12 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Daum: Ailem tehdit ediliyor

ALMANYA 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından 1. FC Köln'den ayrılarak Türkiye'de teknik direktörlük üstlenmeye karar veren Christoph Daum, okulda çocuklarının arkadaşları tarafından saldırıya uğradıklarını ve bazı Kölnlü taraftarların çocuklarına kendisi hakkında kötü şeyler söylediklerini açıkladı.

Daum, bu konuda Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'da kendisine karşı çok büyük ölçüde kışkırtıcılık yapıldığını ve birilerinin bu gidişata ''dur'' demesi gerektiğini belirterek, ''Okulda çocuklarıma saldırıyorlar, çocuklarım kışkırtılıyor. Bu resmen delilik'' dedi. Bild gazetesi haberi, ''Daum: Çocuklarım tehdit ediliyor'' başlığı ile verdi. Çocuklarının okulda sadece arkadaşları tarafından değil, öfkeli bazı Kölnlü yetişkin taraftarlar tarafından da rahatsız edildiğini ifade eden Daum, ''Örneğin, 'baban karaktersiz' demişler. Özellikle oğlum Jean-Paul son günlerde, hiç olmadığı kadar ağladı ve bana birçok soru sordu'' açıklamasını yaptı.

ÜMİT ÖZAT'IN JÜBİLE MAÇI TEHLİKEYE GİRDİ

Daum, eşi Angelica'yla birlikte, 8 yaşındaki oğlu ve 4 yaşındaki kızı Cara-Jolie'yle uzun uzun konuşarak, kendilerine birçok şeyi izah etmek durumunda kaldıklarını kaydederek, ''Bu gerçekten inanılmaz bir şey. 1. FC Köln ile olan açık bir sözleşme çerçevesinde hareket ettim. Yeni kulübümün teklifi de gerçekten muhteşem'' diye konuştu. Gazetenin haberinde, Kölnlü taraftarların Daum'a öfkelerinden dolayı, Ümit Özat için Fenerbahçe'yle Köln arasında yapılması düşünülen jübile maçının da gerçekleşmeyebileceği görüşüne yer verildi.

12.06.2009


 

Ümit Karan kulüp arıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de sezonu 5. sırada tamamlayarak taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray'da, Ümit Karan'la yollar ayrılmak üzere.

Sarı-kırmızılı kulüple 1 yıl daha sözleşmesi olmasına karşın, yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Ümit Karan, sarı-kırmızılı kulübe 8 sezon sonra veda etmeye hazırlanıyor. Berlin Türkiyemspor'dan geldiği Gençlerbirliği'nde başarılı şekilde 5 sezon geçiren Ümit Karan, ardından transfer olduğu Galatasaray'da da adından söz ettirmeyi başardı. 2001-2002 sezonunda Galatasaray kadrosuna dahil olan Ümit, toplam 8 sezon forma giydiği sarı-kırmızılı kulüpte inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. İlk iki sezonunda teknik direktör Mircea Lucescu ve Fatih Terim'in değişmezleri arasına giren Ümit Karan, attığı gollerle Galatasaray'ın en etkili isimlerinde biri olurken, özellikle teknik direktörlüğe Gheorghe Hagi'nin gelmesiyle gözden düştü. Yaşadığı sorunlar sonrası 2004-2005 sezonunun ikinci yarısını Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'da kiralık olarak geçiren Ümit Karan, 2005-2006 sezonun başında yeniden döndüğü sarı-kırmızılı kadroda 3 sezon daha başarıyla gollerini atmayı sürdürdü.

GEÇEN SEZON YEDEK KALDI

Sarı-kırmızılı takımda geçen sezon bir türlü çıkış yapamayan Ümit Karan, verilen fırsatları da değerlendiremedi. Teknik direktör Michael Skibbe'nin göreve gelmesiyle takımda daha fazla yer alması beklenen ve takım kaptanları arasına giren Ümit Karan, istenilen form grafiğini yakalayamadı. Maçların büyük bölümünü yedek soyunan Ümit, son haftalarda ise takım arkadaşı Hasan Şaş ile birlikte maç kadrolarına dahi alınmadı. Turkcell Süper Lig'de Galatasaray formasıyla ilk kez bir sezonu golsüz geçiren Ümit, geçen sezon Avrupa kupalarında 2, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 1 gol bulmayı başarmıştı. Galatasaray forması altında 8 sezon mücadele eden Ümit Karan, 246 resmi maçta sahaya çıktı.

12.06.2009


 

RONALDO'YA REKOR TEKLİF: 93 MİLYON AVRO

İNGİLTERE Premier Lig şampiyonu Manchester United'ta yönetim, Real Madrid'in, Portekizli kanat oyuncusu Cristiano Ronaldo için 131,2 milyon dolarlık transfer teklifi yaptığını bildirdi.

Manchester United Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, La Liga takımı Real Madrid, AC Milan'dan 67,2 milyon avroya transfer ettiği Brezilyalı Kaka'nın ardından, Ronaldo için de 131,2 milyon dolarlık (80 milyon sterlin/93,058 avro) rekor transfer teklifi yaptı. Açıklamada, ''Takımdan ayrılmak istediğini bir kez daha yineleyen Cristiano'nun ricası ve futbolcumuzun menajerleriyle yapılan görüşmeler üzerine, Manchester United, Real Madrid'in Ronaldo ile görüşmelere başlamasına izin vermiştir. Görüşmelerin, 30 Haziran'a kadar sonuçlanması bekleniyor'' denildi. İspanya basınında son günlerde yer alan haberlerde de söz konusu rakam, 96 milyon avro olarak telaffuz ediliyordu. Ronaldo, Real Madrid ile anlaşırsa, futbol tarihinin en yüksek rakamlı transferi gerçekleşmiş olacak.

12.06.2009


 

MELİS SEZER WİMBLEDON'A KATILMA HAKKI KAZANDI

TÜRKİYE'NİN tenisteki yeni yıldızı Melis Sezer, junior kategorisinde Wimbledon'a katılma hakkı kazandı.

Wimbledon Organizasyonu'ndan gelen bilgiye göre Melis, Türk spor tarihinde ilk kez, junior kategorisinde Wimbledon oynayan tenisçi olarak tarihe geçecek. 3 yıl önce Türk tenisine kazandırılan genç tenisçi aynı zamanda Enka Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu. Melis şu anda dünya sıralamasında 123. sıraya yükselerek bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu. 16 yaşında Fed Cup takımına girerek milli takımın en genç tenisçisi olan Melis Sezer, dünyanın en prestijli turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon'da oynama şansı elde etti.

12.06.2009


 

İSPANYOL BASINI: KALECİ LEO G.SARAY'DA İMZA ATTI

İspanyol spor gazeteleri Galatasaray'ın Atletico Madrid ile sözleşmesi sona eren Arjantinli kaleci Leo Franco ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Galatasaray'ın uzun süredir görüşmede bulunduğu Leo Franco ile anlaşmaya vardığı ve 3 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli Arjantinli kalecinin İstanbul'a gideceği bildirildi. 32 yaşındaki kaleci, 2004 yılından bu yana Atletico Madrid formasını taşıyor.

12.06.2009


 

Beşiktaş'ta kombine kart fiyatları belli oldu

BEŞİKTAŞ Kulübü, yeni sezonda futbol takımının iç sahada oynayacağı maçları kapsayan kombine kartların fiyatlarını belirledi.

Yapılan açıklamada, fiyatları 6 bin 900 ile 500 lira arasında değişen 2009-2010 sezonu kombine kart satışlarının 15 Haziran Pazartesi günü başlayıp, 6 Ağustos Perşembe günü sona ereceği bildirildi. Açıklamada, 15 Haziran ile 27 Haziran tarihi mesai bitimine kadar eski kombine kart sahiplerine eski yerlerini almak üzere öncelik tanınacağı, taraftarların, kombine kartlarını tüm kredi kartlarına 5 taksitle satın alabilecekleri, ayrıca, Vakıfbank Taraftar Kredi Kartı sahiplerine Vakıfbank tarafından özel olarak 3 taksit imkanı sağlanacağı duyuruldu. Kombine kart satışları, İnönü Stadı altında yer alan Kombine Kart Satış Merkezi'nden, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve www.biletix.com internet sitesinden yapılacak. Kombine Kart Satış Merkezi pazar günü hariç 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek.

12.06.2009


 

Beşiktaş yeni sezonda ilk maçını seyircisiz oynayacak

FUTBOL Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün 1 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Kurul, siyah-beyazlı takımın Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı maçta yaşanan saha olayları nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından verilen 10 bin lira para cezasının yanı sıra, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle verilen 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezasının oybirliğiyle onanmasına karar verdi.

12.06.2009


 

Kahve Dünyası Yarışları yarın başlıyor

KAHVE Dünyası Yelken Kupası yarışlarının dördüncüsü hafta sonunda İstanbul'dabaşlıyor.

2006'dan bu yana düzenlenen organizasyon, bu yıl optimist ve yat yarışları kategorilerinde yapılacak. Organizasyon kapsamında, Kalamış Koyu'nda 13-14 Haziran'da yapılacak optimist takım yarışlarında yaklaşık 40 yarışçı, SuadiyeCaddebostanDalyan parkurunda 2728 Haziran'da gerçekleştirilecek yat yarışlarında ise yaklaşık 60 tekne ve 500'e yakın yelkenci mücadele edecek.

12.06.2009


 

Hidayet'i izlemek için 05.30'da kalktı

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kayserisporlu Mehmet Topuz'un Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında tartışmaya yol açan transferi konusunda ''Futbol Federasyonu'nun hakemlik'' yapmasını istedi.

Elmadağ Spor Tesisleri'nde Akdeniz Oyunları için kampa giren milli sporcularla biraraya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak onlara moral verirken, başarı dileklerinde bulundu. Özak daha sonra basın mensuplarının spor dünyasındaki gelişmelere ilgili soruları yanıtladı.Bakan Özak, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özak, "Bu sabah 05.30'da kalktım ve Hidayet'in maçını izledim. Gerçekten gurur verici, dünyanın en önemli takımlarında oynamak ve bu kadar başarılı olmak. Türk basketbolunun geldiği yeri gösteriyor. Mehmet Okur da Hidayet Türkoğlu'da bizim temsilcilerimizden. İnşaallah sayıları artacak, arttırmamız lazım" dedi.

12.06.2009


 

Kobe Bryant Hidayet'i övdü

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final karşılaşmalarında Orlando Magic'te mücadele eden milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun performansını, rakip takım Los Angeles Lakers'ın oyuncuları Kobe Bryant, Pau Gasol, Trevor Ariza, Derek Fisher ve Lamar Odom değerlendirdi.

Florida'nın Orlando kentinde devam eden final serilerinde, önceki gün yapılan antrenmanların ardından, oyuncular basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkoğlu hakkında açıklamalarda bulunan Lakers'ın ve NBA'in en önemli yıldızı Kobe Bryant, ''Orlando'nun bu seneki performansında, Hido kuşkusuz en çok katkı yapan oyuncuların başında geliyor. Eğer günündeyse onu durdurmak çok güç'' dedi. Hidayet'in her noktadan şut atabilen bir oyuncu olduğunu söyleyen Bryant, Türk oyuncunun Magic'in beyni olduğunun altını çizdi.

Lakers'ın bir diğer yıldızı İspanyol oyuncu Pau Gasol de milli oyuncunun, kendisi gibi finallerin ilk beşte başlayan Avrupa kökenli basketbolcularından olduğunu ifade etti. Gasol, ''Amerikalı oyuncuların hemen hepsi kolej basketbolu kökenli. NBA'e hazırlık gibi olan kolej basketbolu tüm Amerikalılar için büyük avantaj. Avrupa'dan gelen basketbolcular için buraya adaptasyon kolay değil. Hidayet yıllardır bu ligde ve kariyerinin en üst noktasında bulunuyor'' dedi. Lakers'a önceki sezon Magic'ten gelen Türkoğlu'nun eski takım arkadaşı Trevor Ariza ise Hidayet için ''Türklerin Jordan'ı son iki sezondur inanılmaz oynuyor. Geçmiş yıllarda aynı takımdayken de çok iyiydi, ama artık o bir yıldız olmuş'' ifadelerini kullandı.

Final mücadelelerinde milli basketbolcuyu savunan Ariza, ''Onu durdurabilirsek biliyoruz ki Magic'i durdurmak çok daha kolaylaşacak'' diye konuştu. Kaliforniya ekibinin oyun kurucusu Derek Fisher ise Hidayet'in savunma oyunundaki üstün yeteneklerine dikkat çekerek, Türk yıldız olmasa Magic'in finallerde mücadele etme şansının az olacağını kaydetti. Los Angeles takımının kenardan oyuna girmesine rağmen en çok süre alan oyuncularından olan Lamar Odom da milli basketbolcunun çok yönlü bir oyuncu olmasının önemini vurguladı. Odom, ''3 sayı yüzdesi iyi, içeri girip sayı yapıyor, savunması kuvvetli, asist ortalamasında takımının en iyisi. Bir oyuncudan istenebilecek tüm özelliklere sahip. Umarım onu durdurabiliriz'' dedi.

12.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.