20 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ŞÜKÜR: FEDERASYON BAŞKANI OLABİLİRİM

(A) Milli Takımı ve Galatasaray'ın efsane golcüsü Hakan Şükür, Manisaspor’dan gelen teknik direktörlük teklifinden dolayı gurur duyduğunu, futbolun daha çok idari bölümünde yer almak istediği için bu nazik teklifi kabul etmediğini söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan Şükür, “Politikaya girmeyi düşünüyor musunuz?" Şeklindeki soruya, “Hiçbir zaman düşünmedim; ama Federasyon başkanlığı ya da daha etkin bir hâle getirilmesi durumunda Spor Bakanlığı’nı düşünüyorum” diye cevap verdi.

"Türkiye’deki kulüp yöneticiliğini de eleştiren Hakan Şükür, başarının şampiyonluğa endeksli düşünülmemesi gerekiyor, iyi oyuncu yetiştirmek de başarıdır. Mesela, Fenerbahçe bu anlamda hiç oyuncu üretmiyor. Alttan hiç oyuncu gelmiyor. Uzun senelerdir milli takımımızda oynayacak bir oyuncu üretemiyor. Bir tek Semih var. O da kendi takımında çok fazla oynatılmıyor” dedi. Arda Turan’a bazı gerçekleri gösterdiğini dile getiren Hakan Şükür, “Arda’nın geçenlerde bir röportajını okudum. Söylemlerinde bir burukluk var. Kendisi üzerinden gündem değiştirildiğinin farkında. Başarısız ya da sıkıntılı dönemlerde Arda ön plana çıkartılarak, gerçek sorunlar perdeleniyor. Arda kötüymüş havası meydana getirildi. Bu nedenle Avrupa Kulüpleri, Arda’nın transferi için gereken parayı vermeye çekiniyorlar” şeklinde konuştu.

20.06.2010


 

Yeni sezonda statlar dolacak

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, yeni sezonda stat tribünlerini daha ''cazip'' hale getirmek istediklerini söyledi.

Federasyonun tesislerden sorumlu üyesi Arif Koşar, Türkiye'nin Euro 2016'yı hak etmesine karşın kaybettiğini anımsatarak, ''Yeni sezona 2020'yi yüzde 200 hedefleyen bir lig olarak başlayacağız'' dedi. Özellikle Türk seyircisinin statlara daha fazla gelmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Koşar, ''İngiltere ve İspanya'da statlar dolabiliyorsa bizde de olabilir. Biz de statları daha cazip hale getirmeliyiz. Federasyonun kararları doğrultusunda çalışmalar yürüteceğiz. Altyapıdan tutunda tesislere kadar planlamalarımız var'' diye konuştu.

Statların kışın ısınma sorunuyla karşılaştığını dile getiren Koşar, ayrıca statların fiziki ortamlarının da rahat olması gerektiğini kaydetti. ''Koltuklar daha insani olmalı'' diyen Koşar, ''Taraftarlarımız da fair-play içinde maçları izlemeli. Ailesiyle birlikte gelen taraftarlarımız küfür ve benzeri ifadeler ya da rahatsız edici davranışla karşılaşmamalı. Ayrıca takımlar arası maçları birer kan davası gibi takip etmemeliyiz. Müsabakalar, tatlı rekabet ve eğlenceye dönüşmeli. Maçlar insanları kaynaştıran birer aktivite olmalı'' diye konuştu.

UEFA kriterleri, federasyon kararları ve kulüplerin ortak çalışmalarıyla bu yaz statlarda ciddi kararlar alınabileceğini ifade eden Koşar, ''Şu an Kayseri Kadir Has ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taraftarlar için rahatlık var. Saracoğlu'nda kışın insanlar havadan ısınıyor. Çevresindeki restoranlardan maça 10 dakika kala tribüne rahatça geçiş yapabiliyor'' dedi. Ayrıca Koşar, bütün statlarda engelli tribünlerine yönelik düzenlemelerin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

20.06.2010


 

Quaresma'dan 3 yıllık imza şov

BEŞİKTAŞ'IN son dönemdeki en flaş transferi olan Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma, siyahbeyazlı taraftarların kendisine gösterdiği sevgiye layık olmaya çalışacağını söyledi.

İnönü Stadında düzenlenen imza töreninde konuşan Portekizli yıldız futbolcu, "Yeni sezonda bütün gücümü Beşiktaş için harcayacağım" dedi. Binlerce taraftarın coşkulu tezahüratı ile sahaya çıkan Beşiktaş'ın yeni beyaz forması ile saha içinde topla şov yapan Quaresman kurulan platformda başkan Yıldırım Demirören'le birlikte 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Quaresma, Beşiktaş'a transfer olmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, ''Bana gösterilen sevgiye layık olmaya çalışacağım. Buraya her şeyin en iyisini yapmaya geldim, inşallah da bunu başaracağım'' dedi. Çok mutlu olduğunu yineleyen yıldız futbolcu, ''Bütün gücümü Beşiktaş için harcayacağım. Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız'' ifadelerini kullandı. Öte yandan sabah erken saatlerde Maslak Acıbadem Hastanesi'ne gelen Quaresma, 2 saat boyunca bir dizi muayene ve teste tabi tutuldu. Önce kan tahlili yapılan Portekizli futbolcunun, EKG, efor, kulakburunboğaz ve dahiliye olmak üzere bütün kontrolleri yapıldı.

20.06.2010


 

BURSASPOR 4 OYUNCU DAHA ALACAK

ARJANTİNLİ orta saha oyuncusu Federico Insua'ı renklerine katan Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor, transferde 3'ü yabancı 1 yerli olmak üzere 4 oyuncu daha alacak.

Bursaspor yönetimi, taraftarlara, "Kimse merak etmesin Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni taşıyacak bir kadro oluşturacağız, görüşmelerimiz sürüyor." mesajı gönderdi.

20.06.2010


 

Hakemler kupada çok fazla kırmızı kart gösteriyor

ALMANYA'NIN orta saha oyuncularından Bastian Schweinsteiger, Dünya Kupası'nda hakemlerin çok fazla kırmızı kart gösterdiğini söyledi.

Schweinsteiger, D Grubu'nda Sırbistan'ın Almanya'yı 1-0 yendiği maçtan sonra yaptığı açıklamada, Almanya'dan Miroslav Klose'ye gösterilen kırmızı kartın haksız olduğunu savundu. Hakemlerin kupada çok fazla kırmızı kart gösterdiğini belirten Schweinsteiger, ''Her maçta kırmızı kart çıkarsa kendinize bunun ne anlamı var diye sorarsınız. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Öfkeliyim ve hayal kırıklığına uğradım'' dedi. Maçta 12. dakikada sarı kart gören Klose, 37. dakikada gördüğü 2. sarı kartın ardından oyundan atılmıştı. Klose, kupada kırmızı kart gören 7. oyuncu oldu.

20.06.2010


 

Wimbledon'da heyecan Pazartesi günü başlıyor

DÜNYANIN en eski ve en prestijli tenis turnuvası kabul edilen Wimbledon'da heyecan 21 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenecek turnuvada, teklerde ilk kez ana tabloya kalma başarısını gösteren Marsel İlhan ile çift bayanlarda bu yıl ikinci kez mücadele edecek olan İpek Şenoğlu korta çıkacak. Milli sporcu Marsel İlhan, ilk turda Brezilyalı Marcos Daniel ile eşleşirken, İpek Şenoğlu ise İspanyol partneri Anabel Medina Garrigues ile Jelena Jankovic (Sırbistan)-Chanelle Scheepers (Güney Afrika Cumhuriyeti) ikilisine karşı tur mücadelesi verecek. Ana tabloya kalarak Türk tenis tarihinde bir ilki gerçekleştiren Marsel İlhan, ilk turu geçmesi halinde Andrey Kuznetsov (Rusya)-Victor Hanescu (Romanya) maçının galibi ile karşılaşacak. İpek Şenoğlu, geçen yıl ilk kez katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çift bayanlarda 3. turda turnuvaya veda etmişti.

20.06.2010


 

Galatasaraylı Uğur Uçar Ankaragücü'ne gidiyor

GALATASARAY Kulübü, (A) Futbol Takımı oyuncularından Uğur Uçar'ın Ankaragücü'ne satılması için görüşmelere başlandığını açıkladı.

Kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Profesyonel futbolcumuz Uğur Uçar'ın Ankaragücü'ne satışı için görüşmelere başlanmıştır'' denildi.

20.06.2010


 

Bucaspor Hırvat Jerko'yu transfer etti

TÜRKCELL Süper Lig'in yeni ekibi Bucaspor transferde sekizinci oyuncuyu da renklerine bağladı.

Yeni sezonda ligde kalacak bir kadro kurmak için çabalayan sarı - lacivertli kurmaylar, teknik heyetin raporu doğrultusunda Tomas, Carlos ve Mendy'den sonra dördüncü yabancı hakkını Hırvat Jerko Leko'dan yana kullandı. İkinci Başkan Şeref Üstündağ, "60 kez milli olmuş, Dinamo Zagrep'ten Dinamo Kiev'e geçerken 4 milyon euro transfer ücreti ödenen 30 yaşındaki Leko'yu Bucaspor'a kazandırmak için büyük çaba harcadık" dedi.

20.06.2010


 

İngiltere hayal kırıklığı yaşatıyor

AYDIN'IN Didim ilçesinde tatil yapan İngiliz turistler, Dünya Kupası'nda milli takımlarının ABD'nin ardından Cezayir karşısında da berabere kalmasının hayal kırıklığını yaşadı.

Tatil için Didim'i tercih eden çok sayıda İngiliz turist, milli takımlarının 2010 Dünya Kupası C Grubu'nda Cezayir ile yapacağı maç öncesinde bar ve kafeleri doldurdu. İngilizlerin milli takımlarının formasını giydikleri, saç ve yüzlerini takımlarının forma renkleri kırmızı-beyaza boyadıkları dikkati çekerken, maçta takımlarının kaçırdığı gollerin üzüntüsünü yaşadıkları görüldü. Bitiş düdüğüyle İngilizler hayal kırıklığı yaşarken, İngiliz milli takımının galip gelmesi ihtimali üzerine hazırlanan bazı etkinlikler yapılamadı.

SLOVENYA GRUP LİDERİ OLDU

Dünya Kupası C Grubu'nda Slovenya, ikinci maçların ardından 4 puanla lider oldu. Grupta bugün oynanan maçlarda, ABD ile Slovenya 2-2, İngiltere ile Cezayir 0-0 berabere kaldı. İlk maçta Cezayir'i 1-0 yenerek grupta şu ana kadarki tek galibiyeti alan Slovenya 4 puanla liderliğini sürdürdü. İlk 2 maçlarını berabere bitiren ABD ve İngiltere 2 puana yükseldi.

20.06.2010


 

Daum: Taraftar beni destekliyor

FENERBAHÇE Kulübü Yönetim Kurulu ile dün yaptığı toplantının ardından bugün Can Bartu Tesisleri'nde mesaiye başlayan Teknik Direktör Christoph Daum, birçok sarı-lacivertli taraftarın kendisine destek verdiğini söyledi.

Tesislere girerken sabah gazetecilere kısa bir açıklama yapan Alman teknik adam, akşam tesislerden ayrılırken de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşinin başında olduğunu göstermek için sabahtan tesislere geldiğini ifade eden Daum, ''Fenerbahçe, uğruna 10 değil 25 saat mesai harcayacağım büyük bir kulüp. Yönetim bir karar aldı, yardımcılarımla yolları ayırdı. Bundan sonra en iyi çözümü bulmak zorundayız. En önemli şey Fenerbahçe ailesidir'' dedi.

Fenerbahçeli taraftarların kendisine destek verdiğini iddia eden Alman çalıştırıcı, ''Taraftarların arkamda olduğunu biliyorum, çünkü onlardan destek e-mailleri alıyorum. Bir sürü insan bana sorular soruyor, 'Ne oldu da böyle oldu' diye. Çoğu beni destekliyor. Birçok Fenerbahçeli taraftar bana destek olduğunu belirtti'' diye konuştu. Daum, yeni sezon ve transfer çalışmalarıyla ilgili rapor hazırlayıp yönetime sunduğunu bildirdi. Tesislerdeki tadilat işleri nedeniyle sağlıklı bir çalışma ortamı olmadığını belirten Alman teknik adam, bu nedenle hafta sonunu geçirdikten sonra 21 Haziran Pazartesi gününden itibaren yeniden tesislere geleceğini kaydetti.

20.06.2010


 

Çözüm şart

Fenerbahçe' de yaşananlara akıl sır ermiyor. Christoph Daum ile görüşen yönetim devam kararı aldığını açıkladı.

Yaklaşık 8 milyon Euro' ya varan tazminatı ödememek için yıldırma politikasına başvurdu Fenerbahçe. Roland Koch dışında bütün yardımcıları gönderilen hoca bu parayı almayı kafasına koymuş. Öyle ki, oğlunun gönderilmesine bile tamam demiş. Memur gibi sabah 9:00 akşam 18:00 arası Samandıra'da çalışmayı da kabul etmiş. Peki bundan sonra ne olacak?

Koskoca kulüp yanlış tercihlerinin bedelini böyle komikliklerle ödememeli. Eğer Christoph Daum ile çalışılmayacaksa ki, öyle görünüyor adam gibi oturup tazminat konusunda karşılıklı anlaşılması gerekiyor. Sanki ilk defa bir hoca ya da futbolcu üste para vererek gönderiliyormuş gibi davranmaya gerek yok. Bu durum sadece Fenerbahçe'nin değil Türk futbolunun problemi. Bundan sonra da kulüplerimizin üste para vererek hem futbolcu hem de teknik direktör göndermelerine çokça şahit olacağız.

Sezon açılışına çok az bir zaman kaldı. En kısa sürede bu iş çözülmeli ki, koca bir yıl daha heba olmasın. Gönderilmesi için uğraşılan bir hocayı ne futbolcular takar ne de taraftar onu rahat bırakır. Sonunda arzu edilmeyecek hadiselerin yaşanmaması için acilen çözüm şart.

Alman hoca hesabını yapıp yönetimle uzlaşmalı. Yoksa bu sıkıntılı durumdan sadece Fenerbahçe değil, kendisi de çok büyük zararlar görecektir. Onun için de her iki tarafın kazançlı çıkacağı bir orta yolda buluşulmalı. Sarı-lacivertli yönetim de bundan sonraki yol haritasını düzgün çizmeli. Artık Fenerbahçe'ye 1. sınıf bir hoca getirmeli ki, yaptığı yatırımların karşılığını alabilsin. Şimdiye kadar yaptığı yanlış teknik direktör seçimlerinden dersler çıkararak yeni maceralar peşinde koşmamalı.

MEHMET ILGAZ mehmet [email protected]

20.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.