17 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Çocuklar bu müzeyi çok sevdi

KONAK Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı ilk butik müze olan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Açılışın ardından kısa bir süre geçmesine karşın binlerce kişinin ziyaret ettiği müzede, çocuklar, 1800’lü yıllardan kalma oyuncaklar içinde hayal dünyasında dolaşıyor; Karagöz-Hacivat oyunuyla gülüyor, masal saatinde düş yolculuğuna çıkıyorlar. Günde ortalama 500 kişinin ziyaret ettiği müzede önümüzdeki günlerde atölyeler de hizmet verecek. Şehirde arkeoloji müzelerinin, çağdaş toplumlarda olması gereken temel unsurlar olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, butik müzelerle şehri zenginleştirdiklerini söyledi. Kukla, Hacivat-Karagöz ile oyuncak boyama ve oyuncak yapımı atölyelerinin de bir bölümde hizmet vereceğini belirten Başkan Tartan; “Müze çocuklarımıza, gençlerimize, ailelere bir iki saatlik soluk alacakları mekân haline geldi. Sokak oyunları, Karagöz Hacivat gibi geleneksel oyunları müzemizde yaşatıyoruz” dedi. Müzede, hayali Deniz Özgökbel Karagöz ve Hacivat oynatıyor. Karagöz ve Hacivat tasvirlerini çocuklara tanıtan Özgökbel, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi çocuklarla tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylüyor. Masal saatinde Devlet Tiyatrosu san'atçısı İbrahim Raci Öksüz küçüklere masallar anlatıyor.

17.02.2010


 

Bursa’da Kitap Günleri

12 ŞUBAT 2010’da Bursa Kent Meydanı AVM açık alanında başlayan “Kitap Günleri” devam ediyor.

Faaliyete Bursalı kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor. 21 Şubat 2010 tarihine kadar sürecek olan Kitap Günleri’ne ilginin yoğun olarak devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Kent Meydanı AVM Genel Müdürü Cemal Tuzcuoğlu, Bursalıları böyle önemli bir faaliyetle buluşturmaktan ve ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Kent Meydanı AVM açık alandaki büyük çadırda kitaplarla okuyucuları buluşturacak olan Kitap Günleri her gün saat 10:00’dan itibaren ziyaret edilebilecek ve saat 22.00’ye kadar açık. 60’dan fazla yayınevinin katıldığı faaliyet 40 binden fazla kitabı Bursalı kitapseverlerle buluşturuyor. Birçok imza gününün de yapılacağı Kitap Günleri Bursa’da ilk defa yapılıyor.

17.02.2010


 

Kaatı’ sergisi açılıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültürel Ve Sosyal İşler Daire Başkalığı Müdürlüğü “Geçmişten Günümüze Mirasımız” sergisi kapsamındaki Kaatı’ sergisi bu akşam Cemal Reşit Rey Konser salonunda açılacak.

28 Şubat tarihine kadar açık kalacak sergide, san'atçılar Nesrin Güler, Dürdane Ünver, Müjgan Başköylü, Ersin Yıldızhan, Hatice Uçar, Meryem Güney, Alev Uzun, Dilek Erim, Safiye Gülen, Gülgün Kaya, Hasan Ertuğurlu, Hülya Yaatası, Berna Tunç, Esma Akoğlu, Müge Özlem Doygun ve Edibe Yekeler’in eserleri sergilenecek.

17.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl