18 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

DİŞİMİZE GÖRE KURA ÇEKTİK

AVRUPA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekilirken, Sivasspor'un rakibi, Belçika'nın RSC Anderlecht takımı oldu.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde düzenlenen kura çekiminde, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki eşleşmeler belli oldu. Sivasspor, ilk maçını 28 ya da 29 Temmuz tarihinde deplasmanda yaparken, rövanş maçı 4 ya da 5 Ağustos'ta Sivas'ta oynanacak.

MECNUN OTYAKMAZ MEMNUN

Sivasspor kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, ''Çekilen kuradan memnunum. İlk maçımızın deplasmanda olması da lehimize'' dedi. Mecnun Otyakmaz, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Sivasspor'un Belçika'nın RSC Anderlecht takımıyla eşleşmesinden mutlu olduğunu söyledi. Çekilen kuradan memnun olduğunu bildiren Otyakmaz, ''İlk maçımızın deplasmanda olması lehimize. Çünkü bir yandan da Süper Lig başlayacak ve ilk maçımızda güçlü bir ekibi, Trabzonspor'u misafir edeceğiz. Bu nedenle ikinci maçın Sivas'ta olması avantaj'' diye konuştu.

F.BAHÇE VE G.SARAY'IN RAKİPLERİ

Öte yandan İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kuraları sonucunda, Fenerbahçe'nin rakibi Macaristan'ın Honved takımı oldu. Fenerbahçe İlk maçı 30 Temmuz'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, rövanşı ise 6 Ağustos'ta deplasmanda oynanayacak. Kura çekiminde Fenerbahçe'yi Sportif Direktör Aykut Kocaman ve Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar temsil etti. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunu geçmesi durumunda, 3. ön eleme turunda, Sliema Wanderers (Malta)-Maccabi Netanya (İsrail) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Galatasaray Tobol'u elemesi halinde, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçı 30 Temmuz'da İstanbul'da, rövanş maçı ise 6 Ağustos'ta oynanacak.

18.07.2009


 

RİJKAARD: İLK RESMİ MAÇIMIZDA İYİ OYNADIK

FUTBOLDA UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Kazakistan'ın FC Tobol takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray'da, teknik direktör Frank Rijkaard, elde ettikleri sonucun kötü olmadığını söyledi.

Rijkaard, ilk resmi maçlarına çıktıklarına da dikkati çekerek, ''Herşeye karşın iyi oynadığımızı düşünüyorum. Savaşmak zorunda olduğumuz bir maçtı ve beraberliğin kötü bir sonuç olduğunu düşünmüyorum'' dedi. FC Tobol ile zor bir maç yapacaklarını bildiklerini aktaran Hollandalı çalıştırıcı, şunları kaydetti: ''Rakibimiz çok organize bir takım ve iyi oynadılar. Liglerinde de uzun bir dönemi geride bıraktıkları için bizden daha hazır durumdalardı. Bizim için erken yediğimiz gol dezavantaj oldu. Rakibimizin de kendisine olan güveni arttı. Genel itibarıyla da karşılaşma zor geçti. Bu sonucu kendi evimizde telafi edebileceğimizi düşünüyorum''

18.07.2009


 

AVRUPA'DA DEV TAKAS

İSPANYOL spor gazetelari AS ve Marca, Barcelona ile Inter başkanlarının Zlatan Ibrahimovic-Samuel Eto'o takasında anlaşma yolunda olduklarını iddia ettiler.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) son şampiyonu Barcelona'nın Başkanı Juan Laporta ile İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu Inter'in Başkanı Massimo Moratti'nin önceki gece Milano'da biraraya geldikleri ve bu transfer konusunda anlaşmak üzere oldukları öne sürüldü. İspanyol spor basınının iddialarına göre, iki başkanın önceki gece Milano'da yaptıkları görüşmede Barcelona'nın İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'e karşılık, Inter'e 40 milyon Avro'nun yanı sıra Kamerunlu golcü futbolcu Samuel Eto'o ile kiralık olmak kaydıyla Belaruslu orta saha oyuncusu Alexander Hleb'i vereceği belirtildi. Yapılan görüşmede tarafların büyük ölçüde anlaştığı ve 72 saat içinde bu transferin gerçekleşebileceği bildirildi. Öte yandan, ''Sky Sport 24'' kanalına bir demeç veren Inter Başkanı Moratti, Barcelona Başkanı Laporta ile görüştüğünü doğrulayarak, şunları kaydetti: ''Maxwell ve Hleb konusunda görüştük. Ibrahimovic ile Eto'o'nun transferi de gündeme geldi tabi ki. Bana göre Ibrahimovic de Eto'o da aynı özelliklere sahip, benzer oyuncular. Bu Ibrahimovic'i satmayacağımız anlamına gelmiyor. Bir anlaşma olduğu takdirde doğal olarak bu operasyonda, Ibrahimovic'i satabiliriz. Buna karşılık Eto'o'yu da her zaman için kadromuzda görmek isteriz.''

18.07.2009


 

F.BAHÇE'DE YENİ FORMALAR 22 TEMMUZ'DA TANITILACAK

FENERBAHÇE Futbol Takımı'nın 2009-2010 sezonunda giyeceği formaların tanıtımı, 22 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'da yapılacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilecek tanıtımda, saat 19.30'da 1907 tribünündeki kokteylin ardından, saat 21.30'da Fenerium tribününde defile yapılacağı bildirildi. Gecede ayrıca, Fenerium sonbahar-kış koleksiyonu da tanıtılacak.

18.07.2009


 

BEŞİKTAŞ-F.BAHÇE SÜPER KUPA MAÇI 2 AĞUSTOS'TA

FUTBOLDA, Beşiktaş ile Fenerbahçe takımları arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçının başlama saati belli oldu.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 2 Ağustos Pazar günü İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak TFF Süper Kupa maçının, saat 21.00'de başlayacağı bildirildi. Açıklamada, karşılaşmayı Fox TV'nin naklen yayınlayacağı da duyuruldu.

18.07.2009


 

GENÇ BAYANLAR FİLEDE BULGARİSTAN'I 3-1 YENDİ

15. Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, Meksika'da başladı. Şampiyonada (D) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında Bulgaristan'ı 3-1 yendi.

Meksika'nın Tijuana ve Mexicali kentlerinde düzenlenen, 4'erli 4 grupta toplam 16 takımımın katılımıyla düzenlenen şampiyona, 11 gün sürecek. Meksika'ya gelişinde bu ülke makamları tarafından 2 kez havaalanlarında alıkonulan ve türlü zorluklar çıkarılan, daha sonra da şampiyonanın organizasyon yetkilileri tarafından maç programı değiştirilen milli takım, bu nedenle moralsiz çıktığı ilk maçında, Bulgaristan önünde buna karşın etkili bir oyun sergiledi ve şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı.

18.07.2009


 

ERCİYES'E TIRMANIŞ YARIN

KAYSERİLİ dağcılar, Kıbrıs Barış Harekatı anısına 34 yıldır devam eden Erciyes Dağı zirve tırmanışı geleneğini bu yıl da yaşatacak.

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, Erciyes Dağı zirve tırmanışının geleneksel hale geldiğini anımsattı. Yılmaz, harekatın 35. yıl dönümünde 19 Temmuz Pazar günü 40 dağcı ile Erciyes'e tırmanacaklarını ifade etti.

18.07.2009


 

Başkan Akaydın Başpehlivanı ödüllendirdi

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Recep Kara'yı finalde yenerek altın kemerin sahibi olan Antalyalı güreşçi Mehmet Yeşilyeşil, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Yeşilyeşil'i çiçekle karşılayan Başkan Akaydın, başpehlivanı Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akaydın, "Mehmet Yeşilyeşil'i Ata sporumuz yağlı güreşte Antalya'nın adını zirveye çıkardığı için kutluyorum. Başarısıyla tüm Antalya'nın gururu oldu, hepimizi sevince boğdu. Gelecek yıllarda da kendisinden aynı başarının tekrarını bekliyoruz" diye konuştu. Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil, altın kemeri Antalya'ya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Tüm Antalya'nın desteğini arkamda hissettim. Akaydın'a da güreş sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Antalya olarak aldığımız iyi derecelerle Kırkpınar'a adımızı yazdırdık" dedi.

18.07.2009


 

BEŞİKTAŞ'A GELMEK ÇOK GURUR VERİCİ BİR OLAY

BEŞİKTAŞ'IN yeni transferi Erhan Güven, siyah-beyazlı takıma transferinin hiç beklemediği bir anda olduğunu belirterek, ''Beşiktaş'a gelmek çok gurur verici bir olay'' dedi.

Erhan Güven, siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, menajerinin hiç beklemediği bir anda Beşiktaş'ın kendisini istediğini söylediğini anlatarak, ''Ben de düşünmeden kabul ettim ve imzayı attım. Büyük bir mutluluk yaşıyorum şu anda. Beşiktaş'a gelmek benim adıma çok gurur verici bir olay'' diye devam etti. Sağ bekte de stoperde de iyi olduğunu vurgulayan Erhan, ''Stoperde daha az efor harcıyorsunuz, ama dörtlü sistemde bek oynadığınız zaman önünüzdeki koridor size emanet. Yani sahanın sağ tarafında defalarca gidip gelmeniz gerekiyor. Kafa toplarında ve markajda iyi olduğumu düşündüğüm için stoperde de etkiliyim'' dedi. Sağ bekte Ekrem ile aralarında yaşanacak rekabetten Beşiktaş'ın kazançlı çıkacağını dile getiren Erhan, teknik direktör Mustafa Denizli'nin iyi ve formda olana formayı vereceğini ifade etti.

HEMEN UYUM SAĞLADIM

Erhan Güven, Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Üzülmez'den gençlerin öğrenmesi gereken çok şey olduğunu düşündüğünü kaydetti. ''Bu yaşında bile inanılmaz bir özveri gösteriyor'' diyen Erhan, ''Yıllardır oynadığı pozisyonu korudu, yerini kimseye kaptırmadı. Umarım ben de onun gibi kalıcı bir isim olurum. Benden çok şey beklendiğinin farkındayım. Buraya sorumluluklarımın bilincinde geldiğim için üzerimde herhangi bir baskı yok diyebilirim'' dedi. Erhan, yeni bir ortama ve şampiyon bir takımın kadrosuna dahil olacağı için ilk başta çekindiğini belirterek, şöyle devam etti: ''Buraya geldikten sonra gördüklerim sayesinde bu çekingenliğimi kısa sürede üzerimden attım. İbrahim Üzülmez, Rüştü ve Yusuf ağabeyler ve diğer takım arkadaşlarım, gerek saha içinde, gerek saha dışında benimle çok ilgilendiler. Bu sayede havaya ve atmosfere de hemen uyum sağladım. Zaten buraya gelince şunu çok iyi anladım ki, kazanılan şampiyonlukta en önemli faktör takım içindeki arkadaşlıkmış.''

18.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.