17 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe'nin ilâcı Avrupa

TÜRKCELL Süper Lig'de Diyarbakırspor ve Manisaspor beraberlikleriyle yaşanan puan kayıplarının ardından liderliği ezeli rakibi Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi'nde Lille ile yapacağı maç morallerin düzelmesi için büyük önem taşıyor.

Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda üst üste yaptığı son 3 resmi maçta kazanamayan Fenerbahçe'ye, bu sezonun ilk bölümünde Avrupa Ligi (H) Grubu'nda yaptığı son 4 maç adeta nefes aldırmıştı. Fenerbahçeli futbolcular, ligde aldıkları kötü sonuçların ardından Avrupa arenasında elde ettikleri galibiyetlerle moral kazanarak, performans düşüklüğü yaşadıkları dönemde şampiyonluk yarışına tutundular. Avrupa sınavlarında alınan galibiyetlerin taşıdığı sarı-lacivertli ekip, son haftalardaki kritik lig maçlarını kazanarak, ligde ilk yarının yanı sıra UEFA'da (H) Grubu'nu lider olarak tamamladı. Ligde ikinci yarıya yaptığı iyi başlangıcın ardından 20. haftada Diyarbakırspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanşında Bursaspor'a 3-1 yenilirken, ligde 21. hafta mücadelesinde Manisaspor deplasmanında 2-2 beraberlik aldı.

8 MAÇLIK SERİDEN SONRA ÖNEMLİ OLDU

Avrupa mücadelesinde alınan galibiyetler sarı-lacivertli ekip için, 8 maçlık rekor serinin ardından gelen puan kayıplarından sonra takımın toparlanması adına önemli oldu. Avrupa kupalarında yaptığı son 5 maçı kazanan Fenerbahçe, Lille karşısında istikrarını korumak istiyor. Kadıköy'deki Twente yenilgisinin ardından UEFA mücadelesinde çıkışa geçen sarı-lacivertliler, grubun diğer maçlarında Sheriff ve Steaua Bükreş'e karşı 2'şer galibiyet alıp, rövanşta da Twente'yi mağlup etmişti.

17.02.2010


 

Konya'nın yeni stadı böyle olacak

2016 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri için aday olan Türkiye, adaylık için belgelerini UEFA yetkililerine sundu.

Şampiyonada maçlara ev sahipliği yapacak 8 ilden birisi olan Konya'da ise hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Maçların oynanması planlanan stadyumlardan birisi olan Konya Stadyumu'nda projesinin tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Yeşil-beyaz renkte futbol topu şeklinde yapılacak 33 bin seyirci kapasiteli stadyum UEFA kriterlerini taşıyacak ve dünyanın en modern stadları arasında yer alacak. Yeni stadyum, Olimpiyat Köyü'nün içinde yer alacak. Burada stadyumun yanı sıra, 10 bin kişilik spor salonu, yüzme havuzu, büyük spor parkı, yürüyüşalanları, 100 bin metrekarelik otopark, antrenman sahaları, sporcu otelleri ve küçük ticari işletmeler yer alacak" dedi.

17.02.2010


 

RİZE STADI'NDA 880 KOLTUK KIRILDI

BANK Asya 1. Lig'de dün akşam oynanan Çaykur Rizespor-Giresunspor maçının ardından çıkan olaylar nedeniyle Rize Emniyet Müdürlüğü, soruşturma başlattı.

Pazartesi akşamı Yeni Rize Stadı'nda oynanan karşılaşma sırasında Giresunsporlu taraftarların koltukları sökerek sahaya fırlatması sonrası iki takım taraftarları arasında başlayan olaylar maçın bitiş düdüğünün ardından devam etmişti. Saha içi ve dışında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatan Rize Emniyet Müdürlüğü, güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Polis, olaya karışan taraftarlar ile basın toplantısı odasına girerek gazetecilere saldıran kişileri tespit etmeye çalışıyor. Bu arada Yeni Rize Stadı'nda dün akşam yaşanan olaylar sonrası Çaykur Rizespor yönetiminin başlattığı hasar tespit çalışması tamamlandı. Stadyumda Giresunsporlu taraftarların bulunduğu bölümde yaklaşık 800 dolayında koltuk kırıldığı belirlendi. Stattaki tuvalet, lavabo, kapı, yangın söndürme tesisatı ve elektrik hatlarına zarar verildi.

17.02.2010


 

Adnan Öztürk adaylığını açıkladı

GALATASARAYLI eski yönetici Adnan Öztürk, sarı-kırmızılı kulübün mart ayında yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısında başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Adnan Öztürk, hedeflerinin, müzelerinde tek eksik kupa olan Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmak olduğunu söyledi. Kongre üyelerinin de adaylığını açıkladığı toplantıya katılarak destek verdiği Öztürk, ''Galatasaray, dünyanın en büyük camialarından bir tanesidir. Hatta ısrarla söyleyebilirim, dünyada tektir'' dedi. Öztürk, Galatasaray'ın bir spor kulübü olduğunu unutmayacaklarını kaydederek, ''Galatasaray'ı sportif rekabette bir adım bile geri düşürmeyeceğiz. Biz Galatasaray'ın kurumsal yapısını oluşturmak istiyoruz. Şeffaf, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir yapı oluşturacağız. Bunları yaparken sportif açıdan hedefimiz; eksik olan Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzemize götürmektir'' diye konuştu. Galatasaray'da seçim yarışının 3 senedir devam ettiğini öne süren Öztürk, ''Ama resmi olarak bugün başlamıştır. Galatasaray'ın ilkeleri, ahlakı, prensipleri çerçevesinde kendimizi anlatacağız, sonucu genel kurul belirleyecektir. Bize de saygı duymak gerekir, saygımız sonsuzdur'' dedi.

17.02.2010


 

G.Saray İspanya yolcusu

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında deplasmanda Atletico Madrid ile karşılaşacak olan Galatasaray, Antalya'daki hazırlık çalışmalarını tamamlayarak, İstanbul'a döndü.

Antalya'da 4 gündür Kundu'daki Mardan Spor Kompleksi'nde çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar, dün basına kapalı yaptığı antrenmanın ardından THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a döndü. Galatasaray, bu sabah İspanya'ya gidecek.

17.02.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE GÖRÜNÜM

BANK Asya 1. Lig'de, 22. hafta maçları sonunda lider Kardemir Karabük, en yakın rakipleri Bucaspor ve Konyaspor'la olan puan farkını 8'e çıkararak Süper Lig yolunda önemli bir haftayı daha kârlı kapattı. Haftanın son maçında Çaykur Rizespor, sahasında Giresunspor'u 2-1 yendi. Rize'de yapılan karşılaşma sonrasında Çaykur Rizespor puanını 30'a çıkartırken, averajla 9. sıraya yükseldi.

17.02.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Mersin İdmanyurdu-Altay: 1-1, Orduspor-Dardanelspor: 1-0, Kartalspor-Konyaspor: 0-0, Boluspor-Bucaspor: 4-1, Kocaelispor-Samsunspor: 0-4, Hacettepe-Adanaspor: 0-0, Çaykur Rizespor-Giresunspor: 2-1, Kardemir Karabükspor-Kayseri Erciyesspor: 4-2, Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 1-2.

17.02.2010


 

23. HAFTA PROGRAMI

Bucaspor-Kartalspor, Giresunspor-Kocaelispor, Gaziantepspor Bld.-Mersin İdmanyurdu, Kayseri Erciyespor-Karşıyaka, Adanaspor-Boluspor, Samsunspor-Hacettepe, Altay-Çaykur Rizespor, Konyaspor-Orduspor, Dardanelspor-Kardemir Karabük.

S

17.02.2010


 

TRABZON YENİ YILDA YENİLGİYİ UNUTTU

TÜRKCELL Süper Lig'de deplasmanda son dakikalarda attığı golle Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, yeni yılda yenilgiyi unuttu.

En son 23 Aralık 2009'da Galatasaray ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında rakibine 2-1 mağlup olan Trabzonspor, yeni yıldaki 9 resmi maçında da yenilgi görmedi. Bordo-mavililer, 9 resmi maçında 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Trabzonspor, ligde Sivasspor'u sahasında 3-1, Diyarbakırspor'u deplasmanda 2-1, sahasındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul'da Manisaspor'u 3-0 yenerken, Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Bordo-mavili takım, Ziraat Türkiye Kupası gruplarında Denizli Belediyespor'u 6-0, Ankaragücü'nü 2-0, Orduspor'u 2-1 mağlup etti, çeyrek final ilk maçında 1-1 berabere kaldığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u rövanş maçında 1-0 yendi. Oynadığı 9 maçta 21 gol atan bordo-mavili takım, kalesinde sadece 5 gol gördü. İlk yarı sonunda zirvenin uzağına düşen bordo-mavili takım, daha sonra teknik direktör Şenol Güneş ile zirve yarışını sürdürüyor. Teknik direktör Şenol Güneş, en son karşılaştıkları Bursaspor ile berabere kalıp ligde bir avantaj kaybettiklerini belirterek, ''Bursaspor'u iki farklı yenseydik ligde 3. sırada olacaktık. Bu bize avantaj ve moral olabilirdi. Ama Trabzonspor'un, sıralamadaki yeri ne olursa olsun futbolu rakiplerine üstün olmalı'' dedi.

17.02.2010


 

Derbinin biletleri bugün satışa sunulacak

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 21 Şubat Pazar günü oynanacak derbi maçın biletleri bugün satışa çıkarılacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçta ev sahibi Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan biletler yarın saat 10.00'dan itibaren tüm Biletix gişeleri, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Call Center ve www.biletix.com.tr internet adresinden satışa sunulacak. Ayrıca, maç günü bilet kalması durumunda stat gişesinden de satış yapılacak. Derbi maç için belirlenen bilet fiyatları şöyle: VIP Üst B-E: 550 TL, VIP Üst A-F: 450 TL, VIP Alt A-F: 250 TL, VIP Alt B-E: 320 TL, VIP Alt C-D: 400 TL, Numaralı Orta: 250 TL, Numaralı Kenar: 225 TL, Kapalı Üst: 250 TL, Kapalı Alt: 200 TL, Yeni Açık: 75 TL, Eski Açık: 75 TL, Rakip Takım (Eski Açık): 75 TL.

17.02.2010


 

Vakıfbank Güneş Sigorta Rus Universitet önünde

VAKIFBANK Güneş Sigorta Türk Telekom Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 2. tur rövanş maçında bugün deplasmanda Rus temsilcisi Universitet ile karşılaşacak.

Belgorod kentindeki Cosmos Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma yerel saatle 18.00'de başlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçı 25-12, 25-17, 25-16'lık skorlarla 3-0 kazanan Türk temsilcisi, 12 takımın mücadele ettiği play-off 2. turunu geçmek için çok büyük avantajı eline geçirdi. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, turu geçtiği takdirde, dörtlü final öncesi son aşama olan, 6 takımın mücadele edeceği play-off 3. turun yükselecek.

17.02.2010


 

Sağır ve dilsiz sporcular ‘yabancı dile’ kavuşuyor

İŞİTME Engelliler Spor Federasyonunca sporcuların uluslararası organizasyonlarda yaşadığı iletişim sorununu çözebilmek için geçen yıl başlatılan ''uluslararası işaret dili'' eğitimi çalışmasında sona gelindi.

Federasyon başkanı Oktay Aktaş, 16 branşta yaklaşık 6 bin 500 sporcularının olduğunu ve uluslararası organizasyonlarda iletişim sorunu yaşadıklarını anımsattı. Türk işaret diliyle, uluslararası işaret dilinin uyumlu olmadığını ve bu nedenle de eğitim çalışması başlattıklarını anlatan Aktaş, İngilizceye uyumlu yürütülen çalışmalarda son aşamaya geldiklerini kaydetti. Aktaş, Türkiye'deki işaret dilinin yurt dışında geçerliliğinin olmaması nedeniyle, böyle bir çalışmanın zorunlu hale geldiğini anlattı.

17.02.2010


 

Trabzon Yarı Maratonu'na rekor katılım oldu

TRABZON Belediyesi ile Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 30. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na rekor düzeyde katılım olduğu bildirildi.

Trabzon Yarı Maratonu Genel Direktörü Yaşar Ulusoy, bu yıl 21 Şubat Pazar günü Emperyal üst geçidi altından başlayacak yarı maratonun Yıldızlı mevkisinden dönülerek Trabzon Belediyesi önünde son bulacağını belirtti.

17.02.2010


 

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BUGÜN

21.45 Bayern Münih (Almanya) - Fiorentina (İtalya) 21.45 Porto (Portekiz) - Arsenal (İngiltere)

17.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl