22 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

 

Azerbaycan’da cami krizi

Dİyanet Vakfının sorumluluğundaki Şehitlik Camii onarım gerekçesiyle haftalardır kapalı tutulurken, yine Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve 1996 yılından bu yana hizmet veren İlahiyat Camii’nin de kapatılmak istendiği bildirildi.

Cami görevlileri, polis yetkililerinin caminin faaliyetinin yasal olmadığını, bu sebeple yarınki Cuma namazından sonra kapatılacağı yönünde şifahi bildirimde bulunduklarını söyledi. İlahiyat Camii’nin kapatılacağı yönündeki haberler üzerine Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Dinî Kurumlardan sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Hidayet Orucov ile görüşerek bilgi aldı. Orucov görüşmede, ‘’Azerbaycan basınında yer alan bu yöndeki haberlerin doğru olmadığını, bu yönde daha öncede açıklama yaptıklarını’’ dile getirdi. Hidayet Orucov, daha önce konuya ilişkin açıklamalarında, Azerbaycan’da cami yıkılması veya kapatılmasının söz konusu olmadığını, ancak yasa dışı olarak inşa edilen ve faaliyet gösteren bazı binaların yıkıldığını söylemişti.

Geçen ay bir akşam üstü yıkılan ‘’Peygamberimiz Muhammed Camisi’’nin resmi kayıtlarda geçmediğini de söyleyen Orucov, ‘’binanın yapısının Azerbaycan mimarisine uygun olmadığını ve hakiki dini değerlere sahip olmadığını’’ söylemişti. Devlet Komitesi yetkilileri, daha önce Neft Taşları bölgesinde yıktırılan bir başka cami konusunda da, ‘’Caminin resmi kurumlara kaydının bulunmadığını, ayrıca yıkılma tehlikesi bulunduğunu’’ belirtmişlerdi. Bakü’de geçen yıl yaz döneminde yapılan ve can kaybıyla sonuçlanan bir bombalı saldırı sonucu Ebu-Bekir camisi kapatılırken, İçeri Şehir bölgesindeki Cuma Mescidi de iki yılı aşkındır kapalı tutuluyor. Son olarak, Diyanet Vakfı’nın sorumluluğundaki Şehitlik Camisi de onarım sebebiyle geçen aydan bu yana kapalı. Bakü’de Ebu-Bekir Camisi’ne yapılan saldırıdan sonra cemaatin cami bahçelerinde namaz kılması yasaklanmış, gerekçe olarak benzeri bir saldırı ihtimâli gösterilmişti.

22.05.2009


 

Domuz gribinde 1000 yeni vak'a

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde 24 saatte bin kadar Influenza A/H1N1 virüsü vak'asının tesbit edildiğini açıkladı.

DSÖ, 41 ülkede vak'a sayısının 11 bin 34’e, ölü sayısının 85’e çıktığını belirtti. Yeni vak'aların çoğunun Meksika, ABD, Kanada ve Japonya’da tesbit edildiği kaydedildi. Meksika’da 3, ABD’de 2 kişinin daha ölmesiyle Influenza A/H1N1 virüsü sebebiyle dünya genelinde ölenlerin sayısı 85’e çıktı.

22.05.2009


 

Irak’ta kanlı intihar saldırısı

Irak’In başşehri Bağdat’ta düzenlenen intihar saldırısında en az 12 kişinin öldüğü, 25’inin yaralandığı bildirildi.

Polis, saldırının şehrin Doura semtinde bir pazar yerinde düzenlendiğini kaydetti. Polis saldırıda 3 Amerikalı askerin de öldüğünü söyledi, ancak ABD ordu sözcülüğü tarafından bu haber doğrulanmadı.

22.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis