10 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Schuster varsa, Saviola yok

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Bernd Schuster'in Galatasaray'a teknik direktör olarak gitmesi halinde, Saviola'nın transfer olma ihtimalinin bulunmadığını iddia etti.

Marca, Schuster'in Galatasaray'dan 2 yıllığına toplam 7 milyon Avroluk teklif aldığını ileri sürerek, ''Alman teknik direktör tekrardan bir takımın başına geçmek için sabırsızlanıyor. Ancak yanlış karar vermek istemiyor. Bu yüzden Galatasaray'ın projesini öğrenmeden karar vermeyecek'' diye yazdı. Galatasaraylı yöneticiler ile Alman teknik adamın gelecek hafta bir görüşme yapacağı ve sarı-kırmızılıların geleceğe ilişkin planını Schuster'in beğenmesi halinde mayıs ayı sonuna kadar tarafların anlaşmış olacağı öne sürüldü.

Schuster'in Real Madrid'te teknik direktör olduğu dönemde forma şansı vermediği Saviola ile arasının iyi olmadığı bu yüzden de Galatasaray'ın Alman teknik direktörü başa getirmesi halinde Arjantinli futbolcuyu transfer etme ihtimalinin olmadığı kaydedildi. ''Sport'' adlı Katalan spor gazetesi ise hafta içinde verdiği bir haberde, Schuster ile Galatasaray'ın bir ön sözleşme imzalayıp anlaştıklarını, Alman teknik direktöre 1 yıl opsiyon bırakılıp 1 yıllığına 2 milyon Avro ödeneceğini iddia etmişti. Galatasaray yönetimi ise bu iddiayı yalanlamıştı.

10.05.2009


 

Statlar talep edildiğinde polis tarafından korunacak

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, stadyumlar ve spor alanları içerisinde polisin dışında özel güvenlik sisteminin biraz daha hızlı gelişmesini beklediklerini söyledi.

Bakan Atalay, yaptığı açıklamada 5149 sayılı 'Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesi' adlı kanun maddesinde belirtilen stadyum ve spor alanlarında özel güvenlik ekiplerinin görev yapmasına ilişkin düzenlemenin henüz olgunlaşmadığını vurguladı. ''Öncelikle maçlardaki güvenlikle ilgili hiçbir aksama olmayacak. Her tedbir alınacak. O konuda hiçbir endişeye mahal yok'' diye devam eden Atalay, kamuoyu ve medyanın bilmesi için konuyu şöyle izah etti: ''Biliyorsunuz 2004 yılında 5149 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesi' adıyla bir kanun çıkartıldı. Kulüpler ve federasyonun işbirliği ile stadyumlar ve spor alanları içerisindeki güvenliği sağlamak için özel güvenlik sisteminden faydalanma ve bunun geliştirilmesi yönünde de bir hüküm var orada. Buna da bir yıl süre verdiler. Yani 2005 yılı mayıs ayında bu tamamlanacaktı. Bir gelişme olmadığı için bu 2005 yılından 2009 yılı 5 Mayıs'a ertelendi. Bir miktar da geliştirildi. Bazı maçlarda özel güvenlik görevlileri de görev yaptılar. Ama şu anda halen stadyum ve spor alanlarının içinde güvenliği sağlayacak sayıda bir gelişme olmadı.''

Beşir Atalay, 16 Nisan 2009'da kendisini ziyaret eden Kulüpler Birliği ve Futbol Federasyonu yöneticileri ile konuyu değerlendirdiklerini, yine sürenin biraz daha uzatılması yönünde karar verdiklerini dile getirdi. Dün de valiliklere konu hakkında genelge gönderdiğine işaret eden Atalay, ''Talep edildiği sürece ve talep edilen miktarda stadyumlarda yine polisimiz görev alacak. Ama bu konularda ihtiyacı her ilde İl Spor Güvenlik Komitesi' var. Onlar kriz analizleri yapıyorlar. Hangi spor karşılaşmasında hangi risklerin olduğunu belirliyor. Ve valilikten talepte bulunuyorlar. Hem polis, sayısı az ama hem özel güvenlik birlikte görev yapsın istiyoruz. Onların yetiştirilmesinde de bizim güvenlik birimlerimizin katkısı olsun. Ama beklentimiz, talebimiz spor karşılaşmalarının özel güvenlikten faydalanma sisteminin artık hızla tamamlanması'' şeklinde konuştu. Stadyum dışı güvenliğin zaten polis ve jandarmaya ait olduğunu hatırlatan Atalay, ''Her zaman yardım istendiğinde stadyum içinde yine polis, jandarma güvenlik desteği verecektir. Ama giderek diğer ülkelerde olduğu gibi stadyumlarda spor alanları içerisinde özel güvenlik sisteminin biraz daha hızlı geliştirilmesi de bizim beklentimizdir. Bu konuda endişe edecek bir şey yok. Yine bugüne kadar olduğu gibi güvenlik birimimiz aynı şekilde spor karşılaşmalarında görev yapacak.'' dedi.

10.05.2009


 

Kenan Sofuoğlu bugün İtalya'da yarışacak

2007 Supersport Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu bugün İtalya'nın Monza kentinde yarışacak.

Nisan ayı sonunda Assen'de beşinci olan Sofuoğlu genel sıralamada üçüncü konumda yer alıyor. Assen'de gerçekleşen yarışta beşinci olan ve izleyenlere heyecan dolu bir yarış performansı sergileyen buna rağmen teknik sorunlardan dolayı birincilikten beşinci sıraya gerileyen Kenan Sofuoğlu bu hafta sonu İtalya'nın Monza kentinde gerçekleşecek yarışa çok iyi hazırlandığını söyledi. Genel sıralamada ilk sırada 74 puan ile Cal Crutchlow, ikinci sırada 68 puan ile Eugene Laverty ve üçüncü sırada 65 puan ile Kenan Sofuoğlu yer almakta. Bugün sıralama turlarının yapılacağı pistte yarış 10 Mayıs Pazar günü start verecek. Şampiyonluk yolunda iddiasını sürdüren Sofuoğlu'nun önünde Monza'dan sonra 9 yarış kalıyor. Her yarışın ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Kenan Sofuoğlu, "Teknik birkaç sorun yaşadık ve bu yarış sıralamamı etkiledi. Monza yarışı öncesi bu sorunları giderdik ve çok iyi hazırlandım. Kendimi iyi hissediyorum. 2009'da da yine şampiyonluk sözü veriyorum ülkeme." dedi. 10 Mayıs Pazar günü yarışı Digiturk'te 71. kanalda, Dsmart ve Kablolu Tv 'de yayın yapan Eurosport-1'de izlenebilecek.

10.05.2009


 

HİDAYET ŞOV YAPTI

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde NBA'de Doğu Konferansı yarı final serisi 3. maçında, sahasında Boston Celtics'i 117-96 yenen Orlando Magic, seride 2-1 öne geçti.

Magic'de forma giyen Hidayet Türkoğlu, 24 sayı atarak takımını galibiyete taşıdı. Amyway Arena'da yapılan ve 17 bin 461 kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, 2 savunma ribauntu aldı, 4 asist yaptı ve 1 de top çaldı. Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 9'da 6, 3 sayılık atışlarda 3'de 2 ve serbest atışlarda 7'de 6 isabet buldu. Magic'de ayrıca Rashard Lewis 24 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Dwight Howard 17 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Boston Celtics'de ise Paul Pierce'ın 27, Rajon Rondo ile Eddie House'ın 15'er sayısı yenilgiyi engellemek için yeterli olmadı. Serinin 4. maçı, yarın TSİ sabaha karşı yapılacak.

LAKERS DA 2-1 ÖNE GEÇTİ

Batı Konferansı yarı final serisi 3. maçında, deplasmanda Houston Rockets'ı 108-94 yenen Los Angeles Lakers da, seride 2-1 öne geçmeyi başardı. Toyota Center'da yapılan ve 18 bin 495 kişinin izlediği karşılaşmada, 33 sayı üreterek en skorer isim olan Kobe Bryant, 16 sayıyla Lamar Odom, 13'er sayıyla Trevor Ariza ile Pau Gasol, Lakers'ı galibiyete taşıyan isimler oldular.

10.05.2009


 

"Buz Adam" nefesleri kesti

ANDREY Ignatenko (UKR), 9 kez dünya şampiyonu Orlando Duque (COL) ve Garry Hunt (GBR)'ı nefes kesici bir mücadeleyle yendi ve serinin ilk ayağına ev sahipliği yapan Fransa, La Rochell de 1. liğini ilan etti.

Dünya'nın en iyi 13 uçurum dalışçısının, Saint Nicolas Kulesine kurulmuş 27.5 metrelik platformda gerçekleşen mücadelesine 30 bin izleyici tanıklık ederken 16°'lik soğuş su ve rüzgar sporcuları oldukça zorladı. Geçtiğimiz günlerde Haydarpaşa'da yapılan nefes kesici bir gösteriyle Türkiye'de de tanıtılan Red Bull Cliff Diving Series 2009'un 5. ayağı 8 Ağustos tarihinde Antalya'da yapılacak. Serinin 2. durağı 20 Haziran tarihinde Hollanda da gerçekleştirilecek.

10.05.2009


 

Kupa finali biletleri satışa çıktı

FORTİS Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 13 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de oynanacak final maçının biletleri satışa çıkardı.

İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak maçın biletleri dün sabahtan itibaren Biletix'ten ve Atatürk Stadı gişelerinden satışa sunuldu. Biletler, kale arkası tribünler için 30 TL, maraton tribün için 60 TL, kapalı tribün için de 90 TL'den satılıyor.

10.05.2009


 

Raul: Real Madrid'i bırakmam

İSPANYA'NIN ünlü Real Madrid'de, takım kaptanı Raul Gonzalez Blanco, İngiliz Premier Lig takımlarından Manchester City'nin teklifiyle ilgilenmediğini söyledi.

Blanco, Marca gazetesine yaptığı açıklamada, kariyerini Real Madrid'de sonlandırmak istediğini belirterek, ''Manchester City, ajansım Gines Carvajal ile bağalntıya geçti. Ancak ben ilgilenmiyorum çünkü burada yaşamaktan çok mutluyum'' dedi. İspanyol futbolcu, ülkesinde aktif futbolcular içinde 102 kez ile en fazla milli formayı giyen futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

10.05.2009


 

Yıldız Aras Avrupa Şampiyonu

44. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de devam ediyor.

Tatamiye çıkan 5 Türk sporcu 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Bayanlar artı 68 kiloda Yıldız Aras Avrupa Şampiyonu olurken, erkekler 84 kiloda Ene Serkan ikinciliği elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldu. 75 kiloda Serkan Yağcı ve artı 84 kiloda Okay Arpa bronz madalyada kaldı.

10.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis