23 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Trabzonspor taraftarı Fatih Tekke'yi istiyor

TRABZONSPOR Yönetim Kurulu'nun transferini dondurduğunu açıklamasına karşın bordo-mavili taraftarlar Fatih Tekke'nin alınmasındaki isteklerini sürdürüyorlar.

www.haber61.net adlı internet sitesinin dün düzenlediği ve kısa süre içinde 5 bini aşkın kişinin oy kullandığı ankete katılanların yüzde 58'i Trabzonspor yönetiminin Fatih Tekke'yi bu trasfer dönemi içinde almasını istiyor. ''Fatih Tekke'nin bonservis bedeli ödenerek hemen gelsin'', ''bonservis bedelsiz 6 ay sonra gelsin'' ve ''hiç gelmesin'' seçeneklerinin bulunduğu ankette, şu ana dek 5 bin 339 kişi oy kullandı. Ankete katılanların yüzde 57.74'ü (3083 kişi) ''bonservis bedeli ödenerek hemen gelsin'' yönünde oy kullanırken, yüzde 20,23'ü (1080 kişi) ''bonservis bedelsiz olarak 6 ay sonra gelsin'' seçeneğini işaretledi. Yüzde 22.03'ü ise (1176 kişi) ''hiç gelmesin'' cevabını verdi. Bu arada, Trabzon'da yayın yapan ''www.medyetrabzon.com'' adlı internet sitesi ise ''Fatih Tekke olayında kim hatalı'' şeklinde bir anket düzenledi. Ankete katılan 761 kişiden yüzde 69'u (526 kişi) Trabzonspor yönetimini hatalı bulurken, yüzde 30.88'u (235 kişi) Fatih Tekke'nin hatalı olduğu yönünde oy kullandı.

TRABZONSPOR YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ

Fatih Tekke, önceki gün düzenlediği basın toplantısında transferine ilişkin Trabzonspor yönetiminin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, 'Zenit ve kendisi ile anlaşılmasına rağmen futbolcunun yeni şartlar sürdüğü' iddiaları ile transferden vazgeçtiğini açıklamasını yapan Trabzonspor yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.

23.01.2010


 

Jo: Dünya çapında bir kulübe geldim

GALATASARAY'IN yeni transferi Joao Alves De Assis Silva (Jo), sarı-kırmızılı ekibe gelmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İngiltere Premiere Lig ekiplerinden Manchaster City'den kiralanan Brezilyalı oyuncu, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, ''Burada olduğum için çok mutluyum. Çok önemli bir ekibe geldim. Sadece Türkiye değil, dünya çapında bir kulübe geldiğimin farkındayım'' dedi. Sarı-kırmızılı taraftarların havalimanında kendisini karşılamasıyla ilgili olarak, ''Dürüst olmam gerekirse, futbol hayatımda böyle bir ilgi görmedim'' ifadesini kullanan Jo, transferi için, ''Çok çabuk gelişti ve düşünmeme gerek kalmadı. Galatasaray gibi bir ekipten teklif alınca, hemen gerçekleşti. Galatasaray'ın büyüklüğünü biliyordum. Elinde bulundurduğu kadrosunda önemli milli oyuncuları, İspanya'da çalışmış çok önemli kariyere sahip teknik direktörü var. Bu tip etkenler önemliydi benim için. Frank Rijkaard benim için çok önemli bir isim. Böyle önemli bir isimle çalışacağımdan dolayı memnunum'' diye konuştu. CSKA Moskova'da geçirdiği başarılı dönemin ardından İngiltere'de istediğini bulamayan Jo, adaptasyon sürecinin önemine değindi. Rus ekibinde önemli goller atıp başarılar elde ettiğini, ardından ise İngiltere gibi zorlu bir lige geçtiğini aktaran Brezilyalı oyuncu, ''Adaptasyon çok önemli. Everton formasıyla da bazı iyi maçlar çıkarttım ve şimdi Galatasaray'dayım. Umarım burada adaptasyon sürecini çabuk atlatırım. Bu konuda Elano ve diğer takım arkadaşlarım da bana yardımcı olacaklardır'' şeklinde konuştu.

Joao Alves De Assis Silva, bir futbolcu olarak önemli özelliklerinin sorulması üzerine, kendisiyle ilgili yorum yapmasının zor olduğunu vurgularken, sözlerini şöyle tamamladı: ''Ceza sahası içinde tehlikeli olan bir oyuncuyum. Benim de kendimden beklentim gol atmak ve bunun için buradayım. Galatasaray formasıyla başarılı olacağıma inanıyorum. Gollerimi atıp Galatasaray taraftarını mutlu etmek istiyorum. Beklentinin çok büyük olduğunu biliyorum. Kimsenin şüphesi olmasın.''

FLORYA'DA TEK BAŞINA ÇALIŞTI

Galatasaray'ın yeni transferi Jo, sarı-kırmızılı takımla dün ilk antrenmanını yaptı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen ve ardından tesislere gelen oyuncunun takımdan ayrı olarak çalışması, Galatasaray TV'den canlı yayınlandı. Kondisyoner Corlos Cuadrat yönetiminde bir süre koşu yapan Jo, daha sonra topla çalışmasını sürdürdü. Yapılan açıklamada, oyuncunun sağlık kontrolünün ardından tesislere gelerek teknik kadro ve oyuncularla tanıştığı belirtildi.

23.01.2010


 

GÜNEŞ: FATİH TEKKE'NİN AÇILMALARI BENİ ÜZDÜ

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, transferi yılan hikâyesine dönen Fatih Tekke'ye uyarılarda bulundu.

Güneş, Fatih Tekke'nin sözlerinin bazı kesimleri üzebileceğini bu şartlarda tekrardan Trabzonspor camiasına dönmesinin daha da zorlaşacağını kaydetti. Fatih Tekke'yi takıma katmayı çok istediğini belirten Güneş, transferin gerçekleşmemesinden dolayı üzgün olduğunu belirtti. Güneş, Fatih Tekke dışında transfer yapmayı düşünmediklerini ifade etti. Güneş, "Fatih Tekke'yi almak istedim o da gelmek istedi, ancak bazen transferler olmayabilir. Bundan dolayı kapıyı sert kapatmak yara aldırır. Bir daha açılmamasını sağlar. Sonunda büyük sıkıntılar ortaya çıkar." dedi.

23.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl