28 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

GOL KRALI KİM OLACAK?

TÜRKCELL Süper Lig'de 2008-2009 sezonu 30 Mayıs Cumartesi günü yapılacak maçlarla tamamlanırken, şampiyonluk, Avrupa kupalarına katılım ve küme düşmemenin yanı sıra, bir başka heyecan da ''Gol Krallığı'' yarışmasında yaşanacak. Sezonun son haftasına 20 golle zirvede giren Galatasaray'ın Çek golcüsü Milan Baros ile 18 golü bulunan Kocaelisporlu Taner Gülleri, krallık tacını takabilmek için mücadele edecek. UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hesapları yapan Galatasaray, kendi evinde şampiyonluk iddiasını son 90 dakikaya taşıyan Sivasspor'u ağırlarken, ligden düşmesi daha önce kesinleşen Kocaelispor ise deplasmanda, yine kendisi gibi haftalar önce lige veda eden Hacettepe'ye konuk olacak. Eski adıyla Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig'de geride kalan 50 sezonda 31'i Türk, 3'ü yabancı olmak üzere toplam 34 futbolcu ''Gol Kralı'' unvanını kazandı. Galatasaraylı Metin Oktay, 6 kez ile en fazla ''Gol Kralı'' unvanını alan futbolcu olurken, Tanju Çolak ise Galatasaray formasıyla attığı 39 golle, bir sezonda en fazla gol atan futbolcu rekorunu elinde bulunduruyor. Ligin ilk ''Gol Kralı'' Galatasaraylı Metin Oktay, son ''Gol Kralı'' ise Fenerbahçeli Semih Şentürk oldu.

METİN OKTAY'IN REKORU KIRILAMADI

Lig tarihinde en fazla ''Gol Kralı'' olan futbolcu unvanı, Türk futbolunun efsane isimlerinden Metin Oktay'a ait. Aynı zamanda ligin ilk ''Gol Kralı'' olan Metin Oktay, 1959, 1959-60, 1960-61, 1962-63, 1964-65 ve 1968-69 sezonlarında toplam 6 kez ''Gol Kralı'' olarak,lig tarihine adını yazdırdı. Metin Oktay'ı 5 kezle Tanju Çolak, 3'er kezle de Cemil Turan, Aykut Kocaman ve Hakan Şükür izliyor. Lig tarihinin geride kalan 50 sezonunda, ''Gol Kralları'' içinde en fazla golle bu unvanı yakalayan futbolcu Tanju Çolak oldu. Çolak, 1987-88 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atarak, Metin Oktay'a ait 38 gollük rekoru kırdı ve Türk futbol tarihine altın harflerle geçti. Ligin en çok gol atan toplam 34 futbolcusu, 15 ayrı takımdan çıkarken, Fenerbahçe son 2 sezonda bu unvanı alan oyuncularıyla, 14 kezle en çok ''Gol Kralı'' çıkaran takım oldu. Galatasaray ise 13 kez ''Gol Kralı'' çıkardı. Şampiyonluk yaşayan diğer takımlardan Beşiktaş ve Trabzonspor ise 3'er kez ligin en çok gol atan futbolcusunu kadrosunda barındırdı.

28.05.2009


 

Hidayet'li Magic final kapısında

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off maçları konferans final serisi dördüncü maçında Orlando Magic, evinde Cleveland Cavaliers'ı uzatma dakikaları sonunda 116-114 yenip, seride 3-1 öne geçerken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 15 sayı üretti. Magic'in, Amway Arena'da normal süresi 100-100 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde Cavaliers'i 116-114 yenip, finale yaklaştığı maçta, 43 dakika sahada kalan Türkoğlu, 15 sayı, 8 asist ve 7 ribauntla galibiyete katkı sağladı. Dwight Howard, 27 sayı, 14 ribaunt ve 4 asistle iki kategoride de çift haneli sayılara ulaşırken, Rafer Alston da 26 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistle takımına destek verdi. 44 sayı, 12 ribaunt ve 7 asistle maçın en skoreri olan LeBron James'in etkili oyunu ise Cavaliers'i kurtaramazken, Maurice Williams'ın 18 sayı, 5 ribaunt ve 2 asisti de yenilginin önüne geçemedi. Magic, karşılaşmanın ilk çeyreğini 25-21, devreyi de 58-50 geride bitirdi. Üçüncü periyodu da 79-78 mağlup tamamlayan Orlando ekibi, normal süresi 100-100 biten maçın uzatma bölümünde, Cavaliers'e 116-114 galip geldi. Konferans finali serisi beşinci maçları, bugün TSİ sabaha karşı, Batı'da Los Angeles Lakers-Denver Nuggets karşılaşmasıyla başlayacak.

28.05.2009


 

Ufuk: G.Saray beni istedi

MANİSASPOR kalecisi Ufuk Ceylan, Galatasaray Kulübü'nden resmi teklif aldığını ancak son kararı kulübünün vereceğini söyledi. Galatasaray'ın önümüzdeki sezon için kadrosuna katmak istediği Manisaspor'un genç kalecisi Ufuk Ceylan, hakkındaki transfer haberleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, Ufuk, gönlünün Galatasaray'da olduğunu açıkladı.

28.05.2009


 

FORMULA 1 BİLET FİYATLARI UCUZLADI

FORMULA 1 ING Turkiye Grand Prix'si 5-7 Haziran tarihlerinde İstanbul Park Pisti'nde yapılacak. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en çok izlenen spor etkinliği olan Formula 1 yarışları için gözler beşinci kez Istanbul Park Pisti'ne çevrilecek. 188 ülkede, ortalama 600 milyon kişinin ekranları başında izlediği organizasyonun sürprizlerle dolu yedinci ayağı için takımlar gelecek hafta başından itibaren Türkiye'ye gelecek. Bu yıl İstanbul Park tribünlerinde Formula 1 heyecanını yaşamak daha hesaplı olacak. Silver, Bronze ve Açık Alan bilet fiyatları 2008'e göre daha cazip hale getirildi. Silver, Bronz ve açık alan biletleri 45 lira ile 350 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu. Gold ve Platinium biletleri ise 250 ile 750 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Tüm pilotlar 6 Haziran Cumartesi günü seyirci alanında imza ve fotoğraf dağıtacak.

28.05.2009


 

Sivas'ın istikrar abidesi Bilica

TÜRKCELL Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'un Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Alves Da Silva Bilica, forma giydiği maçlarda sergilediği performansla beğeni topladı. Romanya'nın Clusj takımından bu sezon başında Sivasspor'a transfer olan 30 yaşında ve 1 metre 87 santimetre boyundaki savunma oyuncusu Bilica, Sivasspor forması altında 2'si UEFA Intertoto Kupası, 5'i Fortis Türkiye Kupası, 33'ü de Turkcell Süper Lig olmak üzere 40 maça çıktı. Sivasspor forması altında 1'i Fortis Türkiye Kupası'nda, 1'i ise ligde olmak üzere 2 gole imza atan Bilica, ligde forma giydiği 33 maçta 3 kez sarı kartla, 1 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı.

33 MAÇTA FORMA GİYDİ

Ligde 32'si ilk onbirde olmak üzere 33 maçta forma giyen Bilica, bu maçlarda 2 bin 883 dakika sahada kalarak takımı Sivasspor'un en istikrarlı futbolcusu olarak göze çarptı. Savunmada güven veren bir futbol sergileyen Bilica, teknik direktör Bülent Uygun'un bu mevkideki vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

28.05.2009


 

AZERBAYCAN MAÇI BİLETLERİ 2 TL

(A) Milli Futbol Takımı'nın 2 Haziran Salı günü Kayseri Kadir Has Stadı'nda Azerbaycan ile yapacağı özel maçın biletleri 29 Mayıs Cuma günü satışa çıkarılacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ticketturk ve stat gişelerinden saat 11.00'den itibaren satışa sunulacak biletlerin fiyatları şöyle: Güney Tribünü: 2 TL, Kuzey Tribünü: 2 TL, Doğu Tribünü: 5 TL, Batı Tribünü: 10 TL Bilet fiyatlarına Ticketturk hizmet bedeli dahil edilecek.

28.05.2009


 

SEBA GÖZÜNDEN AMELİYAT OLDU

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün Onursal Başkanı Süleyman Seba, GATA'da gözünden ameliyat oldu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Seba'nın ameliyatının başarılı geçtiği, sağlık durumunun iyi olduğu ve yarın taburcu edileceği bildirildi. Kulüp açıklamasında ayrıca, ''Onursal başkanımız Süleyman Seba'ya geçmiş olsun dileklerimizi sunar, acil şifalar dileriz'' denildi.

28.05.2009


 

MEHMET TOPUZ PARASINI ALIYOR

Kayserispor'da büyük takımların transfer listesinde yer alan kaptan kaptan Mehmet Topuz'un ödemelerinin zamanında ve eksiksiz yapıldığı belirtildi. Kayserispor Kulüp Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, medyada Mehmet Topuz'la ilgili yayınlanan 'Ciddi alacağı birikti satmaya mecbur kaldılar' haberinin asılsız olduğu bildirildi. Kulüp prensipleri çerçevesinde zamanında ve eksiksiz ödeme yapıldığı bildirilen açıklamada, "Kamuoyu bu tip asılsız haberlere itibar etmemesini önemle duyururuz" denildi.

28.05.2009


 

3 YIL DAHA..

Fenerbahçe Kulübünde geçen hafta her kulübe örnek olabilecek demokratik ve tarihi bir kongre yaşandı. Kamuoyunun beklentisinin aksine kavgasız, gürültüsüz, adayların birbirlerine çamur atma yerine, nazik bir üslupla eleştirilerde bulunarak kürsüden konuşması herkesi memnun etti. 19 sandıkta 6401 üyenin oy kullandığı seçimde Aziz Yıldırım 5053 oy alarak yeniden başkan seçilirken, rakibi Şadan Kalkavan 1216 oy alabildi. Kongrenin ilk gününde adaylığını açıklama cesaretinde bulunan Funda Sibal Pala ise 66 oy alarak seçime ayrı bir hava getirdi.

Kongrede yaşanan güzel görüntüler Aziz Yıldırım'ı da memnun etti. Şadan Kalkavan 9 yıl aradan sonra Aziz Yıldırım'a karşı adaylığını açıklayarak, kulüp içi demokrasinin gelişimini tüm kamuoyunun görmesini sağladı. Bu cesaretini Aziz Yıldırım bile takdirle karşılaşarak, teşekkür etti. Rekabetin arttığı yerde kalitenin artacağı bir gerçek. Ayrıca 6401 üyenin sandığa gelerek oy kullanması camianın kulübe olan bağlılığını bir defa daha gösterdi.

Aziz Yıldırım, sandıktan aldığı güvenoyu ile 3 yıl daha başkanlık koltuğunda oturacak. Bu 3 yıl içinde onu zor ve sıkıntılı dönemler bekliyor. Seçim öncesinde 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verdi. Bunu gerçekleştirmek için kadroda önemli revizyona gidileceğini ifade etti. Kamuoyu şimdi sezon biter bitmez transfer edileceklerin isimlerinin açıklanmasını bekleyecek. Ayrıca, teknik direktör krizi masasının önünde duruyor. Şimdilik gönlü Aragones'le bir yıl daha çalışmaktan yana. Ama, eleştirileri de dikkate alacak.

Aziz Yıldırım, 3 yıl içinde önemli yatırımlara imza atacak gibi görünüyor. Futbol takımı için 50 bin kişilik stat yapıldı ama basketbol ve voleybol için de bir salon lazım. Ataşehir'de 12 bin 500 kişilik kapalı salon inşaatı devam ediyor. Bu salonun yanına çarşısı, lokantaları ve otoparkları bulunan bir alışveriş merkezi olacak. Kapalı salonun maliyeti 40-50 milyon dolar. Ülker grubu bu yatırımın sponsoru olacak. Ayrıca Bolu-Düzce'de kamp yeri tesisleri yapılacak. Her yıl yeni sezon hazırlıkları için Avusturya ve Almanya'ya gidilip, oradaki 3. lig takımlarıyla panayır havasında oynanan maçların ortadan kalkması için bu tesislerin yapılmasına karar verildi.

Ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadının arkasında bulunan Kenan Evren Lisesi'nin yerine Küçükbakkalköy'de çok güzel bir okul yapıldı. Yaz sonu okul oraya taşınacak, şimdiki arsa Fenerbahçe Kulübüne kalacak. Buraya otel ya da iş merkezi yapılacak. Bu iki tesisin projeleri hazır. 3 yıl içinde kapalı salon ve Bolu tesisleri bitecek. Aziz Yıldırım, "Ben bunları vaat ediyorum. Geçmişe bakın; ne söylemişsem yapmışım. Her dönemde ne söz vermişsem, yerine getirmişim. Bende öyle boşuna konuşma yok" diyor. Kendisini bir defa daha tebrik ediyoruz.

EROL DOYURAN

28.05.2009


 

RONALDA'YA 1 MAÇ CEZA

BREZİLYA'NIN Corinthians takımında forma giyen, eski Milanlı futbolcu Ronaldo, rakip takımdan bir oyuncunun saçını çektiği için 1 maç oynamama cezasına çarptırıldı. 32 yaşındaki futbolcu, Aralık ayında katıldığı Corinthians'ta 8 gol kaydetti.

28.05.2009


 

JUNİNHO LYON'DA SON MAÇLARINI OYNUYOR

FRANSA Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Olympique Lyon'un Brezilyalı orta saha oyuncusu Juninho, sezon sonunda takımını bırakacak. 7 kez Fransa şampiyonu olup, ligin bitimine bir maç kala 3. sırada yer alan Olympique Lyon'un kulüp başkanı JeanMichel Aulas, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Juninho'nun, takımı Haziran'ın sonunda bırakacağını söyledi. 34 yaşındaki futbolcu, Cumartesi günü 100. golünü attığı Stade Gerland'da ayakta alkışlanmıştı. Galatasaray ve Fenerbahçe'den transfer teklifleri aldığı ileri sürülen Juninho'nun şimdilik bir karar vermediği bildirildi.

28.05.2009


 

Fatih Terim özel maçlarda yok

MİLLİ Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, elinden geçirdiği operasyonun ardından dün taburcu oldu. Sabah saatlerinde hastaneden ayrılan Fatih Terim'e eşi ve çocuklarıda eşlik etti. Bodrum'da geçirdiği kaza sonucu sağ el orta parmağından yaralanarak Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat olan Fatih Terim taburcu edildi. Hastane çıkışında geçmiş olsun dileklerini kabul eden Fatih Terim basın mensuplarına iyi olduğunu ifade ederek, sağlık durumuyla ilgili konuları doktarların açıklayacağını söyledi.

İYİ BİR OPERASYON GEÇİRDİ

Bu arada Fatih Terim'in ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, başarılı bir operasyonla Fatih Terim'i ameliyat ettiklerini belirterek, ''Fatih hocamız 100 binde bir başarı oranıyla iyi bir operasyon geçirmiştir. Kendisi ilk hastanemize geldiğinde olasılıkları konuştuk. Bu tip ameliyatlarda kopan parçanın sağlıklı bir şekilde bize ulaşması önemli. Hocamız kaza geçirdiğinde kendi zekası ve soğuk kanlılığıyla parmağından kopan parçayı bize ulaştırmış hem de yaralı parmağını dış etkenlerden korutarak bize ulaşmıştır. Sağlığı ile ilgili bir sorunu yok. Bir kaç hafta içinde normale dönecektir.'' dedi.

DAMARLARI BAĞLADIK

Doç. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, hasarlı parmağın fiziki özelliğini yitirmedğini de belirterek, ''Mikroskop altında en ince damarları ve sinir bölgelerini birbirine bağladık. 6 Saat vücuttan ayrı kalan bir parçayı yeniden vücuda yerleştirmek tabiki riskli bir işti. Şuana kadar vücut parçayı kabul etti. Kamoyunda yer alan kötü ihtimaller hocamızda söz konusu değil. Hastayı yaşatmak için kol feda edilebiliyor ancak bu Fatih Hocamız için geçerli değil. En fazla kopan parçayı kaybedebilirdik. Fatih hoca 15 gün evinde normal tedavisini sürdürecek. 2-3 ay içinde ise parmakla ilgili çalışmalara başlayacak'' diye konuştu.

28.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis