10 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

BİLİCA VE BEKİR F.BAHÇE'DE

FENERBAHÇE Kulübü, 2009-2010 futbol sezonu için yeni teknik direktörünü henüz resmen açıklamamasına rağmen, transferde anlaşma sağladığı futbolcuları duyurmaya başladı. Kulüp, iç transferde Selçuk Şahin, Sivasspor'dan Bilica ve geçen sezon Gaziantepspor forması giyen Bekir İrtegün ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonu biten Selçuk, nikah tazeleyerek sarı-lacivertli ekipte kalırken, Sivasspor'un Brezilyalı savunma oyuncusu 30 yaşındaki Bilica ve Gaziantepsporlu savunmacı 25 yaşındaki Bekir de ilk kez sarı-lacivertli formayı giyecek. Sivassporlu Fabio Alves Da Silva Bilica'nın Fenerbahçe ile anlaştığı, sarı lacivertli kulübün bu futbolcu karşılığında Sivasspor'a Yasin Çakmak ile belli bir miktar para ve kiralık olarak 3 futbolcu vereceği bildirildi. Sivasspor'un resmi internet sitesinde ''Bilica Fenerbahçe'de'' başlığıyla yer alan habere göre, Fenerbahçe Kaptanı Alex'in, ''Avrupa'nın en iyi stoperi, seninle Fenerbahçe'de yan yana oynamak isterim'' dediği Fabio Alves Da Silva Bilica, Fenerbahçe'ye imza attı.

Futbola Brezilya'da Bahai altyapısında başladığı, 2000 Sydney Olimpiyatları'nda Fenerbahçeli Alex ve Ronaldinho, Lucio, Fabiano gibi son dönemin önemli yıldızları ile birlikte Brezilya Olimpik Milli Takımı'nda forma giydiği belirtilen Bilica, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığını ve Fenerbahçe'de olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Hayallarinin takımı Fenerbahçe'de olmaktan, sarı-lacivertli formaya kavuşmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bilica, şu açıklamayı yaptı: ''Türkiye'yi Sivasspor ile tanıdım. Hiç kuşkusuz Türkiye'de başarılı olmamda Sivasspor'un, hocam Bülent Uygun ve başkanımız Mecnun Otyakmaz ile yönetim kurulunun, sporcu arkadaşlarımın çok rolü var. Sivasspor'da şampiyonluk sevinci yaşamak istedim ama olmadı, şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. İnşallah yeni sezonda Fenerbahçe ile kupada ve ligde mutlu sonu yakalarız.'' Bilica'nın eşi Jakline ise ''Çok mutluyuz. Eşim istediği takıma transfer oldu. Sivaspor'da olduğu gibi Fenerbahçe'de de adından söz ettireceğine inancım sonsuzdur'' değerlendirmesini yaptı.

10.06.2009


 

G.Saray Mustafa Sarp'ı renklerine bağladı

GALATASARAY geçtiğimiz sezon Bursaspor'da forma giyen Mustafa Sarp ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Florya Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine yöneticilerden Haldun Üstünel ile birlikte katılan Mustafa Sarp kendisini üç yıllığına sarıkırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Mustafa Sarp'ı uzun süredir takip ettiklerini ifade eden yönetici Üstünel, "Mustafa takip ettiğimiz oyunculardan birisiydi. Aramızda görmek istiyorduk. Şu anda yanımızda yer alıyor burada olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım uzun süre burada mücadele eder ve başarılı olur" dedi. Basın mensuplarının takıma yapılacak takviyeler konusundaki sorularına ise Haldun Üstünel, "Galatasaray'a layık isimler almaya çalışacağız. Takip edilen yerli ve yabancı futbolcular var, zamanı gelince gerekli açıklamaları yapacağız" diye konuştu.

10.06.2009


 

Topuz için bize başvuru yok

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüplerini karşı karşıya getiren Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz konusunda kendilerine şu ana kadar herhangi bir başvuru yapılmadığını söyledi. Mahmut Özgener, başkan vekilleri Lütfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ile birlikte Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Mehmet Topuz ile ilgili bir soru üzerine Özgener, şöyle konuştu: ''Mehmet Topuz gibi iyi bir futbolcuya, bir kulüpten fazla kulübün talip olması her yerde yaşanan bir olay. Mehmet Topuz, Türkiye'de iyi bir kariyere sahip. İki kulübümüz de Mehmet'i alma çabası içinde. Bunlar transferin doğal bir parçası. Bu konuda detaya girmek istemiyorum. Federasyona yapılmış bir başvuru yok. Olursa hukuk kurularımız değerlendirmesini yapar, biz de sizlerle paylaşırız.'' Özgener, milli takımla ilgili bir soruya da ''Önümüzde 4 maç var. Bunları kazanıp play-off oynayacağımızı, oradan da Dünya Kupası'na gideceğimize yürekten inanıyorum'' diye cevap verdi. Yabancı futbolcu sayısı konusunda bir değişiklik yapıp yapmayacakları sorusu üzerine de Özgener, ''Yabancı konusunda gündemimizde bir değişiklik yok'' dedi.

Süper Lig'in 9 Ağustos'ta başlama nedeninin, 2010 Dünya Kupası olduğunu kaydeden Özgener, şöyle devam etti: ''FIFA, Dünya Kupası nedeniyle liglerin mayıs ayında bitirilmesini istedi. Takvim çok sıkışık. Lig, Fortis Türkiye Kupası, milli maçlar ve Avrupa maçları var. Bütün çarşambalar dolmuş durumda. Ligi erken başlatmayı biz de istemezdik. Lig ilk kez bizim dönemimizde, geçen sene geç başladı. Ama Dünya Kupası senesi olduğundan dolayı böyle bir karar alındı, yoksa takvim müsait olduğu ölçüde ligi geç başlatmak isteriz.'' Turkcell Süper Lig'deki takımların, bazı statların zemininden şikayetçi olduklarının hatırlatılması üzerine Özgener, ''Sivas'taki stadın zemini konusunda Sivasspor Kulübü Başkanı ve yöneticilerle yaptığımız toplantı sonucunda, zeminin değişmesi kararını aldık. Biz de katkıda bulunacağız. Zemini kaldırma çalışmalarına başlandı. Ayrıca alttan ısıtması da olacak. Ankara'daki zeminin kalkması konusunu görüşeceğiz. Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Haccetepe'nin ortak görüşü ve bizlerin de pozitif yaklaşması ile zemini değiştirdik. Bu zemin sezon boyunca tartışmalara da yol açtı. Maçlardan sonra zeminden şikayetler oldu. Bu zemin bittiğinde UEFA yetkilileri (Biz bu zeminde yarın Şampiyonlar Lig maçı oynanmasına izin veririz) dediler. İyi bir zemin. Bu zemini kaldırmak veya kaldırmamak konusunda bu kulüplerle temasımız olacak.''

10.06.2009


 

Beşiktaş'tan açıklama: Volkan'la ilgilenmiyoruz

nBEŞİKTAŞ Kulübü, Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'in transfer edilmek istendiği şeklinde basına yansıyan haberleri yalanladı. Siyahbeyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ''Türk futbolunda son günlerde yaşanan gerginliğin daha da alevlenmesine neden olabilecek bu tarz asılsız haberlerin yapılması doğru değildir. Kulübümüzün transfer gündeminde Volkan Demirel'in ismi asla yer almamaktadır'' denildi.

10.06.2009


 

Türk anne ve kızı Avustralya Millî Takımına seçildi

AVUSTRALYA'DA yaşayan gurbetçi anne ile kızı, ilk kez Avustralya Büyükler Tekvando Milli Takımı kadrosuna seçildi. Anne Bahriye Demirkıran takımda yardımcı antrenörlük yaparken kızı Seda ise Azerbaycan'da önümüzdeki günlerde başlayacak Dünya Takımlar Şampiyonası'nda 54 kiloda kanguru ülkesini temsil edecek.Yıllardır gurbette yaşayan İzmirli anne-kızın da yer aldığı Avustralya milli takımı saatler süren yolculuğun ardından, Bakü'ye aktarmalı olarak gitmek üzere uçakla dün İstanbul'a geldi. Doğumundan bu yana ilk kez Türkiye'ye gelen 16 yaşındaki Seda, 6 kişiden oluşan milli takımın en önemli sporcularından birisi.

10.06.2009


 

TRABZON'DA YENİ TEKNİK ADAM ADAYI TOPPMÖLLER

ERSUN Yanal ile yolların ayrılmasından sonra yeni sezon için teknik direktör arayışlarına başlayan Trabzonspor'da teknik direktör adayının Klaus Toppmöller olduğu iddia edildi. Kölner Express Gazetesi ''Önce Trabzon, sonra Formula 1'' başlığıyla verdiği haberde, en son Gürcistan Milli Takımı'nı çalıştıran 58 yaşındaki tecrübeli teknik adamın, ''Ben Formula'ya sadece eğlence için gelmedim. Bir Türk kulübüyle görüşmeye geldim. Görüşmeler iyi geçiyor'' dediğini aktardı. Toppmöller'in görüştüğü kulübün Trabzonspor olduğunu savunan gazete, Avrupa kupalarında mücadele edecek Trabzonspor'un tanınmış bir teknik direktörle çalışmak istediği görüşüne yer verdi. Klaus Toppmöller, 2002'de Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayer Leverkusen'e Şampiyonlar Ligi'nde final oynatmıştı.

10.06.2009


 

BAKAN ÖZAK'TAN MEHMET ATALAY'A YENİ GÖREV

DEVLET Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın, Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatörlük görevine getirildiğini açıkladı. Özak, Trabzon'da 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin hazırlık toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Spor Oyunları ve 2012 yılında Dünya Golf Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını belirtti.

10.06.2009


 

G.SARAY, SCHUSTER'E TAZMİNAT ÖDEMEM DEMİŞ

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Alman teknik direktör Bernd Schuster'in, tazminat ödenmek istenmemesinden dolayı Galatasaray ile sözleşme imzalamadığını iddia etti. Marca, Galatasaray'ın ilk teknik direktör tercihinin Schuster olduğunu, ancak Alman teknik adamdan son anda olumsuz yanıt alınınca Frank Rijkaard'ı ikna ettiğini ileri sürdü. İspanyol gazetesine göre, Galatasaray, Schuster'e 2 yıllık sözleşme önerirken, bu sözleşmeye "Eğer 1. sezon içinde göreve son verilirse teknik direktöre geri kalan süre için herhangi bir tazminat ödenmeyecek" şeklinde bir madde koyduğunu ve bunu imzalamaya yanaşmayan Schuster'in sarı kırmızılı kulüple görüşmeleri sona erdirdiği belirtildi. Marca, geçmişte ilk Beşiktaş'ın Del Bosque ile daha sonra da Fenerbahçe'nin Aragones ile benzer sözleşme sorunu yaşadığını, Schuster'in bu örneklere bakarak karar aldığını kaydetti.

10.06.2009


 

TANER İSTANBUL BELEDİYE, SERDAR G.BİRLİĞİ'NDE

KOCAELİSPOR'DA büyük takımlara karşı attığı gollerle gündeme gelen Taner Gülleri, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile anlaştı. Yapılan açıklamada, Taner Gülleri'yle anlaşmaya varıldığı kaydedilerek, bugün Langa Tesisleri'nde sözleşme imzalanacağı belirtildi. Öte yandan Gençlerbirliği, ilk transferini yaptı ve kaleci Serdar Kulbilge ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yönetici Muammer Akyüz, geçen sezonu beklemedikleri bir yerde bitirdiklerini belirterek, ''Bu sezon işleri daha sıkı tutacağız. Kuracağımız kadro ile Gençlerbirliği tarihine yakışır başarılar alacağız'' dedi.

10.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.