22 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

SERVET: TRANSFERİMDE KÜÇÜK PÜRÜZLER KALDI

GALATASARAY ve Milli Takım'ın başarılı ismi Servet Çetin, Marsilya'ya transferi ile ilgili ilk kez konuştu ve arada ufak pürüzlerin kaldığını söyledi.

Yıldız oyuncu, kulübün menfaatlerini ön planda tutarak transferin gerçekleşeceğini belirterek, sarı-kırmızılı taraftara teşekkür etti. Servet Çetin, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, Olympique Marsilya'ya transferinde küçük pürüzler kaldığını ve Fransız ekibinde kulüp başkanının istifasının transferi geciktirdiğini belirterek, ''Menajerlerim görüşmeleri sürdürüyor. Transferi, Galatasaray'ın menfaatlerini ön planda tutarak gerçekleştireceğim. Bence önemli olan Galatasaray'ın tatmin olması. Kulübüm tatmin olursa, ben 'olur' vermiştim. Çok ufak pürüzler kaldı.'' dedi. Kendisi için verilen bonservis ücretini Galatasaray'ın açıklamasının daha doğru olacağını, ancak iyi bir miktar olduğunu söyleyebileceğini kaydeden Servet, ''Ekmek yediğim kulüplere para kazandırarak gitmek istiyorum. Bu hep böyle oldu, böyle de olacak. Bu durumda aldığım ücret düşük oluyor, ama ben böyle mutlu oluyorum'' diye konuştu. Hedefinin daha önemli liglerde ve takımlarda da forma giymek olduğunu belirten Servet Çetin, ''Bu iş olursa, Fransa'da top koşturacağım. Oranın ardından Almanya veya İngiltere gibi ülkelerin üst düzey takımlarında da oynamak isterim'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da başarılı bir şekilde 2 sezon geçirdiğini söyleyen Servet, ilk geldiği günlerde kafalarda soru işaretleri olmasına karşın, kendisine güvendiğini ve başarılı olduğunu kaydederek, ''Taraftarımız da çok iyi destek verdi. Performansım arttı. Sakatlıkları göze alarak, taraftarımıza layık şekilde elimden geleni yapmaya çalıştım. Sakatlanıyorsun gösterilen sevgi sonrası gaza geliyor insan, ben öyle yapıda biriyim. Fenerbahçe'den sonra gelip Galatasaray'da oynamak her oyuncuya nasip olmaz. Kendimi şanslı olarak görüyorum. Taraftarlara sonsuz teşekkür ediyorum'' diye konuştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri ve sarı-kırmızılı camiaya teşekkür eden Servet, onları yurt dışında en iyi şekilde temsil etmeyi istediğini belirtti. Özellikle dil konusunda sıkıntı yaşayacağını ve bu konuda ihmali olduğunu düşündüğünü aktaran Servet, daha önce Avrupa'ya transfer olan Türk oyuncuların başarılı olması nedeniyle kendi işlerinin kolaylaştığını dile getirerek, ''Eskiden Türk futbolcuları almak için çok düşünürlerdi, ancak şimdi değişti. Şimdi hemen tekliflerini yapıp alabiliyorlar. Transferim gerçekleştiği taktirde, inşallah ben de başarılı olurum ve benden sonraki oyuncular için iyi örnek teşkil ederim'' dedi.

22.06.2009


 

Skibbe nikâh için İstanbul'a geldi

GALATASARAY Futbol Takımı Menajeri Cenk Ergün, Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen törenle dünya evine girdi.

Nikaha katılanlar arasında Galatasaray'daki görevine son verilen Alman teknik adam Michael Skibbe de vardı. Hande Ertem ile hayatını birleştiren Cenk Ergün'ü bu mutlu gününde Sarıkırmızılı kulüp Başkanı Adnan Polat, bazı yöneticiler ve Galatasaray'dan ayrılan Hasan Şaş yalnız bırakmadı. Kuruçeşme Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilen düğünde, Ergün'ün nikah şahitliğini Adnan Polat yaptı.

22.06.2009


 

İSPANYOLLAR ÜST ÜSTE 15. MAÇINI DA KAZANDI

FUTBOLDA 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nın (A) Grubu'nda ilk 2 sırayı alan İspanya ile evsahibi Güney Afrika Cumhuriyeti yarı finale yükseldiler.

(A) Grubu'nda yapılan 3. ve son maçlarında, Avrupa Şampiyonu İspanya, evsahibi Güney Afrika Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerken, Asya Şampiyonu Irak da Okyanusya Şampiyonu Yeni Zelanda ile golsüz berabere kaldı. Bloemfontein kentindeki Free State Stadı'nda yapılan, Perulu hakem Pablo Pozo'nun yönettiği ve 38 bin 212 biletli seyircinin izlediği mücadelede, İspanya'yı Güney Afrika Cumhuriyeti önünde galip getiren golleri, 52. dakikada Villa ve 72. dakikalada Llorente kaydetti. Villa, 51. dakikada bir de penaltı atışından yararlanamadı. Öte yandan İspanya, peşpeşe 15. galibiyetini alarak Brezilya, Fransa ve Avustralya'yla paylaştığı rekoru tarihe gömdü. Yenilmezlik serisini 35 maça çıkaran İspanya bu istatistiğin dünya genelindeki sahibi Brezilya'ya ortak oldu.

İngiliz hakem Howard Webb'in yönettiği ve 23 bin 295 biletli seyircinin izlediği mücadelede de Irak ile Yeni Zelanda gol kaydına muvaffak olamadılar. Bu sonuçlardan sonra (A) Grubu'nda 3 maçını da kazanan 9 puanlı İspanya ilk, 4 puanlı Güney Afrika Cumhuriyeti de 2. sırayı alarak yarı finalist oldular. 2 puanlı Irak ile 1 puanlı Yeni Zelanda ise şampiyonaya veda ettiler. Kupadaki diğer 2 yarı finalist, bugün (B) Grubu'nda başkent Pretoria'daki İtalya-Brezilya ve Rustenburg kentindeki Mısır-ABD maçlarından sonra belli olacak. 2 karşılaşma da TSİ 21.30'da başlayacak.

22.06.2009


 

Villa önce kaçırdı, sonra attı

Bloemfontein'deki Free State Stadı'ndaki ikinci yarıda; Mokoena'nın 51. dakikada ceza alanı içinde Fabregas'ı düşürmesiyle kazanılan penaltıda kaleci Khune'ye takılan İspanya'nın ünlü golcüsü Villa birkaç saniye sonra turnuvadaki 3. maçında 3. golünü atarak takımına skor avantajını getirdi.

22.06.2009


 

A GRUBUNDA PUAN DURUMU

TAKIMLAR: O G B M A Y P 1-İSPANYA 3 3 - - 8 - 9 2-GÜNEY AFRİKA 3 1 1 1 2 2 4 3-IRAK 3 - 2 1 - 1 2 4-YENİ ZELANDA 3 - 1 2 - 7 1

22.06.2009


 

LONDRA'DA KIRKPINAR HEYECANI YAŞANDI

İNGİLTERE'NİN başkenti Londra'da Süleymaniye Kültür Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Türk Kültürü Festivali Türkiye'den gelen milli güreşçilerin katıldığı müsabakalar nedeniyle büyük ilgi gördü.

Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olan Nevington Green'deki Clissold Park'ta düzenlenen festivalde güreş müsabakaları, festivalin son günü olan dün yapıldı. Türk kültürünün ve gelenek göreneklerinin, çocuk ve gençlerle diğer milletlerin mensuplarına tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalde, İngiltere'de yaşayan Türk çocukları da meydana çıkarak, kendilerine uygun müsabakalarda güreşti. Katılan tüm çocukların ve gençlerin madalya ile ödüllendirildiği müsabakaların ardından, Türkiye Yağlı Güreş Milli Takımında yer alan ve festivale katılmak üzere Londra'ya gelen sporcuların, Karakucak (yağsız) ve Yağlı güreş müsabakaları büyük bir ilgiyle izlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar sırasında yine Türkiye'de Kırkpınar müsabakalarında yer alan davulcular da davul çaldı. 9 gün süren ve dün sona eren Türk Kültür Festivalinde, Yağlı güreşin yanı sıra Türk ebru sanatı, geleneksel Türk mutfağı, çeşitli geleneksel kıyafetler ve Nasreddin Hoca tanıtıldı.

22.06.2009


 

ATLETİZMDE AVRUPA'DA 9. SIRADA YER ALDIK

ATLETİZMDE 1. Avrupa takımlar Şampiyonası 1. Lig Müsabakaları, Norveç'in Bergen kentinde başladı.

12 ülkenin katıldığı, 2 gün sürecek müsabakaların ilk gününde Türkiye, 3 birincilik 2 de ikincilik elde ederken, gün sonunda 124.5 puanla 9. sırada yer aldı. Belarus ise 173 puanla ilk günü zirvede tamamladı. Mübabakaların ilk gününde Türk Milli Takımı'ndan erkekler 1500 metrede Halil Akkaş, 3:40.81, erkekler 5 bin metrede Selim Bayrak, 13:58.71 ve bayanlar 3 bin metrede Dudu Karakaya da 9:02.57 ile birinci oldular. Ayrıca bayanlar 400 metrede Merve Aydın, 53.48 saniye, yine bayanlar 3 bin metre engellide Türkan Erişmiş, 9:43.25 ile 2. sırayı aldılar.

22.06.2009


 

HAKEM MÜFTÜOĞLU CEZAEVİNDE MAÇ YÖNETTİ

Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu, Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde maç yönetti.

Mütfüoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla cezaevinde düzenlenen ve 54 takımın katıldığı turnuvanın final maçına çıktı. E 12 ve E 5 koğuşlarının oynadığı final maçında düdük çalan Müftüoğlu, maçta 2 sarı kart gösterdi ve 2 penaltı verdi. Futbol oynayan mahkumlarla maç içerisinde zaman zaman sıcak diyaloglara giren Müftüoğlu, taraftar mahkumların da yoğun ilgisiyle karşılaştı. Maçı, E 12 koğuşu 8-6 kazandı. Çok sayıda maç yönettiğini, ancak bugün her zamankinden çok farklı duygular içerisinde olduğunu belirten Müftüoğlu, ''Uzun yıllardır sahalardayım ama böyle bir maçı yönetmek çok önemli. Farklı duygular içerisindeyim. Özel bir gündü benim için'' diye konuştu.

22.06.2009


 

RİCKAARD'LI G.SARAY BUGÜN SAHAYA İNİYOR

GALATASARAY Futbol Takımı, 2009-2010 sezonu hazırlıklarına bugün başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı ön eleme maçları nedeniyle sezonu erken açan sarı-kırmızılılar, ilk antrenmanlarını yarın sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirecek. Yeni teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde saat 10.30'da yapılacak antrenmanın taraftarlara ve basına açık olacağı bildirildi.

22.06.2009


 

Powerboat Boğaz'dan tam gaz geçti

POWERBOAT P1 World Championship Türkiye Grand Prix'i İstanbul'da büyük bir ilgi ile takip edildi. Hız yarışlarında heyecan dorukta idi.

Çırağan Sarayı ve Arnavutköy arasında olan parkurda tekneler saat 12.30 da Supersport kategorisi ve saat 14:00 deki Evolution kategorilerinde start aldılar. 7 teknenin katıldığı SuperSport'ta 44 nolu İtalyan Ikocasa adlı tekne birinci oldu. İkinci 38 nolu İtalyan Baia Attolini, üçüncülüğü ise 17 nolu Belçikalı Spirit of Belgium adlı tekne kazandı. Birinci olan Racing Project takımdan Shelly Jory ve Audrienne Ciantar' a kupasını Sahil ve Boğazlar Bölge Komutanı Yavuz Geçim verdi. Supersport'ta sıralama turları birincisi 26 nolu İngiliz "Team SW1 Capital" adlı tekne yarışı tamamlayamadı. 7 teknenin yarıştığı Evolution kategorisini ise 77 nolu Amerikan Lucas Oil Outerlimits adlı tekne birinci bitirdi. İkinciliği 33 nolu Belçikalı Fumibo adlı tekne alırken üçüncülüğü ise 10 nolu İtalyan Cigarette Smash Poker kazandı. Birinci olan Lucas Oil takımından Joe Sgro ve Nigel Hook' a İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu verdi. Evolution' da 53 nolu İtalyan Metamarine Pignolo 53 ve 88 nolu İtalyan SNAV OSG tekneleri yarışı tamamlayamadı.

22.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.