08 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Dünya Barcelona'nın zaferini konuşuyor

AVRUPA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında salı akşamı deplasmanda Chelsea ile 1-1 berabere kalarak finale yükselen İspanya'nın FC Barcelona takımı için Barcelona kentinde yapılan sevinç kutlamaları olaylı geçti.

Barcelona'nın merkezindeki ünlü "La Rambla" sokağında toplanan binlerce Barcelonalı taraftar, takımlarının finale kalmasını kutlarken, çevreye zarar vermeye çalışan bir grup ile polis arasında olayların çıktığı ve bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Bu arada, sabah saatlerinde Barcelona havaalanına gelen Barcelonalı futbolcuları da kalabalık bir taraftar grubu karşıladı.

İSPANYOL GAZETELERİ COŞTU

Öte yandan, İspanyol gazeteleri dünkü başlıklarında maçın 93. dakikasında attığı golle takımına beraberliği ve finali getiren Andres İniesta'yı "kahraman" ilan ederken, Chelsea'nin maçın Norveçli hakemi Tom Henning'e öfkesine de hak verdi. AS gazetesi "İniesta, harikası. Hakem İngilizlerin 3 penaltısını vermedi", Marca "Harika İniesta. Çok az takım bu tip bir şanslı vuruşa layık oldu", El Pais "İniesta'dan kutsal bir gol", El Mundo Deportivo "Selam Barça, Roma seni bekliyor!" ve Sport gazetesi de 1991'de Barcelona'nın Almanya'nın Kaiserslautern takımını elediği tarihi maça atıfta bulunarak "2. Kaiserslautern: Kahramansınız" ifadesini başlığına çıkardı. İspanyol basını, maçın hakeminin çok kötü bir yönetim gösterdiği fikrine katılırken, "Barcelona'nın belki Chelsea'ye karşı oynadığı futbolla değil, ama bu sezonki futboluyla Şampiyonlar Ligi finaline layık olduğu" belirtildi.

08.05.2009


 

Gürcü-Rus gerginliği spora yansıdı

GÜRCİSTAN ile Rusya arasında yaşanan siyasi gerginlik spora da yansıdı. İki ülke arasında son günlerde tekrar başlayan gerginlik Gürcistan'da yapılacak Gürcistan-Rusya ragbi maçını da etkiledi.

Rusya'nın, Nisan 2010'da yapılacak Ragbi Avrupa Şampiyonası maçı için Gürcistan'a gitmek istememesi üzerine ortaya çıkan problemin çözümü için Gürcüstanlı yetkililer, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak karşılaşmayı Türkiye'de oynama isteklerini iletti. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı da konuyu Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi federasyonuna bildirdi. Federasyon başkanvekili Koray Kartal, genel sekreter Metin Ejder, Trabzon Valisi Nuri Okutan ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Gürcistan Ragbi Federasyonu Başkanı ve Gürcistan Başkonsolosu yetkilileri, 25-26 Nisan 2009 tarihlerinde yapılacak olan maç için Trabzon Avni Aker Stadı'nda incelemelerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda karşılaşmanın Avni Aker Stadı'nda oynanması konusunda mutabakata varıldı. Müsabaka ile ilgili nihai karar 27-28 Haziranda yapılacak olan Uluslararası Ragbi Federasyonu toplantısında verilecek.

08.05.2009


 

Hata yapmayan şampiyon olur

TÜRKCELL Süper Lig'in lideri Sivasspor'da, takım kaptanı Mehmet Yıldız ve başarılı orta saha oyuncusu İbrahim Dağaşan, kalan 4 maçı kazanarak şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Golcü oyuncu Mehmet Yıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gaziantepspor yenilgisinin ardından bu hafta sahalarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi güçlü bir ekiple karşılaşacaklarını belirtti. Zor bir maç olacağını ifade eden Yıldız, maça en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, ''İnşallah bu maçtan 3 puanla ayrılıp, liderliğimizi devam ettirip, şampiyonluk yolunda da bir engeli daha aşmış olmak istiyoruz. Tabi bunun için de sahada özverili mücadele etmek ve çok koşmak gerekiyor. Hafta sonundaki maçta çok koşup 3 puanla ayrılan taraf olacağımıza inanıyorum'' dedi.

BEŞİKTAŞ'IN YENİLMESİ ARTI MOTİVASYON OLDU

Mehmet Yıldız, Sivasspor'un Gaziantepsor yenilgisinin ardından, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye yenilmesinin takım üzerindeki etkisiyle ilgili soruya, '''Tabi ki olumlu etki etti. 16 hafta lider getirmişiz ligi, 16 hafta sonra ligin bitimine 4 hafta kala liderliği bırakmak illaki ne kadar istemesek de takım üzerinde bir olumsuz hava yaratacaktı. Ama bu Beşiktaş'ın da mağlup olmasıyla birlikte bize artı bir motivasyon oldu'' diye konuştu. Golcü oyuncu, şampiyonlukla ilgili olarak da ''Artık hata yapmayanın şampiyon olacağı haftalara girdik, biz de hata yapmak istemiyoruz. Avantajımızı kullanıp kalan 4 maçtan 3 puanla ayrılıp şampiyon olmak istiyoruz. Bunun ilk ayağı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da bizim için çok önemli'' ifadesini kullandı.

08.05.2009


 

F.BAHÇELİ BAYANLAR 7. ZAFERE KOŞUYOR

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) şampiyonluğa koşuyor.

Ligde 6 şampiyonluğu bulunan sarı-lacivertliler, 2-0 önde olduğu play-off final serisinde bugün deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapacağı 3. maçı da alırsa 7. şampiyonluğunu kazanacak. TBBL'de son 3 sezonda üst üste şampiyonluk kupasını müzesine götüren Fenerbahçe, yarınki maçı kazanırsa, üst üste 4. kez şampiyonluk sevinci yaşayacak. İlk şampiyonluğunu 1998-99 sezonda yaşayan sarı-lacivertliler, 2001-2002, 2003-2004, 2005-06, 2006-07 ve 2007-08 sezonlarında şampiyon oldu. Bu arada, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ise ligde şampiyonluğu bulunmuyor.

GALATASARAY 11 KEZLE ÖNDE

Bayan basketbolunun 29 yıllık lig tarihinde 11 kez ile en fazla şampiyon olma unvanı Galatasaray'ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 1989-90 ile 1997-98 sezonları arasında üst üste 9 kez şampiyonluk kupasını müzesine götürerek rekor kırdı. Beşiktaş ve ODTÜ'nün 3'er kez şampiyonluk sevinci yaşadığı ligde MTA ve BOTAŞ Spor 2'şer, İÜSBK da 1 kez şampiyonluk elde etti.

08.05.2009


 

Nihat golü unuttu

İSPANYA 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'de forma giyen Türk futbolcu Nihat Kahveci, 1 yıldır gol atamamanın sıkıntısını yaşıyor.

La Liga'da son olarak 7 Mayıs 2008 tarihinde oynanan Recreativo-Villarreal maçında bir gol atan Nihat, 365 gündür ne lig, ne Kral Kupası ne de Şampiyonlar Ligi'nde golle buluşabildi. Sakatlıklardan dolayı kötü bir sezon geçiren Nihat, İspanyol basınına açıklamasında, "Bir çok ayı sakat geçirdim, ama forvetlerin attıkları gollere göre değerlendirildiğinin bilincindeyim. Özür aramıyorum ve en kısa zamanda gol atmak istiyorum" dedi.

08.05.2009


 

Avantaj Sivas'ta

Fırsatlar değerlendirilmek için vardır yoksa harcanılmak için değil. Hayatta ilk kez gelen fırsatı değerlendirmeyebilirsiniz. Ama ikinci kez gelen fırsatı nasıl harcarsınız?

Önünüze altın tepsi içinde sunulan şampiyonluğu nasıl elinizin tersiyle itersiniz? Bu ekonomik krizde biraz pahalı kaçmıyor mu? Kartalın yüksekten uçma korkusu hala devam ediyor. Derbi yoksunu Beşiktaş; bu geleneğini Fenerbahçe maçında da devam ettirdi. Halbuki Sivasspor'un maçı kaybetmesi derbi öncesinde büyük coşku uyandırmıştı. Ama Mustafa Denizli'nin Delgado sempatisi bu maçın galibinin daha ilk çeyrekte Fenerbahçe olduğunu açıkça beli ettiriyordu. Futbolcuların aşırı strese girmeleri, hafta ortasında iki başkanın görüşmesi başarısızlığın tetikçisi oldu.

Orta sahada Ernest gibi bir oyuncuya sahip olduğu için Beşiktaş şanslıydı. Geldiği günden beri var gücüyle mücadele ediyor. Bu maçta da üstüne düşeni layıkıyla yerine getirdi. Son maçlara baktığımızda şampiyonluğu hiçbir takım istemiyor gibime geliyor. Biri diğerine hediye ediyor ama öteki istemiyor. Bu sene hakikatten tuhaflıklar silsilesi almış başını gidiyor. Kalan maçlara baktığımızda 3 takımın şampiyon olma umudu var. Fikstür avantajı şuanda Sivasspor'un elinde. Ama Beşiktaş'ın ve Trabzon'un şampiyon olma umudunun olmadığı anlamına gelmemelidir.

Herhalde Mustafa Denizli aşırı tedbir ve stresin rakip takıma yarayacağını kestirememiş. Evdeki hesap yine çarşıya uymadı anlaşılan. Ama şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu da unutmamalı Beşiktaş. Futbolcuların kazanma adına gayret etmeleri, özveride bulunmaları, başarı yakınken daha iştahla sarılmaları mutlu sonla neticeleneceğinden kuşkum yok. Bu arada Holosko'nun golü bana Messi'yi, Maradona'yı hatırlattı. Tek kelimeyle enfesti. Bu konuma Beşiktaş'ın gelmesinde payı büyük olan Denizli; bu takımı bırakmamalı ve milli takım teknik direktörlüğü teklif edilse dahi yeni sezonda görevini sürdürmeli.

ÇETİN KASKA / cetinkaska@hotma

08.05.2009


 

KOMAYA GİREN MACAR BOKSÖR KURTARILAMADI

MACARİSTAN adına gençlerde dünya ikinciliği kazanan, 3 gün önce yaptığı maçta nakavtla yenilerek komaya giren boksör Andras Nagy, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Boks hayatını profesyonel yarı ağır sıklette Avustralya'da sürdüren 23 yaşındaki Macar boksör Andras Nagy, 3 gün önce Avustralya'nın Melbourne kentinde yaptığı boks maçı sırasında rakibine nakavtla yenilerek komaya girmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Macaristan Haber Ajansı'nın (MTI) haberine göre, Avustralyalı doktorlar, Macar boksörün darbe nedeni ile kafasında ödem oluştuğunu, uyutularak tedavisinin sürdürüldüğünü, ancak genç sporcunun tedaviye cevap vermediğini belirttiler. Doktorlar, iki gün boyunca makinelerle hayatta tutulan Andras Nagy'ın 3. gün yaşamını yitirdiğini açıkladılar.

08.05.2009


 

İPEK ŞENOĞLU ROMA'DA ÇEYREK FİNALE ÇIKTI

GARANTİ Koza'nın sponsorluğunu yaptığı milli tenisçi İpek Şenoğlu, partneri Kazak Yaroslava Shvedova ile birlikte katıldığı Roma WTA Tenis Turnuvası'nda çiftlerde çeyrek finale çıktı.

İpek Şenoğlu-Yaroslava Shvedova çifti, 2 milyon ABD doları toplam ödüllü Roma WTA Tenis Turnuvası'nda, çiftlerde 2. turdaki rakipleri Agnieszka Radwanska (Polonya)-Agnes Szavay (Macaristan) ikilisi maça çıkmayınca, çeyrek finale yükseldi. Şenoğlu-Shvedova ikilisi, çeyrek finalde Kveta Peschke (Çek Cumhuriyeti)-Lisa Raymond (ABD) çiftiyle karşılaşacak.

08.05.2009


 

AVRUPA BÜYÜKLER KARATE ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

44. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te bugün başlayacak.

Federasyon başkanı Esat Delihasan'ın başkanlığını yaptığı 43 kişilik milli takım kafilesinde, federasyon asbaşkanı ve bayan takım yöneticisi Ramazan Oruç, genel sekreter ve erkek takım sorumlusu Fahrettin Yıldız'ın yanısıra 9 hakem, 6 antrenör, 1 doktor, 1 masör ve 23 sporcu bulunuyorBugün başlayacak ve 10 Mayıs Pazar günü sona erecek şampiyonada mücadele edecek ay-yıldızlı sporcuların isimleri ise şöyle: Gülderen Çelik, Serap Özçelik, Vildan Doğan, Hüsniye Güler, Yıldız Aras, Kübra Akarsu, Özlem Akın, Özge Akın, Turgay Yeşilyurt, Metin Sofuoğlu, Orçun Duman, İlyas Demir, Enes Erkan, Yücel Gündoğdu, Serkan Yağcı, Müslüm Baştürk, Gökhan Gündüz, Yavuz Karamollaoğlu, Zeki Demir, Yusuf Başer, Yaser Şahintekin, Okay Arpa, Murat Salih Kurnaz.

08.05.2009


 

GSGM 28 HENTBOLCUYA BURS VERECEK

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından 28 hentbolcuya burs verilecek. Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcuları Ünvanı verilmesi hakkındaki kanun uyarınca, Hentbol Federasyonu tarafından GSGM'ye önerilen 14'ü kız, 14'ü erkek sporcuya burs verilecek.

Burslar, GSGM tarafından 2012 olimpiyat oyunlarına hazırlamak amacıyla olimpik ve paralimpik spor dallarında toplam 1000 sporcu için öngörülüyor. Hentbol Federasyonu'nun konuyla ilgili yaptığı çalışma GSGM yetkilileri tarafından uygun görülürken, başvurusu yapılan tüm sporculara burs verildi.

08.05.2009


 

TÜRK YÜZÜCÜ DELLALOĞLU BALKAN REKORU KIRDI

ÇANAKKALE'DE devam eden Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası'nda, Türk sporcu Timur Dellaloğlu, Balkan ve Türkiye rekoru kırdı.

Çanakkale Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki şampiyonada, 200 metre kurbağalamada Türkiye Milli Takımını temsil eden Dellaloğlu (17), 02.21.75'lik Balkan, 02.22.72'lik Türkiye rekorunu 02.20.49'a geliştirdi. Kastamonu Yüzme İhtisas Spor Kulübü'nün sporcusu olan Dellaloğlu, yaptığı açıklamada, şampiyonaya Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için geldiğini söyledi. Çanakkale'de kırdığı rekorunu tüm Türkiye'ye hediye ettiğini belirten Dellaloğlu, ''Çanakkale'de savaşlarda çok şehit verdik. Çok insanlarımız öldü. Bu rekorumu onların ruhlarına armağan ediyorum'' dedi.

08.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis