Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ödül, Kore gazilerine

20. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, final gecesi ve ödül töreniyle sona erdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen finalle sona eren yarışmada Güney Kore ekibi şampiyon olurken, kazanan yine dostluk oldu. Koreliler, kazanılan 5 bin dolarlık ödülü Kore Gazileri Derneği’ne bağışladılar.



Taş Han restore ediliyor

Mersin’in Silifke ilçesinde, Roma döneminde inşa edilen tarihi Taş Han, turizme kazandırılmak amacıyla bir işadamı tarafından restore ettiriliyor. Silifke’nin Saray Mahallesi’nde, Roma döneminde yaptırılan, Selçuklular döneminde de kervanların konaklamasında kullanılan harabe halindeki tarihi Taş Han, Müze Müdürlüğünün onayıyla iş adamı Ali Yalçın tarafından restore ettirilmeye başlandı.



Fethipaşa Korusunda tiyatro keyfi

Fethipaşa Korusu’nun yemyeşil tabiatıyla iç içe çocuklarıyla beraber güzel bir hafta sonu geçirmek isteyen aileler, her Pazar Koza Tiyatrosu işbirliğiyle gerçekleşecek olan müzikli çocuk oyununa ücretsiz katılabilecekler. Anne babalar kahvaltı yaparken; çocuklar, kendileri için hazırlanan müzikli çocuk oyununu büyük bir keyifle izleyecekler.



Müzeciler: Sorumluluğu bize yıkmayın

Arkeologlar Derneği, Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği ve Müzeciler Derneği, ortak açıklama yaparak “müzelerde yaşanılan olumsuzluklardan müzecilerin sorumlu tutulmasını” eleştirdiler.



Şanlıurfa Müzesine inceleme

Şanlıurfa Müzesinde ‘’Bazı tarihî eserlerin sahteleriyle değiştirildiği’’ iddiaları üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığınca görevlendirilen 2 müfettiş şehre gelerek, göreve başladı.



Diyarbakır’da yazlık sinema günleri

Diyarbakır’da, Bağlar ve Kayapınar belediyelerinin ardından, alt kademe belediyelerinden Sur Belediyesi de yaz faaliyetleri kapsamında belde sakinlerine açık havada sinema keyfini yaşatacak.



Yer altında bir medeniyet

Urartu Medeniyetine başşehirlik yapan, birçok farklı kültürü üzerinde barındıran toprak altındaki Eski Van Şehri’nin ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004