22 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Prof. Dr. Akün, edebiyatçıları buluşturdu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültür A. Ş. ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin birlikte düzenlediği “Üstadlara Yaşarken Saygı” toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Edebiyat tarihçisi, hocaların hocası Prof. Dr. Ömer Faruk Akün için Topkapı Kültür Park, Türk Dünyası Kültür Merkezi’nde bir program gerçekleşti.

Mehmet Nuri Yardım’ın sunduğu programın açılış konuşmasını, Kültür A. Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan yaptı. Bayhan konuşmasında, “İstanbul Belediyesi olarak san'ata ve edebiyata hizmet eden Ömer Faruk Akün gibi müstesna şahsiyetleri daima saygı ile hatırlayacağız. Burada şimdi tarihe not düşülüyor. Bir milletin tarihini yazan edebiyat tarihçilerinin her biri, Osmanlı’dan devraldığımız kültürel mirası bize aktarıyorlar. Bu bakımdan onlar kültür köprüleridir, bizim ulu çınarlarımızdır” dedi. Programda konuşmacılar Prof. Dr. Orhan Okay, Prof. Dr. Kemal Eraslan, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Şeyma Güngör, Yard. Doç. Dr. Erol Ülgen ve Emin Işık, Ömer Faruk Akün ile alâkalı olarak düşüncelerini anlattılar ve hâtıralarını naklettiler. Akün Hoca’nın edebiyat tarihçiliğimizdeki yeri üzerinde duran konuşmacılar, onun kılı kırk yaran titizliğine çeşitli örnekler vererek dikkat çektiler. Konuşmacılardan sonra Prof. Dr. Ömer Faruk Akün, kendisini yalnız bırakmayan talebelerine, meslektaşlarına, dostlarına, Kültür A.Ş. yöneticilerine ve ESKADER mensuplarına teşekkür etti. Başarısının sırrını açıklarken işin sadece formasyon meselesi olduğunu beyan eden Akün, Fuat Köprülü ve Nihad Sâmi Banarlı’nın kendisi üzerindeki müsbet tesirlerini anlattı. Programın sonunda Kültür A.Ş., ESKADER ve Kabataşlılar adına hazırlanan plâketler Akün Hoca’ya takdim edildi. Misafirler, törenin sonunda Fırat Kızıltuğ’un uduyla seslendirdiği Türk mûsîkisinin sevilen eserlerini dinleme fırsatı buldular.

22.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Pozitif Pencere bize “mutluluk çekirdekleri” sunuyor

  Prof. Dr. Akün, edebiyatçıları buluşturdu

  Razamanoğlu’ndan ‘hikâye okur yazarlığı’

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.