19 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Sanayide istihdam azaldı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, sanayide çalışılan saat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 azaldı.



Krize rağmen 2 bin kişiyi işe aldık

İLETİŞİM sektörünün önde gelen isimlerinden Türk Telekom’un son iki yılda işe aldığı personel sayısı 2 bini buldu. Şirketin 2005’ten bu yana aldığı eleman sayısı 6 bin oldu. Türk Telekom bünyesine kattığı yeni elemanlarını Haliç Kongre Merkezi’nde iki günlük ‘işe uyum programı’na aldı.



Yoksulla zengin arasında 8 kat uçurum

TÜRKİYE'DE toplumun en yoksul kesimini oluşturanların toplam gelirden aldığı pay artarken, zenginle yoksul arasındaki ‘dramatik’ gelir farkı ise sürüyor.



Mustafa Boydak: Siyaset ekonominin önüne geçti

KAYSERİ Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mustafa Boydak, Türkiye’de son dönemde siyasi meselelerin ekonomik meselelerin önüne geçtiğini belirtti.



ATSO: Teşvik Yasası uzatılmalı

ADIYAMAN Ticaret ve Sanayi Odası (Adıyaman TSO) Başkanı Mustafa Uslu, 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın uzatılması gerektiğini söyledi.



Kayıtlı 125 milyon cep telefonu var

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’de şu anda sisteme kayıtlı 125 milyon civarında cep telefonu bulunduğunu, bunun maddi değerinin yaklaşık 19 milyar dolar olduğunu bildirdi.



Altın fiyatları kuyumcuya kepenk kapattırıyor

KOCAELİ Kuyumcular Derneği Başkanı Coşkun Topçu, altın fiyatlarının anormal yükselmesi sonucu kuyumcu ve sarrafların siftahsız günler geçirdiğini, bu şekilde devam etmesi halinde Kocaeli’de kuyumcuların yüzde 30 ya da 40’ının sektörden çekilebileceğini söyledi.



Geçici vergiye 23 milyar lira ödedik

1999’DA yaşanan deprem felaketlerinin ardından geçici bir süre için konulan, ancak 2004’te sürekli hale getirilen uygulamayla, son 10 yılda 23 milyar liralık Özel İletişim Vergisi toplandı.



Düşük faiz dönemi mi başlıyor?

MERKEZ Bankası’nın faiz indirimlerine ara vermesi, yatırım bankaları ve aracı kurumlar tarafından da olumlu bir adım olarak değerlendirildi.



Kamu personeli SGK’ya devrediliyor

KAMU görevlileri ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetleri, 15 Ocaktan itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından devralınacak.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl