13 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Akaryakıtta büyük operasyon

GEÇEN yılki denetimlerde sektörde büyük miktarlarda vergi kaçağının belirlenmesi üzerine, TÜPRAŞ ve akaryakıt dağıtım şirketleri nezdinde kapsamlı bir inceleme başlatıldı.

Maliye gelirler kontrolörlerinin koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kocaeli ve Mardin’in de aralarında bulunduğu 15 ilde eşzamanlı olarak TÜPRAŞ ve akaryakıt dağıtım şirketlerine gidildi. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri koordinatörlüğünde dün sabaha karşı 300 denetim elemanı Türkiye’de faaliyet gösteren bütün dağıtım ve üretim şirketlerine baskın düzenledi. 77 ayrı noktadaki tesislere güvenlik kuvvetleri eşliğinde gelen denetim elemanları, şirketlerin envanter kayıtları, fiilî akaryakıt durumları, akaryakıt alış-satış fi-yatları gibi birçok evraka el koydu. Ayrıca aynı baskında depoda bulunan akaryakıtlarda ‘marker’ olup olmadığına da bakıldı, numune alındı. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörlerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen akaryakıt şirketlerine yönelik operasyonda elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda akaryakıt şirketleri ile ilgili vergi incelemesi başlatılacak. Ayrıca akaryakıt şirketlerinin depolarından alınan numuneler de inceleme için TÜBİTAK’a gönderilecek.

LİSANSLARI İPTAL EDİLEBİLİR

Standart dışı çıkan akaryakıtlar için, lisansların geçici olarak iptal edilmesi gündeme gelecek. Yine bu operasyonda elde edilen bilgi ve belgeler, dağıtım şirketlerine yönelik sürdürülen vergi incelemelerinde kullanılacak. Şirketlerin akaryakıt fiyatları ve alış-satış fiyatlarına ilişkin bilgi ve belgelerle de, dağıtım şirketlerinin akaryakıt üzerinden elde ettikleri kârlar ve aldıkları paylar da net bir şekilde tesbit edilecek. Bu bilgiler de kamuoyuna açıklanacak.

Benzin zammı LPG’ye yarıyor

SON zamanlarda benzine gelen zamlar sebebiyle, benzinli araç kullanan otomobil sürücüleri araçlarına LPG sistemi taktırmak için sanayi sitesine akın ediyor. Ceylanpınarlı bir çok sürücü araçlarına LPG sistemi taktırıyor. LPG sistemlerini satan ve montajını yapan Mustafa Çelik, LPG’nin benzine göre daha avantajlı olduğunu belirterek, “Günümüz şartlarında imalatı yapılan LPG sistemi daha kaliteli olup, performans bakımından benzini aratmamaktadır” dedi.

13.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Akaryakıtta büyük operasyon

  ADER: Paylar kalksada 3 TL’nin altına inmez

  ÖTV ve KDV’de son karar Pazar günü

  Kredi kartı azamî faiz oranları düşürüldü

  Albaraka, Western Union ile protokol imzaladı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.