23 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

RİJKAARD'LI G.SARAY SAHADA

GALATASARAY yeni sezon hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan çalışma ile başladı. Dün sabah saat 09:00’da Acıbadem Hastanesi’nden gelen ekip oyunculardan kan alımı yaparak sağlık testlerinin ilk aşamasına başlandı.

Teknik Direktör Frank Rıjkaard, antrenör Johan Neeskens, kondisyoner Albert Roca Pujol saat 10:30’da futbolcularla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından saat 11:00’da oyuncular gruplar halinde sıçrama ve laktat testlerine katıldı. Öğle yemeğinin ardından saat 14:00’da oyuncular sağlık testlerine Acıbadem Hastanesi’nde devam ettirdi.Dün sabah yapılan çalışmaya Tobias Linderoth, Barış Özbek, Shabani Nonda, Emre Aşık, Yaser Yıldız, Aykut Erçetin, Aydın Yılmaz, Orkun Usak, Volkan Yaman, Mehmet Güven, Mustafa Sarp, Emre Güngör, Uğur Uçar, Serkan Kurtuluş, Semih Kaya, Ferdi Elmas, Alpaslan Erdem, Serkan Çalık, Murat Akça, Özgürcan Özcan, Fırat Kocaoğlu, Emirhan Ergün, Emrah Yollu, Emre Çolak, Cem Sultan, Serdar Eyilik, Caner Öztel, Erhan Şentürk katıldı. Üniversite sınavları bulunan Servet Çetin izinli olarak bu çalışmaya katılmadı. Geri kalan oyuncular 25 Haziran Perşembe günü sezon hazırlık çalışmalarına başlayacak. Harry Kewell ise 1 Temmuz 2009 tarihinde çalışmalara katılacak.Dün sabah yapılan çalışmada hazır bulunmayan Cassio Lincoln için Yönetim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda yaptırım uygulanacak.

23.06.2009


 

LİNCOLN YİNE ORTADA YOK

GALATASARAY Futbol Takımı, 2009-2010 sezonu hazırlıklarına başladı. UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı ön eleme maçları nedeniyle sezonu erken açan sarı-kırmızılılar, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde bugün bir dizi sağlık testinden geçirildi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanan futbolcular, yeni teknik direktör Frank Rijkaard, antrenör Johan Neeskens, kondisyoner Albert Roca ile bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Sağlık kontrolleri için Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nden gelen bir ekibin kan ve idrar örneği aldığı oyuncular, daha sonra Rijkaard ve teknik ekip ile birlikte sahaya inip, taraftarları selamladı ve toplu fotoğraf çektirdi. Futbolcular, gruplar halinde laktat testine tabi tutuldu. Laktat testinde sürekli artan bir tempoda koşan oyunculardan 3 dakikada bir kan örneği alınırken, örneklerde futbolcuların laktat seviyelerini ölçen sağlık ekibi, bu doğrultuda yapılacak antrenman planlaması için teknik heyeti bilgilendirecek. Sarı-kırmızılı takımın sezonun startını verdiği çalışmaya milli takımlarda bulundukları için izin verilen Arda Turan, Ayhan Akman, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Milan Baros ile Harry Kewell katılmadı. Arda, Ayhan, Sabri, Hakan ve Baros'un 25 Haziran Perşembe günü, Kewell'ın da 1 Temmuz'da çalışmalara katılacağı bildirildi. Galatasaray'ın sorunlu futbolcusu Lincoln, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da çalışmalara zamanında katılmadı. Ayrıca geçen sezonun sonlarına doğru teknik direktör Bülent Korkmaz ile yaşadığı sorunlar nedeniyle izin almadan ülkesine giden ve bu nedenle para cezasına çarptırılan Brezilyalı futbolcuya, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun alacağı karar doğrultusunda yaptırım uygulanacağı açıklandı. Antrenmana çok sayıda Galatasaray taraftarı da geldi.

23.06.2009


 

ÖNCE İMZA, SONRA AMELİYAT

FENERBAHÇE Ankaraspor'dan transfer ettiği Özer Hurmacıyla sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan ve kulüp sportif direktörü Aykut Kocaman'ın da hazır bulunduğu imza töreninde Özer Hurmacı, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Özer Hurmacı'nın uzun süredir birlikte olduğu bir isim olduğunu kaydeden Aykut Kocaman,

''Ankaraspor'da 3 senedir beraberdik. Son derece başarılı bir oyuncu ve Fenerbahçe'ye transfer olarak bu başarısını taçlandırdı. Verimli bir transfer olmasını diliyorum. Fenerbahçe'ye çok iyi bir oyuncu kazandırdığımıza inanıyorum'' dedi. Fenerbahçe'ye transferinde emeği geçen herkese teşekkür eden Özer Hurmacı, büyük hedefleri olan bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu söylerken, ''Ben de büyük hedefleri olan bir futbolcuyum'' diye konuştu. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın verdiği 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüne de gönderme yapan Hurmacı, ''Başkanımızın verdiği bazı sözler var. Ben de bu şampiyonluklara katkı sağlamak istiyorum'' dedi.

Özer Hurmacı, daha önce yaşadığı sakatlığıyla ilgili yöneltilen soru üzerine, önlem amaçlı olarak tekrar bir operasyon geçireceğini söyledi. Sağ ayak bileğindeki sakatlığının normalde düzeldiğini anlatan Özer, ''Sağlık kontrollerinden geçtim ve mantıklı olarak, sakatlığımın tekrar etmemesi için küçük bir operasyon gerçekleştirilecek. Bu da benim antrenmanlara 4 hafta kadar geç katılmama neden olacak. İleride aynı bölgeden tekrar ayağımın kırılmaması için bu operasyon yapılacak'' açıklamasını yaptı. Konuyla ilgili Aykut Kocaman ise imza töreninin ardından operasyon için hastaneye geçileceğini ve bu basit ameliyatın, sakatlığın tekrarlamaması için sağlık heyeti tarafından uyun görüldüğünü belirtti. İmza töreninin ardından formasını giyerek Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkan Özer, burada basın mensuplarına poz verdi.

23.06.2009


 

İspanya-ABD, Brezilya-Güney Afrika eşleşti

8. FIFA Konfederasyon Kupası'nda grup maçları sona ererken, yarı final eşleşmeleri de belli oldu.

Kupada Pazar akşamı Brezilya, İtalya'yı 3-0 yenerken, ABD de Mısır karşısında sahadan aynı sonuçla galip ayrıldı. Bu sonuçların ardından grubu Brezilya birinci, ABD de büyük bir sürprizle ikinci sırada tamamlayarak, yarı finale yükseldi. Kupanın yarı finalinde, 24 Haziran Çarşamba günü, TSİ 21.30'da, İspanya-ABD ve 25 Haziran Perşembe günü TSİ 21.30'da ise Brezilya-Güney Afrika maçları yapılacak. Yarı finalde rakiplerine üstünlük sağlayan ekipler finalde, kaybedenler ise üçüncülük mücadelesinde karşılaşacak. Final karşılaşması 28 Haziran Pazar günü TSİ 21.30'da, üçüncülük maçı ise aynı gün TSİ 16.00'da oynanacak.

23.06.2009


 

Trabzonspor Belçikalı hoca Broos'la anlaştı

TEKNİK direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da, Belçikalı teknik direktör Hugo Broos ile prensipte anlaşma sağlandığı ve teknik adamın Türkiye'ye davet edildiği bildirildi.

En son Yunanistan'ın Panserraikos takımını çalıştıran 57 yaşındaki Belçikalı teknik direktörün öğleden sonra İstanbul'da olacağı ve kulüp başkanı Sadri Şener ile son bir görüşme yapacağı öğrenildi.

23.06.2009


 

Cannavaro'nun rekoru

İTALYA Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Fabio Cannavaro, Paolo Maldini'nin 126 kez milli olma rekorunu pazar akşamı oynanan Brezilya-İtalya maçında egale etti.

'Gök Mavililer''e 1997 yılında katılan Cannavaro, şampiyon oldukları 2006 Dünya Kupası final maçında da 100. kez milli olmuştu.

23.06.2009


 

GOLFTE HAMZA SAYIN ŞAMPİYON OLDU

TÜRKİYE Golf Federasyonu (TGF) tarafından düzenlenen Türkiye Amatör Şampiyonası'nda milli oyuncu Hamza Sayın birincioldu.

Klassis Golf&Country Club'da gerçekleştirilen ve 100'e yakın golfçünün katıldığı şampiyonada, Gencer Özcan, Hamza Sayın, Mustafa Hocaoğlu, Elçin Ulu, Nejla Gerçek gibi milli oyuncuların yanı sıra aralarında TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yavuz Çekirge, Yıldırım Kemaloğlu, Levent Egeli, Beyhan Benardete ve Sinem Erülgen'in de olduğu golf camiasının tanınmış isimleri şampiyonluk için yarıştı. 2009 yılının en iyi amatör golfçüsünü belirleyen turnuva sonunda, elde ettiği -7 toplam skorla Klassis Golf Kulübü'nden Hamza Sayın, şampiyonluk kupasını kaldıran isim oldu.

23.06.2009


 

ÜMİT KARAN ESKİŞEHİR'LE İMZA AŞAMASINA GELDİ

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, transferi konusunda uzun süredir görüştükleri Ümit Karan ile imza aşamasına geldiklerini söyledi.

Zeydan, Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda iddialı bir takım yaratmak için çalıştıklarını belirterek, takımın hedefine ulaşması için geçen yılın iskelet kadrosuna 1'i kaleci olmak üzere 7-8 futbolcu transfer edeceklerini kaydetti. Transfer konusunda acele etmediklerini ifade eden Zeydan, şöyle konuştu: ''Bütün transferlerde ince eleyip, sık dokuyoruz. Hata yapma lüksümüz yok. Ücretler çok yüksek. Önemli olan takıma faydalı isimleri transfer edebilmek. Uzun süredir görüştüğümüz Galatasaray oyuncusu Ümit Karan ile imza aşamasına gelmek üzereyiz. Ümit Karan ve kulübüyle sorunumuz yok. Her şeyi hallettik. Futbolcunun kendisinin çözmesi gereken ufak sorunları var. Onları çözmesini bekliyoruz. Ümit Karan 3 yıllığına Es-Es'e gelecek. Takıma çok faydası olacağını düşünüyoruz. Bir-iki gün içinde Ümit Karan'a imza attırmayı düşünüyoruz.''

23.06.2009


 

ANTALYASPOR SİVAS'TAN BALİLİ'Yİ TRANSFER ETTİ

ANTALYASPOR ilk dış transferini, geçen yıl Sivasspor formasını giyen İsrailli Futbolcu Pini Felix Balili'yi alarak yaptı.

Antalyaspor Hasan Subaşı tesislerinde Balili için imza töreni düzenlendi. Antalyaspor Kulüp Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Balili'nin 6 yıldır Türkiye'de başarıyla futbol oynadığını ve süper lige renk kattığını söyledi. Balili ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını kaydeden Akıncıoğlu, İsrailli futbolcunun alacağı paranın açıklanmayacağını belirtti. Balili'nin yeni evlendiğini ve eşiyle birlikte Antalya'da balayında olduğunu anlatan Akıncıoğlu, santrfor mevkisinde oynayan futbolcunun, kendisine uğurlu geldiği için 7 numaralı formayı giyeceğini dile getirdi.

23.06.2009


 

TANJEVİC, MEHMET OKUR'U YİNE KADROYA ÇAĞIRMADI

POLONYA'DA eylül ayında düzenlenecek 2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takım kadrosu belli oldu.

Polat Otel'de gerçekleştirilen ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, idari menajer Barbaros Akkaş, antrenör Bogdan Tanjevic, yardımcı antrenör Aziz Bekir'in katıldığı toplantıda şampiyonada mücadele edecek oyuncular açıklandı. Boğdan Tanjevic'in NBA temsilcimiz Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur'u yine aday kadroya çağırmadı. 17 Temmuz'da Antalya'da kamp çalışmalarıyla hazırlıklarına başlayacak (A) Milli Takım kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Fatih Solak (Aliağa Petkim), Cevher Özer (Beşiktaş Cola Turka), Barış Hersek (Darüşşafaka Cooper Tires), Ender Arslan, Engin Atsür, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Faruk Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Cemal Nalga (Galatasaray Cafe Crown), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Evren Büker (OYAK Renault), Ersan İlyasova (Regal Barcelona), Bekir Yarangüme (Türk Telekom).

23.06.2009


 

ESKRİMDE TARİHİ BAŞARI

PORTEKİZ'İN başkenti Lizbon'da yapılan Yıldızlar ve Gençler Eskrim Akdeniz Şampiyonası'nın ferdi müsabakalar bölümünde milliler tarihi bir başarı kazandı.

PORTEKİZ'İN başkenti Lizbon'da yapılan Yıldızlar ve Gençler Eskrim Akdeniz Şampiyonası'nın ferdi müsabakalar bölümünde milliler tarihi bir başarı kazandı. Genç ve yıldız milliler, ferdi müsabakalarda 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 7 madalya kazandı. Müsabakalarda, genç erkekler kılıçta Hakan Yıldırım altın, genç erkekler epede Mert Uzunay ve flörede Burak Babaoğlu gümüş, genç bayanlar flörede Canan Korkmaz, kılıçta Simay Koç, yıldız bayanlar epede Lotus Tüzün ve kılıçta Göksu Çetintaş ise bronz madalya elde etti. Türkiye, kazanılan bu madalyalarla takım sıralamasında da İtalya ve Fransa'nın ardından üçüncülüğü aldı. Bu sonuçlarla milli eskrimciler, Akdeniz Şampiyonası'nda Türkiye eskrim tarihindeki en önemli başarıya ulaşmış oldu. Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, ''Sporcularımızın uluslararası arenada kazandığı başarılar göğsümüzü kabarttı. Bu madalyaların, olimpiyat oyunlarında elde edeceğimiz başarıların habercisi olmasını umuyorum'' dedi.

23.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.