Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çelik: Nadasa bıraktık

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “YÖK Kanunu’nu nadasa bıraktık. YÖK 12 Eylül döneminin anti demokratik bir kuruluşudur. Bunda bütün Türkiye hemfikirdir. Kanun şu anda Meclis Komisyonu’nda yatıyor. Zamanı gelince tekrar gündeme gelir” dedi.

2006-2007 eğitim-öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenecek törene katılmak üzere Antalya’ya gelen Millî Eğitim Bakanı Çelik, burada medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltılı sohbet toplantısında biraraya geldi. Çelik, toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millî Eğitim Bakanı Çelik, YÖK ile Bakanlık arasında tartışmalara sebep olan yüksek lisans için yurt dışına öğrenci gönderme yetkisi konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Bu konunun tamamen Millî Eğitim Bakanlığı’nın yetkisi içinde olduğunu ifade eden Çelik, LES sınavına giren ve 60 puan alan öğrenciler arasından Millî Eğitim Bakanlığı sınavından geçen öğrencilerin yurt dışına gidebileceğini kaydetti. Çelik, 1416 sayılı Kanun’un uygulamasının tamamen Millî Eğitim Bakanlığı’na ait olduğunu vurguladı. Yurt dışında yüksek lisans için bu yıl 960 müracaat olduğunu açıklayan Çelik, bunların üçte birinin gönderileceğini bildirdi.

Bu yıl 230 çeşit ders kitabı hazırladıklarını ifade eden Bakan Çelik, görme ve işitme engelliler için de ayrıca ders kitabı hazırladıklarını ifade etti. AKP Hükümeti döneminde 85 bin derslik açıldığını kaydeden Bakan Çelik, bu sene 40 bin yeni öğretmen atadıklarını kaydetti. Bu yıl engelli öğrencilerle ilgili yeni bir uygulama da başlatılacağını açıklayan Çelik, ilk defa bu yıl engelli öğrencilerin evlerinden alınacağını ve evlerine bırakılacağını duyurdu.

Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle yayınladığı mesajında kuran kursları ve bazı özel okullarla ilgili yer verdiği değerlendirmelere de değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinde Devlet Denetleme Kurulu gibi bir kurul bulunmaktadır. Böyle bir hukuk dışı, Cumhuriyet ilke ve inkılâplarına ters gelen bir kurs varsa gerekeni yapar” dedi.

18 YAŞINDAN ÖNCE

DEMOKRATİK EĞİTİM OLMAZ

Okullarda yaşanan şiddete de değinen Çelik, “18 yaşına kadar demokratik bir eğitim olmaz. Öğrencileri, demokrat olacağız diye başına buyruk bırakmayız” şeklinde konuştu. Çelik, ayrıca eğitimde af defterini kapattıklarını söyledi. Bakan Çelik, önceki gün Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. İzzettin Doğan’la görüştüklerini hatırlatarak, lise müfredatında bulunan Din ve Ahlâk Bilgisi dersine ilk defa ‘Alevilik nedir, ne değildir’ konusunun işlendiği bir bölüm koyduklarını açıkladı. Çelik, bu başlık altında işlenecek derste öğrencilerin Caferilik, Şiilik gibi akla takılan tüm soruların cevabını alacağını ifade etti. Çelik, bu uygulamayı AB çerçevesinde değil tamamen kendi iradeleriyle yaptıklarını dile getirdi.

Mehmet KARA - Müşerref AKSOY / ANTALYA

19.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tepkilerde ölçü kaçmasın

  YAKIŞIKSIZ ALINTI BÜYÜK HATA

  YÖK’e haddini bildirin

  Çelik: Nadasa bıraktık

  Sezer ne demek istiyor?

  Mecliste AB mesaisi

  Lübnan’a asker Ekim sonunda

  Dışişleri bakanlığı Afgan diplomatları eğitecek

  Erdoğan: Krizleri fırsatlara çevirmek bizim elimizde

  RTÜK’ten, yerel yayıncılara seminer

  CHP’li Gazalcı’dan mülâkat sorusu

  Gönül: Gazilerimize minnettarız

  Yüce Divan Bakan Güler’i dinleyecek

  Okul yerine tarlaya gittiler

  Topbaş, trafiği denetledi

  Eğitim seferberliği

  Bayan hafızlar yarıştı

  Âmâ hafızın mutluluğu

  İncirdeki devâ saymakla bitmiyor

  200 çocuk sünnet oldu

  El yazması kaime Londra’da satılacak

  Osmangazi’nin oğlu anıldı

  Yeşilay’dan tiryakilere Ramazan desteği

  Köylerde taş fırın geleneği sürüyor

  Prens Bismarck: Kur'ân'ın her kelimesinde hikmetler var

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004