15 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Otomobil konforunda ticarî araç

GÜNEY Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin Kocaeli’ndeki fabrikasında üretilerek dünyaya ihraç edilen Matrix modeli, yeni görünümüyle yollara çıktı.

Kalabalık aileler ve sıkışık trafik konusunda oldukça becerikli olan yeni Matrix, geniş camları sayesinde uzun yolculuklar için de oldukça ideal.

Dünyada sadece Hyundai’nin Kocaeli’ndeki fabrikasında üretilen Matrix, selefine oranla daha modern çizgilere kavuşmuş durumda. Hyundai’nin “i serisi” modelleri ile benzerlikler taşıyan dış tasarımda değişen ön kısım en dikkat çeken bölüm. Eskiye oranla daha akıcı dış hatlara sahip olan aracının ön farları ve ön tamponu bütünüyle yenilenmiş durumda. Daha büyük farların yer verildiği Matrix’de yeni ön tampon aracın ön tasarımıyla bütünleşik bir görünümde tasarlanmış. Tasarımdaki bu akıcı çizgiler yeni Matrix’in dış görünümünü daha da modern çizgilere kavuşturmuş.

Sınıfının en yüksek tavan seviyesine sahip olan Matrix, geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. Yeni Matrix’in geniş iç mekânına oturunca tanıdık bir ön konsolla karşılaşıyorsunuz. Dış görünümü büyük ölçüde değişen Matrix’in iç mekanı aynı hatlarını koruyor. Bu yeni versiyonuyla birlikte iç mekânda ufak tefek iyileştirmeler yapılmış. Yeni Matrix’de 1.6 DOHC benzinli ve 1.5 CRDi-VGT dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Testimize konuk olan 1.5 litrelik Common Rail Direkt Enjeksiyon (CRDİ) sistemine sahip olan dizel motor görev yapıyor. Dört silindirli dizel motor 4000 d/dk’da 110 ps güç ve 1900 d/dk’da 24 kgm tork üretiyor. Yeni Matrix, bu dizel motor ile şehir dışında 4.5, şehir içinde 6.3 ve ortalamada 5.2 litre yakıt tüketiyor. Yakıt tasarrufu konusunda oldukça iddialı olan yeni Matrix 1.5 litrelik dizel motor ile 170 km maksimum hıza ulaşabiliyor.

Yeni Matrix’in güvenlik donanımları arasında kaza anında katlanabilen direksiyon mili, 3. stop lambası, üç noktadan bağlı arka emniyet kemerleri, kapı içi emniyet kirişleri, sürücü hava yastığı, aktif gergili emniyet kemerleri, arka koltuklarda hareketli baş dayanakları ve çocuk koltuğu sabitleme mekanizması (ISOFIX) standart olarak bulunuyor. Daha üst donanım seviyelerinde yan hava yastıkları, yolcu hava yastığı ve ABS seçenekleri de sunuluyor. Araç ülkemizde 19.000 TL ile 23.500 TL sı arasında satılıyor.

15.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Otomobil konforunda ticarî araç

  Hyundai Accent Era yenilendi

  Fiat Fiorino’nun satış rakamı 10 bini geçti

  Düşük fiyata yüksek konfor

  Aylık 312 TL Taksitle, Alfa Romeo 159

  Renault Yetkili Servislerinde ücretsiz klima kontrolü

  Volvo’ya yılın en çevreci ödülü

  KIA’dan garantisi biten araçlar için kampanya

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.