13 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Meslek liseleri yenilecek

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde ‘’Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’’ projesi hazırladı. Projeyle, meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi, yenilenmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu işgücünün yetiştirilmesi, öğretmenlerin eğitilmesi, işsizliğin önlenmesi amaçlanıyor.


Kene avcısı karıncalar ormanlarda iş başında

SEDİR ve göknar ağaçlarının kurumasına neden olan kabuk böcekleriyle mücadele için ormanlara bırakılan kırmızı orman karıncalarının aynı zamanda kene

BDS’de tam puan aldılar

MUŞ’UN Varto ilçesinde 3 öğrenci, Millî Eğitim Bakanlığının anlaşmalı olduğu yayınevi tarafından yapılan Başarı Değerlendirme Sınavı’nda (BDS) 500 tam


  Göksu Deltası’nda tahribat iddiası

MERSİN’İN Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı yöneticilerinin, Göksu Deltası’ndaki Paradeniz ve Akgöl lagünlerinin dalyan olarak kiraya verilmesinin doğal tahribata yol açtığı ve aynı zamanda Ramsar Sözleşmesi’ne aykırı olduğu iddiasıyla yasal girişimde bulunacağı bildirildi.


  Evini okula tahsis etti

VAN’IN Başkale ilçesinin İran sınırındaki bir köy okulunun tavanının çökmesi üzerine, bir evini okula dönüştüren Şefket Keraman, yeni okul yapımı için de arsasını verdi.


  5 bin 400 kadın okuma yazma öğrendi

ANNE Çocuk Eğitim Vakfınca (AÇEV) hazırlanan ve Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen, ‘’Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi’’ne katılan 5 bin 400 kadın okuma yazma öğrendi.


  Aydın’da yaşayan İngiliz köpek pansiyonu açtı

AYDIN’IN Didim ilçesinde 14 yıldır yaşayan ve Didim Hayvan Dostları Derneği Genel Sekreterliği görevini sürdüren Gill Foreman Erer, geçen yıl Haziran ayında taşındığı ilçeye bağlı Balat köyündeki evinde köpek pansiyonu açtı.


  Kapkaçcılar mangal partisinde yakalandı

ANTALYA’NIN Alanya ilçesinde Alman uyruklu kadın turistin çantasını kapkaç yöntemiyle çaldığı iddia edilen iki kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi’nde, 07 CES 38 plakalı motosiklette bulunan iki kişi, Alman uyruklu Erica Monica Meyer’in (66) çantasını kapkaç yöntemiyle çaldı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım