Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Ayasofya, ’Yeni 7 Harika’ya aday

Merkezi İsviçre’de bulunan “Yeni 7 Harika Vakfı’’, dünyanın yeni 7 harikasını seçmek için hazırladığı listede Ayasofya’ya da yer verdi. Ayasofya’nın aday olduğunu gösteren ‘’Yeni 7 harika Balonu’’, müze önünde düzenlenen törenle uçuruldu.

Yaklaşık 30 metre yükselen balonun ipi daha sonra müze önündeki bir direğe bağlandı.

Yeni 7 Harika Vakfı tarafından oluşturulan ve 21 aday eserin yer aldığı ‘’yeni 7 harika’’ listesinde Ayasofya da yer alıyor.

Yetkililer, Yeni 7 Harika Vakfının amacının, dünya kültür mirası varlıklarının korunması için küresel duyarlılığı oluşturmak olduğunu kaydettiler. Dünyanın ‘’Yeni 7 harikası’’ için internette ‘’www.new7wonder.com’’ adresinden, 1 Ocak 2007’de sona erecek oylamaya katılınabileceği belirtildi.

Adaylar arasında Ürdün’deki Petra şehri, Çin Seddi ve Roma’daki Colesseum’un yanı sıra Paris’teki Eyfel Kulesi, New York’taki Özgürlük Anıtı ve Sydney’deki opera binası da yer alıyor.

/ İSTANBUL

14.09.2006


 

Sami Yusuf’a Viyana’da büyük ilgi

Ünlü bestekâr Sami Yusuf, Avusturya Müslüman Gençler Birliği’nin (MJÖ) kuruluşunun 10’uncu yıl kutlaması programı çerçevesinde Viyana’da bir konser verdi.

Avusturya İslâm Cemaati (IGG) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MJÖ’nün Austria Center’da düzenlediği programı, çoğunluğunu genç ve kadınların oluşturduğu çeşitli milletlerden 5 bin kişi izledi. Programın başlamasından yaklaşık 5 saat sonra sahneye çıkan Sami Yusuf, söylediği ilahilerle hayranlarına güzel anlar yaşattı. Konser boyunca Azeri kökenli genç sanatçıya parçalarında eşlik eden kalabalık, zaman zaman salâvat ve tekbir getirerek salonda farklı bir hava oluşturdu.

/ VİYANA

14.09.2006


 

Antakya’nın tarihî evleri kurtarılıyor

Hatay Mimarlar Odası Şube Başkanı Abdulgani Mazmanoğlu, Kurtuluş Caddesi Projesi kapsamında, eski Antakya Evleri’ni onardıklarını belirtti.

Hatay’ın gelişimi ve şehrin daha çağdaş hale gelmesi için tüm projelerde görev almaya hazır olduklarını belirten Mazmanoğlu, Antakya evlerinin restorasyon çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mazmanoğlu, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 6 taşınmazı ihaleye çıkarttı. Ücret talep etmeksizin bu çalışmada görev alacağız. Yerel yöneticilerle işbirliği yaparak kenti daha çağdaş hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

/ HATAY

14.09.2006


 

Hazar’da şiir akşamları

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Hazar şiir akşamlarının Türkiye’nin en uzun soluklu edebi faaliyeti olduğunu belirtti.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Hazar şiir akşamlarının, başta il ve kültürlere de ilham kaynağı olduğunu belirtip, bu geleneğin sahip çıkılarak yaşatılması gerektiğini vurguladı.

Bu yıl gerçekleştirilecek olan program hakkında bilgi veren Vali Muşmal, “Aynı dili konuşan Türk devletlerinin seçkin şairlerini buluşturan etkinlik bu yıl Kazakistan’ın milli şairi Mağcan Cumabay anısına düzenlenecek. 20, 22 Eylül 2006 tarihinde yapılacak etkinliğin amacı, Türk dünyasını ortak dil ve kültürde buluşturarak, edebi sahada faaliyet gösteren kişi kurum ve kuruluşları bir araya getirerek kaynaşmayı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

/ ELAZIĞ

14.09.2006


 

‘Ruhname’ konferansı

Türkmenistan’da Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı’nın kaleme aldığı kitabı Ruhname’nin 5. yıldönümü faaliyetleri çerçevesinde başşehir Aşkabat’ta ‘Ruhname ve Dünyanın Manevi Yönü’ konulu uluslar arası konferans yapılıyor.

Konferansa başta Türkiye olmak üzere Almanya, ABD, Pakistan, Çin, Malezya, Rusya, BAE, Özbekistan, Afganistan, Japonya, Fransa, Kazakistan, Ermenistan, Ukrayna, Polonya, İngiltere ve Tacikistan gibi ülkelerden ilim adamlar katılılıyor. Konferansta bir konuşma yapan İdris Naim Şahin, Türkmenbaşı’nın Ruhname eserinin birlik ve beraberlik kitabı olduğunu söyledi. Türkmenbaşı’nın Türkmen halkını bir bayrak altında birleştirdiğini belirten Şahin bu ülkenin yürüttüğü barışcı ve insancıl iç ve dış siyasetinin dünyaya örnek teşkil ettiğini kaydetti.

/ AŞKABAT

14.09.2006


 

Şanlıurfa “Ali Baba” şenliklerine hazırlanıyor

Şanlıurfa’nın merkeze bağlı olan Karaköprü Belediyesi sekizinci “Ali Baba” şenliklerine hazırlanıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, 8 yıldır Karaköprü Belediyesi tarafından düzenli olarak kutlanan Ali Baba şenliklerinde bu yıl da fakir ailelerin çocuklarının sünnet ettirileceğini bildirdi.

Bu yıl şenlikleri daha da güzelleştirmeyi planladıklarını belirten Güzel, ilk defa şenliğe katılan davetlilere Şanlıurfa’nın meşhur yemeği olan tirit ikram edeceklerini ifade etti. Güzel, geçen yıllardaki şölenlerde toplam 5 bin 500 çocuğu sünnet ettirdiklerine değinerek bu yıl da şuana kadar 50 çocuğun belediyeye başvurduğunu ve 16 Eylül’deki şenliklerde sünnet edileceklerini söyledi.

/ ŞANLIURFA

14.09.2006


 

Kosova’da Türk Tiyatrosu 70. yılını kutladı

Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği girişimiyle Kosova’da Türk tiyatrosunun 70. yılı kutlamaları sona erdi.

Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği Başkanı Etem Kazaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende, 70 yıldan bu yana tiyatroda emeği geçenleri anlatan bir slayt gösterisi sunuldu. Kazaz, 70 yıldır hiçbir maddi destek almaksızın ayakta Türklüğü yaşatan Türk tiyatrosu bugüne kadar uluslararası ve yerli festivallerde sayısız ödül aldığını vurguladı. Kazaz, Türk tiyatrosu Kosova’da profesyonel olmadığı halde bu meşaleyi ancak birkaç yıl daha yürütebileceklerini söyledi.

/ PRİZREN

14.09.2006


 

Dünya müziğinin kalbi Mersin’de atacak

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek “Uluslararası Mersin Müzik Festivalin”de Dünya müziğinin en seçkin sanatçıları Mersin’de dinleyicileri ile buluşacak.

21 Eylül’de başlayacak ve 10 gün sürecek festivalde, günümüz operasında kolaratür soprano olarak dünya çapında önemli bir ses olan Kore müziğinin temsilcisi Sumi Jo’nun Türkiye’de ilk kez Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde sahne alacağı bildirildi. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, açıklamasında açılışını Schloss Schönbrunn Orkestrası’nın vereceği konser ile yapılacak festivalin, 10 gün boyunca dinleyecilere her renkten müzik ziyafeti sunacağını belirtti.

/ MERSİN

14.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004