18 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Transferleri Rijkaard yapacak

GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, bu yıl, iki sezondur süren değişimin son dönemi olacağını söyledi. Polat, takıma yapacakları takviyeler konusunda da önemli açıklamalar yaptı. GSTV'ye yaptığı açıklamada, yeni teknik direktörleri Frank Rijkaard ve yardımcısı Johan Neeskens'in, tartışılmaz kariyerlere sahip olduklarını ifade eden Başkan Polat, ''Hocamız ve ekibi, bir haftadır Galatasaray'ın her maçını izlediler ve notlar aldılar. Muhakkak ki takımın ve futbolcuların kalitesini gördüler, değerlendirmelerini ona göre yaptılar. Galatasaray takımı büyük bir değişim yaşıyor. Bu sene bu değişimin artık son dönemidir. Bundan sonra değişim bitmiş olacak ve yeni bir süreç başlayacak. Bu süreçte de yönetici olarak bizler olsun, teknik heyet olsun, profesyonel yöneticilerimiz olsun, oyuncular olsun elimizden geleni yapacağız. İnşallah Galatasaraylıları, Türk futbolunu mutlu edecek, sevindirecek neticeler elde ederiz.'' dedi. Polat'ın açıklamaları şöyle: ''Johan Neeskens, üç defa Şampiyonlar Ligi, o zamanın adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nı arka arkaya kaldıran ender sporculardan biridir. Neeskens'in, kariyeri tartışılmaz. Hocamız ve ekibi bir haftadır Galatasaray'ın her maçını izlediler ve notlar aldılar. Muhakkak ki takımın ve futbolcuların kalitesini gördüler, değerlendirmelerini ona göre yaptılar. Galatasaray takımı büyük bir değişim yaşıyor. Bu sene bu değişimin artık son dönemidir. Bundan sonra değişim bitmiş olacak ve yeni bir süreç başlayacak. Bu süreçte de bizler olsun, yönetici olarak, teknik heyet olsun, profosyonel yöneticilerimiz olsun, oyuncular olsun elimizden geleni yapacağız. İnşallah Galatasaraylıları, Türk futbolunu mutlu edecek, sevindirecek neticeler elde ederiz.''

TAKIMA 2-3 TAKVİYE OLACAK

''Frank Rijkaard ve ekibinin transferleri bitti. Günlük yayınlanan birçok gazete var. Her gazete Galatasaray sayfasını güncel tutmak zorundadır. Bu sebeple, Avrupa'da ne kadar futbolcu varsa transfer ediyorlar. Biz artık bu medya organlarını tekzip etmekten vazgeçtik. Çünkü baş etmemiz mümkün değil. İşin sonunda muhakkak ki onların da bahsettiği bir oyuncuyu transfer edeceğiz. Onlar da çıkıp "Biz zaten yazmıştık" diyecekler. Çünkü aşağı yukarı transfer edilebilecek herkesi gazetelerinde belirttiler.'' ''Galatasaray'a uygun yıldız veya yıldız adayı futbolcu kimse onları transfer etmek istiyoruz. Takımımızın eksiklerini gidermek istiyoruz. Hem teknik heyetin tavsiyeleri doğrultusunda, hem de bizim ekonomik koşullarımız doğrultusunda yeni arkadaşların kimler olacağı belli olacak. Galatasaray takımının iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Her gün gazetelere göz atıyorum. Galatasaray'a 200'e yakın futbolcuyu transfer ettiler. Hepsini transfer etsek herhalde 20 tane takım aynı anda Türkiye liglerinde ve Avrupa'da oynayabilir. Bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum.Biz kendi işimize bakıyoruz. Sessiz ve derinden devam edeceğiz. Takıma 2-3 tane takviyemiz olacak. O kişileri aldığımız vakit transferi kapatacağız. Ama taraftarlara şunu söylüyorum. Bizim ağzımızdan veya Galatasaray internet sitesi ve Galatasaray TV'den açıklama olmadıkça yapılan açıklamalara çok itibar etmeyin. Çoğunlukla doğrular yazılmıyor.''

18.06.2009


 

Rijkaard olur dedi, Servet Marsilya'ya satıldı

AVRUPA'DAN bir çok defans oyuncusuyla görüşmelerini sürdüren Galatasaray'ın, sürpriz bir kararla en önemli isimlerinden biri olan Servet Çetin'i satma kararı aldığı iddia edildi. Sarı-kırmızılı yönetim Meira'yı sezon ortasında 6.5 milyon Euro'ya Zenit'e satmıştı. Bu kez de Servet'i Marsilya'ya 8 milyon Euro karşılığında vermeye hazırlanan yönetimin teknik direktör Rijkaard'tan da onay aldığı belirtiliyor. Ligtv.com.tr'de yeralan habere göre, Fransız kulübünün 8 milyon Euro bonservis bedeli teklifi karşısında daha önce düşünmek için süre isteyen sarı - kırmızılıların, teknik direktör Frank Rijkaard'ın da onayını aldıktan sonra teklifi kabul etti. Hollandalı teknik adamın futbol şubesi yöneticilerine, ''Servet çok kaliteli bir isim ama söz konusu Galatasaray'ın menfatleri ise ve 8 milyon Euro'luk ciddi bir rakam konuşuluyorsa Servet'i verebilirsiniz. Benim böyle bir kaliteli ismin yokluğunda B planım hazır bir iki takviye ile bu boşluğu dolduruz.'' ifadelerini kullandığı belirtildi. Sarı-kırımızılı yöneticilerin önümüzdeki günlerde Fransız yetkililer ile bir kez daha masaya oturacağı ve Servet transferinin 19 Haziran Cuma gününe kadar netlik kazanacağı bildirildi. Futbol şubesi yöneticilerinin Servet'in Marsilya'ya transfer olması halinde defansa biri yabancı biri yerli olmak üzere iki takviye yapacağı, bu oyunculardan birinin Ankaraspor'un stoperi Ediz olduğu ifade edildi.

18.06.2009


 

İspanya Ersan'ı konuşuyor

İSPANYA 1. Basketbol Ligi'nde (ACB) playoff final serisinin 3. maçında TAU Ceramica'yı 85-67 yenen Regal FC Barcelona, seride durumu 2-1'e getirerek şampiyonluğa çok yaklaştı. Barcelona'da oynanan maçta, yedeklerden oyuna giren Barcelona'nın Türk basketbolcusu Ersan İlyasova 19 sayı ile Basile ile birlikte sahanın en skorer oyuncusu olurken, oyunda kaldığı 25 dakika içinde ayrıca 9 ribaunt ve 3 asist istatistiğiyle oynadı. İspanyol basını sadece Ersan'a 3 yıldız verirken, Türk basketbolcuyu sahanın en iyisi seçti. Marca gazetesi ''İlyasova, Barça'yı şampiyonluğa bir adım yakınlaştırıyor'' başlığı altındaki haberinde ''Türk basketbolcu, TAU'yu bozguna uğratıyor'' ifadesini kullandı. Diğer spor gazetelerinden AS ''İlyasova ve Basile, TAU defansı için öldürücü oldu'', Sport da ''İlyasova ikinci yarı özellikle son periyotta mükemmeldi. Ribauntlarda güçlü, sayılarda parıldayan bu oyuncu sahanın en iyisiydi'' yorumlarında bulundu.

Katalan gazetelerinden El Mundo Deportivo ise Ersan'ın geçtiğimiz hafta antremanda aldığı darbe sonucu yüzünden hafif yaralanmasından dolayı maçlara yüz maskesiyle çıkmasına atıfta bulunarak, ''İlyasova, maskeli adamın hayaleti'' yakıştırmasını yaptı. Ersan'ın ''mükemmel'' bir sezon geçirdiğini kaydeden İspanyol basını, sözleşmesi sona erecek Türk basketbolcunun geleceğinin halen belirsiz olduğuna dikkat çekti. Bu arada bugün Barcelona'da oynanacak final serisi 4. maçında olası bir galibiyette Barcelona şampiyonluğunu ilan ederken, aksi taktirde 20 haziran cumartesi günü Vitoria'da son maç oynanacak.

18.06.2009


 

Trabzon Tjikuzu ile prensipte anlaştı

TRABZONSPOR, Namibyalı oyuncu Razundara Tjikuzu ile prensipte anlaşma sağladı. Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, ''Görüşmelerde büyük ölçüde anlaşmaya vardık. İlerleyen günlerde transfer resmiyet kazanacak'' dedi. 29 yaşındaki oyuncu daha önce Werder Bremen, FC Hansa Rostock, Duisburg, Çaykur Rizespor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da görev almıştı. Trabzonspor, yeni sezon öncesi Manisaspor'dan Ferhat Öztorun ve Hansa Rostock takımından Zafer Yelen'den sonra üçüncü futbolcuyla anlaşma sağlamış oldu. Bu arada teknik heyet konusunda ise şu ana dek herhangi bir netleşmenin olmadığı bildirildi.

18.06.2009


 

AROMA 3 YARIŞTAN 3 KUPA ÇIKARDI

2009 Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'nın üçüncü ve dördüncü yarışlarında da Aroma pilotları gün içinde üç yarıştan, üç kupa çıkarmayı başardı.

18.06.2009


 

NIKE HALI SAHA LİGİNDE FİNAL ŞÖLENİ

NIKE ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Nike Halı Saha Ligi final maçları 21 Haziran Pazar günü Kadıköy Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek. Final maçları sonrası ise izleyenler için düzenlenen ve genç sanatçılardan Bora Uzer ile Kenan Doğulu şarkılarını futbolseverler için söyleyecek. Sarp Apak'ın sunuculuğunu yapacağı organizasyonu herkes ücretsiz olarak izleyebilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve Çorlu'da bulunan 14 halı sahada 2 Mayıs'ta başlayan Nike Halı Saha Ligi'nde çeyrek final, yarı final ve final maçları Kadıköy Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek.

18.06.2009


 

LİVERPOOL'LU BABEL G.SARAY'A MI GELİYOR?

İNGİLTERE'DE yayınlanan Dail Mail gazetesi, Galatasaray'ın yeni çalıştırıcısı Frank Rijkaard'ın, Liverpool'da mutsuz olan Ryan Babel'i de Galatasaray'a transfer etmek istediğini yazdı. Liverpool Teknik Direktörü Rafa Benitez'in, Glen Jhonson ile 17 milyon sterlinlik bir transfer anlaşması imzalamayı planladığını duyuran gazete, Rijkaard'ın da Babel için 8 milyon sterlin önermeye hazırlandığını iddia etti. Gazete, Babel'in, Ajax'tan 2 yıl önce Liverpool'a geldiğinden beri fazla forma şansı bulamadığı için mutsuz olduğunu da savunurken, böyle bir transferin söz konusu futbolcu için ''taze bir başlangıç'' anlamına gelebileceğini kaydetti.

18.06.2009


 

Trabzon geç kalıyor

Sezon bitti, transfer dönemi başladı. Trabzonspor'un rakipleri hem teknik adam hem de oyuncu transferinde hızlı gidiyor. Galiba sezonun sonuna doğru söz kestikleri isimleri şimdi kadrolarına katıyor. Ama Trabzonspor bu konuda biraz yavaş. Oyuncuların toplanmasına nereden bakarsanız en fazla 15 gün var. Yani iki hafta sonra yeni teknik adam ve yeni transferlerin sezon başı kamp yerinde olması gerekiyor. Maalesef umutlar git gide azalıyor. Çok ünlü bir yabancı hoca getirseniz de zamanında getirmedikten sonra bir önemi yok. Bu hoca gelecek, takımı tanıması, oyuncuları anlaması bir ayı bulur. Öyle kasetten, cdden oyuncu anlaşılmaz. Oyuncu maçta, idmanda kendini canlı gözlerle izlenir ve hakkında bir fikir edinilir. Yeni gelecek hoca nereden kimi alsın? Belki hayatında daha önce Türkiye'ye bile gelmemiş bir yabancı ise. En son sezon Trabzonspor'un neden kaybettiğini bilecek ki ona göre reçete sunacak. Trabzonspor senelerdir bu yanlışların cezasını çeker ama akıllanmaz.

Eğer transferleri yönetim yapabiliyorsa, teknik direktör ne iş yapar? Futbolda bir sistem inşa edersiniz, sonra o sisteme uyan oyuncuları az ve öz transfer edersiniz. Bizde sistem mitsem hak getire. Eksikleri de yönetimler biliyor, kimin kaça alınacağını da. Trabzonspor büyük yönetilmeli diyoruz. Büyük düşünenlerin arkasındayız. Sadri Şener'in kariyerli yabancı teknik adam sözünü önemsiyorum. Kişisel olarak yerli antrenörlerin arkasında olsam da Trabzonspor bu dönemde yerli antrenörle çalışmamalı. Hem ben o ayrıma da karşıyım. Yok yerli yok yabancı. İyi ve kötü antrenör vardır. Teknik adamları değerlendirirken böyle değerlendirmemiz gerekiyor.

Yeni katılacak oyunculara gelince; orta sahanın soluna, sağına iki açık oyuncu ihtiyacı var. Hüseyin ve Serkan gidici görünüyor. Orta alan takviye isteyebilir. Forvet arkası bir oyuncu, Colman'dan daha iyi top yapan bir başka orta alan oyuncusu geçen seneki eksiklerdi. Ama konuştuğumuz şeyler afaki. Yeni bir hoca gelecek. Bu hoca kimseyi tanımadığı için kafasındaki sistemi kuracak. O sisteme göre belki hiç eksik yaşanmayacak, belki de konuştuklarımızdan daha fazla şey isteyecek Trabzonspor.

Yeni bir teknik adam yeni oyuncular bunların kulübü tanıması, kaynaşması iki üç ayını alır Trabzonspor'un. Bu arada önemli UEFA maçları var. Lige kötü başlamamak gerekiyor. En önemlisi sezon başı kampının faydalı geçmesi gerekiyor. Bir takımı tüm sezon boyunca en son maça kadar sezon başı kampı taşır. Onun için yeni bir hoca, yeni oyuncular kadar sezon başı kampının iyi değerlendirilmesi gerekiyor.

Trabzonspor bugün yarın yeni hocasını bulacak. Eriksson olmadı ki olmaması daha iyi. Eriksson gibi birini takımın başına getirdiğinizde ona en az 3 yıl vermelisiniz. Fernandez ismi konuşuluyor. Kariyeri Eriksson kadar yok ama kendini kabul ettirmiş bir hoca. Tanınıyor, biliniyor. Bunlar yeter mi derseniz, yetmez ama ona da iki-üç sezon şans vermeniz gerekiyor. Vermezseniz sürekli hoca arar durursunuz.

KADİR BIYIKLI

18.06.2009


 

Ordu'nun efsane hocası Gökalp vefat etti

ORDUSPOR'UN tarihindeki en başarılı sonuç olan lig dördüncülüğünü kazanan takımda teknik direktör olarak görev yapan Necip Cemal Gökalp (76) hayata veda etti. 197879 sezonunda Orduspor'un tarihindeki en başarılı sonuç olan lig dördüncülüğünü kazanarak Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanan 21 yaş ortalaması olan takımım başındaki isim olan teknik direktör Necip Cemal Gökalp (76) uzun süredir devam eden hastalığı sonucu hayata veda etti.

18.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.