı Sezer’in görev süresinin dolması ve yeni cumhurbaşkanının seçim takviminin başlaması ile belirlenen süreçte, köşk seçimleri için toplanan TBMM’ye yönelik baskıların, geçen 2 yıl içinde bir bir itiraf edildiğinin altını çizen Turbay, “367 komedisi, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ve bu karardan bir gece önce gelen 27 Nisan e-muhtırası kara bir dönem olarak tarihteki yerini almış, sergilenen komediye, aktörleri bile inanmamıştır. Ancak Türkiye’nin ve halkın 12 Mart, 12 Eylül dönemlerine ait ‘sindirme-korkutma’ argümanlarına bu sefer pirim vermeyeceği hesap edilememiştir. O gün yayınlanan e-muhtıraya ne tam manasıyla askerler sahip çıkmıştı, ne de 28 Şubat darbeci medyası onay vermiştir. Toplumun bütün kanatları, siyasî partiler, basın, sivil toplum kuruluşları 27 Nisan e-muhtırası ile oluşturulmak istenen korku dağlarına demokrasi tokadı vurmuş, bir siyasî parti ile 3-5 köşe yazarı hariç e-muhtıra hiçbir kesimden karşılık bulamamıştır” dedi.

RECEP GÖREN / ANKARA

28.04.2009


 

Kâğıthane’de bina çöktü: 4 yaralı

KÂğIthane’de inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 4 kişi yaralandı. Kâğıthane Hamidiye Mahallesi Cendere Yolu üzerinde bir otomotiv firmasına ait inşaat halindeki binanın 3. katında beton atıldığı sırada, katın bir bölümü çöktü. Binada çalışan Mehmet Yaşar, Sadi Güler, Mehmet Güler, Mustafa Yalçın yaralandı. İtfaiye ve ilk yardım ekiplerinin sevk edildiği olayda, yaralılar çevredekilerin de yardımıyla Şişli ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların hayatî tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Bu arada, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. İstanbul / aa

28.04.2009


 

Millî Güvenlik Kurulu bugün toplanacak

MİLLÎ Güvenlik Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilecek toplantı, saat 13.30’da başlayacak. Toplantıda, iç ve dış gelişmeler değerlendirilecek. Ankara / aa

28.04.2009


 

“Vekil imamlara kadro’’ teklifi

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, 4 bin 500 vekil imama kadro verilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Devlet Memurları Kanununa bir madde eklenmesini öngören teklife göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açıktan vekil imam olarak görev yapan personel 6 ay içerisinde memuriyete alınacak. Teklifin gerekçesinde de camilerin; köylerde ve mahallelerde toplanma, bayramlaşma, dayanışma, ibadet, eğitim yeri olduğu, dini ve toplumsal rehberlik hizmetlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığının, camilerde görevlendirdiği imam-hatipler eliyle yapıldığı belirtildi. Ankara / aa

28.04.2009


 

Konya’da “Mevlânâ Üniversitesi” kurulacak

Konya’da, Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfınca, “Mevlânâ Üniversitesi” kurulacak. Yükseköğretim Kurumları Teşkilâtı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıya göre, Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfınca, Konya’da, “Mevlânâ Üniversitesi” adıyla vakıf üniversitesi kurulacak. Üniversite; eczacılık, mühendislik, hukuk, işletme, eğitim, tıp fakülteleri ile sağlık hizmetleri yüksekokulu, meslek yüksekokulu ve fen bilimleri, sosyal bilimler ve sağlık bilimleri enstitü lerinden oluşacak. Ankara / aa

28.04.2009


 

İHA muhabiri donarak, diğerleri travmadan öldü

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Kahramanmaraş’daki helikopter kazasında vefat edenlere ilişkin Çukurova Üniversitesi Adlî Tıp Kurumu’nca hazırlanan raporda, İHA muhabiri İsmail Güneş’in donarak öldüğünün, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer vefat edenlerin ise ölüm sebeplerinin travmatik çarpma olarak belirtildiğini açıkladı. Şanverdi düzenlediği basın toplantısında, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin vefat ettiği helikopter kazasına ilişkin Çukurova Üniversitesi Adlî Tıp Kurumu’nca hazırlanan otopsi raporunun ellerine ulaştığını, raporda ölüm sebeplerinin yer aldığını, ancak ölüm saatlerinin bulunmadığını bildirdi. ‘’Raporda gazeteci İHA muhabiri rahmetli İsmail Güneş’in donarak öldüğü, diğer şehitlerin travmatik çarpma sonucu vefat ettikleri belirtilmiştir. Helikopterin pilotu merhum Murat Kaya İstektepe’nin otopsi raporunda herhangi bir zehirlenme bulgusuna rastlanmadığı belirtilmektedir’’ diyen Şanverdi, İstektepe’nin kan tahlillerinde genel olarak uyuşturucu ve alkol bulgusuna da rastlanmadığını aktardı. Ankara / aa

28.04.2009


 

Siirt Cezaevi’nde mahkûmlar isyan çıkardı

Sİİrt Cezaevinde bir gurup mahkûmun isyan çıkarttığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki mahkûmlar, henüz belirlemeyen nedenle isyan çıkardı. Mahkûmlardan 5-6’sının cezaevinin çatısına çıkarak ateşe verdiği görüldü. Cezaevi çevresinde çok sıkı güvenlik tedbirleri alınırken, cezaevi içine çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans gönderildi. Bölgeye takviye güvenlik ekipleri gönderildi. Cezaevinden patlama sesleri duyuldu.

28.04.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis