15 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Aragones'in bileti kesildi

FORTİS Türkiye Kupası'nı Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kazanması İspanyol basınında geniş yer bulurken, Fenerbahçe'nin teknik direktör Luis Aragones'i göndereceği iddia edildi. Marca, ''Kupa, Luis'i lanetliyor'' başlığı altında verdiği haberde, Beşiktaş karşısında kupanın kaybedilmesinin ardından Fenerbahçe kulübünün Aragones'in avukatını Vicente Montes'i İstanbul'a çağırdığı ve İspanyol teknik adamın gönderilmesi için müzakerelerin bugün yapılacağı ileri sürüldü. Gazete ayrıca, Aragones'in geçmişte futbolculuk ve teknik direktörlük yaptığı Atletico Madrid kulübüne Spor Direktörü olarak döneceği yönünde teklifler aldığının konuşulduğunu yazdı.

BELÇİKA MİLLİ TAKIMINDAN TEKLİF ALDI

Diğer bir İspanyol spor gazetesi AS ise, ''Beşiktaş, Luis'i Fenerbahçe'den uzaklaştırıyor'' başlığını kullandı. AS, ''Aragones, tekrardan direğin ucunda ama bu kez durum daha ciddi'' ifadelerini kullandı. Futbol'da her zaman bir rövanş olduğunu yazan AS gazetesinin köşe yazarı Joaquin Maroto da Aragones ile İspanya Milli takımının teknik direktörü Vicente Del Bosque'nin tekrardan karşı karşıya gelebileceklerini savundu. Aragones'in Belçika Milli Takımı'ndan teklif aldığı iddiası bir kez daha gündeme getirilerek, ''Belçika, Zenit'in teknik direktörü Dick Advocaat ile görüşmelerini oldukça ilerletti ama Aragones'in futbolu Belçikalılar'ın hoşuna gidiyor. Eğer Luis Belçika'nın başına geçerse 5 Eylül'de Del Bosque'nin İspanyasına karşı oynayacak'' yorumu yapıldı. Bu arada İspanyol basınında, kupadaki galibiyetinden dolayı Beşiktaş'ın futbolu övülürken, Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Güiza'yı da takımının en iyisi olarak gösterdi.

TARAFTAR FATURAYI YÖNETİME KESTİ

Fenerbahçeli taraftarlar, 2008-2009 sezonunda yaşanılan başarısızlığın en önemli sorumlusu olarak yönetimi gördü. İnternette taraftarların buluşma noktası olan ''www.antu.com'' adresli web sitesinde gerçekleştirilen ''Bu sezon yaşadığımız büyük başarısızlığın en önemli sorumlusu kim?'' sorusunun yer aldığı ankette ''Yönetim'' seçeneği yüzde 49.10 oy aldı. ''Teknik Direktör'' seçeneğine yüzde 39.36 oy veren taraftarlar, başarısızlığın 2. sorumlusu olarak Aragones'i seçti. Sarı-lacivertlilerin özellikle Kadıköy'de alınan başarısız sonuçlarda sıkça protesto ederek tepki gösterdiği futbolcular en az sorumlu tutulan unsur oldu. Devam eden ankette taraftarlar ''Futbolcular'' seçeneğine de yüzde 11.54 oranında oy verdi.

15.05.2009


 

Muhalefet Aziz Yıldırım'a yüklendi

FENERBAHÇE Kulübü Eski Yöneticisi ve sarı-lacivertli kulübün gelecek hafta yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda adı başkan adayları arasında geçen Şadan Kalkavan, kaybedilen Fortis Türkiye Kupası Finali'nin ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ağır bir dille eleştirdi. Şadan Kalkavan, kendi adını taşıyan internet sitesinde yaptığı açıklamada, 26 yıldır kazanılamayan Türkiye Kupası'nın finalinde uğranılan hezimetten dolayı tarif edilemez bir üzüntü içerisinde olduğunu kaydederek, ''Uzun zamandır hasret çektiğimiz kupayı alamadığımıza mı yanalım, yoksa maçı açık farkla kaybedip rezil olduğumuza mı yanalım? Şu anda Fenerbahçe, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşamıştır. Sayın Aziz Yıldırım Cuma sabı yapacağınız basıntoplantısınad bu hezimetin hesabını verebilecek misiniz: Yoksa yeniden aday olarak hezimetler serisine devam mı edecesiniz" diye sordu.

15.05.2009


 

Aragones 50 maçta 14 yenilgi aldı

FORTİS Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'a 4-2 yenilerek, kötü geçen sezonda son hedefine de ulaşamayan Fenerbahçe, kupa finalinde teknik direktör Aragones yönetimindeki 50. resmi maçını geride bıraktı. 2008-2009 sezonunda Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda toplam resmi 50 maça çıkan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a karşı finaldeki yenilgiyle bu sezonki bütün hedeflerinden uzaklaşmış oldu. Aragones yönetiminde geride bıraktığı 50 resmi maçın 26'sını kazanan sarı-lacivertli ekip, 14 mağlubiyet, 10 da beraberlik aldı. İspanyol çalıştırıcı yönetimindeki Fenerbahçe, çıktığı 50 maçın yarısına yakınında galibiyet elde edemezken, galibiyet yüzdesinde 52'lik bir oran tutturdu. Ligin bitime 5 hafta kala liderin 12 puan uzağında kalarak havlu atan Fenerbahçe, ligi 6. sırada tamamladığı 2002-2003 sezonundan bu yana en kötü dönemini yaşadı.

15.05.2009


 

BOBO-HOLOSKO İKİLİSİ BEŞİKTAŞ'I UÇURUYOR

NOBRE'NİN sürpriz sakatlığı sonrası forvette sıkıntı yaşayan Beşiktaş'a, son dönemde Bobo ve Holosko'nun golleri adeta hayat veriyor. Siyah-beyazlılar, son haftalarda golcü kimliklerini ön plana çıkaran Bobo-Holosko ikilisinin performanslarıyla çifte kupa hedefine emin adımlarla ilerliyor. Fortis Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi dün akşam 4-2 yenerek sezonun ilk kupasını müzesine götüren Beşiktaş'ta, Bobo 2 gol 1 asist, Holosko da 1 golle kupanın kazanılmasında çok büyük pay sahibi oldu. Brezilyalı Bobo ile Slovak Holosko, sezon başından bu yana Turkcell Süper Lig'de 9'ar gol atarken, Fortis Türkiye Kupası'nın kazanılmasında da golleriyle ön plana çıktılar. Bobo, kupada bu sezonun 7 golle en golcü ismi olurken, Holosko da 4 kez rakip fileleri havalandırdı.Beşiktaş'ın formda ikilisi, özellikle Nobre'nin sakatlığı nedeniyle oynayamadığı son maçlarda attığı gollerle siyah-beyazlı camiaya umut veriyor.

HEM LİGDE, HEM KUPADA BOŞ GEÇMEDİ

Filip Holosko, siyah-beyazlıların son 5 resmi maçını da gol yollarında boş geçmedi. Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında Ankaraspor ve İzmir'deki final maçında Fenerbahçe filelerini birer kez havalandıran Holosko, ligde ise Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Ankaraspor önünde birer kez gol sevinci yaşadı. Bobo ise, son dönemde ligde Kocaelispor, Eskişehirspor ve Ankaraspor filelerini deplasmanda birer kez havalandırdı, İzmir'deki kupa finalinde ise 2 golle ön plana çıktı.

15.05.2009


 

YENİ HEDEF ÇİFTE KUPA

FORTİS Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kupayı müzesine götüren Beşiktaş'ta gözler Turkcell Süper Lig şampiyonluğuna çevrildi. Sezonu çifte kupayla kapatmayı amaçlayan siyah-beyazlılar, bir yandan kupa şampiyonluğunun keyfini yaşarken, diğer yandan da son 3 haftasına 2 puan farkla lider girdiği ligde mutlu sona ulaşmanın hesaplarını yapıyor. Beşiktaş, şimdiye dek bir sezon içinde hem lig, hem de Türkiye Kupası şampiyonluğunu sadece bir kez yaşadı. Siyah-beyazlılar, İngiliz teknik adam Gordon Milne yönetiminde 1989-90 sezonunu çifte kupayla kapattı. Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş, bu sezonu ''duble'' yaparak kapatırsa, 19 yıl sonra bu başarıyı tekrarlayacak.

15.05.2009


 

G.Saray Schuster'e 3 yıl için 20 milyon Avro teklif etti

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Alman teknik direktör Bernd Schuster'in Galatasaray'dan 3 yıl için toplam 19.8 milyon Avro'luk teklif aldığını ve kararını gelecek haftaya kadar vereceğini iddia etti. Verilen haberde, Schuster'in Avrupa'da kendini kanıtlamış, tecrübeli bir teknik direktör olduğu ve gelecek sezon çalıştıracak takım bulmakta zorlanmayacağı vurgulanırken, ''Alman veya Yunan liglerinden de Schuster'e teklifler var ama bu zamana kadar Galatasaray kadar süper büyük bir teklif yapan ve sezon başına net 6.6 milyon Avro öneren olmadı'' denildi. Alman teknik adamın Galatasaray'dan gelen teklifi değerlendirdiği, sarı-kırmızılı takımın yöneticilerinin ayrıca gelecek sezon iyi bir kadro kurma vaadinde de bulunduğu ileri sürüldü.

15.05.2009


 

Aragones'in yanlışları

Fenerbahçe bu sezon tek umut kapısı olan Türkiye Kupası'nı kaybetmekle yetinmedi. Güçlü rakibi karşısında büyük bir bozgun yaşayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Aragones mutlaka düşünmüştür nerede yanlış yaptığını. Yaşlı kurdun boşuna zihnini yormaması için Fenerbahçe'nin ne gibi hatalar yaparak kupayı kaybettiğini buradan hatırlatalım. En başta Fenerbahçe'nin as kalecisi yedek kulübesinde idi. Sahadaki Volkan'ın soy adı Demirel olmalıydı. Volkan Babacan yenilen dört golde de hatalıydı.

Fenerbahçe'ye geldiği günden beridir sağ bek oynayan, nadir de olsa sağ açıkta görev yapan Gökhan Gönül'den stoper meydana getirmek için çalışmana sözümüz yok. Fakat yıllarını bu işe harcayan bir teknik adam olarak bilirsin ki futbolda tecrübe denilen bir realite vardır. Gökhan'da dört gollü bir yenilginin ardından tecrübe hanesine artılar yazdırmıştır tabiki. Beş maçtır oynamayan Lugano'yu belki de defansın ortasında hiç birlikte oynamadığı Gökhan ile sahaya sürmek savunma hattının kimyasını bozdu. Yenilen dört golün dışında bir çok pozisyon açığı verilmeside bundandı.

Orta sahada Emre Belözoğlu ne ileri ne geri yardımcı oldu. İki blok arasında sıkışmış gibi bir hali vardı. Uğur Boral'ın sahada olduğunu ise ancak oyundan alınırken anlayabildik. Alex'in maç eksiği olması performansını kötü yönde etkiledi. 90 dakika boyunca ayağına 3-4 top geldi. Deivid ve Güiza'nın çırpınışları mum ışığı gibi eriyip gitti. Aragones Semih'i yedek kulübesinde tutarak aslında maçın başında kaybetmeye mahkum etti takımını. Semih ve Güiza tam beraber oynamaya alışmış ve anlaşmaya başlamışken sahaya birlikte sürmeliydi. Yanlış tercihler bir kupaya maloldu.

Maçın adamı Yusuf Şimşek Beşiktaş'ı taşıyan oyuncuydu. Yıllar önce formasını giydiği sarı lacivertli takıma karşı mükemmel bir oyun ortaya koydu. Gol attı ve attırdı. Fenerbahçe'nin kupa hasretini bir yıl daha uzatmasına sebep olarak geçmişin hesabını da kapatmış oldu.

[email protected]

EFE KIRMIZI

15.05.2009


 

MALLORCA GÜİZA'DAN 12.5 MİLYON AVRO KAZANDI

İSPANYA 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Mallorca'nın, sezon başında Daniel Güiza'yı Fenerbahçe'ye transferinden 12 milyon 540 bin Avro kazandığı açıklandı. Mallorca'nın geçen sezon yaptığı transferlere ilişkin gelir ve giderlerindeki şüpheler ve bazı iddiaların ortaya atılmasının ardından kulüp yönetim kurulunun, spor direktörü Nando Pons'un yaptığı transferler hakkında inceleme başlattığı ileri sürüldü. İspanyol basını, Mallorca kulübünün geçen sezon başka kulüplere transfer ettiği futbolcularından elde ettiği gelirin olduğu kulüp belgesini yayınlarken, Güiza için Fenerbahçe'den alınan bonservis bedeli 12 milyon 540 bin Avro olarak gösterildi. Marca gazetesi, Güiza'nın geçen sezon transferi için Mallorca'nın en az 15 milyon Avro'luk bir madde koydurmasına rağmen daha az bir paraya transfer olduğunun kulüp içerisinde konuşulduğunu yazdı.

15.05.2009


 

AZİZ YILDIRIM BUGÜN ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bugün medya kuruluşlarının temsilcilerine vereceği davette, gazetecilere 11 yılı aşan görev süresi içindeki icraatlarını anlatacak. Yıldırım'ın Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenleyeceği toplantı saat 10.00'da başlayacak. FBTV'si basın toplantısını canlı olarak ekrana getirecek.

15.05.2009


 

MERSİN İDMANYURDU KULÜBÜ'NDE HACİZ ŞOKU

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda, bir futbolcunun alacağına karşılık verilen çekin tahsil edilemediği gerekçesiyle kulüp binasına gelen haciz memurları, tespit tutanağı hazırladı. Alınan bilgiye göre, kırmızı-lacivertli ekipte orta sahada oynayan Veysel Kılıç'a alacaklarına karşılık bir süre önce yönetim tarafından 22 bin 750 TL'lik 2 çek verildi. Geçtiğimiz ay bu çekleri kullanarak alışveriş yapan Kılıç, mart ayında tahsil edilmesi gereken çeklerin ödemesi yapılamayınca, firma temsilcileri durumu Avukat Turan Hüsnü Gökuluğ'a bildirdi. Bunun üzerine haciz işlemi başlatılırken, dün kulüp binasına gelen haciz memurları, burada tespit tutanağı hazırladı.

15.05.2009


 

İSPANYA KRAL KUPASI'NI BARCELONA KAZANDI

İSPANYA'NIN Valencia kentindeki Mestalla Stadı'nda, dün akşam Athletic Bilbao'yu 4-1 yenerek Kral Kupası'nı kazanan Barcelona'da, taraftar kutlamalarında 1 kişi öldü, 45 kişi gözaltına alındı. Katalonya bölgesinde yapılan kutlamalarda, Girona kentindeki Onyar nehrine kazayla düşen ve hastaneye kaldırılan gencin öldüğü bildirildi. Kutlamaların merkezi olan Barcelona'daki Katalonya Meydanı'nda çıkan olaylarda ise 45 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı kutlamalarda 300 kişilik bir grubun çevredeki mağazalara zarar verdiği ve güvenlik şeridini aşmaya çalıştığı, sonunda polisle taraftar arasında arbede çıktığı ifade edildi.

15.05.2009


 

BAYERN MÜNİH'İN BAŞINA VAN GAAL GETİRİLDİ

ALMAN Birinci Ligi takımlarından Bayern Münih, Hollandalı teknik direktör Louis van Gaal ile 2 yıllığına anlaştı. Bayern Münih'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Bayern Münih'in 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 30 Haziran 2011 tarihine kadar Van Gaal ile anlaştığı belirtildi. AZ Alkmaar'ın Van Gaal'in sözleşmesini fesh ettiği, Bayern Münih'in bu nedenle transfer bedeli ödemeyeceği ifade edildi.

15.05.2009


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

16 Mayıs Cumartesi:

20.00 Hacettepe-Sivasspor: Fırat Aydınus

17 Mayıs Pazar:

20.00 Antalyaspor-Fenerbahçe: Aytekin Durmaz

20.00 Gaziantepspor-Kocaelispor: Süleyman Abay

20.00 Galatasaray-Gençlerbirliği: Koray Gençerler

20.00 Denizlispor-Ankaraspor: Yunus Yıldırım

20.00 Konyaspor-Eskişehirspor: Bülent Yıldırım

20.00 Trabzonspor-Bursaspor: Hüseyin Göçek

20.00 İstanbul B. Belediye-Kayserispor: Selçuk Dereli

20.00 Ankaragücü-Beşiktaş: Tolga Özkalfa

15.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis