27 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

NİHAT'A GÖRKEMLİ TÖREN

BEŞİKTAŞLI yöneticiler, eski futbolcuları Nihat Kahveci'nin transferinin bittiğini açıkladı.

Taraftarlardan sabırlı olmalarını isteyen yöneticiler, önümüzdeki günlerde yıldız bir futbolcunun daha Beşiktaş forması giyeceğini duyurdu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bazı yöneticilerle birlikte Beşiktaşlı taraftarların organize ettiği şampiyonluk kutlamasına katılmak üzere Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Asbaşkanlar Behçet Ümitlen ve Levent Erdoğan'ın da katıldığı Ece Saray Otel'de gerçekleştirilen kutlamaya Başkan Demirören eşi Revna Demirören ile birlikte tekneyle geldi. Gecede, koyu Beşiktaş taraftarı olan Gökhan Tepe sahne alarak konser verdi. Kutlamada, Yıldırım Demirören, eşi ve taraftarlar tarafından Beşiktaş pastası kesildi.

Başkan Demirören, başarının yapılan transferle değil oynanan oyunla elde edildiğini açıkladı. Beşiktaş'ın bu sezon 2 kupayı birden alarak elde ettiği başarıya dikkat çeken Demirören, "Başarı tek başına gelmiyor. Büyüklerimizin bir lafı var; -kimse tek başına peygamber olamaz- diye. Şampiyonluk ekip çalışmasıdır. Bu ekibin en büyük mühim taşlarından biri benim yönetim kurulum ve takımımdır. En önemli taşlardan biri de hocamızdır. Şampiyonluklar transferle olmuyor. Kupa sahada kazanılıyor. Beşiktaş da onuruyla mücadele ederek bu seneki kupayı aldı. İnşallah üçler, dörtler beşler de gelecek. Bu camianın önü açık ve öyle büyük bir camiayız ki biz, sizlerle her türlü zorluğu da aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Gecede basın mensuplarının sorularını cevaplayan yöneticiler ise taraftardan sabırlı olmalarını isteyerek gerekli transferlerin yapılacağı müjdesini verdi. Asbaşkan Levent Erdoğan, Beşiktaş kulübünün birlik ve beraberlik halinde yeni başarılar elde edeceğini söylerken, Beşiktaş'ın şimdi Şampiyonlar Ligi'ne kilitlendiğini ifade etti. Beşiktaş'ın eski futbolcusu Nihat Kahveci ile resmen anlaştığını kaydeden Erdoğan, "Beşiktaş Nihat'ı aldı. Önceki akşam da Nihat'ı almanın kutlamasını yaptık. Bunu müjdeleyelim. Lütfen herkes rahat etsin. Gereken fazlasıyla yapılacak. Biz transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Lazım olan yerlere, lazım olan futbolcuları, oyuncuları alacağız. Bunun içinde güzel isimler de olacak. Taraftarlarım rahat olsun. Yıldız isimleri kadromuza katacağız. Ama şimdi açıklayamıyoruz. Çünkü ağzımız yandı." dedi. Bir gazetecinin Mehmet Topuz olayını hatırlatması üzerine Erdoğan, "Mehmet Topuz önemli bir olay değil. Beşiktaş'ın içinde çok sayıda Mehmet topuz vardır" açıklamasında bulundu.

27.06.2009


 

Bursaspor'da Sercan krizi bitmedi

BURSASPOR Başkanı İbrahim Yazıcı, Fenerbahçe'ye transfer olacağı yönünde son günlerde medyada sık sık haber yapılan Sercan'la ilgili olarak, "Biz arkadaşlarımızla konuştuk. Yurt içine satmama kararı aldık.

Yurt dışından gelen teklifleri değerlendireceğiz." dedi. Bursaspor Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar'ı ziyaret eden Başkan Yazıcı, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Sercan Yıldırım'la ilgili daha önce de 'Bizim yıldız futbolcularımızın satışı, kulübe çok büyük katkılar getirecek bir imkan olursa olabilir' dediğini hatırlatan Yazıcı, görüşlerinin değişmediğini kaydetti. Sercan'ın 19 yaşında olduğunu ve bu söylentilerden etkilendiğini belirten Yazıcı, şu açıklamada bulundu: "Biz arkadaşlarımızla konuştuk. Yurt içine satmama kararı aldık. Yurt dışından gelen teklifleri değerlendireceğiz. Bu Bursaspor'un menfaatine olan şeyler. Yani Bursaspor hedef büyütmeye uğraşan bir takım. Elinizdeki yıldızları rakiplerinize verdiğiniz vakit iyi birşey olmaz. Bunlar zaman zaman olabilir. Ama bunun olması için işte Kayseri bir futbolcusunu sattı ama değerinin çok üstüde sattığı için ona kimse birşey diyemedi. Sercan konusunu şuan için kapattık. Bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşırız."

G.SARAY VOLKAN'A TALİP OLDU

Bursaspor'un ekonomik sıkıntılarının herkesce bilindiğini hatırlatan Yazıcı, burada en kolay olanın oyuncuyu satarak oradan gelecek parayı başka yerlerde kullanmak olduğunu ancak kendilerinin zor olanı tercih ettiklerini dile getirdi. Önemli olanın, Bursaspor olarak neyi hedeflediklerinin belirlenmesi olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Önemli olan biz ne yapacağız. Eğer biz zirveye oyanacaksak bunun bir bedeli var. Bu bedelin altından bir tek yönetim kurulu kalkamaz. Bütün bir şehrin dinamiklerine seslenmek istiyorum." diye konuştu. Volkan Şen'e Galatasaray'ın yaptığı teklifi doğrulayan Yazıcı, kendileri için cazip bir teklif olması halinde değerlendireceklini ancak şuana kadar cazip bir teklif bulmadıkları için değerlendirmediklerini ifade etti. Takıma şuanda kadar futbolcu alınmamış olması konusunda ise Başkan Yazıcı, şunları dile getirdi; "Bursaspor'da alınan futbolcu elbette olacak. Ama az ve öz futbolcu alacağız. Bu temasların içindeyiz. Biz bu sene kaybettiğimiz birşey yok. Bu başarılı takımdan birşey kaybetmedik. İlavelerimiz olacak ayrıca. Bu sene zaten alacağımız 3 oyuncu var, belki 4 olur. Daha fazla oyuncu almayacağız."

27.06.2009


 

BEŞİKTAŞ, PAVLUÇENKO, SAHA VE BENAYOUN'A TALİP

BEŞİKTAŞ'IN, İngiltere Premier Lig'de mücadele eden Tottenhamlı Roman Pavluçenko, Evertonlu Louis Saha ve Liverpoollu Yossi Benayoun'u takibe aldığı ileri sürüldü.

İngiltere'nin Daily Mail gazetesi, teknik direktör Mustafa Denizli'nin, yeni sezonda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek takımının hücum gücünü artırmak istediğini, bu üç futbolcunun transferinde önceliğini Tottenham'da bekleneni veremeyen 27 yaşındaki Rus golcü Pavluçenko'dan yana kullandığını yazdı. Pavluçenko ile Roma ve Stuttgart takımlarının da ilgilendiğini belirten gazete, bu futbolcuyu kadrosuna katamaması halinde Denizli'nin, Everton'da forma giyen Louis Saha'yı alternatif olarak gördüğünü kaydetti. Gazete, Denizli'nin, Liverpool'un 29 yaşındaki İsrailli futbolcusu Yossi Benayoun'u da gözlemlediğini, Fulham, Aston Vila, Everton ve West Ham'ın takibe aldığı Barcelonalı futbolcu Eidur Gudjohnsen'in de Beşiktaş'ın listesinde olduğunu iddia etti.

27.06.2009


 

SERKAN BALCI 2 YIL DAHA TRABZONSPOR'DA

TRABZONSPORLU futbolcu Serkan Balcı, bordo-mavili takım ile sözleşmesini uzattı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine katılan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Serkan'ın Trabzonspor'da çok başarılı bir dönem geçirdiğini ifade ederek, ''Serkan, savaşçı kişiliği ve futbolculuğuyla taraftarın gönlünde taht kurmuş bir futbolcu'' dedi. Serkan ise Trabzonspor'da kaldığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, ''Geçtiğimiz yıl iyi bir sezon geçirdik ama bu yıl çok daha farklı bir yerde ligi bitireceğimize inanıyorum. Çok iyi bir takımız'' diye konuştu. Serkan, daha sonra 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

27.06.2009


 

YILDIZ KIZLAR BALKAN ŞAMPİYONASI'NDA FİNALDE

YILDIZ Kızlar Voleybol Milli Takımı, Balkan Şampiyonası'nda finale yükseldi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan şampiyonada, ilk maçında Karadağ'ı 25-14, 2514, 25-22'lik setlerle 3-0 yenen ay-yıldızlılar, Bosna Hersek ile oynadığı ikinci karşılaşmadan da 25-12, 25-20, 25-13 setler sonucunda galip ayrıldı. Grubunun son maçında Arnavutluk önünde de başarılı bir performans sergileyen milli takım, müsabakayı 25-7, 25-12, 25-17'lik set skorlarıyla 3-0 kazandı. Yarı finalde ise Romanya'yı 25-12, 25-13 ve 25-15'lik setlerle 3-0 yenen Yıldız Milli Takımı, finale adını yazdırdı.

27.06.2009


 

YUNUS AKGÜL BELGRAD'DA 2011 ERZURUM'U SUNACAK

İTALYA'NIN Pescara kentinde dün başlayan 16. Akdeniz Oyunları için kentte bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, dün sabah Belgrad'a gitti.

Yunus Akgül, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, temmuz ayı içinde start alacak Universiade Yaz Oyunları'nda, 2011 Erzurum Universiade Kış Oyunları'nın sunumunu yapmak için havayoluyla bu ülkeye geçti. Akgül'ün sunumunda, oyunlar için bugüne kadar Erzurum'da neler yapıldığı ile ilgili delegasyonu bilgilendireceği belirtildi.

27.06.2009


 

CAN ARAT: AZİZ YILDIRIM'IN BENDE BÜYÜK EMEĞİ VAR

FENERBAHÇE'DEN İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan savunma oyuncusu Can Arat, bu ayrılığın sarılacivertlilerden kopmak anlamına gelmediğini söyledi.

İstabul Büyükşehir Belediyespor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Can, hedefleriyle ilgili soruları cevapladı. Başarısıyla yeni takımına yapacağı katkının yanında yeniden (A) Milli Futbol Takımı kadrosuna çağrılmanın en büyük hedeflerinden birisi olduğunu anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yeni transferi, daha güçlü bir ''Can'' olarak, yeniden sarılacivertli ekibe dönebileceğinin hedefleri arasında olduğunun sinyalini verdi. Can Arat, "Aziz Yıldırım'ın bende büyük emeği var, kendisini çok seviyorum" dedi.

27.06.2009


 

Halı sahadan canlı yayın

KONYA'NIN Beyşehir ilçesinde bir halı sahaya kurulan kameralar sayesinde yapılan müsabakalar, canlı olarak internet ortamında dünyanın her yerinden izlenebilecek.

Beyşehir-Konya yolunda faaliyet gösteren halı saha tesisi, enteresan bir uygulama başlattı. Kapalı halı sahaya kurulan iki kamera vasıtasıyla, maçlar canlı olarak yayınlanıyor. Yeni kurulan sistem hakkında bilgi veren halı saha işletmecisi Üzeyir Yaşar, Beyşehir'de tesis olarak bir yeniliğe imza attıklarını söyledi. Türkiye'de böyle bir sistemin var olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını ifade eden Yaşar, ''Ama sanıyorum Konya'da bir ilk oluyor'' dedi. Yaşar, halı sahanın farklı iki noktasına yerleştirilen kameralardan alınan görüntülerin internetten tüm dünyaya canlı olarak verildiğini anlatarak, ''Müşterilerimizin talep etmeleri halinde, canlı kamera kayıtlarını CD'ye kaydederek kendilerine verebiliyoruz. Yine anne ve babalar ev ya da iş yerinden www.yasarpetrolurunleri.com adlı internet sitemize girerek, çocuklarının halı saha maçlarını canlı olarak izleyebilecekler'' dedi. Bulunduğu yerde internet imkanı olan herkesin maçları izleyebileceğini dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:

''Müşterilerimizden gelen talep nedeniyle bu sistemi devreye koyduk. Şimdi halı sahada futbol oynamak daha eğlenceli bir hale geldi. Hala sahada maç yapanlar artık evlerinde CD'den kendi maçlarını izleme imkanına sahip olacaklar. Uygulamaya başladık ve çok sayıda olumlu tepki aldık.''

27.06.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.