18 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Habur’da 10 tutuklama

Terör örgütü PKK’nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içinde yer alan 10 kişi tutuklandı. Sanıklardan Kandil’den gelen Mustafa Ayhan ve Hüseyin İpek, savunmalarında örgüte katıldıkları için pişman olmadıklarını ve Pişmanlık Yasasından faydalanmak istemediklerini söylediler.


HİÇBİR ÇOCUK, ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ALIKONULAMAZ

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'yi terörle mücadele kapsamında tutuklanan ve yaşları 12'ye kadar düşen çocukların "kusurlu dâvâlarını" sona erdirmeye

Soruşturma İstanbul’a havale

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail’in gemilere yönelik saldırısına ilişkin başlattığı soruşturmada ‘’yetkisizlik kararı’’ vererek, dosyayı İstan


  İlk yerli zırh üretildi

Türk mühendisler, 3 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından savunma sanayinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ileri balistik zırh üretmeyi başardı. Türkiye’nin ilk yerli zırhı olan ve ‘’T-Zırh’’ (Türk Zırh) adı verilen ürünün geliştirilmesi için Nurol Teknoloji A.Ş. 15 milyon avro yatırım yaptı.


  Tuncel hakkında yeniden zorla getirme kararı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in ‘’suçu ve suçluyu övdüğü’’ iddiasıyla yargılandığı dâvâda, ifadesinin alınması için yeniden ‘’günsüz olarak zorla hazır edilmesi’’ kararı verdi.


  Katılım bankaları krizde kendini ispatladı

Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Ahmad Yousif, katılım bankalarının krizde kendilerini ispatladığını vurguladı.


  Kentsel dönüşüm teklifi TBMM’de kabul edildi

Büyükşehır belediyelerinin kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayacağı alanları genişleten kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.


  LYS’de geri sayım başladı

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanacak Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) bir sıralama sınavı olduğunu vurgulayarak, ‘’Bu sistem bilenle bilmeyeni daha iyi ayıracak. Şans faktörünün rolü azalacak’’ dedi.


  Deniz Feneri’nden Milliyet’e cevap

Denİz Feneri, Milliyet gazetesinin verdiği yanlı habere karşı hukuk zemininde haklarını sonuna kadar arayacağını bildirdi.


  DİZİLER, OKULDAKİ ŞİDDETİ ARTTIRIYOR

Eğİtİmcİler Birliği Sendikasının (Eğitim-Bir-Sen) yaptığı araştırmasına göre, okulların yüzde 62,3’ünde şiddet olayları yaşanırken, öğretmenlerin yüzde 88,7’si televizyon dizilerinin şiddeti arttırdığını düşünüyor.


  Sungur Ağabeyin tedavisi devam ediyor

Pazar günü “konuşma bozukluğu, sağ kol ve bacakta kuvvetsizlik” şikâyetiyle acilen İstanbul Dragos’taki “Sema Hastanesi”ne kaldırılan, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin Talebelerinden Mustafa Sungur Ağabey’le ilgili olarak, önceki gün yaptığımız hastane ziyaretinde oğlu Muhammed Sungur sevindirici bilgiler verdi.


  Mavi bebek anjiyo oldu

Gazze’den Türkiye’ye getirilen ve basında “mavi bebek” olarak haber yapılan Seraj bebeğe anjiyografi uygulandı.


  Yargıtay Gül’le ilgili yargılama kararını bozdu

YargItay, ‘Kayıp Trilyon’ dâvâsında Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ‘yargılanabilir’ kararını bozdu.


  Metroda son sefer saatlerine yeni düzenleme

Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile Şişhane-Atatürk Oto Sanayi metro hattında son seferler yarım saat öne alındı.


  Başörtüsü yasağına karşı mücadele devam edecek

6 YILDIR her hafta eylem yapan Türkiye Başörtüsü Platformları’nın Sakarya Buluşması Sonuç Bildirisi’nde “Tüm yasaklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir” denildi.


  15 milyon öğrenci bugün karne alıyor

İLKÖĞRETİM ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, bugün karne alacak.


  KARADENİZ’İ SEL ALDI

TRABZON’UN Şalpazarı ve Tonya ilçelerinde önceki gece yaşanan sel felâketinin ardından hasar tesbit çalışmalarına başlandığı bildirildi.


  Prefabrik mescitleri yetmeyen Romanlar, cami yaptıracak

SAKARYA’NIN Hendek ilçesinde Turanlar Mahallesi’nde Roman vatandaşlar tarafından yaptırılan Mescidi Aksa Camii’nin temeli törenle atıldı.


  Akdeniz’de kirlenme had safhada

AKDENİZ Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya’da denizin çok hızlı kirlendiğini bildirdi.


  ‘Tasarruf çağı’ başlamalı

Kanada Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, dünyada global üretimde 2015 yılına kadar 7 trilyon ABD doları tutarında azalma olacağını belirterek, ‘’Tam anlamıyla bir tasarruf çağının başlaması için bütün gereklilikler ortada. Global ekonomilerin yeniden şekillenmesi ve geleceğin dünyasına uyarlanması için karar vericilerin ve iş dünyasının cesur adımlar atması ve yürekli kararlar alması gerek’’ dedi.


  Gözle çalışan mouse

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrenim gören engelli bir genç, kendisi gibi ellerini kullanamayanlar için göz hareketleri ile çalışan ‘’sanal fare’’ geliştirdi.


  Duraklara, güneş enerjili aydınlatma

Kayserİ Büyükşehir Belediyesi, otobüs duraklarını güneş enerjisi ile aydınlatmaya başladı.


  Hindistanlı balıkçılar

Yolumuz Hindistan’ın Kandla şehrine düştü. Yanaşacağımız rıhtımın dolu olması dolayısıyla birkaç gün demirde bekledik.


  İngiliz belediye, Müslümanları kızdıran ilân için özür diledi

İngİltere’de “Bedensel engelli çocukları okula götürecek Müslüman olmayan şoför aranıyor” ilânından sonra tepki çeken Northamptonshire Belediyesi, Müslümanlardan özür diledi.


  Yağmur ormanları azaldı, sıtma arttı

ABD’de yapılan bir araştırma, Brezilya’daki yağmur ormanlarının tahribiyle etkilenen bölgelerde sıtma vak’alarının yüzde 50’ye yakın artış gösterdiğini ortaya koydu.


  Gezegenlere teleskopla yolculuk

Ankara Üniversitesi Rasathanesi, 19 Haziran Cumartesi günü düzenleyeceği faaliyette, Başşehirli gökyüzü meraklılarına şehir ışıklarından uzakta ‘’kızıl gezegen Mars’ı’’, halkalarıyla Satürn’ü ve Venüs gezegenini teleskoplarla izleme fırsatı sunacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.