24 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

SERCAN: SIKILDIM ARTIK

BURSASPOR'UN genç yıldızı Sercan Yıldırım, son günlerde transferiyle ilgili söylentilerin kendisini sıktığını belirterek, ''Artık hakikaten bıktım diyebilirim. Gidecek miyim, kalacak mıyım artık belli olsun'' dedi. Sercan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın Marmaris'teki otelinde geçirdiği tatilini tamamladığını bildirdi. İsminin sıkça transfer haberlerinde geçtiğini ve bunu tatilde takip ettiğini anlatan genç oyuncu, bu konuda şu ana kadar kesinleşmiş bir şeyin olmadığını belirtti. Sercan Yıldırım, Bursaspor'un altyapısından yetiştiğini ifade ederek, ''Beni, Bursaspor Kulübü Sercan yaptı. Bu nedenle eğer gideceksem de vefa borcumu ödemeliyim. Kulübüme iyi bir para kazandırmalıyım. Son sözü de başkanım İbrahim Yazıcı söyleyecek'' diye konuştu.

MANCHESTER CİTY YÖNETİCİLERİ GELİYOR

Son duyumlarına göre İngitere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'nin yöneticilerinin Bursa'ya gelmesinin beklendiğini belirten Sercan Yıldırım, şunları kaydetti: ''Öncelikle şunu belirtmeyim ki, bu yaşta birçok yerden transfer teklifi gelmesi benim ve kulübüm adına çok sevindirici. Ancak günlerdir süren belirsizlik beni yıpratıyor. Artık hakikaten bıktım diyebilirim. Gidecek miyim, kalacak mıyım artık belli olsun. Ben de ona göre yolumu çizeyim. Manchester City yöneticileri Bursa'ya gelerek benimle ilgili görüşmelerde bulunacaklarmış. Fenerbahçe'nin çalışmaları sürüyor. Sanırım bugün, yarın ne olacağı belli olur. Ama dediğim gibi ben önce her şeyden çok sevdiğim kulübümü düşünüyorum. Gidersem de kulübümü düşünerek gideceğim. Kulübümün menfaatleri çerçevesinde başkanım ne derse o olacak.''

BAŞKAN İBRAHİM YAZICI NE DİYOR?

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, gündemde olan genç oyuncuları Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'in durumlarının da bu transferlerin dışında bir olay olduğunu belirtti. Bursaspor Kulübü'nün çok büyük menfaatleri olmadığı sürece bu iki genç oyuncunun başka bir kulübe transferlerinin söz konusu olamayacağının altını çizen Yazıcı, ''Her zaman söylüyorum. Kulübümüz adına çok büyük bir menfaat olmadığı sürece bu iki oyuncumuz Bursaspor forması giymeye devam edecek. Bunu da zaman gösterecek. Ancak genç oyuncularımıza gelen teklifler iyi bir takım olduğumuzun da göstergesi'' dedi.

24.06.2009


 

SİVASLI TUM VE SYLLA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'DE

SÜPER Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor ile Erman Kılıç karşılığında Herve Tum ve Kanfory Sylla'yı almak için anlaştı. Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, Sivasspor'un Erman'ı çok istediğini ve bu konuda uzun süredir görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''Sivasspor ile Erman karşılığında Tum ve Sylla'yı almak için prensipte anlaştık. Önümüzdeki günlerde bunu resmiyete dökeceğiz'' dedi. Kamil Dizar, oyuncuları Razandura Tjikuzu'nun transferi için Trabzonspor ile anlaşmaya vardıklarını da açıkladı.

24.06.2009


 

KASIMPAŞA SANCAK VE ERKAN'I TRANSFER ETTİ

SÜPER Lig'in yeni takımı Kasımpaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Sancak Kaplan, Galatasaray'dan da Erkan Ferin'i renklerine bağladı. Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ''İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Sancak Kaplan ile 2, Galatasaray'dan da Erkan Ferin ile 3 yıllık mukavele yaptık. Takımımızda eksik gördüğümüz bölgeler için arayışlarımız devam ediyor'' dedi. Sidal, teknik direktörlük için düşündükleri bazı isimlerle görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

24.06.2009


 

Beşiktaş benimle ilgilenmedi

GALATASARAY'IN Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı Gökhan Zan, sarı-kırmızılı formayla yeni başarılar kazanmak istediğini söyledi. Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Gökhan Zan, son 10 günlük süreçte kendisine büyük bir fedakarlık gösteren sarı-kırmızılı başkan ve yöneticilere teşekkür ederken, ''Takım arkadaşlarımızla beraber, Galatasaray'ın adını Avrupa'da altın harflerle tekrar yazdırmak istiyoruz. Avrupa'dan da bir çok teklif olmasına rağmen, başarılarında benim de katkıda bulunmamı istedikleri için buradayım. Galatasaray'da şampiyonluklar yaşamak istiyorum'' dedi Geçmişte Beşiktaş formasıyla güzel anıları olduğunu kaydeden Gökhan, ''Galatasaray camiasının Beşiktaş'tan daha fazla istemesi ve daha fazla bana kucak açması beni onurlandırdı. Galatasaray'ın bu yaklaşımına karşılık ben de olumlu bir adım attım. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Burada başarılı olacağıma inanıyorum. Tabii ki hedefim Galatasaray'da şampiyonluklar yaşamak, ama en güzel duygu da herhalde UEFA Kupası'nı kaldırabilmek olacaktır. Arkadaşlarımla bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ, OPSİYON MADDESİNİ KULLANMADI

Beşiktaş'tan ayrılışı konusuna açıklık getiren Gökhan Zan, sözleşmesindeki opsiyon maddesinin Beşiktaş tarafından kullanılmadığını ve kendisinin de siyahbeyazlılardan haber beklediğini dile getirerek, şunları söyledi: ''Sonuçta haftaya kamp dönemi başlıyordu ve benim durumum belli değildi. Beşiktaş, benimle Galatasaray'ın ilgilendiği duyuluncaya kadar hiç görüşmedi. Daha sonra görüştüler ama artık her şey geride kaldı. Geride kalan her şey çok güzeldi. Bundan sonra ileriye bakmak lazım. İleride de yaşayacaklarımız var. Güzel günler bizi bekliyor. Bundan sonra bütün tecrübem, profesyonelliğim ve mücadelem Galatasaray forması için olacak. İnşallah hem Galatasaray için, hem benim için hayırlı olur. Galatasaray'ın kadrosundaki tüm oyuncular kaliteli ve birbirinden önemli. İnşallah bütün bir yıl boyunca takım arkadaşlarımla beraber hem Avrupa'yı, hem de Türkiye'yi titreteceğiz.''

24.06.2009


 

Kaleci Volkan F.Bahçe ile hâlâ anlaşamadı

FENERBAHÇE ile yeni sözleşme için görüşmeleri süren kaleci Volkan Demirel'in menajeri Erdinç Şehit, futbolcusu için ''Onun Fenerbahçeliliği tartışılmaz'' dedi. Yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli kulüp yönetimiyle görüşmelerin sürdüğünü bildiren Şehit, daha önce sıkça ifade ettiği gibi Volkan'ın önceliğinin her zaman Fenerbahçe olduğunu kaydederek, ''Onun Fenerbahçeliliği tartışılmaz. Fenerbahçe ile netleştirmeden hiç kimseyle görüşmez'' diye konuştu.

24.06.2009


 

Antalyaspor Kerim Zengin'e imza attırdı

ANTALYASPOR, geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin formasını giyen Kerim Zengin ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp yönetim kurulu üyesi Tahsin Aksoy, defans bölgesindeki açığı Kerim Zengin transferiyle doldurarak takıma güç kattıklarını söyledi. Kerim Zengin teknik direktör Mehmet Özdilek ile yaptığı görüşmenin ardından, kırmızı beyazlı ekibe gelmeye ikna olduğunu ifade etti.

24.06.2009


 

Bursaspor'un gençleri transferin gözdesi

GALATASARAY ve Beşiktaş'ın, Bursaspor'un genç savunma oyuncusu Serdar Aziz'in transferiyle ilgilendikleri öğrenildi. Galatasaray ve Beşiktaşlı yöneticilerin yeşil-beyazlı takımla 2 yıl daha sözleşmesi bulunan milli oyuncunun menajeriyle irtibata geçerek, transferi hakkında bilgi aldıkları iddia edildi.

24.06.2009


 

BROOS TRABZONSPOR'DA 2 YILLIK İMZA ATTI

BELÇİKALI teknik adam Hugo Broos ile 1 yılı opsiyonluk 2 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp Başkanı Sadri Şener'in de hazır bulunduğu törende kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Broos'un yardımcılıklarını da Metin Diyadin ve Turgut Kural ile Jackye Munozon'un yapacağı açıklandı. Başkan Sadri Şener, yaptığı konuşmada, özlemini duydukları başarının Belçikalı teknik adamla kazanılması dileklerini ifade etti. Hugo Broos'un Belçika'da Anderlecht ve Club Brugge takımlarını şampiyon yaptığını hatırlatan Şener, "Yeni teknik direktörümüz konusunda deneyimli bir arkadaşımız. Daha önce de Belçikalı hocalarla çalıştık. Böyle bir tecrübemiz var. Belçikalılarla benzer yanlarımız var. Mütevazi insan topluluklarıyız. Umarım hayırlı olur ve bu sezon istediğimiz sonuçları elde ederiz." dedi.

25 YILLIK ŞAMPİYONLUK ÖZLEMİ VAR

Hugo Broos da Trabzonspor'un yıllardır süren şampiyonluk özlemine son vermek için elinden geleni yapacağını söyledi. Trabzon'da olmaktan memnun olduğuna değinen Broos, şöyle devam etti; "Daha önce de Trabzonspor'u biliyordum ancak son günlerde Trabzonspor'u daha iyi tanıma fırsatı buldum. Oldukça profesyonel bir kulübe geldim. Biliyorum 25 yıldır şampiyonluk özlemi var. Bunu sonlandırabilmek için elimden geleni yapacağım."

24.06.2009


 

KENAN SOFUOĞLU ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI

nDÜNYA Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Türk sporcu Kenan Sofuoğlu, İngiltere'de rekor kırmak için piste çıkacak. Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki Misano Pisti'nde gerçekleştirilen 8. ayağında kaza sonucu yarış dışında kaldığını anımsattı. Kazanın, sezon sonu hedeflerini gerçekleştirmesini engelleyeceğini dile getiren Sofuoğlu, ''Rakiplerimle puan farkını kapatmaya başlamıştım ki kaza geçirdim'' diye konuştu. Yarışmaya 11. sıradan başladığını ancak aradaki farkı kapatmayı başardığını anlatan Sofuoğlu, şunları söyledi: ''Bu sezon ilk kez bir yarışmayı puansız tamamladım. Kaza çok kötü oldu. Misano Pisti'nde kaybedilen yarışma değil, şampiyonluk oldu. Şampiyonluğa koşuyordum. Artık şampiyon olabilmem şansa kaldı. Hala şansım var ama rakiplerimin de düşmesi gerekiyor. Düşmesiydim birincilik şansım çok yüksekti. Şu an hala dünya klasmanında 3. sıradayım. Artık çıktığım yarışmaları birinci olarak tamamlamak istiyorum. Hedefim en azından şu an ki 3. sıradaki yerimi koruyabilmek. Dünya şampiyonasında bu da iyi bir derecedir.''

24.06.2009


 

16 TÜRK DAĞCI LENİN DAĞI'NA TIRMANACAK

nTÜRK dağcılar, Kırgızistan'ın Khan Tengri ve Lenin dağlarına tırmanış yapacak. 22 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 7010 metre yükseklikteki Khan Tengri Dağı tırmanışına Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile birlikte Mustafa Kızıltaş, Emrah Özbay, Musa Karahan, Oktay Salur ve Baki Barış Şenocak katılacak. Yüksekliği 7134 metre olan Lenin Dağı tırmanış kadrosunda ise Ertuğrul Tugay, Ali Şahin, Ercan Ataman, Nurdoğan Aydoğdu, Burak Kural, Muazzez Özçelik, Seyhan Çolak, Murat Zık, Hüseyin Sevindik ile Hüseyin Dönmezoğlu yer alacak. Tırmanışlara katılacak dağcılar için 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Rize Kaçkar Dağı'nda antrenman tırmanışları düzenlenecek.

24.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.