22 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yenilenen Grandeur yüzünü gösterdi

HYUNDAİ'NİN E-Segmenti’nde yer alan modeli Grandeur, yenilenen tasarımı, arTtırılan güvenlik donanımları, yükseltilen performansı, yeni şanzımanı, düşürülen yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Yenilenen Grandeur’ün dış tasarımında LED ön farlar, arka stoplar ve yuvarlak sis lambaları, yeni tip tamponlar, yan aynalar, bagaj kapağı, ön ızgara ve alaşım jantlar ilk bakışta dikkat çekiyor. Grandeur, geniş bir iç hacim sunduğu kadar lüks görünümü sayesinde hem sürücüye hem de yolcularına en kaliteli hissi sunuyor. İç dizaynda yenilenen önemli detaylar arasında elektronik gösterge paneli, alüminyum kaplamalı orta konsol, sürücünün ekonomik kullanımında düşük yakıt tüketimi sağladığını belirten ECO sürüş bilgilendirmesi, şerit değişimi uyarıcısı, direksiyon üzerindeki müzik sistemi kontrol düğmeleri, otomatik arka perde ve entegre hazıfa sistemi yer alıyor. İç göstergelerde ve düğmelerde kullanılan mavi ışık ve iyon kaplı detaylar aracın modern görünümünü vurguluyor.

Yenilenen Grandeur’ün boyutları, bir önceki versiyon gibi orantılı ve zarif olduğu kadar otomobile de kararlı bir görünüm katıyor. Aerodinamik açıdan en uygun boyutlara sahip olan Grandeur, üstün yol tutuş ve kavrama sunarken virajlı yollarda da sürücüsüne eşsiz bir keyif veriyor.

Hyundai, Grandeur sürücülerinin otomobillerinde optimum tüketime ulaşmaları için yeni yakıt tüketimi göstergesi sunuyor. “Eco Indicator” adı verilen bu yeni gösterge sayesinde sürücüler aracı yakıt tasarrufuyla kullandığında ışık yeşil yanıyor.

DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ SAĞLIYOR

BÜTÜN modellerinde yüksek güvenlik olduğu kadar düşük seviyede yakıt tüketimi ve emisyon sunmayı hedefleyen Hyundai, Grandeur’de de Genesis, ix55 ve yenilenen Santa Fe modellerinde olduğu gibi 6 kademeli SHIFTRONIC otomatik şanzımana yer veriyor. Özenle ayarlanmış oranlara ve düzgün vites geçişlerine sahip olan bu şanzıman, iki motorla da kusursuz bir uyum içinde çalışıyor. Hyundai’nin güvenliğe verdiği önemi vurgulayan Grandeur, darbe anında yolcularına en iyi korumayı sunmak için etkileyici pasif ve aktif güvenlik donanımları sunuyor. IIHS (Insurance Institute For Highway Safety – Otoyol Güvenliği için Sigorta Enstitüsü) tarafından yapılan ön çarpışma testlerinde en yüksek değerleri alan Grandeur, EBD destekli ABS, ESP (Elektronik Stabilite Programı), ve TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme Sistemi) gibi hayat kurtaran aktif güvenlik donanımlarını standart olarak barındırıyor.

İÇ DONANIM HARİKA

YENİLENEN Grandeur’de ayrıca daha fazla güç ve daha düşük yakıt tüketimi ile emisyon değeri sunan iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 3.3 litre hacme sahip üstten çift egzantrikli Lambda serisi V6 motor 6200 d/d’de 250 PS maksimum güç ve 4500 d/d’de 317 Nm maksimum tork üretiyor. Grandeur, DCVVT Çift Sürekli Değişken Supap Zamanlaması teknolojisi sayesinde daha düşük emisyon değerlerine ulaşırken 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise yaklaşık 8 litre seviyesinde. 3.8 litre hacimli V6 motor ise 6000 d/d’de 272 PS güç ve 4500 d/d’de 357 Nm tork üretiyor. DCVVT ve Değişken Emme Sistemi teknolojileri sayesinde silindirler hem düşük hem de yüksek devirlerde daha rahat nefes alabiliyor ve gücü maksimum düzeyde dağıtarak kullanabiliyor. Grandeur Limited’ın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi

ise 8,4 litre olarak elde ediliyor.

Çelık aksami güvenlığı ArTtiriyor

Grandeur’de ayrıca 8 adet standart havayastığı, boyun yaralanmalarını önleyen aktif koltuk başlıkları, çocuk koltukları için özel LATCH sistemi, bütün yolcular için ön gergili ve yük sınırlayıcılı üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve alarmlı anahtarsız giriş sunuluyor. Grandeur önde çift salıncaklı ve arkada çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon sistemine ve gazlı amortisörlere sahip. Geliştirilen süspansiyon, virajlarda ve tümseklerde otomobilin savrulmasını engellerken gövdesinde kullanılan çelik aksamlar sayesinde hem güvenlik ve sağlamlık derecesi arttırılıyor hem de kabin içine giren sesler de en aza indirgeniyor. Grandeur daha önce Türkiye’de sipariş üzerine satılıyordu ancak yenilenen Grandeur’ün Türkiye’de satışıyla ilgili şu an bir planlama bulunmuyor.

ÜMİT KIZILTEPE

22.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Yenilenen Grandeur yüzünü gösterdi

  Toyota, Türkiye’de çözüme hazır

  Sedan sınıfında yeni bir seçenek “5 BY PEUGEOT”

  Mazda3 dizel Türkiye’de

  Skoda almak için büyük fırsat

  Peugeot Eco Cup adayları seçildi

  Renault TV

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl