14 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Otomotivciler kalıcı tedbir bekliyor

ZENGİNLİ Otomotiv Genel Müdürü Birol Özdemir, otomotiv sektörüne ilişkin kalıcı tedbirlerin alınmaması durumunda sektörün dip yapacağını söyledi.

Özdemir, otomotiv sektöründe ÖTV indiriminden dolayı ikinci el piyasasında da bir hareketlenme yaşandığını ve ikinci el araçlarının değerlendiğini belirtti. İkinci el otomotivlerde ilk başlarda fiyatların biraz daha fazla gerilediğini, daha sonra biraz yükselerek normal seviyelere geldiğini dile getiren Özdemir, şunları söyledi: ‘’Bu fiyatların bu seviyelerde kalacağını düşünüyorum. İkinci el piyasasında fiyatlar daha da gerilemeyecektir. ÖTV indirimi dolayısıyla ikinci el otomotiv piyasasında araç bulunamıyor. Mart ortası ÖTV yasası indirimi gündeme geldiğinden itibaren yeni araç pazarında inanılmaz bir hareketlilik oldu. Bunun ikinci ele de yansıması oldu. Yeni araç trafiğinin hızlanması ile birlikte bu, ikinci el piyasasına da yansıdı. Yeni araç fiyatlarının düşmesi ile birlikte ikinci el araçlar da düştü.’’ Sektöre ilişkin kalıcı bir tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Özdemir, ÖTV indiriminin uzamaması veya sektöre başka kolaylıklar sağlanmaması durumunda gelecek dönemde sektörün daha da dip yapacağını söyledi. Özdemir, Türkiye’de yüzde 40’tan yüzde 80’e kadar alınan vergiler olduğunu, bu vergiler konusunda bir çözüm sağlanmadığı takdirde otomotiv sektörünün ıslâh olmasının çok kolay olmayacağını da ifade etti.

EKK, KDV ve ÖTV için bugün toplanacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Başkanlığı’nda bugün toplanacak. Kabine revizyonunun ardından Babacan Başkanlığı’nda her Pazartesi düzenli olarak toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), KDV ve ÖTV indirimlerini görüşmek üzere Pazar mesaisi yapacak. Babacan’ın makamından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 20.00’de yapılacak toplantıya, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile ilgili kurumların üst düzey yöneticileri katılacak. Toplantıda KDV ve ÖTV uygulamaları değerlendirilecek.

14.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Benzin vurgununda mızrak çuvala sığmıyor

  ÖTV indirimi devam etsin

  KEY’de yeni listeler hazırlanıyor

  Otomotivciler kalıcı tedbir bekliyor

  Kilim sektörü ithalata teslim oldu

  Sahte YTL’ye dikkat edin

  Karkamış için mayın temizleme ihalesi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.