25 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

2 bin pehlivan çayıra çıkacak

EDİRNE Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Bu yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 2 bin pehlivanın katılmasını bekliyoruz'' dedi. Sedefçi, zeka ile gücün birleştiği bir spor dalı olan yağlı güreşim Türkiye'de ve tüm dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şöyle dedi: ''Yağlı güreşin ana vatanı Edirne Kırkpınar Er Meydanı'dır ve Türkiye Başpehlivanı, Sarayiçi'nde seçilir. Bizler 648 yıldır yaşatılan tarihi bir geleneğe tanıklık etmenin ve düzenlemenin onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kırkpınar, ağası, pehlivanı, cazgırı, davulcuları, zurnacıları, galibi, mağlubu, bezcisi, yağcısı, peşrevi, kırkızı dipli mumu, altın kemeri, çevirmecileri ve de seyircisiyle bir kültür iklimidir. Bu yıl yıl Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 2 bin pehlivanın katılmasını bekliyoruz. Güreş severler, güreşe doyacaklar. Mücadele, centilmenlik ve Türk kuvvetini er meydanınında aradıkları kalitede bulacaklar. Türkiye'de güreş sevgisi, yüzyıllardan beri süregelmektedir.'' Er meydanı Kırkpınar'a her geçen gün seyircilerin ve güreşçilerin ilgisinin katlanarak arttığına dikkati çeken Sedefçi, ''Edirne Belediye Başkanlığı olarak bu yıl 648.'sini gerçekleştirdiğimiz Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri Haftası'na tüm halkımızı ve güreşseverleri davet ediyor, Kırkpınar festivalinin bu yıl her zamankinden daha coşkulu geçeceğine inanıyorum'' dedi.

BİRİNCİYE 16 BİN, İKİNCİYE 13 BİN LİRA ÖDÜL VAR

29 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Kırkpınar Haftası'nda, 03 Temmuz-05 Temmuz tarihlerinde yapılacak 648. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde belediye tarafından dereceye girecek pehlivanlara verilecek para ödüllerini belirledi. Buna göre, Edirne Belediyesi bu yılki başpehlivanlık güreşlerinde birinci olacak güreşçiye 16 Bin TL, ikinciye 13 Bin TL, üçüncü ve dördüncüye 5 Bin'er TL para ödülü verecek. Başaltı güreşlerinde ise birinci 9 Bin TL, ikinci 7 Bin TL, üçüncü ve dördüncü de 2 Bin 500'er TL para ödülü alacak. Belediye, 13 kategoride yapılacak güreşler ile en iyi peşrev dalında ilk üç dereceye girecek pehlivanlara para ödülü yanında altın, gümüş ve bronz madalya da verecek.

25.06.2009


 

Şener: UEFA'da gruplara kalırsak çok önemli bir iş yapmış olacağız

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili takımın her zamanki gibi bu sezon da şampiyonluğa oynayacağını söyledi. Şener, yeni teknik direktör Hugo Broos ile birlikte kentten ayrılırken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hugo Broos ile anlaşarak teknik heyet konusunu sonlandırdıklarını belirten Şener, ''Bizi sevmeyen basın, hocanın Yunanistan'daki başarısını anlatıyor. Bizi seven basın ise Anderlect'teki şampiyonluğu, başarısını anlatıyor. Hangisinin haber niteliği taşıdığını ben bilmiyorum. Kariyerli bir hoca. Çok uzun boylu konuşmaya gerek yok. Bundan sonra sahada bizim için ne yapacağı önemli'' dedi. Broos'un yardımcılıklarına Metin Diyadin ve Turgut Kural'ı getirdiklerini ifade eden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

HER YIL 20 TRANSFER YAPILMAZ

''Takımı Isparta kampına onlar götürecek, hoca kampa Antalya'da katılacak. 1-2 transferimiz oldu. 1-2 tane daha yapacağız. Çok acele etmiyorum. Hoca takımı görsün. Ondan sonra bakacağız. Daha vaktimiz var. Az transfer yapacağımızı söylemiştik. Ama Türkiye'de ne yazık ki, her yıl 20 tane transfer yapacaksın ki, kombine satasın ve gündemde kalasın. Bu mümkün de değil. Ama bu sene Trabzonspor için iyi olur. Avrupa kupalarında lige kalırsak çok önemli bir iş yapmış olacağız. Her zamanki gibi şampiyonluğa oynayacağız'' diye konuştu. Şener, bordo-mavili kulüpte 17 yıl önce de kulüp başkanlığı yaptığını belirterek, ''Trabzon zor bir yer. Burada Trabzonspor dışında çok önemli bir sosyal faaliyet ve sosyal olgu yok. Dolayısıyla her gün gündemdesin, bana göre de doğru. Çünkü gündemde olan şey dikkati çeker, eleştirilir. Biz de onlardan bir tanesiyiz. Ama yaptıklarımızın hep arkasındayız, doğru şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Eleştiri mutlaka olacaktır ama kırmadan dökmeden olacak. Ben yaptığım işten bir gelir elde etmiyorum. Şöhrete falan da ihtiyacım yok. İyi şeyler yapmaya çalışıyorum, onun için de gülüp geçiyorum'' diye konuştu.

ENGİN'İ İSTEDİK AMA PAHALI

Başkan Şener, bonservisi Gençlerbirliği'nde bulunan Trabzonlu oyuncu Engin Baytar'ı istediklerini söyledi. Bu konuda Gençlerbirliği yöneticileri ile görüştüklerini ifade eden Şener, ''Engin'i istiyoruz ama bonservis ücreti fazla. İlhan ağabeyin ne zaman formu yerine gelir bilmiyorum'' dedi. Şener, Danimarka'nın Kopenhag takımında oynayan Kanadalı oyuncu Atiba Hutchinson'un Trabzonspor'a gelmek istediğini, ancak kulübünün bu futbolcuyu vermeye sıcak bakmadığını kaydetti.

25.06.2009


 

Cihan Haspolatlı 1 yıl A.Gücü forması giyecek

ANKARAGÜCÜ, Konyaspor'dan Cihan Haspolatlı'yı renklerine bağladı. Sarılacivertli kulübün başkanı Cengiz Topel Yıldırım, yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Cihan Haspolatlı ile yaptıkları görüşme sonrası 1 yıllığına anlaştıklarını açıkladı. Galatasaray ve Kocaelispor formalarını da giyen Cihan Haspolatlı, geçen sezon Konyaspor ile 31 maçta ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Haspolatlı'nın Konyaspor forması altında 2 golü bulunuyor.

25.06.2009


 

Uluslararası Boğaziçi Judo Turnuvası 27 Haziran'da

HER yıl geleneksel olarak organize edilen bu yıl 23.'sü düzenlenecek Uluslararası Boğaziçi Judo Turnuvası'na 16 ülkeden 152 sporcunun katılacağı açıklandı. Ataköy'deki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 27-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan turnuvaya, 20 bayan ve 32 erkek olmak üzere 52 sporcu ile katılacak olan Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Rusya, KKTC, Fransa, Bulgaristan, Galler, İsviçre, Romanya, Gürcistan, Norveç, İngiltere, Almanya, Suriye ve Arnavutluk'tan sporcuların katılacağı açıklandı.

25.06.2009


 

Real Madrid'e transfer tepkisi

İSPANYA Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Real Madrid'in Kaka ve Cristiano Ronaldo transferleriyle ilgili olarak, ''Görünen o ki, kulübün parası çok. Büyük transferler yaparak, büyük kulüp olunmaz'' dedi. Del Bosque, 8. FIFA Konfederasyon Kupası için bulunduğu Güney Afrika'da, gazetecilerin, Real Madrid'in transfer atağına ilişkin sorularını cevapladı. ''Görünen o ki, Real Madrid'in parası çok, taraftarlarına birşeyler göstermek istiyor'' diyen İspanyol teknik adam, kulübün, bu transferlerle dikkat çekmek istediğini, büyük transferler yaparak, büyük kulüp olunmayacağını savundu. La Liga'da ''Los Galacticos''u (Galaksi'nin Takımı) oluşturma yolunda olup, AC Milan'dan 67,2 milyon avroya Kaka'yı transfer eden, Manchester Unitedlı Ronaldo'ya yaptığı 93 milyon avroluk rekor transferini ay sonunda neticelendirecek olan Real Madrid yönetimi, dün eski kulüp yöneticisi Arrigo Sacchi tarafından da eleştirilmişti. Sacchi, Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in, ''eski hatalarından ders almadığını'' öne sürmüş, yıldız futbolcuları, takıma uyum sağlayıp sağlamayacaklarını düşünmeden transfer ettiğini savunmuştu.

25.06.2009


 

İSTANBUL PARK'A ANKARA RAKİP OLUYOR

MOTOSİKLET Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kente yarış pisti yapmayı planladığını söyledi. Süleyman Memnun, Ankara'da (A) lisansı olan pist için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in bu yönde planlarının bulunduğunu ve incelemeler yaptırdığını dile getiren Memnun, ''Görevlendirdiği kişilerle yurtiçi ve yurtdışında bazı pistleri inceledik. Çünkü Büyükşehir Belediyesi (A) lisanslı bir pist istiyor'' diye konuştu.

25.06.2009


 

TİCARETE ATILAN HALİL MUTLU LOKANTA AÇTI

OLİMPİYAT şampiyonu milli halterci Halil Mutlu'nun sahibi olduğu Yelken Restoran hizmete açıldı. Milli sporcu Mutlu'ya ait olan ve Emek 4. Cadde'de bulunan Yelken Restoran'ın açılış törenine eski devlet bakanı İsmet Sezgin ile spor ve siyaset dünyasından isimler katıldı. Tesisin açılışını yapan Sezgin, Halil Mutlu'nun geçmişte başarılı bir sporcu olduğunu belirterek, ''Dünyaya örnek bir sporcu olmuştur. Küçük cep herkülü olarak anılmaktadır'' dedi. Halil Mutlu, işletmesinde balık ve Karadeniz lezzetlerine yönelik hizmet vereceğini söyledi.

25.06.2009


 

PLAJ HENTBOLU FESTİVALİ ANTALYA'DA START ALIYOR

ANTALYA Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ''9. Uluslararası Antalya Plaj Hentbolu Festivali'' 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Antalya Lara Beach'te yapılacak. Lara Beach 8 No'lu plajında 29 Haziran Pazartesi günü başlayacak festivale erkeklerde Türkiye, Bulgaristan, İstanbul Haliç Üniversitesi, Ankara Beypiliçspor, Ankara TOBB Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi, Antalya Vodafon, büyük bayanlarda Türkiye, Bulgaristan, Kıbrıs, Türkmenistan, Bulgaristan Plovdi, Bulgaristan Gabrova, Kıbrıs Esentepe Belediyesi, Ankara ODTÜ, Bitsede Gitsekspor, Antalya Muratpaşa Belediyesi, genç bayanlarda ise Türkiye, Bulgaristan Haskova, Kıbrıs, Antalya Muratpaşa Belediyesi ve Öger Türkspor takımları katılacak.

25.06.2009


 

BAŞKAN OBAMA BEYZBOLDA İLK ATIŞI YAPACAK

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Major Lig Beyzbol All-Star maçındaki ilk atışı yapacak. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Obama, 14 Temmuz'da St. Louis'deki Busch Stadı'nda düzenlenecek olan Major Lig Beyzbol All-Star maçında, ''törensel'' ilk atışı gerçekleştirecek. Chicago White Sox taraftarı olan Obama, bir All-Star maçındaki ilk atışı yapan 4. ABD başkanı olacak. Daha önce de John F. Kennedy 1962 yılında Washington'da, Richard Nixon 1970 yılında Cincinnati'de, Gerald Ford da 1976 yılında Philadelphia'daki maçlarda ilk atışları yapmışlardı.

25.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.