Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Mobbing

Mobbing, önceki yazıda sunduğumuz nepotizm gibi, başarı bariyerlerinden (engellerinden) biridir. Fizikî şiddetin yerine psikolojik şiddetin uygulandığı mobbing, kişisel gelişimde başarı grafiği çizmekte olan bireyleri yıldırma faaliyetidir.



Ciddiyet ve güven insanı

Her zaman gülümsemezdi. Çok az tebessüm ederdi. Ciddiyetinin yaratılışından kaynaklanan tarzı, ilk görünüşte resmî ve sıkıcı bir imaj verebilirdi. Yakınlaştıkça ve tanımaya başladıkça, yufka yüreğini ve sabırlı düşünce meleğini fark ederdiniz.



Hayatı ciddiye almak veya oyun olarak algılamak

Ciddî adamları hep merak ederim. Ciddiye aldıkları meselelerinin ciddiyet derecesi nedir? İncelemek ve analiz etmek istemişimdir. Bazen içimden “İyi ki ciddî adamlarımız var, ya olmasalar memleketin hali nice olurdu?” diye meraklandığım da oluyor. Ben her zaman ciddî olamadığım için, herkes benim gibi işi espriye almış olsa Allah korusun başımıza gelmedik belâ kalmaz diye düşünürüm. Çok şükür ki, ciddî insanlarımız var(!) Özellikle yüksek makamlardaki devlet memurları çok ciddî adamlardır bilirsiniz.



HAFTANIN HİKÂYESİ

Hayat dersi Eflatun’a iki soru sormuşlar. Birincisi; “İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nedir?” Eflatun tek tek sıralamış: “Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler...



Kendin olmak

Büyük bir firma ile iş görüşmesine gitmeden önce özgeçmiş doldurdum. Ön görüşmeden sonra şirketin insan kaynakları müdiresi ile mülâkata girdik. Rakiplerim oldukça fazla ve kâğıt üzerinde benden çok çok avantajlı durumda idiler. Üstelik hepsi takım elbiseli ve gayet şık giyinmişlerdi.



Yabancılarla çalışmanın incelikleri

Kültür olgusu milletlere göre değişiklik göstermektedir. Herhangi bir millette takdir ve övgü anlamı taşıyan bir davranış diğerinde hakaret ve yerme anlamı taşıyabilmektedir.



ZEKÂ KIRINTISI

OCK + HZRN: 7 EKM + KSM: 21 MRT + MYS: 8 Olduğuna göre aşağıdaki sembolün toplamı nedir? NSN + AĞSTS: ?



 
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004