Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Can Kardeş Uğur Böceği’ndeydi

Hilal TV’de Cumartesi-Pazar günleri yayınlanan, Ahmet Şahin’in sunduğu çocuk programı Uğur Böceği’nin geçtiğimiz haftalardaki konuğu Can Kardeş’ti. Can Kardeş dergisi yazarlarından Fatma Beyza Tütüncüoğlu ve Reklâm Tanıtım Pazarlama Müdürü Recep Taşcı’nın konuk olduğu programda, kaybedilen değerleri kazanmanın önemi vurgulanırken, çocuklarımızı güzel yetiştirmenin formülleri veriliyor.

7’den 70’e herkesin izleyebileceği Uğur Böceği’nde birbirinden farklı konuklar, oyunlar, hediyeler, eğitici ve öğretici şiirler, hikâyeler yer alıyor.

Ahmet Şahin ve sevimli köpeği Dogy stüdyodaki küçük konuklarına da neşeli anlar yaşattı.

Şahin, ayrıca önümüzdeki aylarda Can Kardeş çocuk dergisinde yazacağının müjdesini verdi.

Uğur böceği her Cumartesi ve Pazar 10:45 saatlerinde yeni sürprizlerle eğlendirmeye devam edecek.

26.08.2006


 

“Her yönüyle Korkuteli” sergileniyor

Şehzade Korkut Yaz Şenlikleri ve 2. Mantar Festivali kapsamında düzenlenen, “Her Yönüyle Korkuteli, Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Tarihsel Doku” konulu ulusal fotoğraflar, sergilenmeye başladı.

Korkuteli Meslek Yüksek okulunun koordinatörlüğünde düzenlenen Antalya Ticaret Borsası ile Korkuteli Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından desteklenen, “Her Yönüyle Korkuteli, Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Tarihsel Doku” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında ödül alacak ve sergilenecek fotoğraflar, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Özçatalbaş ve okul personeli tarafından hazırlanan stantlara yerleştirilerek, belediye binası önünde sergiye açıldı.

Yaklaşık 68 fotoğrafın sergilendiği “Her Yönüyle Korkuteli: Sosyo-Ekonomik, Kültürel ve Tarihsel Doku” konulu ulusal fotoğraflar, 3 gün Korkuteli halkının sergisine açıldı.

Yarışmaya, Dia Film ve Dijital Film kategorilerinde 7 fotoğraf sanatçısı, toplam 40 eserle katıldı. Yarışma sonucunda Dia Film kategorisinde, birinciliğe Emre Salcı’nın ‘İsimsiz-3’ adlı eseri, ikinciliğe, yine Emre Salcı’nın ‘İsimsiz-1’ adlı eseri, üçüncülü de Kübra Sultan Özdemir’in ‘Bekleyiş’ adlı eseri seçildi. Ayrıca, Kübra Sultan Özdemir’in ‘Alaaddin’ adlı eseri, Korkuteli Belediyesi Özel Ödülüne lâyık görüldü. Dijital Film kategorisinde birinciliğe değer eser bulunamazken, ikinciliğe ‘Hamam ve Çocuklar’ adlı, eseriyle Hilmi Uysal üçüncülüğe ‘Bereket’ adlı eseriyle Kübra Sultan Özdemir, lâyık görüldü. Bunun yanında, Hilmi Uysal’ın ‘Baca’ ve ‘Anten’ adlı eseri, mansiyon ödülü kazanmıştı.

26.08.2006


 

Kitap kampanyasına destek çağrısı

Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nemci Geboloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bulunan kütüphanelerin daha faal hale gelmesi için başlatılan, “Kütüphaneler için” kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Kampanyaya katkıda bulunacak vatandaşların giderlerinin, kurumlar vergisi kapsamında vergiden düşüleceğini belirten Nemci Geboloğlu, Aydınlı hayırseverlerin kampanyaya destek vermeleri halinde, Aydın İl Halk Kütüphanesi’nin daha faal ve daha kaliteli bir hizmet vereceğine inandıklarını söyledi.

“İster 1 kitap, ister 1 raf onarın, ister donatın” sloganlarıyla başlatılan kampanyayla, kişi kurum ve kuruluşların kütüphane kurmasının teşvik edilmesinin planlandığını belirten Geboloğlu, “Kültür ve Turizm Bankalığı kütüphanelerinin fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, teknolojik altyapı ve donanımının modernleştirilmesi, koleksiyonlarının nitelik ve nicelik bakımından zenginleştirilmesi, kitap, kütüphane ve okuma kavramlarını sürekli kullanarak okuma alışkanlığının geliştirilmesi, halkın kütüphanelerle olumlu iletişim kurması, halktan ve sivil toplum kuruluşlarından, kamu ve özel kurumlardan sağlanan desteklerle, kütüphaneleri sahiplenme duygusunu pekiştirmek için, ‘Kütüphaneler için’ kampanyası başlatılmıştır. Kişilerin ve kuruluşların, kampanyaya destek vermesi amacıyla bir kütüphane yaptırın, adınız kütüphaneyle sonsuza denk yaşasın. Bir kütüphaneyi onarın veya modern cihazlarla donatın, adınız kütüphanenin bir bölümüne verilsin. Bin kitap bağışlayın, Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç’tan teşekkür belgesi alın” sloganlarıyla dikkat çekmek istiyoruz. Kampanyaya sağlanan katkılar, kurumlar vergisi kapsamında vergiden düşülecektir. Kampanyamıza destek verecek kişi kurum ve kuruluşlara, şimdiden teşekkür ediyoruz. Bu kampanyayla, Aydın’daki hayırseverlerimizin sayesinde Aydın İl Halk Kütüphanesi’ni daha modern ve daha düzenli hale getirebiliriz. Bunun için halkımızdan gelecek destekleri bekliyoruz” dedi.

26.08.2006


 

TUGANLIK konuşanlar “vazifelerini yapacak”

Ankara Devlet Tiyatrosu, ‘’IV Uluslararası Tuganlık Türk Dili Konuşan Tiyatrolar Festivali’’ne Haldun Taner’in, ‘’Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’’ oyunuyla katılacak.

Ankara Devlet Tiyatrosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Dili konuşan halkların arasında sanatsal ilişkilerin korunması ve geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen festival, 11-20 Eylül tarihleri arasında Başkurdistan’ın başşehri Ufa’da yapılacak. Oyunda, Türkiye’nin meşrûtiyetten günümüze kadar uzanan yakın siyasal tarihinin panoraması veriliyor.

Rejisörü Serhat Nalbantoğlu’nun üstlendiği oyunun dekor tasarımını Işık Mumcu, müziğini ise Cem İdiz yaptı. Oyunda başlıca rolleri, Levent Ülgen, Ünsal Coşar, Sabri Özmener, Hülya Gülşen Irmak, Can Öztopçu paylaşıyor.

26.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004