15 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bütçe açığında rekor

Maliye Bakanlığı, 2010 Merkezî Yönetim Bütçesinin Nisan ayı ve Ocak-Nisan dönemi uygulama sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2009 yılı Nisan ayında 947 milyon lira olan bütçe açığı, bu yıl yüzde 370,6 oranında artarak, 4 milyar 455 milyon liraya yükseldi.



AB’den, Türk tarımına 874 milyon Euro’luk hibe

AKP Genel Başkan Danışmanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, tarım ve kırsal kalkınma için hazırlanacak projelerde kullanılmak üzere Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye 874 milyon Euro’luk hibenin gönderileceğini açıkladı.



Maserati GranCabrio Türkiye’de

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Maserati’nin, Türkiye’deki distribütörlüğünü yürüten Fer Mas Oto, Maserati’nin Pininfarina imzası taşıyan yeni modeli GranCabrio’nun Türkiye lansmanını gerçekleştirdi.



İMKB dünyada en fazla kazandıran 6’ncı borsa

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), 2009 yılında dolar bazında yüzde 102 değer kazanarak uluslararası karşılaştırmalarda en yüksek getiriyi sağlayan altıncı borsa oldu.



Afrika fırsatını kaçırmayalım

DIş Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, Afrika’da Türk mallarının çok iyi bir kalite imajı olduğunu belirterek, ‘’Herkes birbirine ‘Avrupa kalitesinde, ama yüzde 20-25 ucuz’ diyor.



Takım tezgâhları olmadan üretimi arttırmak zor

TakIm Tezgâhları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Hayrettin Kağnıcı, takım tezgahlarının sürdürülebilir yaşam ve sanayinin kalkınması için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.



Kredi ve kart tutarı 137.1 milyar liraya çıktı

Mevduat bankalarında tüketici kredileri ve kredi kartları tutarı 7 Mayıs tarihi itibarıyla geçen bir haftada, 428,4 milyon lira artarak 137 milyar 151,5 milyon liraya çıktı. Bankalardaki tüketici kredileri ve kredi kartı tutarı Nisan ayı sonu itibarıyla 136 milyar 723,1 milyon lira idi.



Sertifikalı tohum kullanan üreticiye destek

SertİfİkalI tohum kullanan buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yer fıstığı, kolza (kanola), aspir, patates, yonca, korunga ve fiğ üreticilerine destek verilecek.



İhracatta fiyat arttı, miktar düştü

İhracat birim değer endeksi yılın ilk çeyreğinde yüzde 9.4, ithalat birim değer endeksi yüzde 7.8 artış gösterdi.



Bir Çinli otomotiv devi daha Türkiye’de

Çİnlİ otomotiv devi FAW Group Corporation’ın distribütörlüğünü üstlenen Komsan Otomotiv, 4 mini ticarî aracı, Haziran ayında ilk etapta Bursa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde satışa sunacak.



TOKİ’ye Suriye’den sonra Cezayir ilgisi

Cezayır Konut ve Şehircilik Bakanı Nureddin Musa, Cezayir’de uygulanacak 1 milyon konut yapımını öngören projenin, Toplu Konut İdaresini (TOKİ) ile görüşmeler sonuçlanıncaya kadar durdurulduğunu bildirdi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım