20 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZON'DA YABANCI BOLLUĞU

TRABZONSPOR'UN yeni sezon öncesi 10 ayrı ülkeden 10 yabancı futbolcusu bulunuyor. Bordo-mavili kulübün Alanzinho (Brezilya), Faty Papy (Burundi), Gustavo Colman (Arjantin), Hrvoje Cale (Hırvatistan), İbrahima Yattara (Gine), Promise Isaac (Nijerya), Rigobert Song (Kamerun), Tony Sylva (Senegal) olmak üzere 8 futbolcu ile sözleşmesi bulunuyor. Karadeniz ekibinde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile prensipte anlaşılan Razundara Tjikuzu (Namibya) ve Hollanda'nın MVV Maastricht takımında kiralık oynayan oyuncusu Christian Brüls ile (Belçika) sözleşme yapılması 6 2 olan yabancı kontenjanı engeline takılıyor. Bordo-mavililerde Faty Papy'in Çaykur Rizespor'a kiralanması beklenirken, diğer oyuncu kontenjanının da nasıl boşaltılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Sezon öncesi sadece 1 yabancı oyuncu ile prensipte anlaşan Karadeniz ekibi, yeni yabancı oyuncular alması halinde eldeki oyuncularından göndermek zorunda kalacak.

BALİ: TRABZONSPOR ESKİ FUTBOLCULARINA HOŞGÖRÜ GÖSTERİP, KABUL ETMELİ

TRABZONSPORLU Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Serdar Bali, Trabzonspor'un başarılı olması için kendi çocuklarına, kendi takımlarında futbol oynayıp bırakmış olanlara karşı hoşgörülü olması ve onları kabul etmesi gerektiğini söyledi. Bali, Trabzonspor taraftarının İspanya'nın Barcelona takımını diğer takımlardan çok sevdiğini belirterek, ''Çünkü renkleri bordo-mavidir. Ama taraftar, 'Barcelona niye başarılı olur' diye hiç sormaz, nasıl transfer yapar, kimleri oynatır, kimi teknik direktör alır, hiç araştırmamıştır'' dedi. Bali, ''Barcelona, İspanya'nın en zengin bölgesi olan Katalonya'nın kulübüdür. Barcelona'da, hep Katalanlar ve bir de yabancılar oynar. Teknik direktörü eski futbolcusudur. Futbolu bıraktıktan hemen sonra Barcelona B takımında görev aldı. Şimdi de A takımın başında. İşte yıllardır süren başarılarının sırrı bu'' dedi.

Real Madrid kalecisi Casillas'ın, son dönemdeki başarısızlıklardan sonra ''Eski günlere dönmek için kadroyu biraz İspanyollaştırmalıyız'' diyerek kulüpteki başarısızlığın sebebini gösterdiğini kaydeden Serdar Bali, şunları söyledi: ''İşte, görmek isteyenler için -Trabzonspor'un 25 senedir şampiyon olamamasının temelinin ne olduğu ortada. Her geçen gün futboldaki ekonomik savaşın arttığını gözönünde tutarsak, Trabzon'un başka çaresi de yoktur. Teknik direktör sorununun ekonomik olduğu ortada. Bir an evvel, hoca ve futbolcu transfer sorunu üçe beşe bakılmadan halledilmeli. Rakiplerin yaptığı transferler ve Trabzon'un görüntüsü taraftarı daha lig başlamadan umutsuzluğa düşürmektedir. Kaybedilmiş hiçbir şey yoktur. En kötü karar, kararsızlıktan daha iyidir.''

20.06.2009


 

Tekke, Zenit'le yollarını ayırıyor

RUS Sport-Ekspress gazetesi, St.Petersburg'un Zenit takımında top koşturan Türk futbolcu Fatih Tekke'nin takımından ayrılacağını yazdı.

Haberde, Zenit'in artık Fatih Tekke ile yollarını ayırmaya karar verdiği belirtilerek, "Zenit takımı Fatih Tekke'yi satmayı planlıyor. Fatih Tekke'nin kontratı 2010'un yaz ayında sona eriyor. Dolayısıyla Türk futbolcu serbest birisi gibi ocak ayında herhangi bir takımla masaya oturarak sözleşme imzalayabilir." yorumu yapıldı.Rus spor gazetesi, Fatih Tekke'nin şu anda İstanbul'da tatil yaptığını hatırlattı ve kendisinin Rusya'ya dönmeyeceğini iddia etti. Gazete, "Türk basını da Fatih Tekke'nin Türk takımı Fenerbahçe'ye geçebileceğini defalarca yazdı." bilgisini verdi.

BONSERVİSİ 5-7 MİLYON EURO

Spor-Ekspress, Zenit takımının şu anda Fatih Tekke'ye yönelik taktiklerinden dolayı hem Türk futbolcuyu hem de parayı kaybetme tehlikesi taşıdığını iddia etti. Yorumda, "Zenit Fatih Tekke'yi 5-7 milyon Euro'ya satmayı düşünüyordu. Fatih Tekke'ye harcanan paranın bir kısmını geri almayı planlıyordu. Fakat, kimse Fatih Tekke için kesenin ağzını açmadı. Kışın Alman Gerta takımı Türk futbolcu için 1 milyon 900 bin-2 milyon 200 bin Euro'yu gözden çıkardı. Ancak görüşmeler çıkmaz sokağa girdi. Almanya'ya gidecek olan Fatih Tekke maaş açısından zarar edebilirdi ve bu yüzden Almanlarla sadece kısa vadeli sözleşme yapmaya karar verdi. Almanlar için ise bu perspektif etkileyici değildi. Zenit de bu tekliften memnun kalamazdı." denildi. Fatih Tekke'nin Rusya'da işsiz kalmayacağını, en azından Tataristan'ın Rubin takımına geçebileceği yönünde Rus basınında çıkan yorumları değerlendiren Spor-Ekspress, "Henüz Rubin, Fatih Tekke ile ilgili hiç bir girişimlerde bulunmadı. Rubin'in acele edecek bir sıkıntısı yok. Zaman onun lehine işliyor. Ayrıca Fatih Tekke kendisi de İstanbul'da top koşturmayı tercih ediyor. Rubin şimdiki ekonomik kriz ortamında Fatih Tekke için Zenit'in talep ettiği fiyatı zor öder." ifadelerine yer verdi.

20.06.2009


 

İbrahimoviç'e fiyat biçilemiyor

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) şampiyonu Inter, İsveçli forvet oyuncusu Zlatan İbrahimoviç'i ''doğru'' fiyata satmak istiyor.

Inter yöneticisi Ernesto Paolillo, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, sezonu gol kralı olarak bitiren İbrahimoviç için ''Doğru fiyat teklif edilirse her şey olabilir'' dedi. İbrahimoviç'in değerinin, Kaka'dan aşağı olmadığını belirten Paolillo, Cristiano Ronaldo'nunkine de yakın olduğunu ifade etti. La Liga'da ''Los Galacticos''u (Galaksi'nin Takımı) oluşturma yolunda olan Real Madrid, Ac Milan'dan Kaka'yı 67,2 milyon avroya transfer etmiş, Manchester Unitedlı Ronaldo'ya da 93,058 avroluk rekor transfer teklifinde bulunmuştu. 27 yaşındaki İbrahimoviç'in ismi, Barcelona ve Chelsea'nin transfer listesinde geçiyor.

20.06.2009


 

19 MAYIS STADI'NDA SUN'İ ÇİM KARMAŞASI

ANKARA 19 Mayıs Stadı'nın zemininin tekrar doğal zemine dönüştürülmesi karmaşaya yol açtı.

19 Mayıs Stadı'nın suni çimle kaplandıktan sonra ilk kez bu sezon maçlarını bu statta yapan Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Hacettepe'nin kötü sonuçlar alması ve alınan kötü sonuçların zemine bağlanması üzerine, Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüpleri zemini tekrar eski haline dönüştürme kararı almıştı. Ankaragücü Kulübü'nün zeminin tekrar doğal haline çevrilmesinden yana olduğunu, ancak bu iş için gerekli olan maddi desteği veremeyeceğini Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'a iletmesi üzerine Cavcav da suni çimin kırmızı-siyahlı kulübe verilmesi halinde 19 Mayıs Stadı'nın zeminin doğal çimle kaplanması masraflarını kendi kulübü tarafından karşılayabileceğini Ankaragücü Kulübü yetkililerine iletti.

20.06.2009


 

ŞARKÖY'DE ŞAMPİYONLUK ÇEŞMESİ SİYAH-EYAZ

TEKİRDAĞ'IN Şarköy ilçesinde her yıl şampiyon olan takımın renklerine boyanan ''Taraftarlar Çeşmesi'', 3 Temmuz'da şampiyon Beşiktaş'ın renklerine bürünecek.

Şarköy Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ahmet Gürol, yaptığı açıklamada, 12 yıl önce başlatılan uygulamayla her yıl şampiyon olan takımın renklerine boyanan taraftar çeşmesinin tarihi eser olduğu gerekçesiyle 2007 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nce koruma alındığını bildirdi. Bu nedenle 2 yıldır çeşme boyama geleneği uygulayamadıklarını ifade eden Gürol, ''Bu soruna çözüm getirmek amacıyla Galatasaray ve Fenerbahçe Dernekleri başkanları ile Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u ziyaret ettik. Altınok da sorunun çözümüne yardımcı olacağını belirtti'' diye konuştu.

20.06.2009


 

PLAJ FUTBOLU LİGİ DİKİLİ'DE YAPILACAK

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun düzenlediği TFF Plaj Futbol Ligi'nin bir etabının İzmir'in Dikili ilçesinde yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

TFF Plaj Futbolu Milli Takımlar Sorumlusu Şamil Bilgin ve TFF Plaj Futbolu Ege Bölge Sorumlusu Sabir Karaozan'ı ilçede Dikili Belediye Spor Yöneticileri Sedat Öcal, Rıza Gök, Oben Ulu ve Teknik Direktör Timur Sezgin karşıladı. TFF yetkilileri Dikili Belediyesporlu yöneticiler ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i makamında ziyaret ederek turnuva hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Özgüven organizasyona destek olacaklarını belirtti. Şartlarda anlaşan taraflar, TFF Plaj Futbolu Ligi'nin 7-9 Ağustos'ta Dikili'de yapılmasına ilişkin protokolü imzaladı.

20.06.2009


 

ÇAĞLAR: BEŞİKTAŞ'TAN BİR TEKLİF ALMADIM

DENİZLİSPORLU futbolcu Çağlar Birinci, transferde adının anıldığı Beşiktaş'ta oynamaktan gurur duyacağını söyledi.

Çağlar, Fenerbahçe'nin de kendisiyle ilgilendiğini belirterek, ''Beşiktaş'ta oynamaktan gurur duyarım'' dedi. Siyah-beyazlı takımdan kendisine şu ana kadar teklif gelmediğini ifade eden Çağlar, ''Denizlispor ile üç yıl daha anlaşmam var. Beşiktaş;tan bana gelen bir teklif yok. Ben de gelişmeleri basından takip ediyorum. Sadece Beşiktaş'ın beni istediğini duydum'' diye konuştu.

20.06.2009


 

12 DEV ADAM KADROSU PAZARTESİ AÇIKLANIYOR

POLONYA'DA Eylül ayında düzenlenecek 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Basketbol Takımı Aday Kadrosu, 22 Haziran Pazartesi günü açıklanacak.

7-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak şampiyonaya katılacak olan (A) Milli Takım Aday Kadrosu'na çağrılacak oyuncuların isimleri, Polat Renaissance Otel'de düzenlenecek basın toplantısında duyurulacak. Milli Takım, 17 Temmuz'da kampa girerek çalışmalarına başlayacak.

20.06.2009


 

Diyânet badminton sporunu sevdi

DİYANET İşleri Başkanlığı ile Badminton Federasyonu arasında yapılan protokol gereği Konya'da Kuran kursu öğrencileri, kaz tüyünden yapılan bir topla oynanan badminton sporuyla tanışma imkânı buluyor.

Edinilen bilgiye göre, ''tüytop'' ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyun olma özelliği taşıyor. Kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanan badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanıyor. Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle, bayanların da büyük ilgisini çekiyor. 19. yüzyıl ortalarında Hindistan'da ''poona'' adıyla oynanan, ancak İngiliz subayların, 1860 yıllarında bunu ülkelerinde oynamaya başlamaları üzerine badminton ismini almış olan bu spor, Diyanet İşleri Başkanlığı İle Badminton Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği, yaklaşık bir yıl önce ülke genelindeki bazı Kuran kurslarında da oynanmaya başlandı. Konya Müftü Yardımcısı Belgin Aydın, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Badminton Federasyonu arasında yapılın protokol gereği, badminton sporunun, Konya başta olmak üzere pek çok Anadolu kentindeki Diyanete bağlı Kuran kurslarına, bu yaz geleceğini belirtti.

20.06.2009


 

Model otomobil yarışması bugün

MODEL Otomobil Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağının, cuamretisi ve pazar Bursa'da yapılacağı bildirildi.

Bursa Model Otomobil Derneği'nce organize edilen yarışa, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek pilotların katılması bekleniyor. BUMOD Pisti'nde düzenlenecek etkinliğin ilk gününde sıralama turları atılacak, ikinci gününde ise yarışlar yapılacak.

20.06.2009


 

61 engelli sporcu harçlık alacak

OLİMPİK Burs Projesi kapsamında 61 engelli sporcu harçlık alacak.

2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek olan Olimpik Burs Projesi'nden paralimpik sporcular da yararlanacak. Proje kapsamında 61 engelli sporcu aylık burs alacak. Atletizmden 9, atıcılıktan 7, basketboldan 12, halterden 7, masa tenisinden 11, tenisten 4, okçuluktan 8 ve yüzme branşından 3 sporcu destek görecek.

20.06.2009


 

Hiç suda bisiklete bindiniz mi?

HAVUZDA özel spinning bisikletleriyle yapılan Aqua Spinning, suyun içinde yapıldığı için sıcak yaz aylarında bunalmadan spor yapma imkanı sağlıyor.

Türkiye'de henüz çok yeni bir spor branşı olan Aqua Spinning'i ilk uygulayanlardan biri olan Oranium Sports eğitmenlerinden Nesimi Çınar, bu sporun normal spinninge oranla biraz daha zor bir branş olduğunu söyledi. Suyun uyguladığı basınç nedeniyle sporcunun pedal çevirirken daha fazla güç harcadığını anlatan Çınar, ''Zor olmasına rağmen çok da eğlenceli bir spor. Suda yapılması sıcak günler için büyük avantaj oluyor'' dedi.

20.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.