17 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

FUTBOL PAZARINDA KRİZ YOK

BÜTÜN dünyayı etkileyen ekonomik krizin Türkiye piyasalarındaki etkisini azaltmak için çeşitli önlemler alınırken, futbol piyasasında konuşulan rakamlar insanları şaşırtıyor. Global ekonomik krizin etkilediği ülke ekonomileri krize karşı daha güçlü kalabilmek ve krizin etkilerini minimuma düşürmek için önlem almaya devam ederken, futbolda, dünya genelinde ve Türkiye özelinde konuşulan rakamların insanların hayal edemeyeceği bir seviyeye ulaşması dikkati çekiyor. Türk spor kamuoyu ise bir yandan ''astronomik'' rakamlara gerçekleşen bu transferleri tartışırken, diğer taraftan da iç piyasada konuşulan transfer ücretlerinin, kriz tedbirleri alan ülke ekonomisindeki yerini anlamaya çalışıyor.

FENERBAHÇE TRANSFERDE LİDER

Kamuoyunda yılın transferi olarak adlandırılan ve Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren Mehmet Topuz'un transferinde basına yansıyan 3 yıllığına bonservisiyle birlikte yaklaşık 16 milyon avroluk transfer ücreti, her kesimdeki tartışmaların ilk konusu oldu. Sarı-lacivertilerin Mehmet'in bonservisine 9 milyon avro, kendisine de yıllık 2 milyon 300 bin avro ödeyeceği kulaktan kulağa dolaşıyor. Fenerbahçe, geçen sezon İspanyol Daniel Güiza'dan sonra bu sezon da bir Türk oyuncuyu yüksek bir rakama kadrosuna katmayı başardı. Sarı-lacivertlilerin son olarakta Ankaraspor'un genç futbolcusu Özer Hurmacı ile 4 milyon 200 bin avro ve 2 oyuncu karşılığında anlaştığı basına yansırken, Fenerbahçe'nin bu yıl transferde lider olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

BEŞİKTAŞ'TAN YÜZDE YÜZ ZAM JESTİ

Geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ta ise başkan Yıldırım Demirören'in, 2 kupa kazandıran ve yıllık 1,5 milyon avroya çalıştığı ifade edilen teknik direktör Mustafa Denizli'ye yaptığı yüzde yüzlük artış da kamuoyunun dikkatinden kaçmayan diğer bir konu. Beşiktaş başkanının, mücadele edecekleri Avrupa Şampiyonlar Ligi için ''2 yıldız futbolcu alacağım'' şeklinde açıklamalarının şu ana kadar bir transfer gerçekleşmese de siyah-beyazlıların yüksek rakamlı transferlere imza atacağı izlenimini veriyor.

RİJKAARD'A YILDA 4 MİLYON AVRO

Fenerbahçe gibi geçen sezon beklenileni veremeyen ve UEFA Avrupa Ligi ile yetinen Galatasaray da yeni sezonda, teknik direktör olarak Hollandalı Frank Rijkaard'a emanet edildi. Barcelona'daki görevi süresince çeşitli başarılara imza atan ve sarı-kırmızılılardan yıllık 4 milyon avro ücret alacağı konuşulan Rijkaard ise ayrı bir ''bol sıfırlı'' transfer olarak bu sezona damga vuracak gibi gözüküyor. Musa Samur / Ankara

17.06.2009


 

Özer: F.Bahçe'de efsane olacağım

FENERBAHÇE'NİN Ankaraspor'dan renklerine bağladığı Özer Hurmacı, sarı-lacivertli kulübe transfer olduğu için büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Özer Hurmacı, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe transfer olmaktan dolayı heyecan duyduğunu belirterek, ''Gelecek sezon 3 kulvarda başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu büyük camianın taraftarlarını hem ligde, hem Avrupa'da, hem de Türkiye Kupası'nda mutlu etmek istiyoruz. Başkanımızın sözlerinin hepsini yerine getirmek için üzerime düşeni sonuna kadar yapacağım'' diye konuştu. Kendisine verdikleri sözü yerine getirdikleri için Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek ve futbol şube sorumlusu Ahmet Gökçek'e teşekkür eden 23 yaşındaki genç futbolcu, ''Ben de hem Melih Gökçek'in hem de Ahmet Gökçek'in çok emeği var. Ayrıca tekrar Aykut hocamla çalışmak benim için gurur verici. Futbolumun gelişmesinde çok önemli payı var. Onun Fenerbahçe'ye sportif direktör olmasının ardından yeniden birlikte çalışacağız. Onun gibi Fenerbahçe'de efsane olmak istiyorum'' ifadelerini kullandı. Geçen sezon ikinci yarıda oynanan Gençlerbirliği maçının uzatma dakikalarında girdiği ikili mücadele sonrasında ayak tarak kemiği kırılan Özer, sakatlığının tamamen geçtiğini kaydetti. Ligde geçen sezon 23 maçta 1796 dakika forma giyen genç orta saha oyuncusu, 3 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

17.06.2009


 

CSKA SOFYA "YÜZDE 100 BULGAR" OLACAK

BULGARİSTAN Birinci Futbol Ligi'nin köklü takımlarından CSKA Sofya'da yönetim, yabancı futbolcularına yol verip, tüm takımı Bulgarlar'dan oluşturmak istediğini bildirdi. CSKA Sofya yöneticisi Ventsislav Zhivkov, 7 dni gazetesine yaptığı açıklamada, takımdaki yabancı futbolcuları gönderip, tüm takımı Bulgar futbolculardan oluşturmayı düşündüklerini belirtti. ''Bundan sonraki politikamız, sadece Bulgar futbolcularımıza güvenmektir'' diyen Zhivkov, kulüp yönetiminden herkesin bu konuda hemfikir olduğunu, başarının bu sayede yakalanacağını ifade etti. Sözleşmesi henüz dolmayan yabancı futbolculara ilişkin ise Zhivkov, ''Bu konu, bizi zorlayacak gibi görünüyor. Sizin de bildiğiniz gibi istemek başka, gerçekleştirmek başka bir şeydir'' dedi. Son birkaç ayda 6 yabancı futbolcunun ayrıldığı CSKA Sofya'da, kulüp yönetimi diğer yabancıları da satmak veya kiralamak istiyor.

17.06.2009


 

Siirt'e 100 bin kişilik stat sözü

SİİRTSPOR yönetimine aldığı eski milli futbolcu Alpay Özalan ile birlikte Siirt'e gelen JetPa Yönetim Kurulu ve Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, Siirtspor'u önce Süper Lig ardından da Avrupa'da başarılı olan bir takım haline getireceklerini söyledi. Polisevi'nde basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenleyen Akgündüz, uzun vadede ihtiyaçları karşılayacak bir spor kompleksi için 10 yıl önce 150 dönümlük bir arazi aldıklarını belirterek, burada yapılacak kompleksin içerisinde doğu ve güney doğunun ihtiyacını karşılayacak 100 bin kişilik bir stadyum yapacaklarını söyledi. Siirtspor için büyük hedeflerinin olduğunu aktaran Akgündüz, "Siirtspor'u önce Süper Lig sonra Avrupa'da başarılı olan bir takım haline getirmek istiyoruz. Geçmişteki fabrika hedefimiz gerçekleşmedi ama bölgenin kalkınması lazım. Bölge kalkınmazsa Türkiye nefes alamaz, AB'ye giremez. Geçmişte cezalandırıldık inşallah bu kez cezalandırılmayız, bize engel olunmasın yeter." dedi. Şimdiden bazı şeyleri söylemenin erken olacağını dile getiren Akgündüz, bir kaç hafta sonra net şeyler söyleyebileceklerini ifade etti. Siirtspor'un 3. Lig'de bulunduğunu ancak daha önce Süper Lig'e çıkan bir takımın hedefinin yine Süper Lig olacağını anlatan Akgündüz, Avrupa'da başarılı olan birtakım kuracaklarını vurguladı. Akgündüz daha sonra Siirtspor Kulübüne giderek yönetim ile bir araya geldi.

17.06.2009


 

KOCAMAN 13 YIL SONRA F.BAHÇE'YE DÖNDÜ

FENERBAHÇE'NİN ''Kral'' lakaplı futbolcularından Aykut Kocaman, 13 yıl sonra sportif direktör olarak eski takımına döndü. Birinci Lig'de 3 kez gol krallığı unvanını elde eden Aykut Kocaman, 1995-1996 sezonunun sonunda ayrıldığı sarı-lacivertli ekibe, 13 yıl aradan sonra dönerek, sportif direktörlük görevini üstlendi. Aykut Kocaman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında basına kapalı gerçekleştirilen ve Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı törende, kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Aziz Yıldırım, sportif direktörlük sisteminin Türkiye'de ilk kez denendiğini belirtip herkesin Aykut Kocaman'a yardımcı olmasını isterken, Kocaman da şimdiye kadar üstlendiği görevlerden farklı bir kulvarda koşmaya başlayacağını ifade etti.

17.06.2009


 

EFES BUGÜNKÜ MAÇI KAZANIRSA ŞAMPİYON

BEKO Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play-off final serisinin altıncı maçı bugün yapılacak. Fenerbahçe'nin sahası olan Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve Sky Türk kanallarından naklen yayınlanacak. 0-0 eşitlikle başlayan ve 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde, Efes Pilsen'in 3-2 üstünlüğü bulunuyor. Lacivert-beyazlılar, bugüni maçı kazanmaları halinde seride durumu 4-2'ye getirip şampiyonluklarını ilan edecek. Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde ise play-off final serisinin son maçı 20 Haziran Cumartesi günü, Efes Pilsen'in sahası olan Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.

17.06.2009


 

YASİN 3 YIL SİVASSPOR'DA

SİVASSPOR, geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen stoper Yasin Çakmak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan ''Yasin Resmen Yiğido Oldu'' başlıklı açıklamaya göre, geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen stoper Yasin Çakmak, Sivasspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

17.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis