01 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Cim Bom ve Fener memnun

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında İsrail’in Maccabi Netanya takımını 41 yenen Galatasaray’da teknik direktör Frank Rijkaard, elde edilen sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Rijkaard, ‘’Çok iyi bir sonuç aldık. Takımımın performansından memnunum. Rakibimiz ilk yarı gayet iyi oynadı. Ama oyunun geneline bakarsak, kazanmayı hak ettik’’ diye konuştu. Rijkaard, bugün ilk kez forma giyen Keita ve Franco’dan da memnun olduğunu söyledi. Keita’nın forma giymeye başlamasından dolayı sevinçli olduğunu aktaran Hollandalı çalıştırıcı, Franco’nun ise tecrübesiyle kalesinde güven verdiğini dile getirdi. Diğer yandan, Maccabi Netanya Teknik Direktörü Nati Azarya ise Galatasaray gibi büyük bütçeli bir takım karşısında ancak bu kadar direnebildiklerini ifade etti.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, takımının Honved karşısındaki koşma ve mücadele isteğinin ilerideki maçlar için kendisini sevindirdiğini ifade etti. Daum, “Gökhan ile Kazım güzel şeyler yaptı ki öyle olmalı. Böyle defans yapan rakibe karşı sürekli mücadele ve denemek lazım, pozisyon yakalayana kadar. Bugün sahada bir birlik gördüm’’ diye konuştu. Yüksek bir tempo ile başladıkları mücadelede aynı temponun bütün maç boyunca görülmediğini bunun da henüz erken olduğunu anlatan Alman teknik adam, ‘’Yüksek tempoyla oynadığımız dönemde beni sevindiren ve hoş pozisyonlar gördük. Bazı ufak hataları görmemiz gayet normal. Halen tam yüzde yüz hazır değiliz. Ama daha fazla pozitif şeyler gördüm. Bu gelecek için beni sevindiriyor.’’ Daum, Fenerbahçe’nin 3 golünü atan Güiza’nın apayrı bir golcü olduğunu da söyledi.

01.08.2009


 

UEFA Avrupa Liginde ilk maçlar tamamlandı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme ilk maçları bu gece Avrupa’nın çeşitli kentlerinde oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Rövanş maçları ise 4 ve 6 Ağustos’ta oynanacak ve bir üst tura çıkacak takımlar belli olacak. UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Galatasaray bu turda oynadıkları ilk maçlarda rövanş için önemli avantaj elde ettiler. Temsilcilerimizden Galatasaray, İsrail temsilcisi Maccabi Netanya ile ilk maçı deplasmanda oynadı ve 1 - 0 geriye düştüğü maçta sahadan 4 - 1 galip ayrılarak evinde oynayacağı rövanş maçı için önemli bir avantaj elde etti. Fenerbahçe ise, Macaristan temsilcisi Honved ile Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yaptığı mücadelede adeta gol şov yaptı. Geçen yılın küskün ve suskun golcüsü Güiza’nın 3 gol attığı maçta temsilcimiz sahadan 5 - 1 galip ayrılarak turu büyük ölçüde garantiledi.

3. tur ön eleme ilk maçlarının sonuçlarından bazıları şöyle:

Steaua Bükreş (Romanya) - Motherwell FC (İskoçya): 3 - 0

HNK Rijeka (Hırvatistan) - Metalist Kharkiv (Ukrayna) : 1 - 2

Brondby IF (Danimarka) - Legia Varşova (Polonya): 1 - 1

CSKA Sofia (Bulgaristan) - Derry City FC (İrlanda): 1 - 0

IFK Göteborg (İsveç) - Hapoel Tel-Aviv FC (İsrail): 1 - 3

MSK Zilina (Slovakya) - Hajduk Split (Hırvatistan): 1 - 1

Vojvodina (Sırbistan) - Avusturya Wien (Avusturya): 1 - 1

Randers (Danimarka) - Hamburger (Almanya): 0 - 4

Club Brugge (Belçika) - Lahti (Finlandiya): 3 - 2

Roma (İtalya) - AA Gent (Belçika): 3 - 1

Vitra (Litvanya) - Fulham (İngiltere): 0 - 3

Athletic Bilbao (İspanya) - Young Boys (İsviçre): 0 - 1

01.08.2009


 

Fenerbahçe Ülker, Greer’i aldı

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, Yunan ekibi Olmpiakos’un NBA kariyerli ABD’li oyun kurucusu Terence Lynn Greer ile anlaştı. Sarılacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Greer ile anlaşıldığı bildirildi. 30 yaşında ve 1.88 metre boyundaki Greer, 200809 sezonunda ULEB Avrupa Ligi’nde Olympiakos formasıyla 22 maçta yer alırken, 12.2 sayı, 1.7 ribaunt ve 1.6 asist ortalamaları tutturdu. Deneyimli oyuncu, geçen sezon Avrupa Ligi’nde Yunan ekibi Olympiakos’un Real Madrid’i 7973’lük skorla mağlûp ettiği karşılaşmada 21 sayıyla takımını galibiyete taşımıştı. Near East, Greenville Groove, Idea Slask Wroclaw, Dinamo Moskova gibi takımlarda da forma giyen ABD’li oyuncu, 20062007 sezonunda Milwaukee Bucks’ta yer almıştı. 2004’te Avrupa Ligi’nde sayı kralı olan Greer, aynı yıl Avrupa Ligi’nin en iyi ikinci takımına seçilmişti. İstanbul / aa

01.08.2009


 

Ankara'da güreş heyecanı

DÜNYA Gençler Güreş Şampiyonası, 49 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. ASKİ Spor Salonu’nda düzenlenecek şampiyonaya 64 ülkenin katılacağı bildirilirken, sporcu, antrenör ve yöneticilerden oluşan yaklaşık 1150 kişinin Ankara’ya gelmesinin beklendiği açıklandı. Ankara’ya bugünden itibaren gelmeye başlayacak milli takım kafileleri, Büyük Anadolu Otel’de kalacak. Müsabaka tartıları da burada yapılacak. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, FILA’nın, dünya şampiyonaları müsabakalarının 4 minderde yapılmasını şart koşması nedeniyle şampiyonayı ASKİ Spor Salonu’nda düzenleme kararı aldıklarını belirtti. Federasyon Başkanı Osman Aşkın Bak, geçen yıl İstanbul’da yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’nin serbest stilde 1 altın, 1 bronz, bayanlarda 2 altın, 1 gümüş, grekoromen stilde ise 3 altın, 3 bronz madalya kazandığını, ayrıca grekoromende takım halinde şampiyon olduğunu hatırlattı. Bak, ‘’Ankara’da da sporcularımızdan aynı başarıyı bekliyoruz. Hedefimiz, serbest, grekoromen ve bayan milli güreşçilerimizin takım halinde kürsüye çıkması. Özellikle grekoromen stilde takım halinde şampiyonluğa çok yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Bayanlarda ve serbest stilde de hedefimiz ilk 3 ülke arasında yer almak’’ diye konuştu.

01.08.2009


 

Millî takım için G. Saray'ı seçtim

GALATASARAY'IN yeni transferi Elano Blumer, Brezilya milli takımındaki yerini sağlama almak için sarıkırmızılı takımı tercih ettiğini söyledi. Skysport’un internet sayfasında verilen habere göre, transfer sezonunun başında, adı Juventus ve Inter Milan gibi takımlarla anılan Elano, kendisine birkaç teklif geldiğini doğruladı, son kararını, gelecek yıl Güney Afrika’da yapılacak Dünya Kupası’nı düşünerek verdi. Elano, Brezilya Millî Takımı Teknik Direktörü Dunga’nın kendisine, “Eğer düzenli oynamazsan Brezilya’nın Dünya Kupası kadrosuna girmen zor olur” dediğini, bu doğrultuda en doğru tercihin Galatasaray olduğuna kanaat getirdiğini belirtti.

01.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.