13 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

F.BAHÇE LUCA TONİ'YE YILDA ‘8 MİLYON AVRO’ TEKLİF ETTİ

ALMAN Bild gazetesi, birinci lig (Bundesliga) takımlarından 1. FC Köln'den ayrılan ve önümüzdeki sezon Türkiye'de çalışacak Christoph Daum'un, Bayern Münih'te oynayan İtalyan oyuncu Luca Toni'yi Fenerbahçe'ye almak istediğini yazdı.

''Daum onu Fenerbahçe'ye mi alacak?'' başlığıyla verilen haberde, Daum'un Toni'yi Türkiye'ye götürmek istediği ve Fenerbahçe'nin Toni'ye 8 milyon Avro yıllık ücret teklif ettiği öne sürüldü. Florentina takımından 2007 yılında 11 milyon Avro transfer ücretiyle Bayern Münih'e transfer olan Luca Toni'nin 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunduğu, ancak Gomez, Olic ve Klose'yle çok iyi forvet oyuncuları kadrosunda bulunduran Bayern Münih'in Toni'yi satabileceği kaydedildi. Toni de kulübüyle konuşmak zorunda olduğunu söyledi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Daum ile birlikte üst düzey bir takım kurmak istediği, bunun için de Bayern Münih'in diğer yıldız oyuncusu Hamit Altıntop'u da transfer etmek istediği kaydedildi.

13.06.2009


 

Aragones'le anlaşma yok

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Fenerbahçe kulübünün görevine son verdiği teknik direktör Luis Aragones ve gelecek sezon kadrosunda düşünmediği İspanyol futbolcu Josico'ya kalan sözleşmeleri gereği 1 yıllık ödeme yapmak istemediğini ve anlaşmazlığın devam ettiğini yazdı.

Aragones'in avukatı İspanyol Vicente Montes'in, Fenerbahçe kulübünün yöneticileri ile bir kez daha masaya oturduğu, ancak hiçbir ilerleme sağlanamadığı belirtildi. Marca, "Fenerbahçeli yöneticiler, kalan 1 yıllık kontratı ödememek için her türlü zorluğu yapacaklarını gösterdiler" yorumunda bulundu. Fenerbahçe'nin Aragones ile devam etmek istemediğini sözlü olarak İspanyol teknik adama ilettiği, yazılı hiçbir belgenin olmadığı söylenirken, "Eğer Fenerbahçe Daum'u yeni teknik direktör olarak sunmak istiyorsa Luis ile bir anlaşmaya varmak zorunda" değerlendirmesi yapıldı. Bu arada, "Diğer kurban Josico" diye yazan İspanyol gazetesi, Josico'nun 1 yıllık daha sözleşmesi olmasına rağmen devam etmesinin istenmediğini, ancak parasının da ödenmediğini kaydetti.

13.06.2009


 

Magic'i Hidayet de kurtaramadı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, Doğu-Batı konferansları final serisi dördüncü maçında Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun da formasını giydiği Orlando Magic, evinde Los Angeles Lakers'a 99-91 yenildi.

Florida ekibinin salonu Amway Arena'da oynanan karşılaşmanın normal süresi 87-87 sona erince, beş dakikalık uzatmaya gidildi ve Los Angeles ekibi mücadeleden galip ayrılarak seride durumu 3-1'e getirdi. Takımının en skorer oyuncusu olan Hidayet karşılaşmada 25 sayı ile oynarken, 3 asist, 5 de ribaunt yaptı. Magic'in diğer sayı umutları Dwight Howard rakip potaya 16 sayı bırakırken, Rashard Lewis ise 6 sayıda kaldı. Kaliforniya ekibinde ise yıldız Kobe Bryant, 32 sayı, 8 asist, 7 ribaunt ile mücadele etti. Lakers'da Trevor Ariza 16 sayı, İspanyol oyuncu Pau Gasol de yine 16 sayı kaydetti. Maçın yıldızı olan Derek Fisher ise 12 sayı atmasına karşılık, normal sürenin bitimine 10 saniye kala bulduğu 3 sayı ile takımını uzatmalara taşırken, uzatmalarda attığı bir diğer 3'lük ile de farkı 5'e çıkararak Lakers'a galibiyeti getirdi. Basın toplantısı düzenleyen Hidayet Türkoğlu, Amerikalı gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkoğlu, beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söylerken, savunmada yaptıkları hatalar ve serbest atışlardaki düşük yüzdenin mağlubiyeti getirdiğini belirtti. Maçın uzatmalarında, topu oyuna sokma sırasında paniklediğini de kaydeden Hidayet, ''Neler olduğunu ben de bilmiyorum. Dikkatli olsaydık ve iyi savunma yapsaydık maç uzatmalara gitmezdi. Fisher'a boş pozisyon bırakmamalıydık. Kalan üç maçı almaktan başka şansımız yok'' dedi. Magic Antrenörü Stan Van Gundy ise sorumluluğu üzerine alarak takıma gerekli taktiği veremediğini vurguladı. Özellikle Rashard Lewis'i iyi kullanamadıklarını ifade eden Gundy, pazar günkü maçı alıp işi Los Angeles'a taşıyacaklarını söyledi.

13.06.2009


 

Erdoğan telefonla aradı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın maçtan önce kendisini aradığını belirten Hidayet Türkoğlu, ''Başbakanımız millet olarak destek olduklarını ve başarılarımın devamını diledi.

Doğu Konferansı şampiyonluğumuzu da tebrik etti'' dedi. Erdoğan'ın telefonunun kendisine büyük moral olduğunu söyleyen Türkoğlu, konferans şampiyonluğunun ardından, Doğu-Batı finali şampiyonluğunu da arzuladığını söyledi.

13.06.2009


 

Del Piero ile sohbet etti

SERİDEKİ dördüncü maçı ünlü sanatçılar ve sporcular da ilgi ile izledi.

Amerikalı ünlü şarkıcı Rihanna, dünya golf şampiyonu Tiger Woods, film yıldızı ve eski sporcu Hog Hogan ve eski İtalyan futbolcu Alessandro Del Piero, Orlando'ya gelen ünlüler arasındaydı. Del Piero, maç öncesi Hidayet'in yanına giderek bir süre sohbet etti ve başarı diledi.

13.06.2009


 

Türk bayraklarıyla geldiler

HİDAYET Türkoğlu'nun imzaladığı bir ayakkabı da çekilişle bir seyirciye verildi.

Karşılaşmayı izlemeye gelen bir grup Türk de ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Hidayet'e destek oldular.Magic'in Fransız oyuncusu Michael Pietrus, okyanusa düşen France Air'e ait uçakta ölenler anısına uçağın uçuş numarasının yazılı olduğu özel yapım ayakkabılar ile karşılaşmaya çıktı.

13.06.2009


 

HAMİT ALTINTOP: TATİL İÇİN İSTANBUL'A GELDİM

ALMANYA'NIN Bayern Münih takımında forma giyen milli futbolcu Hamit Altıntop, kulübüyle bir yıl daha sözleşmesi bulunduğunu, medyada hakkında çıkan transfer haberlerinin kendisine zarar verdiğini bildirdi.

Basın danışmanı Cüneyt Yalınkılıç aracılığıyla yazılı açıklama yapan gurbetçi futbolcu, hem tedavisini sürdürmek hem de tatilinin bir kısmını geçirmek üzere geldiği İstanbul'da, transfer haberlerini şaşkınlıkla takip ettiğini, menajerinin Türkiye'ye geldiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, gazetecilerden bu konuda daha hassas davranmaları için ricada bulundu.

13.06.2009


 

ERSAN'LI BARCELONA FİNAL SERİSİNE İYİ BAŞLADI

TÜRK basketbolcu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Regal FC Barcelona, İspanya 1. Baksetbol Ligi (ACB) play-offlar final serisinin ilk maçında deplasmanda TAU Ceramica'yı 82-80 yendi.

Maçın son saniyelerinden Basile'nin attığı 3'lük ile galibiyeti yakalayan Barcelona, şampiyonluk için büyük bir avantajı ele geçirdi. Barcelona'da yedeklerden oyuna giren Ersan, 21 dakika sahada kalırken, 8 sayı 2 ribaunt istatistiği ile oynadı. Geçtiğimiz sezon finalde şampiyonluğu TAU'ya kaptıran Barcelona, bu kez rövanşı almak isterken, final serisinde 2. maç yarın Barcelona'da oynanacak.

13.06.2009


 

F.BAHÇE TARAFTARI MEHMET TOPUZ'A ISINIYOR

TRANSFERİ adeta bilmeceye dönen Mehmet Topuz konusunda Fenerbahçeli taraftarların fikri değişti.

Beşiktaş'ın anlaşması ve futbolcunun açıklamalarının ardından Fenerbahçe taraftar oluşumunun internet sitesi ''www.antu.com''da yapılan ankette çoğunlukla Mehmet Topuz'un transferine ''hayır'' diyen sarı-lacivertli taraftarların, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklamaları ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından düzenlenen ikinci ankette verdiği ''Evet'' oyları toplamı önde gidiyor. İnternet sitesinde devam eden ''Beşiktaş'ın yaptığı etik dışı davranışların anlaşılmasından sonra Mehmet Topuz'u transfer etmemizi ister misiniz'' şeklindeki sorunun yer aldığı ankette ''Hayır'' oyları yüzde 44.96 olurken, ''Evet'' seçeneği toplamda yüzde 55.04'e ulaştı.

13.06.2009


 

ELVAN BİRİNCİLİK HEDEFİYLE ÇALIŞIYOR

MİLLİ atlet Elvan Abeylegesse, İtalya'da yapılacak Akdeniz Oyunları ve Almanya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında hedefinin birincilik olduğunu söyledi.

Atletizm Türkiye Süper Ligi 2. Kademe ile 1. Lig Kademe Müsabakalarına katılmak üzere Bursa'ya gelen Abeylegesse, geçen hafta yüksek rakım antrenmanları için gittiği Erzurum'da sağ ayak bileğinin burkulduğunu bildirdi. Bu nedenle Bursa'daki yarışlarda koşamadığını anlatan Abeylegesse, ''Koşulara katılmak üzere buraya gelmiştim, ancak sabah kalktığımda ayağımda acı hissettim. Doktor kontrolünden geçtim'' dedi.

13.06.2009


 

MEVLANA BİSİKLET TURUNA ERMENİSTAN DA KATILIYOR

BİSİKLET Konya Temsilcisi Teyfik Erdoğdu, 16-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak 15. Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turu'na bu yıl yurt dışından 11 takımın katılacağını söyledi.

Erdoğdu, ''15.'sini düzenlediğimiz Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turu'na bu yıl yurt dışından Ermenistan da dahil 11 takım katılacak. Geçen yıl bisiklet turuna katılan Bulgaristan bu yıl 3 takımla katılıyor. Yine geçen yıl yarışmaya katılan Gürcistan, Konya'nın misafirperverliğini Ermenistan'a anlatınca, bu yılki yarışlara Ermenistan da katılmak istedi'' dedi.

13.06.2009


 

F.Bahçe Ülker'de altyapı seçmeleri bugün yapılacak

FENERBAHÇE Ülker Erkek Basketbol Takımı için altyapı seçmeleri bugün yapılacak.

Dereağzı Tesisleri Samim Göreç Spor Salonu'nda yapılacak seçmeler 1994 doğumlular için saat 10.00, 1995 doğumlular için 11.00, 1996 doğumlular için 12.00, 1997 doğumlular için 13.30, 1998 doğumlular için 14.30 ve 1999 doğumlular için de 15.30'da başlayacak.

13.06.2009


 

TÜRK DÜNYASI GÜREŞ ŞÖLENİ BAŞLIYOR

5. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni bugün İstanbul'da başlayacak.

Burhan Felek Spor Salonu'nda 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Bulgaristan, Makedonya, Irak, Dağıstan, Tataristan, Yakutistan ve Nahcivan'dan yaklaşık 150 sporcu katılacak. Güreş müsabakaları saat 09.00'dan itibaren başlayacak. Sporseverler müsabakaları ücretsiz izleyebileceği açıklandı.

13.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.