Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tüzmen: Türkiye, krizlere hazırlıklı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yıl sonunda 123 milyar dolarlık ithalat, 83 milyar dolarlık ihracat ve 40 milyar dolarlık dış ticaret açığı verilmesinin beklendiğini bildirdi.

Tüzmen, Çin’e yapılacak ve 23 Eylül’e kadar sürecek ticaret gezisi öncesinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cari açıkla ilgili soru üzerine Bakan Tüzmen, dış ticaret açığının, cari açığı tetikleyen bir unsur olduğunu kaydetti. Yıl sonu beklentileri hakkında bilgi veren Tüzmen, şu anda kurun tekrar aşağı inmeye başladığını ve bu durumun beklenen rakamları değiştirebileceğini söyledi.

Kuvvetli para biriminin ‘’enflasyonun aşağı doğru çekilmesi, iç piyasadaki para sirkülasyonun azalmasında’’ en önemli etkenlerden biri olduğuna, ancak cari açığı da tetikleyen en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkati çeken Tüzmen,

‘’Diğer gelişmekte olan ülkeler ne yapıyorsa ona paralel bir politika izlenmesi lâzım’’ dedi.

Türkiye’nin İhracata Dayalı Kalkınma Modelini benimsediğini hatırlatan Tüzmen, ‘’Bu model benimsendiyse, gereklerinin de yerine getirilmesi lazım’’ diye konuştu.

TÜRKİYE, YENİ BİR DALGAYA HAZIRLIKLI MI?

Tüzmen, ‘’Türkiye yeni bir dalgaya hazırlıklı mı’’ şeklindeki soruya karşılık, ‘’Hazırlıklıyız, Türkiye’den en iyi kriz yöneticisi yetişti. O sıkıntı yok, Türkiye o şokları rahat atlattı. Türkiye’nin artık gerçekten kamu kurum kuruluşları olsun, özel sektör kuruluşları olsun, çok sağlıklı analizler yapabilip, geleceğe göre kendilerini önceden çok iyi şekilde ayarlayabiliyorlar. Ben bunu gördüm’’cevabını verdi. İhracatın arttırılması için, dağıtım kanallarının, zincirlerin ele geçirilmesi gerektiğine işaret eden Tüzmen, şöyle konuştu: ‘’Belli bir tüketici kitlesi var, o tüketici kitlesi aynı yerlerden alış veriş yapıyor, çeşitli mağaza zincirlerinden alışveriş yapıyor. Sadece markaya bakıyor, nerde üretildiği önemli değil. Bu zinciri aldığınızda Türkiye’nin malları pazarda olacak. Bunu önümüzdeki dönemde iyi işlememiz lâzım. Nihaî tüketiciye ulaşabilecek dağıtım kanallarını ele geçirmek için çalışmalar yapmalıyız.’’

/ ANKARA

19.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzin boykotu işe yaradı

  Tüzmen: Türkiye, krizlere hazırlıklı

  Harcamalar yine konut ve kiraya

  Onur Air’den Ramazan kampanyası

  Liebscher’den uyarılar

  Emlak Vergisinde yeni düzenleme

  Elektrikte büyük işbirliği

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004