04 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

KORKMAZ AYRILDI

GALATASARAY'DA 2008-2009 sezonunda takımın gol yükünü Çek yıldız Milan Baros sırtladı. 20 golle, ligin ''Gol Krallığı'' tahtına oturan Baros, bu sezon Galatasaray'ın attığı 57 golün tek başına yüzde 35.08'ini filelere gönderdi. Attığı bu kadar gole rağmen takımını başarıya taşıyamayan Baros, ligde 31 maçta oynarken, bunlardan 13'ünde fileleri havalandırmayı başardı. Baros, Avrupa kupalarında 5, Fortis Türkiye Kupası'nda da 1 gol bularak, toplamda 26 gole ulaştı. ''Cim Bom''da Baros'u, 8'er golü bulunan Cassio Lincoln, Harry Kewell ve Arda takip ediyor. Galatasaray'da Shabani Nonda (4), Barış (3), Servet (2), Hakan, Aydın, Mehmet Topal ve Ayhan'ın (1)'er golü bulunuyor. Bu sezon 18 maçta forma giyen ve bunların 10'unda ilk 11'de forma giyen Ümit Karan, ligde gol atamadan sezonu tamamladı. Ligde 861 dakika forma giymesine rağmen gol atamayan Galatasaray'ın forvet oyuncusu, Fortis Türkiye Kupası'nda 2, Avrupa kupasında ise 1 gol kaydetti.

GALATASARAY, Kocaelispor maçından sonra teknik direktörlük görevine getirdiği Bülent Korkmaz'ı gönderdi. Yönetim kurulu, Bülent Korkmaz'ın göreve geldikten sonra kendi isteğiyle verdiği istifasını kabul ettiğini duyurdu. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı teknik direktörlük görevini 24 Şubat 2009 tarihinden bu yana sürdürmekte olan Sayın Bülent Korkmaz'ın kulübümüze sunduğu istifa, yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir'' denildi. Açıklamada, Korkmaz'a teknik direktörlük görevi süresince büyük bir özveri ile yürüttüğü çalışmalarından dolayı Galatasaray Spor Kulübü olarak içtenlikle teşekkür edilirken, Bülent Korkmaz'a bundan sonraki kariyerinde üstün başarılar dilendi.

ALTYAPI SEÇMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

Galatasaray Futbol Akademisi'nde seçmeler bugün başlıyor. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, 1995 ile 2002 yılları arasında doğmuş sporcu adaylarının katılabileceği altyapı seçmeleri, 4-9 Haziran tarihleri arasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek. Galatasaray Futbol Akademisi'nde, 2000-2001-2002 doğumlu sporcu adayları 4 Haziran Perşembe günü saat 09.30'da, 1995 doğumlu sporcu adayları 4 Haziran Perşembe günü saat 14.00'de, 1999 doğumlu sporcu adayları 5 Haziran Cuma günü saat 09.30'da, 1998 doğumlu sporcu adayları 5 Haziran Cuma günü saat 14.00'da, 1996 doğumlu sporcu adayları 8 Haziran Pazartesi günü saat 14.00'de, 1997 doğumlu sporcu adayları 9 Haziran Salı günü saat 14.00'da seçmelere tabi tutulacak.

04.06.2009


 

Daum ünlü yıldızları F.Bahçe'ye getiriyor

ALMANYA Birinci Futbol Ligi takımlarından Köln'den ayrılma kararı alan ve Fenerbahçe'yle anlaştığı öne sürülen teknik direktör Christoph Daum, Alman gazetelerinde geniş şekilde yer aldı. Bild gazetesi, ''Daum, Köln yüreğini kaybetti'' başlığıyla verdiği haberde, Daum'un Fenerbahçe'de 3 yıllık bir sözleşme için toplam 11,5 milyon Avro ücret alacağı, bunun yanı sıra Fenerbahçe'nin 40 milyon Avro da yeni futbolcular için para ayırdığı ifade edildi. Köln Başkanı Wolfgang Overath, Daum'un beklenmedik bir karar verdiğini, daha önce sözleşmesini uzatmak için görüşmeler yapmak için anlaştıklarını, ancak maddi açıdan görüş ayrılıklarının çok büyük olduğunu belirtti. Daum'un 1. FC Köln takımında yılda 2,4 milyon Avro brüt kazancı olduğu ifade edilen haberde, bazı Kölnlü taraftarların Daum'a tepki gösterdikleri de kaydedildi. Berliner Morgenpost gazetesi de ''Daum sevgiyi paraya değişti'' başlığını kullanarak, Galatasaray'ın Daum'a telefonla teklif götürdüğünü, ancak Daum'un bunu reddettiğini, Fenerbahçe'den gelen teklifi ise kabul ettiğini yazdı. B.Z gazetesi de Daum'un 1. FC Köln kulübünden ayrılışını bir deprem olarak nitelendirilerek, Daum'un sadece maddi nedenlerden dolayı Türkiye'yi seçtiğini iddia etti. Haberde, Daum ile anlaşan Fenerbahçe'de, Leverkusen'den Barnetta, Villareal'den Nihat Kahveci, Real Madrid'den Van Nistelroy ve İnter Mailand'dan Viera'nın transferlerinin konuşulduğu savunuldu. Bazı gazeteler, teknik direktör arayışına giren Köln'de ise Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe'nin favori olarak gösterildiğini belirttiler.

ECZACIBAŞI'DAN NAZ AYDEMİR F.BAHÇE'DE

Fenerbahçe Kulübü, Eczacıbaşı Zentiva Voleybol Takımı'nın başarılı pasörü Naz Aydemir'i transfer etti. Acıbadem Hastanesi Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza törenine, Naz Aydemir'in yanı sıra Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu ile takımın sponsoru olan Acıbadem Sağlık Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar da katıldı. Milli takım forması da giyen 1.86 metre boyunda ve 19 yaşındaki Naz Aydemir, Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu belirterek, ''Herkesin hayali, böylebir bir camiaya gelmek. Onların desteğini alarak mücadele etmek önemli. Bu forma ve bu taraftarlar için ter dökeceğim için çok mutluyum'' dedi.

04.06.2009


 

ELVAN PALANDÖKEN'DE HAZIRLANACAK

OLİMPİYAT madalyalı milli atlet Elvan Abeylegesse, yüksek rakım antrenmanları için Erzurum'a geldi. Abeylegesse ve beraberindeki milli atlet Sultan Haydar, Erzurum Hava Limanı'ndan, kamp süreleri boyunca kalacakları Palandöken Dağı'ndaki Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerine geçtiler. Erzurum'a ilk kez geldiğini belirten Abeylegesse, yaptığı açıklamada, ''Kendimi iyi hissediyorum. Akdeniz oyunları ve Dünya şampiyonasında iyi bir derece alabilmek için elimden geleni yapacağım'' dedi. Abeylegesse, 30 Haziran'da İtalya'da başlayacak olan Akdeniz Oyunları'nda 10 bin metrede yarışacağını ifade etti.

04.06.2009


 

EFES-F.BAHÇE ÜLKER

BEKO Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak play-off final serisi bugün başlıyor. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki serinin ilk karşılaşması saat 20.00'de başlayacak. Play-off final serisi 0-0 eşitlikle başlayacak ve 4 galibiyet alacak takım 2008-2009 sezonunda şampiyonluğa ulaşacak. Beko Basketbol Ligi'nde 28 galibiyet, 2 yenilgi alarak normal sezonu lider tamamlayan Efes Pilsen, saha avantajını elinde bulunduracak. Serinin ilk 2 maçı Efes Pilsen'in maçlarını oynadığı Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.

04.06.2009


 

PİRE BOBO'YU İSTİYOR

BEŞİKTAŞ'IN golcü ismi Bobo, ''Pire Olympiyakos takımında forma giymek istediğini'' belirtti. Yunan spor portalı Sportnet'e demeç veren Bobo, ''Pire ekibi ile Beşiktaş arasında anlaşmaya varılması halinde kırmızı beyazlı formayı giyebileceğini'' söyledi. Bobo, Pire takımının transfer listesinde birinci sırada bulunuyor.

04.06.2009


 

ROBERTO CARLOS F.BAHÇE'DE ZİRVEYE ÇIKTI

FENERBAHÇE'DE kötü geçen 2008-2009 sezonunun ardından takımın en yaşlı futbolcusu olan Roberto Carlos, sarı-lacivertli ekibin istikrar abidesi oldu. Sezonun 16 haftalık ilk bölümünü performansta Güiza'nın ardından 2. sırada tamamlayan Brezilyalı, ikinci bölümde istikrarıyla dikkat çekerek zirveye çıktı. Carlos, forma giydiği 32 maçta toplam 2 bin 841 dakika sahada kaldı. Brezilyalı futbolcuyu yine aynı maç sayısıyla 2586 dakika sahada kalan İspanyol forvet Güiza takip ederken, 2574 dakikayla kaleci Volkan Demirel 3., 2375 dakikayla Gökhan Gönül 4. sırada yer aldı.

04.06.2009


 

İNTERLİ MUNTARİ HIRSIZI POLİSE TESLİM ETTİ

İTALYA'NIN dünyaca ünlü İnter takımının Ganalı yıldız futbolcusu Sulley Muntari, arabasını çalmak üzere olan Macar hırsızı kıskıvrak yakalayarak İtalyan polisine teslim etti. İtalya'nın Milano kentinde, Muntari'nin evinin önündeki arabasına giren 28 yaşındaki Macar hırsız, tam arabayı çalmak üzereyken İnterli futbolcu tarafından fark edildi. Gecenin ortasında sokaktan sesler duyan Ganalı futbolcu pencereden baktığında Dodge markalı arabasının içinde yabancı birisinin olduğunu fark etti. Hemen arabasına koşan 24 yaşındaki Muntari, kaçan hırsızı yakalayarak polise teslim etti.

04.06.2009


 

YAĞLI GÜREŞTE KENE ENDİŞESİ YAŞANIYOR

GÜREŞ Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan, dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar'ın ve yağlı güreşlerin tanıtımı için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, bunun için Japon sumo güreşçilerini Kırkpınar'a davet ettiklerini açıkladı. Kenelerin yaz ayının başlamasıyla birlikte sıkça görülmeye başladığını dile getiren Ayhan, Federasyon olarak bu konuda gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi.

04.06.2009


 

AVCI, BÜYÜKŞEHİR'LE 1 YILLIK ANLAŞMA YAPTI

SÜPER Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, teknik direktörü Abdullah Avcı ile 1 yıllık sözleşme yeniledi. Avcı, kulübün Langa'daki tesislerinde başkan Göksel Gümüşdağ'ın da katıldığı imza töreninde kendisini 1 yıl daha Büyükşehir Belediyespor'a bağlayan sözleşmeye imza attı. Avcı yeni sezonda futbol (A) takımının yanı sıra akademik ve genç takımın da baş sorumlusu olacak. Avcı, Büyükşehir Belediyespor ile 3. sezonu tamamlayıp 4. sezona başlamanın diğer kulüpler adına iyi bir model oluşturduğunu ifade etti.

04.06.2009


 

G.ANTEP, BREZİLYALI GOLCÜ SİLVA'YI ALDI

YENİ sezona daha güçlü bir kadro ile girmenin hesaplarını yapan Gaziantepspor, Brezilyalı forvet Júlio Cesar Da Silva Souza ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Kırmızı-siyahlılar, iç transferde ise kaleci Mahmut Bezgin, Hakan Bayraktar ve Erman Özgür ile sözleşmeleri uzattı. Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, teknik direktör Jose Coucerio'nun görüşleri doğrultusunda daha önce Rusya'nın Lokomotiv Moskova, Yunanistan'ın AEK ve Romanya'nın Rapid Bükreş takımlarında da oynayan 29 yaşındaki Brezilyalı golcü Julio Cesar da Silva Souza ile 3 yıllık anlaşma sağladıklarını söyledi. Kızıl, ayrıca Hakan Bayraktar ve Erman Özgür ile 1 yıl, kaleci Mahmut Bezgin ile 3 yıl süreyle sözleşmenin uzatıldığını belirtti.

04.06.2009


 

MİLLİLER LYON'DA

A MİLL Futbol Takımı, Kayseri'den ayrılarak özel uçakla Fransa'ya gitti. Kayseri Kadir Has Stadı'nda Azerbaycan milli takımı ile yapılan 2-0 galibiyetimiz ile sonuçlanan hazırlık maçında karşılaşan milli takım, geceyi Kayseri'de geçirdikten sonra saat 11.30'da THY'ye ait özel uçakla Fransa'nın Lyon şehrine gitti. Burada Sofitel Bellecour Otel'de konaklayacak olan milli takım, cuma günü Türkiye saati ile 22.00'de Lyon kentindeki Stade de Gerland'da Fransa milli takımı ile hazırlık maçı yapacak.

4 İSİM KADRODAN ÇIKARILDI

Öte yandan (A) Milli Futbol Takımı kadrosunda bulunan 4 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Azerbaycan ile oynanan özel maçın ardından Fransa maçı kadrosundan çıkartıldı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ceyhun Gülselam'ın sağ arka adalesindeki zorlanmanın, Gökhan Gönül'ün sol kasık iç bölgesinin adale grubundaki zorlanmanın iki gün sonra oynanacak Fransa maçına kadar geçmeyeceği göz önüne alınarak, bu futbolcular kadronun dışındabırakıldı. Sağ arka adalesindeki zorlanma devam eden Emre Belözoğlu ile sağ diz dış arka bölümündeki tendonda gerilme olan Nihat Kahveci de sağlık ekibinin önerisi ve teknik heyetin kararı ile kadrodan çıkarılan diğer iki isim oldu.

TÜRKİYE 12. SIRAYA YÜKSELDİ

FIFA, Haziran ayı dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye'nin 2 basamak yükselerek, 964 puanla 12. sırada yer aldığı sıralamanın lideri, yine İspanya oldu. 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, 1761 puanla liderliğini sürdürürken, 3. sıradaki Hollanda ile 2. sıradaki Almanya ise yer değiştirdi.

04.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Yemek Tarifleri - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Satılık Tekne- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis