09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Güneş: Gelecek sezon iki kupayı da istiyoruz

GÜNEŞ, geçen sene ligi kazanamadıklarını vurgulayarak, ‘’Lig şampiyonu olamamıştık. Süper Kupa da eksikti. Bunu almamız sevindirici.

Bu kupayı geçen senenin kupası olarak görüyorum. Gelecek sezon her iki kupayı alarak Süper Kupa’yı oynamak isteriz. Futbolcularım bu sıcak havaya rağmen iyi mücadele ettiler, iyi ve özverili oynadılar. Bu, kupayı kazanmamızdan da önemli. Bu maçı son şampiyonu yenerek almak bizim için iyi bir moral oldu’’ dedi. Güneş, Trabzonspor’un maçta Süper Kupa’ya yakışan süper bir taraftarı olduğunu belirterek, ‘’Stada sığmadılar. Bu taraftarın bizi sürükleyeceğini düşünüyorum. Onlara teşekkür ederim’’ ifadesini kullandı.

Maçta kendisine göre mükemmel olmadıklarını kaydeden Güneş, ‘’Çok eksiğimiz var. Kazanmamız, her şeyin iyi oldu anlamına gelmez. Bu tür maçlarda eksiğimizi göreceğiz. İyi çalıştık ve bu sahaya olumlu yansıdı. Biz 3-0’dan sonra daha rahat olmalıydık, oyunu tam yönetemedik. Biraz daha akılcı olmalıydık’’ diye konuştu.

Daha önceden derbi maçlarını kazanamadıklarının hatırlatılması üzerine Güneş, ‘’Şimdi kazanıyoruz ama bunun garantisi yok. Bundan sonra lig maçlarının hepsine 3 puan olarak bakacağız. Benim için şu an büyük derbi gelecek hafta oynayacağımız Ankaragücü maçı’’ yorumunda bulundu.

TEOFILO’NUN YENİDEN DOĞUŞU

Güneş, Teofilo’nun tartışıldığının hatırlatılması üzerine de şunları dile getirdi: ‘’Teofilo’nun oyunculuğunu tartışmam. İyi oyuncuydu ama verimi düşüktü. Fizik olarak daha iyi olması lazım. Böylece tekniğini daha iyi kullanabilir. Sıkıntıları vardı, lige alışmamıştı.’’

TFF Süper Kupa’yı müzesine götüren Trabzonspor’da, TFF Süper Kupa 2010’un en değerli oyuncusu seçilen Teofilo Gutierrez, ‘’Süper kupa maçı benim için yeniden doğuş oldu’’ dedi.

Bordo-mavili kulübün resmî internet sitesinde açıklama yapan ve 3 gol atarak takımın Süper Kupayı almasında büyük rol oynayan Teofilo, zor günler geçirdiğini belirterek, ‘’Burada kişisel ve ailevi problemler geçirdim. Annem, babam, eşim, takım arkadaşlarım, teknik heyet, herkes bana elinden geldiği kadar yardımcı oldu. Arkadaşlarımın desteğiyle zorlukların üstesinden geldik. Kızım şu an hasta inşallah şimdi durumu biraz daha iyidir. Süper kupa maçındaki golleri ve kupayı ona armağan ediyorum. Süper kupa maçı benim için yeniden doğuş oldu’’ şeklinde konuştu. Teofilo, forvete yeni transfer edilen Brezilyalı oyuncu Jaja hakkında da ‘’Takımımızın yeni bir oyuncuyla güçlenmesi olumlu. Zaten oturmuş bir kadromuz var. Ek bir takviye olacak bu transfer. Takım içinde çok iyi bir dayanışma ve kaynaşma var. Umarım bu zaferin devamı gelir’’ ifadesini kullandı.

JAJA, TRABZONSPORLU OLMAKTAN MEMNUN

Brezilyalı oyuncu Jaja da Trabzonspor’un iyi bir takım olduğunu belirterek, ‘’Trabzonspor’a transfer olduğum için büyük mutluluk yaşıyorum’’ dedi. Teofilo’nun da iyi oyuncu olduğunu ve güzel goller attığını anlatan Jaja, ‘’Forvet olarak Teofilo’yu ve Alanzinho’yu beğendim. Takıma iyi katkıda bulundular’’ şeklinde konuştu. Jaja, Trabzonsporlu seyircilerin çok ateşli ve coşkulu olduğunu, kendisinin de böyle bir seyirci önünde oynamaktan mutlu olduğunu ifade ederek, seyirciye hayran kaldığını ifade etti.

09.08.2010


 

Hak eden kazandı

TFF Süper Kupa mücadelesinde Trabzonspor’a 3-0 yenilen Bursaspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bordo-mavili ekip karşısında futbol adına çok fazla bir şey ortaya koyamadıklarını ifade ederek, kupayı kazanan rakiplerini tebrik etti.

Sağlam, böyle bir sonuç beklemediklerini belirterek, ‘’İyi bir kamp dönemi geçirdik. Hazırlık maçlarında ciddi rakiplerle oynamıştık. İyi mücadele ve iyi futbol vardı. Gelecek adına iyi bir tablo ortaya çıkarmıştık. Çok açık konuşma gerekirse futbol adına çok fazla değer üretemedik, çok fazla şey ortaya koyamadık. Sonucunda da haklı bir mağlubiyet aldık. Tek karşılaşmada bir kupa sahibi olmak bizim içinde önemliydi. Hele hele lig kupasından sonra bunu da alıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Kupayı hak eden kazandı. Trabzonspor’u tebrik ediyorum’’ diye konuştu. Sağlam, ‘’Oynamayan oyuncuların da katılımıyla daha iyi olacağımızı düşünüyorum’’ şeklinde konuştu.

09.08.2010


 

Potada Engin Atsür üzüntüsü

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’na hazırlanan (A) Millî Takım’da, bu önemli organizasyona az bir süre kala Engin Atsür şoku yaşanıyor.

Şampiyona hazırlıkları kapsamında Adidas İstanbul Cup’a katılan milli takım, turnuvanın ikinci maçında Yeni Zelanda ile karşılaşırken, bu mücadelenin 3. periyotunda Engin’in sakatlığıyla büyük üzüntü yaşadı. Sakatlığı sonrası hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılan Engin’in çekilen MR’ı sonrası, sol aşil tendonunun tamamen koptuğu açıklandı. Millî oyuncunun ameliyat edileceği bildirildi. Sakatlığı dolayısıyla ilk aşamada 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası maçlarını kaçıracak olan Engin’in sahalara dönüşünü, uygulanacak fizik tedavinin, belirleyeceği ifade edildi.

09.08.2010


 

Fransa’da sezonun ilk golü Mevlüt’ten

FRANSA Birinci Futbol Ligi’nde yeni sezon önceki gün oynanan maçlarla start alırken, sezonun ilk golünü millî futbolcu Mevlüt Erdinç attı.

Sezonun ilk haftasında en farkli galibiyeti, Erdinç’in forma giydiği Paris Saint Germain (PSG) aldı. Sahasında SaintEtienne’i 31 yenen PSG’nin ilk golünü Mevlüt Erdinç kaydetti. Bu skorla ilk gün liderlik koltuğuna oturan PSG, 42. dakikada Jeremi Janot’nun kendi kalesine, 83. dakikada ise Luis de Carvalho Nene’nin attığı gollerle galip geldi. Konuk takım SaintEtienne’in tek golünü ise 39. dakikada Payet kaydetti. Karşılaşmanın 4. dakikasında sağdan ceza alanına kadar kendisinin getirdiği topu oldukça dar bir açıdan direkt kaleye vurarak gole çeviren Mevlüt, bu golle takımını öne geçirirken aynı zamanda yeni sezonun da ilk golünü kaydetmiş oldu.

09.08.2010


 

Deco, Brezilya’da futbol oynayacak

İNGİLTERE'NİN Chelsea takımının Portekizli orta saha oyuncusu Deco, yeni sezonda Brezilya’nın Fluminense takımının formasını giyecek.

Fluminense kulübünün açıklamasında, yoğun görüşmelerin ardından Deco ile anlaşmaya varıldığı ve 2 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtildi. Açıklamada, daha önce Porto ve Barcelona’da da oynayan Deco’nun Pazartesi günü taraftara tanıtılacağı kaydedildi. Tam adı Anderson Luis de Souza olan Deco, Brezilya’da doğmuş ve 2002’de Portekiz vatandaşlığına geçmişti. 2006 ve 2010 Dünya Kupası’nda Portekiz Millî Takımı’nda yer alan Deco, bugüne kadar oynadığı 594 maçta 108 gol attı.

09.08.2010


 

Baros’un iki yıl daha uzatması taraftarı sevince boğdu

GALATASARAY, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Çek golcüsü Milan Baros’la 2 yıl için yeniden anlaşmaya vardı.

Sarıkırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, ‘’Milan Baros ile 2 yıl daha’’ ifadesi kullanılırken, ‘’Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncularımızdan Milan Baros ile olan sözleşmemiz 20122013 sezonu sonuna kadar uzatılmıştır’’ denildi. Bu haber sarı kırmızılı taraftarlar arasında sevinçle karşılaşırken, Çek golcünün artık çok fazla sakatlanmaması temennileri dile getiriliyor.

09.08.2010


 

Ramazanda hafif spor yapın

RAMAZANDA, oruçlu olanlara Step aerobik hocası Ebru Bağlaç, ‘Su ve mineral kaybına yol açacak ağır sporlar yerine, yürüyüş gibi hafif sporları tercih etmelidir.

Vatandaşlara, yürüyüşü serin saatlerde yapmalarını tavsiye ediyorum. Ramazanda en ideal saat, iftardan 11,5 saat öncesi olabilir. İftardan önce vakit ayıramayanlar ise iftardan en az 1 saat geçtikten sonra yürüyüş yapmalı. İlk 10 gün, 20 ila 30 dakika arasında, daha sonraysa 40 ila 60 dakika arasında tempolu yürünebilir. Bunun dışında hafif koşu yapılabilir ve bisiklete binilebilir’’ diye konuştu.

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.