Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ çocuklara da anlatılacak

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yıldırım Gücük, Aralık ayında geleneksel olarak Konya’da düzenlenen Mevlânâ’yı anma faaliyetleri kapsamında, bir çocuk oyunu sahneleneceğini ifade etti.

UNESCO’nun Mevlânâ’nın 2007’de üye ülkelerde anılması yolundaki tavsiye kararının ardından, Konya Devlet Tiyatrosu da san’at faaliyetleri kapsamında ‘’Uluslararası Tiyatro Festivali’’ düzenlemek için çalışmalara başladı.

Konya ve Türkiye’nin tanıtımı için önemli fırsat olarak kabul edilen 2007 Mevlânâ Yılı için planlanan faaliyetlerin hazırlıkları sürüyor. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Yıldırım Gücük, yaptığı açıklamada, 2007 Mevlânâ Yılı’ndaki faaliyetlere katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Tiyatro binasında yürütülen genişletme ve yenileme çalışmaları sebebiyle yapılan tadilata rağmen, Mevlânâ yılı faaliyetleri kapsamında sınırlı da olsa bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Gücük, ‘’Mevlânâ’yı anma faaliyetleri ve 2007 Mevlânâ Yılı dolayısıyla bir çocuk oyunu ve uluslararası tiyatro festivali projemiz var’’ dedi.

MEVLÂNÂ, ÇOCUK OYUNU İLE ANILACAK

Gücük, Aralık ayında geleneksel olarak Konya’da düzenlenen Mevlânâ’yı Anma faaliyetleri kapsamında, bir çocuk oyunu sahneleneceğini ifade ederek, ‘’Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topçu’nun Mevlânâ’dan esinlenerek yazdığı ‘Oradaki Bilgelik Ağacın Altında’ adlı yeni bir senaryo var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayından geçmesini bekliyoruz. Onaylandığı takdirde, bu senaryoya göre provalara başlanacak’’ dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün geçen yıl yaptığı sınavı kazanan 16 çocuktan 6’sının Konya DT kadrosuna alındığını belirten Gücük, bu çocukların da sahnelemeyi planladıkları oyunda rol alacaklarını söyledi.

/ KONYA

02.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî konaklar cezbediyor

  Mevlânâ çocuklara da anlatılacak

  Bosna İlâhî Grubu coşturdu

  Tarihî köprülere bakım

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004