14 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Topuz sonunda Fener'li oldu

KAYSERİSPOR'UN yıldız oyuncusu Mehmet Topuz'un yılan hikayesine dönen transfer kapışmasında zafer Fenerbahçe'nin oldu.

Mehmet Topuz, önceki akşam saatlerinde Kayseri'de Fenerbahçe'ye 3 yıllık imza attı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Kayseri'ye giderek Mehmet Topuz'a imzayı attırırken, bir hafta önce Beşiktaş formasıyla basına poz veren Mehmet Topuz, 1 hafta sonra ise Fenerbahçe'ye imza atarak sarı-lacivertli formayla basına poz vermeye hazırlanıyor. Antalya'dan Kayseri'ye dönen Mehmet Topuz, burada şehrin ileri gelenleriyle görüştü. Yıldız futbolcu, Fenerbahçe'ye imza atması için ikna edilince Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Kayseri'ye gitti. Yöneticilerden Şekip Mosturoğlu, Semih Özsoy ve Başkan Yıldırım'ın en güvendiği isim olan Cemil Turan da Yıldırım'a eşlik etti. Nihat Özdemir'e ait özel uçakla Sabiha Gökçen Havalanı'ndan Kayseri'ye hareket eden Aziz Yıldırım, burada Mehmet Topuz'a imzayı attırdı. Daha sonra Yıldırım, yöneticiler ve Topuz 01.20'de yine uçakla İstanbul'a hareket etti. Mehmet Topuz için Fenerbahçe'nin Kayserispor'a 7,5 milyon Euro bonservis bedeli ödediği öne sürülüyor. Ayrıca Gökhan Emreciksin'in transfer haklarının da Kayserispor'a verildiği kaydediliyor. Bu arada Kayserispor'da geçen yıl 3,2 milyon Euro'ya oynayan Mehmet Topuz'un ise sarı- acivertli ekipten senelik 2,3 milyon Euro alacağı belirtildi.

Öte yandan Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye transferi Kayseri'yi karıştırdı. Sarı - kırmızılı kulübün muhalif kanadı Mehmet Topuz olayının iyi idare edilememesi yüzünden Kayserispor'un zarar gördüğünü iddia etti. Sarı - kırmızılı yönetime muhalif gruplar, Mehmet Topuz konusunda yönetimin kulübü zarara uğrattığını belirterek, ''Mehmet Topuz'u hem Fenerbahçe hem Beşiktaş hem de Galatasaray geçen yıl da transfer etmek istedi. Hatta bonservis bedeli olarak 11 ile 11,500 milyon Euro'da da anlaşmaya varıldı. Fakat Kayserispor yönetimi bilbordlara ilanlar asarak satmayacaklarını duyurdular. Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz'u satmayacakları gibi güçlü isimlerle takımı zirveye oynatacaklarını söylediler'' iddiasında bulundular. Yönetimin verdiği bu sözlerin arkasında duramadığını, önce Gökhan Ünal'ı Trabzonspor'a sattığını, ardından da ciddi transferler yapamadıklarını belirten muhalif kanat, ''Mehmet Topuz'u da yıllığı 3,2 milyon Euro'dan yapılan anlaşmayla takımda tuttular. Mehmet Topuz'a verilen para iç dengeleri bozdu ve takıma bu durum olumsuz yansıdı. Şimdi ise Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi kızıştırıp fazla para almayı planladılar fakat onu da başaramadılar. Bir sezon önce 11 - 11,500 milyon Euro'ya satmadıkları Mehmet Topuz'u şimdi 5 milyon Euro'ya verdiler. Bunun da zaten 3,2 milyon Euro'sunu Mehmet Topuz'a geçen yıl vermişlerdi. Bu transferden Kayserispor zarar görmüştür.'' görüşünü savunuyorlar.

14.06.2009


 

Bursaspor Sercan'ı kesinlikle vermiyor

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, genç oyuncuları Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'i bırakmayı kesinlikle düşünmediklerini söyledi.

Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde eski oyuncusu olan Serdar Kurtuluş'un Bursa'daki düğün törenine katılan Sağlam, genç oyuncunun nikah şahitliğini yaptı. Serdar Kurtuluş'u çok sevdiğini ve onun en mutlu gününde yanında olmayı istediğini anlatan Sağlam, ''Serdar, kişiliğiyle, karakteriyle Türk futbolunda örnek alınabilecek bir kardeşimiz. Ben onun çok mutlu olmasını istiyorum. İnşallah bu evlilik de onun için hayırlı olur'' şeklinde konuştu.

Sağlam, ''Bursaspor'un genç oyuncuları Sercan Yıldırım ve Volkan Şen ile ilgili olarak çeşitli transfer söylentileri var. Bununla ilgili neler düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine, şunları söyledi: ''Bırakmayacağız. Defalarca söyledik, yine söylüyorum; Sercan ile Volkan'ı kesinlikle bırakmayı düşünmüyoruz. Önümüzdeki sezon hedeflerimiz çok yüksek. Bu hedefler doğrultusunda da kadromuzdaki iyi futbolcuları tutup, 3-4 tane çok kaliteli transferlerle bu sezondan daha iyi olmayı planlıyoruz.'' Ertuğrul Sağlam, Bursaspor Kulübü olarak, sürdürdükleri transfer çalışmalarını yakın zamanda tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

14.06.2009


 

Trabzon haber bekliyor

TRABZONSPOR, daha önce bir görüşme yaptığı ve düşünmek için süre isteyen İsveçli teknik adam Sven Goran Eriksson'dan haber bekliyor.

Bordo - mavili yönetimin, düşünmek için süre isteyen tecrübeli teknik adamdan olumsuz cevap gelmesi halinde, yine ön görüşme yapılan Alberto Zaccheroni'ye yöneleceği bildiriliyor. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör konusun her an bitebileceği gibi bir kaç gün de sürebileceğini ifade etti. Şener, Eriksson ile Lizbon'da yaptıkları görüşmede prensipte anlaştıklarını, ancak ünlü teknik direktörün karar vermek için 48 saat süre istediğini söyledi. Şener, Eriksson'un 48 saat içerisinde karar vermesinin zor olduğunu ve sürecin bir iki gün daha uzayabileceğini de dile getirdi. Eriksson dışındaki alternatiflerinin de olduğunu kaydeden Şener, "Zaccheroni ile de görüşmeler sürüyor. Kendisi bizden takımın maçlarından CD'ler istedi. Maç CD'leri kendisine verdik. Eriksson'un kararını bekliyoruz. Karar olumsuz olursa Zaccheroni ile görüşmelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz." diye konuştu. İmza atılmadan Eriksson veya Zaccheroni olayının kesinlik kazanmış olmayacağına vurgu yapan Şener, şöyle devam etti; "Umarız ki süreç bu şekilde gelişmez ve bu iki hocadan birisi ile anlaşırız. "

14.06.2009


 

EMRE AŞIK BİR YIL SONRA FUTBOLU BIRAKACAK

GALATASARAYLI futbolcu Emre Aşık, en rahat şampiyon olabilecekleri sezonu kaçırdıklarını söyledi.

Emre Aşık, Radyospor'a yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörleri Frank Rijkaard ile gelecek sezon şampiyon olacaklarını savunarak, ''Bence bu sezon, şampiyon olabileceğimiz en kolay sezondu. Ama bir türlü sakatlıklardan kurtulamadık'' dedi. Sarı-kırmızılı oyuncu, 23-24 futbolcunun sezon boyunca sakatlıklarla uğraştığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Takım kurmakta zorlandık. Çok tuhaf bir sezondu. Ama gelecek sezon işimizi şansa bırakmayacağız. Yeni teknik direktörümüz Rijkaard kendini fazlasıyla kanıtlamış biri. Bir an önce oynatacağı sistemi bize adapte etmeye çalışacak ve bize büyük iş düşüyor.'' Kendini çok iyi hissettiğini kaydeden tecrübeli oyuncu, şunlarısöyledi: ''Bu sezon sonunda fizik olarak düşme yaşasaydım ya da kendimi iyi hissetmeseydim futbolu bırakmayı düşünüyordum. Ama öyle hissetmedim. Fizik olarak da çok iyi durumdayım. Bu nedenle bir sene, hatta iki seneyi de kaldırabilirim diye düşünüyorum. Ama özellikle bu seneyi tamamlamam gerekiyor. Sözleşmem 1 yıl daha devam ediyor.''

14.06.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA MEHMET TOPUZ'A BÜYÜK TEPKİ VAR

BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Levent Erdoğan, Fenerbahçe ile aralarında transferi sorun yaratan ve son olarak sarılacivertli kulüple anlaşıp gece geç saatlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile İstanbul'a gelen Kayserisporlu Mehmet Topuz'a tepki gösterdi.

Önce siyahbeyazlı kulüple anlaşıp, ''Beşiktaşlıyım ve başka takımda oynamak istemiyorum'' diyen Mehmet Topuz'un daha sonra Fenerbahçe ile anlaşmasına bir anlam veremediğini kaydeden Erdoğan, ''Ben, Beşiktaşlı duruşu olmayan futbolcuların transferini uygun görmüyorum. Beşiktaş'a, Beşiktaş duruşu olan futbolcuların transferi lazımdır'' dedi.

14.06.2009


 

Manisa Eriş'le yollarını ayırdı

ÜRKCELL Süper Lig'e yükselen Manisaspor'da, teknik direktör Levent Eriş ile anlaşma sağlanamadı.

Manisaspor Asbaşkanı Zeki Ayaydın yaptığı açıklamada, 1 yıllık sözleşmesi sona eren teknik direktör Levent Eriş'le görüşen kulüp yönetim kurulunun, anlaşmaya varamayarak yolları ayırma kararı aldığını bildirdi.

14.06.2009


 

Gaziantepspor Almanya'da altyapı seçmeleri yapacak

GAZİANTEPSPOR, bu yıl ilk kez Avrupa'da altyapı seçme organizasyonu düzenliyor.

Gaziantepspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, 27 Haziran tarihinde, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Mmpele Sportmanagement'in sahibi Erol Çelik'le yapılan işbirliği çerçevesinde Mundenheimer caddesinde bulunan statta yapılacak seçmelere gurbette yaşayan yetenekli ve hedefleri olan tüm gurbetçi gençlerin beklendiği belirtildi.

14.06.2009


 

EFES'LE F.BAHÇE ÜLKER 5. MAÇTA KARŞI KARŞIYA

BEKO Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play-off final serisinin beşinci maçı bugün yapılacak.

Efes Pilsen'in sahası olan Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. 0-0 eşitlikle başlayan ve 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde Fenerbahçe Ülker, bugünkü müsabakanın yapılacağı salonda oynanan ilk iki maçı kazanarak 2-0 öne geçerken, Efes Pilsen ise Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki iki maçtan galip ayrılıp, 2-2'lik beraberliği yakaladı. Play-off final serisinin altıncı maçı 17 Haziran Çarşamba günü Fenerbahçe Ülker'in sahası olan Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.

14.06.2009


 

BAYAN BASKETÇİLERİMİZ FRANSA İLE OYNUYOR

(A) Milli Bayan Basketbol Takımı, Letonya'da süren 32. Avrupa Şampiyonası'nda ikinci turdaki ikinci maçında bugün Fransa ile karşılaşacak.

Başkent Riga'daki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak. (A) Milli Bayan Basketbol Takımı, şampiyonada ilk turda (C) Grubu'ndaki maçlarında Rusya'ya yenilip, Litvanya ve Sırbistan'ı yenerek, grubunu ikinci sırada tamamlayıp ikinci tura yükselmişti. İkinci tur (F) Grubu'ndaki ilk maçında önceki gün İtalya'yı yenen ayyıldızlı ekip, üçüncü ve son maçını ise 16 Haziran Salı günü Belarus ile yapacak. Şampiyonada ikinci tur ilk maçları tamamlanırken milli takımın önemli silahlarından Birsel, geride kalan 4 maçta toplam 20 asist ve maç başına 5 ortalama ile bu kategoride ilk sırada yer alıyor.

14.06.2009


 

FENERBAHÇELİ ROBERTO CARLOS EVLENDİ

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, evlendi.

Kariyerinde birçok başarılara imza atan sarı-lacivertli oyuncu, sezonun bitmesinin ardından hayatını 2002 yılında tanıştığı Mariana ile birleştirdi. Brezilya'nın Sao Paulo kentinde gerçekleştirilen nikah töreninde çiftin aileleri yer aldı. Roberto Carlos'un nikah şahitliğini kız kardeşi yaparken, Mariana'nın nikah şahidi ise annesi oldu. İmzaların atılması ve evlilik cüzdanının Roberto Carlos'a verilmesinin ardından yeni evli çifti önce anne ve babaları ile kardeşleri kutladı. Nikah töreninde oldukça heyecanlı oldukları gözlenen Carlos çifti, törene katılanlarla tek tek fotoğraf çektirdi.

14.06.2009


 

SURİYE SINIRINDA DOSTLUK MAÇI OYNADIK

ŞANLIURFA Süper Amatör Küme takımlarından Akçakale Tarımspor, Suriye'de amatör bir futbol takımıyla dostluk maçı yaptı.

Geçen ay Türkiye'de yapılan ve Tellebyatspor'un 2-0 kazandığı maçın rövanşı bu kez Suriye'de oynandı. Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve futbolcular, sabah saatlerinde sınırı geçerek, karşılaşmanın yapılacağı Tellebyat Stadyuma gitti. Burada Suriyeli taraftarlarca karşılanan konuk ekip, vatandaşlardan ilgi gördü. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan maça Akçakale Tarımspor rakibine oranla iyi başladı. Maçı baştan sona üstün götüren Akçakale Tarımsporlu futbolcular, 90 dakika sonunda Tellabyatspor'u 5-3 yendi.

14.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.