22 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Lucescu'nun İstanbul özlemi

SHAKHTAR Donetsk Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Werder Bremen'i 2-1 yenerek UEFA Kupası'nı kazanmalarının, kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Rumen Teknik adam, böylesine büyük bir kupayı kazanmalarının kendilerine çok müthiş bir memnuniyet hissi yaşattığını belirterek, "Bu kupayı kazanmak çok önemliydi. Kupayı kazanmak için emek verdik. Emeği geçen herkese teşükkür ediyorum. Buraya gelene çok güçlü takımları saf dışı bıraktık. En son İstanbul'da Werder Bremen'i yenerek kupayı kazandık. Oldukça mutluyuz" diye konuştu. Basın toplantısında bir gazetecisinin, "Türkiye'de isminiz Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılıyor, bir gün tekrar Türkiye'ye dönmeyi düşünüyor musunuz ?" şeklindeki soruya ise tecrübeli teknik adam, İstanbul'u çok sevdiğini belirterek, ''Ben Türkiye'yi, İstanbul'u çok seviyorum. Galatasaray ve Beşiktaş'ta iyi tecrübeler yaşadım. Taraftarlarla çok iyi ilişkilerim oldu. Türkiye'ye geri gelmek ne zaman olur, bilmiyorum. Belki bir gün olur. Şu anda bir kere bu kupayı kazandık, bu kupayı gelecek sene korumamız lazım. Ondan sonra gelecekte görürüz, bakalım neler olur. Daha genç hissediyorum kendimi, devam edebilirim.'' Öte UEFA Şampiyonu Shakhtar Donetsk, özel uçakla Ukrayna'ya gitti. Atatürk Havalimanı'na gelişlerinde sevgi gösterileriyle karşılanan UEFA Şampiyonu Shakhtar Donetskli futbolcuların mutlulukları yüzlerinden okunurken, teknik direktör Lucescu ve futbolcular hayranlarına imza dağıttı. Shakhtar Donetsk takımı daha sonra özel bir uçakla saat 14.00'de ülkesine hareket ederken, diğer finalist takım Werder Bremen de özel bir uçakla saat 13.30'da Bremen'e gitti.

22.05.2009


 

SON UEFA KUPASI SAHİBİNİ BULDU

Çarşamba gecesi Kadıköy 'de dişe diş, taktik stratejisi üst seviye de bir final oynandı.

İki takımında kontrollü başlamaya çalıştığı ilk dakikalar da Shakhtar Donetsk sazı eline alır gibi oldu. Fakat Alman takımı oyunda dengeyi hemen kurdu. W.Bremen atakları tam da yoğunlaşmaya başlamıştıki, beklenen gol "Genç Drogba" Luis Adriano'dan geldi. Bundan 10 dakika sonra ise sahanın en kötü oyuncusu Rosenberg'e yapılan faul atışını kullanan Naldo , takımı adına beraberliği sağlayan golü, ilk yarının bu skorla tamamlanmasını sebep oldu.

İkinci yarının ortalarında Werder , sonlarında ise Shakhtar baskısı ; iki takıma golü getirmedi. Wiese'nin maçın uzamaya gitmesindeki katkısı ise tartışılmazdı. Uzatmalar da acaba maç uzayacak mı diye düşünmeye başlamıştık ki Shakhtar Donetsk kulüp tarihinin en büyük başarısına ulaştıkları maçta golü Jadson ile buldu ve 120 dakikayı bu skorla bitirmeyi bildi. Hakem Cantalejo ' yu da unutmamak lazım. Defalarca verdiği doğru avantaj kararları ile oyundaki temponun düşmesine müsaade etmedi. Kendi adına iyi bir maç çıkardı.

Son olarak maçın yıldızı tabi ki Kaptan Srna idi. Brezilya'lıların uyumu ve mini şovları finale ayrı bir tat kattı. Sahanın kötüleri ise Frings ve Rosenberg idi. Mesut ise maçı saha içinden izleyenler arasındaydı. Stadın atmosferi müthişti. İstanbul ; ikinci büyük finalinden de alnının akıyla çıkmayı bildi. Darısı 2016 Avrupa Şampiyonası'na aday olan Türkiye'nin başına. Umarız Türk takımları ; Shakhtar Dınetsk 'in 5 yıllık bir planlama ile başarıya nasıl ulaştığını görüp , örnek alırlar da ligimizin kalitesi de artmaya başlar.

Gecenin göze batanları: 1- Dario Srna, 2- Mircea Lucescu, 3- Werder Bremen taraftarı.

ÖMER YILMAZCAN

22.05.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA DERBİ STRESİ

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk yarışındaki avantajını koruyabilmek için 24 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile yapacağı sezonun son derbi maçında mutlak galibiyeti hedefleyen Beşiktaş, son yıllardaki lig derbilerinde ezeli rakiplerine karşı galibiyet almakta oldukça zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ve Galatasaray ile son 4 sezonda yaptığı 15 lig derbisinden sadece 2'sini kazanabilirken, bu süre içinde 11 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı. Beşiktaş, son 15 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 16 gol atarken, kalesinde ise 26 gol gördü. ''Kara Kartallar'', son 4 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da galibiyet alamazken, 6 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, pazar günkü rakipleri Galatasaray ile yaptığı son 7 maçtan ise 2'sini kazandı, 5'ini yitirdi. Beşiktaş, ezeli rakipleriyle ligde bu sezon yaptığı 3 derbi maçı da yitirdi. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile yaptığı her iki maçı da 2-1'lik skorlarla yitirirken, Galatasaray'a ise ilk yarıdaki maçta 4-2 mağlup oldu. Beşiktaş, derbilerde bu sezon tek galibiyetini, Fortis Türkiye Kupası finalinde İzmir'de Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek aldı.

Beşiktaş ayrıca, bu sezon kendi evinde oynayacağı son maçta bir ilki gerçekleştirmek amacında. Turkcell Süper Lig'de 32. hafta sonu itibariyle ilk 6 sırada yer alan takımlara karşı bu sezon henüz galibiyet alamayan siyah-beyazlılar, bu başarısız istatistiğini Galatasaray derbisinde sonlandırmak istiyor. ''Kara Kartallar'', ligin ilk 6 sırasında bulunan takımlara karşı şimdiye dek yaptığı 9 maçtan 3'ünü yitirdi, 6'sında berabere kaldı, hiç galip gelemedi. Fenerbahçe'ye karşı her iki maçı da 2-1'lik skorlarla yitiren Beşiktaş, Sivasspor'a karşı her iki maçta da 1-1, Trabzonspor ile 0-0 ve 1-1, Bursaspor'a karşı her iki maçta da 0-0 berabere kalırken, ilk yarıdaki maçta Galatasaray'a 4-2 mağlup oldu.

22.05.2009


 

DEV DERBİYİ M. KAMİL ABİTOĞLU YÖNETECEK

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 24 Mayıs Pazar günü yapılacak sezonun son derbi maçını hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, dev maçta Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Mustafa Emre Eyisoy yapacak. Derbinin 4. hakemi ise Deniz Çoban. BJK İnönü Stadı'ndaki derbi maç saat 20.00'de başlayacak. Öte yandan lider Beşiktaş'ın en yakın takipçisi Sivasspor'un kendi sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşmanın hakemi ise Halis Özkahya.

22.05.2009


 

MOURİNHO'YA REAL MADRİD KANCASI

İSPANYA Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'in, İtalya Birinci Ligi (Serie A) ekiplerinden Inter'i şampiyonluğa taşıyan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun peşinde olduğu ileri sürüldü.

İspanyol basınında yer alan haberlerin ardından İtalyan spor gazeteleri de Real Madrid'in Mourinho'yu ikna için bastırdığını, konunun bir hafta içinde netleşeceğini yazdı. Inter Başkanı Massimo Moratti ise, ''İspanya'daki haberler bize de ulaştı. Fakat Mourinho bana Inter'den ayrılmayacağını söyledi. Gerisini ona sorun'' dedi. Moratti, ''Ben teknik direktörümüzün sözlerine güvenmek istiyorum. Kendisi ciddiyetini ve sözünün eri olduğunu göstermiş bir insandır. İtalya'da binbir baskı altında, kendisi için yepyeni bir ortamda şampiyon olmak kolay değildi. Ancak teknik direktörümüzün gayretleriyle ekibimiz en kritik anlarda bile sağlam bir performans sergilemeyi başardı'' diye konuştu.

22.05.2009


 

LUİS FİGO ÇİN'E TRANSFER OLMAK İSTİYOR

SEZON sonunda Serie A takımı Inter'i bırakacağını açıklayan Portekizli futbolcu Luiz Figo'nun, Çin Süper Ligi'nden (CSL) bir takımda oynamak istediği iddia edildi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nden spor gazetesi Titan Sports'un haberine göre, İtalya Birinci Futbol Ligi'nde şampiyonluğu garantileyen Inter'den sezon sonunda ayrılacağını açıklayan Figo, Çin'deki kulüplerden gelecek tekliflere açık olduğunu söyledi. Gazetenin haberine göre, artık Avrupa'da bir üst düzey futbol takımında oynamak istemeyen Figo, ''Avrupa dışındaki kulüplerden, örneğin ABD ve Japonya'dan teklifler bekliyorum. CSL'den gelecek teklifleri de memnuniyetle kabul ederim'' ifadelerini kullandı. 2001 yılında FIFA tarafından ''Yılın Futbolcusu'' seçilen, Portekiz milli formasını 127 kez giyen 36 yaşındaki futbolcu, Inter'e 2005 yılında katıldı. Futbola 1989 yılında başlayan Figo, Barcelona ve Real Madrid takımlarında da forma giydi.

22.05.2009


 

ÖLDÜRÜLEN HENTBOLCUNUN TAKIMINA 500 BİN DOLAR

Macaristan'ın Veszprem kentindeki Veszprem MKB Hentbol takımında oynayan, ancak şubat ayı başında bir eğlence mekanında kalbinden bıçaklanarak öldürülen 2 metre 11 santimlik boyu ile dünyanın en uzun boylu hentbolcusu unvanlı Rumen Marian Cozma'nın takımına Macar devleti sahip çıktı.

Macaristan Parlamentosu Gençlik ve Spor Komisyonu, bir trajedi yaşayan Veszprem MKB hentbol kulübüne 100 milyon forint (500 bin dolar) para yardımı yapma kararı alındığını açıkladı.

22.05.2009


 

YUNANLI GÜREŞ AĞASI

ÇANAKKALE'NİN Kepez beldesinde düzenlenen, ''41. Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan Güreşleri''nde, güreş ağalığını kazanan Yunan iş adamı Anestis Milonays, ağalığına ülkesinde de oldukça ilgi gösterildiğini söyledi.

Yunanistan'ın İskeçe kentinde yaşayan Milonays, ağalığın kendisine şans getireceğine inandığını söyledi.

22.05.2009


 

MASA TENİSİ YILDIZLARI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

MASA tenisinin şampiyonları İstanbul'da buluşacak. Masa tenisinde olimpiyatlardan sonra en büyük organizasyon olarak kabul edilen All Star yarışmaları İstanbul'da yapılacak.

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen,masa tenisinin en büyük organizasyonlarından birisini Türkiye'de gerçekleştirmekten dolayı çok heyecanlı olduklarını belirterek, All Star yarışmalarının ön görüşmesini yapmak için Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Stefano Bossi'nin 22 Mayıs'ta Türkiye'ye geleceğini söyledi. All Star yarışmasının 85 ülkeden izleneceğini ve bunun Türkiye'nin tanıtımında büyük rol alacağını ifade eden Çimen, yarışmanın 10 Kasım 2009'da yapılacağını kaydetti.

22.05.2009


 

AYDIN ÜNİVERSİTESİ TENİSTE ŞAMPİYON OLDU

İSTANBUL Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı, Uluslararası SPORTS FEST 2009'da tüm rakiplerini yenerek, oyunlarda Türkiye'ye şampiyonluk kazandıran tek üniversite oldu.

Bu yıl 29.'su düzenlen oyunlara 600'ü yabancı yaklaşık 1500 üniversiteli sporcu katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Spor Tesisleri'nde gerçekleşen organizasyonda tenis branşında Burak Okan, Vedat Demir ve Şevki Çatladı'dan oluşan İstanbul Aydın Üniversitesi ekibi yarı finalde Litvanya'dan University Of Medicine'i , finalde Hollanda'dan Hogeschool Zeeland'ı yenerek şampiyonluğa ulaştı.

22.05.2009


 

WENGER 2 YIL ARSENAL'DA

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Arsenal'ın teknik direktörü Arsen Wenger'in takımda kalacağı bildirildi.

Arsenal yöneticisi Ivan Gazidis, bir süredir adı Real Madrid ile anılan Wenger'in takımdaki geleceğine ilişkin yaptığı açıklamada, Fransız teknik adamın ''açık ve net'' olarak takımın başında kalacağını söyledi. Gazidis, Fransız çalıştırıcıyı, 2011 yılından sonra da aralarında görmek istediklerini kaydetti.

22.05.2009


 

Anketler ‘Şenol Güneş’ dedi

TÜRKCELL Süper Lig'de Ersun Yanal'ın istifasının ardından PAF Takımı antrenörü Ahmet Özen'i sezon sonuna dek takımın başına getiren Trabzonspor'da, gelecek sezon için teknik direktör arayışları konusunda Güney Kore'nin FC Seoul takımını çalıştıran Şenol Güneş'in ismi üzerinde yoğunlaşılırken taraftarların da bir çoğu Güneş'e sıcak bakıyor.

Trabzonspor taraftar topluluklarından Avniaker.net adlı internet sitesinde yapılan ve Trabzonspor'un yeni hocası kim olmalı sorusunun yöneltildiği ankete yaklaşık 4 bin kişi katıldı. 10 teknik adamın yer aldığı ankette oy dağılımı şöyle: Şenol Güneş yüzde 19.72 (776), Louis Van Gaal yüzde 17.76 (699), Mircea Lucescu 13.59 (535), Ertuğrul Sağlam 13.01 (512), Giray Bulak 8.10 (319), Ünal Kahraman 7.47 (294), Tolunay Kafkas 3.02 (119), Christoph Daum 2.85 (112), Aykut Kocaman 2.39 (94), hiç biri 12.09 (476).

22.05.2009


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

23 Mayıs Cumartesi: 20.00 Kayserispor-Hacettepe: Hakan Özkan 24 Mayıs Pazar: 20.00 Kocaelispor-İstanbul B. Belediye: İlker Meral 20.00 Fenerbahçe-Konyaspor: Yunus Yıldırım 20.00 Beşiktaş-Galatasaray: Mustafa Kamil Abitoğlu 20.00 Ankaragücü-Denizlispor: Cüneyt Çakır 20.00 Sivasspor-Gençlerbirliği: Halis Özkahya 20.00 Bursaspor-Gaziantepspor: Kuddusi Müftüoğlu 20.00 Eskişehirspor-Trabzonspor: Bünyamin Gezer 20.00 Ankaraspor-Antalyaspor: Tolga Özkalfa

22.05.2009


 

F.Bahçe seçimleri

Fenerbahçe Kulübü'nde hafta sonu yapılacak olağan seçimli genel kurulda bir kez daha başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım, 11 yılı aşkın bir süredir başkanlık koltuğunda oturuyor.

Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998'de yapılan genel kurulda, diğer başkan adayı Vefa Küçük'ü 1 oyla geçerek, Fenerbahçe'nin 36. başkanı olarak seçilmişti. Aziz Yıldırım'ın künyesine baktığımızda 1952 yılında Diyarbakır Ergani'de doğdu. Orta öğrenimini Düzce'de tamamladı. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi mezunu. İnşaat mühendisi. Nato mühendisliği yaptı. Maktaş mühendislik firmasının sahibi. Evli ve iki çocuk babası.

Seçimde başkanlığa aday olan bir diğer isim ise Şadan Kalkavan. 1939 yılı Rize doğumlu olup çok küçük yaşlarda ailece İstanbul’a yerleşti. İlk ve orta eğitiminde sonra yüksek gazetecilik ve ticaret okulunu bitirdi. Öğrenimi süresince tatillerde babasına ait Akbel isimli gemi ile Akdeniz ve Karadeniz’de seferlere katılarak gemi işletmeciliği ve armatörlüğe fiilen başladı. Halen Türk Armatörler Birliği Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de futbolda 4 kez şampiyonluk yaşayarak, profesyonel dönemde en fazla şampiyonluk yaşayan başkan olarak tarihe geçti. Yıldırım döneminde Fenerbahçe, 2000-01, 2003-04, 2004-05 ve kulübün 100. yılı olan 2006-07 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca onun başkanlığı döneminde Fenerbahçe 1'er Süper Kupa, Başbakanlık ve Atatürk Kupası'nı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, 5'i Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde olmak üzere 6 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Özellikle geçen sezon Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmesi bütün dünyada ses getirdi. Aziz Yıldırım'ın 11 yıllık döneminde sadece futbolda değil, amatör branşlarda da büyük başarılara imza atıldı. Erkek basketbol takımı da 16 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Ülker ile yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından 2006-07 yılında Fenerbahçe Ülker olarak mücadele eden sarı-lacivertliler, play-off final serisinde Efes Pilsen'e 4-0 üstünlük kurarak, 16 yıl aradan sonra ligdeki 2. şampiyonluğuna ulaştı. Yine Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, bugüne kadar kazandığı 22 kupayı da Aziz Yıldırım döneminde elde ederek, Yıldırım döneminde adeta altın çağını yaşıyor.

Ayrıca Fenerbahçe'nin erkek ve bayan voleybol takımları da tarihlerinde ilk kez Aziz Yıldırım döneminde lig şampiyonluğu yaşadı. Erkek takımı, 2007-08 sezonunda hem lig, hem de Türkiye Kupası şampiyonluğunu ilk kez kazanırken, bayan takımı da bu sezon tarihinde ilk kez şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

Aziz Yıldırım, başkanlık döneminde yaptırdığı tesislerle dikkati çekti. Ali Şen döneminde başlanan Samandıra Tesisleri, hızlandırılarak tamamlanırken, Şükrü Saracoğlu Stadı da 80 milyon TL'ye yenilenerek 50 bin 509 kişilik koltuk kapasitesine çıkarıldı. Ayrıca Dereağzı Tesisleri de yenilenerek 5 yıldızlı otel durumuna getirildi. Görüldüğü gibi 11 yıllık dönemde Aziz Yıldırım ve ekibi başarılı oldu. Kulüp kurumsal bir yapıya oturtuldu. Kulübün geleceği için önemli yatırımlara imza atıldı. Şadan Kalkavan'ın aday olmasıyla birlikte kongrenin çok çekişmeli geçeceği herkesçe biliniyor. Ancak, sandıkta delegelerin Aziz Yıldırım'ın yatırımlarını unutmayacaklarını düşünüyorum.

EROL DOYURAN - [email protected]

22.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis