Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yabancıdan korkmayın

F.Bahçe'nin millî oyuncusu Mehmet Aurelio, kendisi hakkındaki eleştirilere takip ettiğini belirterek, "Bundan sonra da bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım. Artık ismim hem Türkiye'de hem Brezilya'da Mehmet olacak. Sadece ben değil, diğer yabancılar da bundan sonra milli takımda yer alabilmeli" dedi.

Fenerbahçe'nin (A) Milli Takımında forma giyen futbolcusu Mehmet Aurelio, Türkiye çok mutlu günler geçirdiğini belirterek, ''Bundan sonra da bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım'' dedi. Fenerbahçe Kulübü'nün aylık dergisine röportaj veren Mehmet Aurelio, Türk insanının gerek Trabzon'da gerek İstanbul'da kendisine gösterdiği ilgiyi asla unutamayacağını belirterek, ''Bundan sonra da bir Türk olarak yaşamaktan gurur duyacağım. Artık ismim hem Türkiye'de hem Brezilya'da Mehmet olacak. Mecbur değildim, ama Mehmet ismini almayı ben istedim'' diye konuştu.

İLKLER HEP TEPKİ ÇEKER

A) Milli Futbol Takımında görev almasıyla ilgili eleştirileri takip ettiğini anlatan Aurelio, ''Dünyanın her yerinde ilklere tepkiler olmuştur. Bunları anlayışla karşılıyorum. Ancak gerçekleri görmezlikten gelmemek gerekiyor. Sadece ben değil, diğer yabancı oyuncular da bundan sonra milli takımda yer alabilmeli. Dünya futbolu bunun örnekleriyle dolu'' diye konuştu. Mehmet Aurelio, Türk futbolcularına ''Milli takımı yabancılar ele geçirecek'' korkusunu yaşatmanın çok tehlikeli olduğunu belirterek, ''Önemli olan ülkenin başarısını düşünmek'' dedi. Aurelio, Türk futbolcusunun yabancı futbolcudan bir farkı olmadığını da belirterek, şunları söyledi:

DESTEK GELDİ

''Fenerbahçe'de birlikte oynadığım her oyuncunun bugün dünya kulüplerinde oynayabilecek karakteri ve kapasitesi var. Burada anlaşılması gereken tek şey özellikle son yıllarda tüm dünyanın en büyük eğlencesi haline gelen ve ekonomisi günden güne büyüyen futbol endüstrisi içinde takımların başarılı olma zorunluluğunun her kesim tarafından bilinmesidir. Türk oyuncular 'Eyvah yabancılar geliyor, yerimizi alacaklar' korkusu yaşamıyor. Fenerbahçe'deki arkadaşlarım bana çok destek veriyor. Milli takım kadrosu açıklandığında televizyon başında heyecanla isimleri benimle birlikte beklediler ve beni ilk tebrik edenler de aynı Türk oyuncular oldu.''

05.09.2006


 

Potada 2 basamak yükseldik

Japonya'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6. olarak tarihi bir başarı kazanan Türkiye, FIBA sıralamasında da 2 basamak yükselerek 16. sırada yer aldı.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Japonya'da Dünya Şampiyonu olan İspanya 5.'likten 3.'lüğe yükselirken, gümüş madalyayı alan Yunanistan'ın da 8. sıradan 6. sıraya yükseldiği bildirildi.

Arjantin'i yenerek bronz madalyaya ulaşan ABD, 832 puan ile ilk sıradaki yerini korurken, Arjantin 720 puan ile ikinci, İspanya ise 619 puan ile üçüncü sırada yer aldı. Açıklamada, Dünya Şampiyonası öncesinde 18. sırada olan Türkiye'nin toplamda 194 puana ulaşarak 16. sıraya yükseldiği ifade edilirken, Brezilya'nın 2 basamak gerileyerek 17., 1 basamak gerileyen Avusturalya'nın ise 10. sırada yer aldığı belirtildi.

Şahin: 2010'da final oynayacağız

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 12 Dev Adam'ın Dünya Şampiyonası'nda aldığı başarılı sonuçlarıyla ilgili olarak "Herkes dersini aldı" dedi. Şahin, "Takımımız, Japonya'da önemli başarılar elde etti. Takımın ortaya koyduğu uyum ve aldığı sonuçlar ciddi dersler ortaya çıkardı, Bu takımın 2010 yılında ev sahipliğini yapacağımız şampiyonada final oynayacağını umut ediyorum" dedi.

05.09.2006


 

Cenk'e af yolu göründü

Kayseri Erciyesspor'da süresiz kadro dışı bırakılarak 40 bin YTL para cezası verilen golcü futbolcu Cenk İşler'in affedilmesi gündeme geldi. Basın Sözcüsü Aşkın Genç, Cenk'in gelecek haftalarda takımda yerini alacağını belirterek, "Evin yaramaz çocuğuna geçici de olsa baba tarafından ceza verilebilir" diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor'da geçen hafta alınan ağır kararlardan sonra takımda sular duruldu. Alınan sert kararların ardından süresiz kadro dışı bırakılarak 40 bin YTL para cezası verilen golcü futbolcu Cenk İşler'e ise af yolu gözüktü. Kendisi ile ilgili alınan kararın nedenlerini dikkate alması durumunda Cenk İşler'in, gelecek haftalarda takımda yerini alması bekleniyor.

Hiçbir babanın evlatları arasında ayırım yapmasının mümkün olmadığını dile getiren Kayseri Erciyesspor Kulübü Basın Sözcüsü Aşkın Genç, Cenk İşler'in takımın başarılı oyuncuları arasında yer aldığını ve bir baba gibi nasıl evlatlar arasında ayırım yapmıyorsa kendilerinin de futbolcuları arasında ayırım yapmalarının doğru olmayacağını söyledi.

Genç, evin yaramaz çocuğuna geçici de olsa baba tarafından ceza verilebileceğini hatırlatarak, "Hiç kimsenin kendisini kulübün üzerinde görmesi mümkün olamaz. Olsa bile buna müsaade edilemez. Geçen yıl takımımızın aldığı başarıda kollektif bir başarı olduğunu düşünürsek, bir arkadaşımızın çıkıp 'Benim başarımla takım burada.', 'Ben başarılıyım ve iyiyim' deme şansı olamaz. Olursa yanlış olur ve gereken yapılır" dedi.

Genç, yaşanan olayların ardından takım içerisinde bazı kararların alındığını hatırlatarak, "Kayseri Erciyesspor ligin en huzurlu takımlarından birisidir. Alınan kararlar her ne kadar basında biraz abartılmışsa da, bu tür kararlar her takımda her zaman alınabiliyor. Takımımız şuanda oldukça huzurlu. Alınan kararlarla da Victor Agali Ankaragücü'ne, Ömer Közen ise İstanbulspor'a gönderildi. Sergei Die takımda kaldı ve takımla birlikte çalışıyor. Cenk İşler de teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda takıma yeniden alınabilir. İdmanlarına devam ediyor" diye konuştu.

Cenk İşler'in geçen sezon takıma fayda sağladığını dile getiren Genç, bu başarının da kollektif bir çalışmayla olduğunu anlatıp, Cenk İşler'in affedilebileceği sinyalleri verdi. Genç, "Bir babanın iki evladı var. Bunlardan birisi oldukça yaramaz. Biliyorsunuz ki yaramaz çocuğa ceza verilir. Tabi bu ceza sürekli olmaz ve olamaz. Ki babada bir çocuğunu diğer çocuğundan yaramaz diye ayıramaz. Cenk İşler de bizim için öyledir. Tabi bu kararlar yenidir. Ancak, Cenk İşler ile ilgili alınan kararın ardından, hataların anlaşılmasıyla yeniden takımdaki yerini alacağına inanıyorum. Bu sorun gelecek haftalarda sonuçlandırılacaktır" dedi.

05.09.2006


 

Sağlam'ın tek düşüncesi UEFA

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, lige verilen arada takım olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, tek düşüncelerinin UEFA Kupası karşılaşması olduğunu ifade etti.

Sağlam, turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Takımımızın maç yoğunluğunu kaldıracak güçte olması gerekiyor. Son oynadığımız maçlarda bunu gösterdik. Önce lig maçında üç puan alarak daha sonra oynayacağımız UEFA Kupası'nda rakibimiz karşısında avantajlı bir skorla dönmek olacaktır. Futbolcularıma güveniyorum" diye konuştu. Ligde ilk 7 için mücadele edecek takımların sayısının fazla olduğunu ve bunlardan birisinin de Gençlerbirliği olduğunu dile getiren Sağlam, kendi sahalarında oynayacakları Gençlerbirliği maçının kolay geçmeyeceğini ancak bu maçın AZ Alkmaar ile oynayacakları maç öncesinde iyi bir hazırlık olacağı düşüncesinde.

HİÇBİR RAKİBİ KÜÇÜMSEMEM

Sağlam, Gençlerbirliği karşısında iyi bir skorla üç puanı almak istediklerini hatırlatarak, "Kayserispor, lig başlamadan önce ve lig başladıktan sonra oynadığı maçlarla iyi bir mücadele ortaya koydu. Bu mücadelesi her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor. Bunun karşılığınıda gerek İntertoto, gerek UEFA kupasında gerekse ligde oynadığımız maçlarda almaya başladık. Tek düşüncemiz yaşanacak maç yoğunluğunu takımımızın kaldırıp kaldıramayacağı idi. Ancak son haftalardaki takımın performansı bu sorunu aşacağımız izlenimini verdi. UEFA kupasındaki rakibimiz Az Alkmaar'ı ise küçümsemiyoruz. Çünkü kendi liglerinde aldıkları başarıyı biliyoruz " değerlendirmesinde bulundu.

05.09.2006


 

Hakemler soyuldu

Yeni Burdurspor'un sezon açılışı nedeniyle yapacağı hazırlık maçını yönetecek hakemlerin soyunma odasından cüzdanları çalındı.

Üçüncü Lig takımlarından Yeni Burdurspor, Denizli Servergazi Belediyespor ile hazırlık maçı yaptı. Maçı yönetecek olan Burdur Bölgesi hakemleri Mehmet Burak Başer, Ahmet Tepe ve Mustafa Canker, soyunma odasında giysilerini giyip stadın koridorunda ısınmaya başladılar. Bu arada hakem soyunma odasının kapısının açık olmasından yararlanan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, hakemlerin elbise ve çantalarındaki cüzdanlarının içini boşalttılar. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, hakemlere ait 150 YTL ile 2 kredi kartını alarak kaçtıkları bildirildi.

05.09.2006


 

Kortlardan bir yıldız kaydı

New York'ta devam eden ABD Açık tenis Turnuvası'nda, 3. turda elenen ABD'li ünlü raket Andre Agassi, hayranlarının dakikalarca süren müthiş tezahüratlarıyla tenis kariyerine son noktayı koydu.

İçinde bulunulan sezon boyunca, sezon bitiminde kariyerini noktalayacağını sürekli dile getiren Agassi, kariyerinin son ''Grand Slam'' turnuvasına erken veda etti. ABD Açık'ta, TSİ dün sabaha karşı çıktığı 3. tur maçında 112. sıradaki Benjamin Becker'a 7-5, 6-7 (6-4), 6-4 ve 7-5'lik setlerle 3-1 yenilen Agassi, maçın bitiminde dakikalarca alkışlandı.

Ünlü raket Steffi Graf ile evli olan iki çocuğu bulunan Agassi'nin 20 bin hayranı, teklerde 8 ''Grand Slam'' şampiyonluğu bulunan ve bir çok tenisçinin idolü olan rakete, çılgınca tezahüratta bulunarak veda etti. Karşılaşma bitiminde gözyaşlarını tutamayan Agassi, hayranlarına seslenerek, ''Skor tabelası bugün kaybettiğimi söylüyor ancak neler kazandığımı söylemiyor'' diye haykırdı. Geçen 21 yıl boyunca ''sadakat'' bulduğunu söyleyen Agassi, ''Hem kortlarda, hem hayatımda bana destek oldunuz. Bana ilham verdiniz. Bazen en kötü zamanlarımda bile beni kazanmak için yüreklendirdiniz'' diye seslendi.

ABD Açık'ta, sürekli iğne olmasını gerektiren sırtından geçirdiği sakatlığa yenik düşen Agassi, maç sırasında pek çok kez birden bire durdu ve topun peşinden gitmek yerine izlemekle yetindi. Ünlü raketin babası bile zaman zaman topallayan ve maçı tamamlayamayacakmış gibi görünen oğlunun, bu maça çıkmayacağını umduğunu söylemiş ve maça gelmemişti.

05.09.2006


 

Irak'ta millî futbolcu kaçırıldı

Irak Olimpik Millî Futbol Takımı'nın forveti Ganim Hudeyr, dün gece kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından Bağdat'ta kaçırıldı.

Irak polisi, Bağdat Hava Kuvvetleri'nde top koşturan 22 yaşındaki sporcunun başkentin batısındaki El Amil semtindeki evinin önünden kaçırıldığını açıkladı. Genç futbolcuyu kaçıranlar arasında askerî üniformalı kişilerin de bulunduğu bildirildi. Hava Kuvvetleri Takımı'nın başkanı Semir Kazım, genç futbolcunun birkaç gün içerisinde Suriye'nin El Furat takımıyla anlaşmak üzere bu ülkeye gitmeye hazırlandığını söyledi.

05.09.2006


 

Paris'ten Tokyo'ya 260 günde koştu

Fransız koşucu Serge Girard, Paris'ten Tokyo'ya kadar koşarak dünya rekorunu kırdı. 260 günde 19 bin kilometreden fazla koşan Fransız sporcu, Avustralyalı Gary Parson'un 19 bin 30 km'lik rekorunu kırdı.

Önceki akşam Tokyo'nun doğusundaki Sugitomaçi'ye varan 52 yaşındaki koşucu, bitiş noktası Tokyo'ya bugün ulaşacak ve koştuğu mesafe tam olarak bugün belirlenecek. Sporcunun koştuğu mesafe, 19 bin 100 km civarında olacak. Fransız koşucu, Paris'ten Tokyo'ya koşarken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 19 ülkeden geçti.Uyku hariç dinlenmeyen koşucu, günde ortalama 73 km koştu ve istikametini, uydu sisteminden yararlanarak belirledi.

05.09.2006


 

Birbirlerine rakip oldular

Trabzonspor'un 2 milli futbolcusu Miroslaw Szymkowiak ve Milan Stepanov birbirlerine rakip oluyor. EURO 2008 elemelerinde A Grubu'nda mücadele eden Sırbistan ve Polonya gruptaki ikinci maçlarını birbirlerine karşı oynayacaklar.

6 Eylül Çarşamba günü Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacak mücadelede Trabzonspor'un iki oyuncusu Miroslaw Szymkowiak ve Milan Stepanov birbirlerine rakip olacaklar. İki takım arasındaki mücadele yerel saatle 20.30'da başlayacak. Gruptaki ilk maçlarda, Sırbistan Azerbaycan'ı 1-0 yenmiş, Polonya ise kendi sahasında Finlandiya'ya 3-1 mağlup olmuştu. Polonya adına gol arayacak Szymkowiak ile Sırbistan defansında görev yapacak Stepanov, karşılaşma sırasında sık sık karşı karşıya gelecek.

05.09.2006


 

Trabzonspor'da Lazaroni krizi

Trabzonspor Teknik Direktörü Lazaroni'nin yönetimi hedef alan açıklamalarının ardından, Başkan Vekili İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sert cevabı Bordo mavili camianın gündemine oturdu. Yaşananlara Başkan Nuri Albayrak el koydu

Başkan Albayrak, "Hoca yanlış yaptı" dedi ve ekledi: "Hocayla yolumuza devam ediyoruz. Akşam yatarsınız, sabah kalkarsınız ne olur onlar belli değildir ama şu andaki kararımız bu; hocayı kamuoyunda tartışmaya açtırmıyoruz. Açmayacağız da."Albayrak gazetelerde çıkan haberlere de göndermede bulunarak, "Biz gazete sayfalarıyla hareket etmiyoruz. Etsek zaten 3 günde bir takım değiştireceksin, hoca değiştireceksin, yönetim değiştireceksin. Yani gazetelerde, gazeteyi sattırmak için hareket ediliyor. Kulüplerin menfaatlerine göre hareket edenler yok" diye konuştu.

05.09.2006


 

3 puan iyi ama..

Malatyaspor geçen hafta Fortis Türkiye Kupasında Elazığspor'a elenmiş, taraftarın ve yerel basının tepkisini çekmişti. Diyarbakır'ın içinde olduğu kaos, maçın oynanacağı akşam çözülse de sarı-kırmızılı ekip tecrübesiyle maçı kazanmasını bildi. Diyarbakırsporlu futbolcularda ise büyük bir gerginlik vardı.

Hikmet Karaman'dan sonra göreve getirilen ve ilk deneyimi olan Hayati Palancı ve ekibi ligde 2. galibiyetini alarak iddialı olduklarını ispatladılar.

Karşılaşmada Diyarbakırspor sert futbolu tercih ederken, Malatyaspor ise tam tersi yumuşak bir futbol sergileyerek rakibini devirmeyi bildi. İlk yarının bitimine 1 dakika kala Abdullah’ın Celil'e yaptığı kasti hareketten direk kırmızı kart görmesi olayların çıkmasına sebep oldu. Sahanın zemini ise oldukça kötü.

Malatyaspor ikinci yarıda da işi sıkı tuttu. Özellikle defansın bu maçta mükemmelin de üstünde oynadığını belirtelim. 65'de gelen ikinci kırmızı kart Malatyasporun işini daha da kolaylaştırdı. Yalnız bu dakikadan sonraki Malatyaspora büyük bir rehavet çöktü. 9 kişi kalan Diyarbakırspor 10 dakika Malatyaspordan daha iyi bir oyun sergiledi. Ta ki 75 de Celil’in şık golüne kadar…

Artık hedef Altay. Bu maça Malatyaspor taraftarları da gayret göstermeliler ve stadı tümüyle doldurmalılar.

Said YALÇIN

05.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004