02 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

HASAN ŞAŞ BURUK AYRILDI

GALATASARAY'DA sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılan yıldız futbolcu Hasan Şaş, kulüpte yaşanan olayları açıklaması halinde insanların Galatasaraylılığından soğuyacağını savundu. Kanaltürk Televizyonu'nda canlı yayına telefonla katılan Hasan Şaş, bir gazetede Galatasaray'ı mahkemeye verdiğinin yazıldığını ifade ederek, ''Böyle bir şey kesinlikle yok. Doğru olmayan bu haber beni çok üzdü'' dedi. Galatasaray'da çok şeyler yaşadıklarını, ancak bunları açıklayamayacağını kaydeden Hasan, ''Bunlar Galatasaray'ın yatak odasıdır. Özel şeylerdir, anlatılmaz. Bana çok televizyondan teklif geldi konuşmam için, ama yapmadım. Galatasaray'da yaşananları açıklasam, insanlar Galatasaraylılığından soğur. Bugüne kadar hep sustuk, ancak insanı köşeye sıkıştırıyorlar'' diye konuştu.

Hasan Şaş, profesyonel insanların ödemelerinin yapılması gerektiğini de dile getirerek, ''Alacaklarımı alamazsam gerekli başvuruları da yaparım. Ancak şimdilik böyle bir şey yapmadım'' ifadesini kullandı. Hasan Şaş, sezon bittikten sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nden eşyalarını toplayarak ayrıldığını söyledi. Sözleşmesinin bittiğini ve kimsenin kendisine herhangi bir şey söylemediğini anlatan Hasan, ''Sezonun ilk antrenmanına da davet almadım. Kimse benimle konuşmadı'' dedi. Galatasaray'ın geçen sezon şampiyonluğu hiçbir şekilde hak etmediğini savunan Hasan Şaş, takım olarak iyi organize olamadıklarını dile getirerek, ''Arkadaş ortamı kuramadık, yönetici futbolcu ilişkilerinde açıklar vardı. Bir türlü kontağı kuramadık. Galatasaray Kulübü geçen sene hiçbir şekilde şampiyonluğu hak etmedi'' diye konuştu.

ALMANYA'DAN TEKLİF ALDIM, BUNDESLİGA'DA OYNAYABİLİRİM

Hasan Şaş, futbol oynamaya devam etmek istediğini belirterek, Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga'dan bir kulüpten aldığı teklifi değerlendirmeyi düşündüğünü söyledi. 33 yaşına bastığını, 2-3 yıl daha futbol oynamak istediğini kaydeden Hasan, ''Almanya'da futbol oynamak istiyorum. Türkiye'den de teklifler var. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'dan da teklif aldım. Ancak 1 ay kendisinden süre istedim. Öncelikle Almanya'yı düşünüyorum'' dedi. Hasan Şaş, Galatasaraylı eski futbolcular olarak teknik heyette görev almayı istediklerini de belirterek, ''Bu sene çok ünlü bir hoca ile anlaştılar. Mutlaka başarılı olmaları gerekiyor. Ancak Hakan Şükür'ü, Hasan Şaş'ı denemek lazım. Aramıza Hakan Ünsal ve Arif'i de alırız. 2-3 sene sonra bizleri de denemek lazım. Biz her zaman göreve hazırız'' diyerek sözlerini tamamladı.

02.07.2009


 

TÜRKİYE 3. SIRAYA YERLEŞTİ

16. Akdeniz Oyunları'nda 5. gün müsabakaları da geride kalırken, oyunların madalya klasmanında Türkiye, gün sonunda 3. sırada yer aldı. Oyunların 5. günü sonunda evsahibi İtalya, 25 altın, 29 gümüş, 31 bronz olmak üzere toplam 85 madalyayla ilk sıradaki yerini korurken, bu ülkeyi 20 altın, 23 gümüş ve 20 bronz olmak üzere toplam 63 madalyayla Fransa ve 16 altın, 10 gümüş ve 11 bronz olmak üzere 37 madalyayla Türkiye izliyor. Ayrıca İspanya'nın, 11 altın, 5 gümüş ve 17 bronz olmak üzere toplam 33 madalyayla 4. ve Yunanistan'ın da 10 altın, 11 gümüş ve 16 bronz olmak üzere toplam 37 madalyayla 5. sıradaki yerleri değişmedi.

ELVAN VE FATİH ATLETİZMDE ALTIN GETİRDİ

Atletizmde bayanlar 10 bin metre finalinde yarışan Elvan Abeylegesse, altın madalyanın sahibi oldu. Türk atlet, 31.51.98'lik derecesiyle altın madalyaya uzandı. Öte yandan, bu müsabakada yalnızca 3 sporcu yarışırken, Sırbistan'dan Olivera Jevtiç, 32.23.06 ile ikinciliği, Cezayirli Kenza Tifani Dahmani de 32.48.44'lük derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Atletizmde erkekler cirit atmada Fatih Avan altın madalya kazandı. Adriatico Stadı'ndaki mücadelede Fatih Avan, 79.78 metrelik derecesiyle birinci oldu ve atletizmde Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandırdı. Milli atlet, bu derecesiyle kendisine ait olan 77.15 metrelik Türkiye rekorunu da geliştirmiş oldu. Yarışmada Avan'ın ardından Yunanlı Spryos Lempesis, 78.66 metreyle gümüş, Slovenya'dan Matija Kranjc da 77.82 metreyle bronz madalya elde etti.

02.07.2009


 

Alın Fatih Tekke'yi!

Trabzonspor yönetimi tarihinin en büyük kararıyla baş başa..! Ya Fatih Tekke'yi yuvasına döndüren yönetim olacak ya da isimleri cisimleri unutulup gidecek. Eğer birincisini yaparlarsa, bu takım şampiyon olmazsa da bu yönetimi bu taraftar unutmaz. Yok Tekke'yi kaderiyle baş başa bırakırlarsa bu taraftarın ahını alırlar. Neden ahını alırlar? Fatih Tekke yarın Fenerbahçe'ye imza atarsa bunun sorumlusu da onlar olur.

Türk futbolunda yıldız statüsünde üç oyuncu sayacaksanız Fatih Tekke o üç oyuncu içinde olur. Trabzonsporlular onu birinci sıraya koyar, emin olun Fenerlisi, Galatasaraylısı da onu birinci sıraya koyar. Bonservis bedeli neredeyse gittiği rakamın dört misli aşağısına düşen bir oyuncu, üstelik ihtiyacın varken almamak ne demek? Demek ki sen bu sezon beklentini yükseltmeyecek, işi rolantide götüreceksin demek.

Yönetim dese ki, "Transferleri hoca yapıyor, onun için bu transferle ilgilenmiyoruz." Kimse buna inanmaz. Zafer Yelen, Ferhat, Engin alınırken Bross'un izni mi oldu? Kimse kimseyi kandırmasın, bu transfer gerçekleşmezse, yönetimin Fatih Tekke'yi istemediği ortaya çıkacak. Fatih Tekke'yi istemeyen yönetimi bu taraftar istemez. Bu kongrede değil belki ama bir kongre sonra delege sandıkta gerekeni söyler. Ama Fatih'i Trabzonspor'un bünyesine katamamak, Trabzonspor'un geleceğiyle oynamaktır. Bir futbolcu bir takım için bu kadar önemlidir işte. Bugün kombine almak için herkes bir tek haber bekliyor. Fatih gelecek mi gelmeyecek mi? Başkan Şener, almak isterse alır. İçerdeki sıkıntı kendisinde değilse bile yönetimdedir. Ya da şehirse Fatih Tekke'nin aleyhinde propaganda yapanlar vardır. Onlar Fatih hakkında neler söylüyorlar bilmiyoruz ama yönetimde bir Fatih Tekke korkusu var. Bu korku nedendir, kaynağı nedir, bize bir anlatsınlar biz de öğrenelim.

Fatih'i alsanız da almasanız da, o futbol gömleği olarak sadece Trabzon'un değil, Türk futbolunun da üzerinde. Arda Turan da dahil olmak üzere, en yetenekli Türk futbolcusu. Ona dudak bükenler bir gün yanlış yaptıklarını anlayacak ama olan Trabzonspor'a olacak.

Fatih'in özel yaşantısını bahane ederek ona soğuk bakmak futbola ihanet etmektir. Sokaktaki vatandaşın bile özel yaşantısına karışamazken, siz dünyanın en zor işlerinden birini yapan futbolcuların özel yaşantılarına hiç karışamazsınız. Oyuncu idmanını aksatıyorsa, performansı istenilen düzeyde değilse o başka. Ama daha oyuncuyu transfer etmeden, Fatih hakkında dedikodular üretmek, Trabzon çocuklarına ihanettir. Yarın, altyapıdan çıkan gençler ne düşünecek? Fatih Tekke'yi bitiren camia bizim gözümüzün yaşına bakmaz demeyecek mi?

Sadri Şener kulaklarını tıkayacak, gidecek Rusya'dan Fatih'i alıp gelecek. Fatih'i Rusya'dan getiren başkanın heykeli Trabzon Meydan'ına dikilir. Bu tarihi fırsat her başkana da nasip olmaz. Hem Fatih Rusya'ya giderken Trabzonspor'a 15 trilyon para kazandırmadı mı? İsterse serbest kalır istediği kulübe giderdi ama o doğduğu, büyüdüğü camiaya vefasızlık yapmadı. Hami Mandıralı örneğini vereceğim. O da Schalke'ye giderken kulübüne para kazandırdı. Daha sonra dönemin Trabzonspor başkanı Mehmet Ali Yılmaz istedi ve onu tekrar yuvasına döndürdü. Sadri Şener'den aynı tavrı tüm Trabzonspor camiası bekliyor.

KADİR BIYIKLI - [email protected]

02.07.2009


 

PESCARA NOTLARI..

İtalyan işi Akdeniz Oyunları

İtalya'nın Pescara şehrinde devam eden 16. Akdeniz Oyunları yasanan aksaklıklardan dolayı muhtemelen ''İtalyan işi Akdeniz Oyunları'' olarak tarihe geçecek. Bir çok aksaklığı anlayışla karşılayan Türk kafilesi yemekhanede yeşil muzlarla karşılaşınca İtalya'ya uygun bir isim buldu: ''İtalyan işi Akdeniz Oyunları'*

Filmlere konu olan İtalyan tarzı iş yapma 16 Akdeniz Oyunları'nda adeta su yüzüne çıktı. Oyunlar köyüne bir yandan kafileler girerken bir yandan da iş makinaları çalıştı. Çimlerin, çiçeklerin yerini çamur deryasının kapladığı gözlendi. Alt yapı üst yapı kısaca her şey yarım yamalaktı. Yemekhanede tezgaha konan yemyeşil muzlar ise Türk kafilesinin sabrını taşırdı ve değişik esprilerin yapılmasına yol açtı. İlk günlerde olgunlaşmamışmuzlardan yiyenlerin yüzleri acı tatdan dolayı ekşidi ve muzlar çöpe gitti. Neyseki aradan üç gün geçince muzlar yavaş yavaş sararmaya başlayarak şeker ihtiva etmeye başladı ve kafilenin yüzü güldü.

Diger yandan Türk kafilesinde beslenme ile ilgili bir sorun yaşanmazken memleket hasretiyle karışık, geleneksel Türk yemeklerı dillerde dolaşmaya başlandı ''Ah bir kuru pilava neler vermezdım'' ''mercimek çorbası yaprak sarma cacık gözümde tütüyor.''Dünyanın önde gelen zeytin üreticilerinden olan İtalyanların, sabah kahvaltısında zeytine yer vermemesı ise hayretle karşılandı.

02.07.2009


 

Kaka'nın imza törenine 40 bin Real Madrid taraftarı katıldı

İSPANYA'NIN Real Madrid takamı, AC Milan'dan transfer ettiği Brezilyalı Kaka'yı basına ve taraftarlarına tanıttı. Latin Amerika'dan Japonya'ya dek dünyanın dört bir yanından herkese ulaşılması ve kulübün ve Kaka'nın en iyi biçimde reklamının yapılması için alışılmışın dışında bir saatte, Real Madrid'in maçlarını yaptığı Santiago Bernabeu Stadı'nda tanıtımı yapılan Kaka'yı, akredite olan 350 kadar basın mensubu izlerken, statta da yaklaşık 40 bin kadar taraftar bulundu. Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez ve geleneksel olarak her yeni futbolcunun tanıtımında bulunan onursal başkan Alfredo Di Stefano'nun da olduğu tanıtımda, saha içine kurulan dev ekrandan başta Zinedine Zidane olmak üzere Real Madrid'in geçmişteki ve şimdiki ünlü yıldızların maç içindeki görüntüleri yayınlandı.İlk kez bir futbolcusunu bu denli büyük bir organizasyonda tanıtan Real Madrid'in başkanı Perez, Kaka'nın ''Çok büyük, özel ve efsanevi bir futbolcu'' olduğunu belirterek, taraftarların desteğiyle Brezilyalı futbolcuyu Real Madrid'e getirdiklerini söyledi. 65 milyon Avro bonservis bedeliyle AC Milan'dan transfer edilen ve 6 yıllık sözleşme imzalayan Kaka'nın, sezon başına net 9 milyon Avro alacağı söyleniyor.

02.07.2009


 

ERSEN MARTİN SİVASSPOR'DA

nSİVASSPOR İspanya'da forma giyen Ersen Martin ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Fenerbahçe'den Yasin Çakmak, Antalyaspor'dan Uğur, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Erman ve Omotoyossi'nin ardından, bu kez de Ersen Martin'in Sivassporlu olduğu kaydedildi. Ersen Martin'in kendisini 2 yıllığına Sivassporlu yapacak imzayı, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın ofisinde, İstanbul'da dün attı.

02.07.2009


 

KAYSERİSPOR AGHAHOWA'YI BIRAKTI

nKAYSERİSPOR yabancı forvet arayışlarını sürdürürken, forvet oyuncusu Aghahowa ile yollarını ayırma kararı aldı. Kayserispor, geçen yıl İngiltere'nin Wigan Athletic takımından transfer ettiği Julius Aghahowa'nın sözleşmesini karşılıklı olarak fesh edecek.

02.07.2009


 

BURSA M'BAMİ'NİN PEŞİNDE

nFRANSA'NIN Olympique Marsilya takımında forma giyen Kamerunlu orta alan oyuncusu Modeste M'bami, ''Bursaspor ile görüşmeler sürüyor. Anlaşmaya çok yakınız'' dedi. Sky Sport'un internet sitesinde yer alan haberde, Bursaspor ile görüştüğünü doğrulayan 26 yaşındaki Modeste M'bami, henüz kesin kararını vermediğini, kariyeri için en doğru kararı vermeye çalıştığını söyledi. Kamerunlu futbolcunun bonservisi elinde bulunuyor.

02.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.