20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Özbekler de Kırgızlar da suçlu değil

ÖZBEKİSTAN Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Buhara vilayeti ziyareti sırasında Kırgızistan’ın güneyindeki şiddet olaylarını değerlendirdi.

Özbek lider, iki kardeş ülke halkı arasında fitne tohumlarını eken bazı dış güçlerin Özbekistan’ı bu olayların içine çekmeye çalıştığını kaydetti. Kerimov, “Bu olaylarda Özbekler de Kırgızlar da suçlu değil. Bu olaylar dışarıdan organize edilen ve yönetilen kışkırtıcı hareketlerdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Kerimov, öncelikle böyle zor durumlarda sağduyulu davranmanın, soğukkanlı olmanın her zamankinden daha önemli olduğuna işaret etti. İslam Kerimov’a göre, yaşanan olayları Özbek–Kırgız etnik çatışması şeklinde lanse etmek yanlış olur. Özbek lider “Biz büyük halkız, asırlar boyu yan yana yaşayıp geldiğimiz Kırgız halkıyla dil birliği sağlamaya ve sorunlarımızı aramızda halletmeye gücümüz yeterli” ifadelerini kullandı.

“Bu şiddet olayları ile ilgili konuşmak bile zor. Masum insanları, çocukları, hamile kadınları kurşunlara hedef seçmek vahşilikten başka bir şey değil.” diyen Kerimov bu kanlı olaylarının detaylı incelenip kanunî cezanın verileceği inancında olduğunu söyledi. Kerimov, “Ülkede sağlanılan huzur ve güvenin sağlanılması adına her kesi yedi ölçüp bir kesmeye dâvet ediyorum. Cehalet hiçbir zaman iyiliği alıp getirmez. Huzur, istikrar ve güvenin olmadığı yer abad olamaz. O yüzden ki halkımız her zaman bize huzur ve barış gerek diyor” dedi.

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ablukaya makyaj yapıyor

  Libya borcunu ödeyecek

  Özbekler de Kırgızlar da suçlu değil

  BM’den acı itiraf

  İsrail, yardım gemisini durdurmak için BM’ye başvurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.