23 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

İran’da gösteriler de, gözaltılar da sürüyor

İran’da seçim sonuçlarına itiraz için düzenlenen gösteriler devam ediyor. Önceki günkü gösteride 457 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Tahran’ın İnkılab Meydanı ve çevresinde yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gösteride belli noktalardan halkın ve güvenlik güçlerinin üzerine rastgele ateş açılması sonucu 13 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı.

8 GÜNDE 21 ÖLÜ

İran’da 12 Hazirandaki 10. dönem cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının açıklanmasından sonra gösterilerde resmi rakamlara göre, şu ana kadar toplam 21 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney cuma hutbesinde, sorunların yasal çerçevede çözülmesi tavsiyesini yinelemiş, sokak gösterilerinin sona ermesi çağrısı ve uyarısında bulunmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü de yasa dışı hiçbir eyleme göz yumulmayacağını, olaylara karışanlara sert karışılık verileceğini açıklamıştı.

23 GAZETECİ GÖZALTINDA

İran’da seçim sonuçlarını protesto etmek için yapılan gösterilerin başlamasından bu yana, 23 İranlı gazetecinin gözaltına alındığı bildirildi. Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, İran Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Ali Mezrui’nin de önceki sabah gözaltına alındığını söyledi.

457 KİŞİ GÖZALTINDA

İRAN'DA seçim sonuçlarına itiraz için önceki gün düzenlenen izinsiz gösteride 457 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘’korsan gösteriye katılarak halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, polise mukavemette bulunan 457 kişinin yakalandığını’’ açıkladı. Yakalananlar arasında Irak’taki Eşref Kampında eğitim gördükten sonra İran’a giren terör örgütü Halkın Mücahitlerine üye saldırganların da olduğu belirtildi.

23.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’da gösteriler de, gözaltılar da sürüyor

  Dünya İran’a saygı duymalı

  Hüseyin Musavi’den sükûnet çağrısı

  Domuz gribi vak’aları artıyor

  İran halkı dostumuz

  İran meclisi durumu değerlendirdi

  İngiltere, Irak savaşını açıkça soruşturacak

  El Kaide’den Pakistan provokasyonu

  Mossad başkanının görev süresi uzatıldı

  İnguşya Cumhurbaşkanına suikast

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.